_BataZiv_0809 wrote:
Bitno je, zato sto ih to determinise kao nenacionaliste. Neko kome je ok navijati za Srbiju kada igra protiv Norveske, nema mjesta u tvojim kategorijama.
Ja navijam za Srbiju kada igra protiv Norveške.
Nisi u pravu drugar. Ona moja definicija apsolutno precizno definiše tri društva koja imamo u BiH. Da li navijaš za BiH kada se takmiči sa susjedima. Nepogrešiv test.
_BataZiv_0809 wrote:Ja ih znam koliko hoces. Mozda sam se pogresno izrazio, a radi se o bh Hrvatima koji navijaju i za BiH i za Hrvatsku i Srbima u istom maniru za BiH i Srbiju.
Kada igraju međusobno? Apsolutno nemoguće. Makar malo, makar podsvjesno će navijati ili za BiH ili za susjeda.
_BataZiv_0809 wrote:Fudbal je metafora. Moglo se reci, ljudi koji boli *urac za nacionalizmom.
Uzmi bilo koji sport opet ne mijenja stvar. Eto ne mora ni sport. Recimo neko koga apsolutno ne zanima niti jedan sport. Recimo neka žena. Onda će je zanimati Eurovizija pa će navijati da pobjedi predstavnik BiH ili će radije da pobjedi predstavnik susjeda. Ne mora biti ni Evrovizija. Može biti bilo kakva manifestacija na kojoj učestvuju predstavnici BiH i nekog susjeda.
Nema greške. U odnosu na svaku susjednu zemlju možeš imati samo jedan od dva stava. Draža ti je od tvoje vlastite zemlje ili ti je tvoja vlastita zemlja draža.
_BataZiv_0809 wrote:Ti strahovi su nametnuti politickom manipulacijom.
Ti strahovi su sasvim realni. Privatnik Mehmedalija, inače član SDA, neće u svojoj firmi zaposliti Slobodana ili Radovana. To je tako.
_BataZiv_0809 wrote:Teritorijalni preustroj uopce nije garant da cemo zivjeti u funkcionalnijoj drzavi.
Nije garant ali jeste preduslov.