Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply

Bojkotujete li Konzum?

Da
157
52%
Ne
119
39%
Ne znam
28
9%

Total votes: 304

mokra_carapa

#751 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by mokra_carapa »

Dok je bio merkator na malti, uvijek je bila gužva na kasama. Neki dan odem u sad već konzum i ima kupaca ko u prosjećnom granapu :lol:
Interex (Bingo) je pun svijeta i svuda se ističu domaći proizvodi :thumbup:
StupskaBitanga

#752 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by StupskaBitanga »

da hoće požuriti sa tom inventurom u Interexu i prebacivanjem u Bingo objekat
OldMayor

#753 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by OldMayor »

StupskaBitanga wrote:da hoće požuriti sa tom inventurom u Interexu i prebacivanjem u Bingo objekat
Fkt sta su ovako spori ovi iz binga?

Pa jbt Konzum kad je preuzeo Bingo, imam osjecaj da su preko noci poskidali sve gdje je pisalo merkator i postavili svoje reklame. A jos su imali milion centara da odrade.

Koliko je evo proslo od kupovine Interexa, ja ne vidim da su ista uradili? Apsolutno nista.

Ne kontam.
StupskaBitanga

#754 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by StupskaBitanga »

Pa jbt Konzum kad je preuzeo Bingo
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
mayab

#755 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by mayab »

Danas inventura u ex Interex Pofalići!
StupskaBitanga

#756 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by StupskaBitanga »

mayab wrote:Danas inventura u ex Interex Pofalići!
pa zar već nije trebala početi?
Do kada je objekat zatvoren
mokra_carapa

#757 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by mokra_carapa »

StupskaBitanga wrote:
Legenda je :-) :-)
JohnnyS

#758 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by JohnnyS »

Što ste ga zajahali, vjerojatno je lapsus calami (ondosno tastaturi) u pitanju...
Stoner

#759 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by Stoner »

OldMayor wrote: I onda kazu ma isto ti je konzum, bingo svima njima je u cilju profit...aha. A sasvim slucajno ti trpa jane, dorine, kraseve, ledo samo sto ti ne dodju vec u korpi kad je uzimas na ulazu.
Dosta tih su Agrokorovi brendovi pa je logicno da ih Konzum prodaje.
Firmi jeste uvijek i samo u cilju profit, samo zbog toga i postoji.
OldMayor

#760 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by OldMayor »

mokra_carapa wrote:
StupskaBitanga wrote:
Legenda je :-) :-)
Pa nije bas toliko smijesno, al hajd.

Greska jbg. :)
mokra_carapa

#761 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by mokra_carapa »

Neki dan gledam kako Bingo polako okreće interex na svoje, imaju su još samo one zidne reklame Interexa. Ostalo je historija.
Odmah se da primijetiti jači domaći asortiman proizvoda :thumbup:
Nisrin

#762 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by Nisrin »

mokra_carapa wrote:Neki dan gledam kako Bingo polako okreće interex na svoje, imaju su još samo one zidne reklame Interexa. Ostalo je historija.

Ma da, i pola proizvoda koje kupujem u Interexu vec NESTALO...da spomenem najbanalniju stvar- dr. Oetker prasak za pecivo i kvasac...nek imaju RUF koji je nigdje veze! Nemaju JACOBS CREMA instant kafu, ali bolje da kupim Merku ili Zlatnu dzezvu, jelde?! :D

Stvarno im je cudan asortiman robe, forsiraju Bingo proizvode, koji nisu uvijek najkvalitetniji i dosta tu fali...recimo, sinoc nisam nasla POljorac maslac ili Pucanov maslac u Interexu...povrce GROZNE kvalitete- ni jedna jedina mrkva ne valja, bijeli luk mekan, narandze- skoro svaka truhla itd...

Licno sam malo razocarana ponudom, zato fino u Konzum i kupim sve sto mi treba! Tacno moras birati gdje ces sta kupiti! Nazalost!

I poooosebna pohvala za DOMACE BLAGO jogurt i mlijeko- nikad gusci jogurt nisam kupila...
starii

#763 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by starii »

Nisrin wrote:
mokra_carapa wrote:Neki dan gledam kako Bingo polako okreće interex na svoje, imaju su još samo one zidne reklame Interexa. Ostalo je historija.

Ma da, i pola proizvoda koje kupujem u Interexu vec NESTALO...da spomenem najbanalniju stvar- dr. Oetker prasak za pecivo i kvasac...nek imaju RUF koji je nigdje veze! Nemaju JACOBS CREMA instant kafu, ali bolje da kupim Merku ili Zlatnu dzezvu, jelde?! :D

Stvarno im je cudan asortiman robe, forsiraju Bingo proizvode, koji nisu uvijek najkvalitetniji i dosta tu fali...recimo, sinoc nisam nasla POljorac maslac ili Pucanov maslac u Interexu...povrce GROZNE kvalitete- ni jedna jedina mrkva ne valja, bijeli luk mekan, narandze- skoro svaka truhla itd...

Licno sam malo razocarana ponudom, zato fino u Konzum i kupim sve sto mi treba! Tacno moras birati gdje ces sta kupiti! Nazalost!

I poooosebna pohvala za DOMACE BLAGO jogurt i mlijeko- nikad gusci jogurt nisam kupila...
@nisrin najbolje da te todoric hrani...

u konzumu poli parizer 14KM a u bingu 9KM....u konzumu se uskoro nece isplatiti uzimati ni na akciji
homar

#764 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by homar »

Neki dan odem u BINGO na "Alipašim" sa suprugom da kupim sjeckalicu za povrće delimano preko onih tačkica. Pitamo jednu službenicu prije kupovine, lijepo nam objasni da je sjeckalica odlična i da ima garanciju po garantnom listu (vidimo mi 12 mjesci). Na kasi otkuca vrijednost negdje preko 29 KM, uzesmo neke maramice da bude preko 30 KM zbog tačkica... Tražim ovjeru garantnog lista, kaže ona nema garancije ispod 30 KM, ja kažem da smo dobili drugu informaciju i zašto postoji garantni list. zove "mlada teta" nekog kolegu a on kaže "ima garanciju sedam dana, pa onda promijeniše na 30 dana". Ja kažem da u garantnom listu piše 12 mjeseci i insistiram da oni provjere. Ode momak, provjeri i kaže "jeste 12 mjeseci, ne ovjeravamo garantni list, ali važi uz račun...".
Niko od njih da se izvine, još ona teta u toj frci otcijepi dvije umjesto tri tačkice.... NEUGODNOSTI, NEPROFESIONALIZAM, NEKULTURA... Pitam se da li i dalje ići u BINGO, probat ću još koji put, ako se ponove stvari, ĆAO ... ODOH GDJE ME CIJENE KAO KUPCA, žao mi je.
agnostic_front

#765 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by agnostic_front »

Nisrin wrote:

A gdje ćeš to napisati?!?! Pa nije bitno kakav je kvalitet, bitno je da se Konzum bojkotuje, a tebi kako dođe.
nikimostar

#766 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by nikimostar »

Sve ono sto kupujem najvise je ista cijena,mlijeko,poli salama,cak vrlo cesto u konzumu bude na akciji...

Inace konzum ima bruku zaposlenih,nikada ne bi volio da propadnu zbog tih ljudi,koji imaju porodice i kredite...

evo ja sam ostao bez posla,imam djecu,zenu,kredit,banka odmah stvara pritisak.

zelim svima da posluju dobro,jer nije lose imati konkurenciju,to je dobro za nas kupce.
Nisrin

#767 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by Nisrin »

homar wrote:Neki dan odem u BINGO na "Alipašim" sa suprugom da kupim sjeckalicu za povrće delimano preko onih tačkica. Pitamo jednu službenicu prije kupovine, lijepo nam objasni da je sjeckalica odlična i da ima garanciju po garantnom listu (vidimo mi 12 mjesci). Na kasi otkuca vrijednost negdje preko 29 KM, uzesmo neke maramice da bude preko 30 KM zbog tačkica... Tražim ovjeru garantnog lista, kaže ona nema garancije ispod 30 KM, ja kažem da smo dobili drugu informaciju i zašto postoji garantni list. zove "mlada teta" nekog kolegu a on kaže "ima garanciju sedam dana, pa onda promijeniše na 30 dana". Ja kažem da u garantnom listu piše 12 mjeseci i insistiram da oni provjere. Ode momak, provjeri i kaže "jeste 12 mjeseci, ne ovjeravamo garantni list, ali važi uz račun...".
Niko od njih da se izvine, još ona teta u toj frci otcijepi dvije umjesto tri tačkice.... NEUGODNOSTI, NEPROFESIONALIZAM, NEKULTURA... Pitam se da li i dalje ići u BINGO, probat ću još koji put, ako se ponove stvari, ĆAO ... ODOH GDJE ME CIJENE KAO KUPCA, žao mi je.

Ja kupila Delimano ekspres.lonac i dali mi SAMO RACUN, ja trazila pecat i potpis- kazu NE TREBA! Fino nazovem TOP SHOP i pitam ih da li vrijedi garancija bez pecata- NE VRIJEDI! isto je u pitanju Bingo Alipasino Polje...u drugim Bingo prodavnicama su stavljali pecat!
Toliko su neprofesionalni, toliko im je poslovnica neorganizovana da tamo vise nikad necu uci!
Muka mi je od price "mi smo najbolji, samo nek komsiji crkne krava"!!!

Kupovat cu tamo gdje hocu da kupujem, jer ja dajem MOJE PARE, koje SAMA ZARADIM, stoga birat cu da kupujem iskljucivo gdje meni odgovara!
Niti me treba hraniti Todoric niti bilo ko drugi, drzite se Poli salame, kao da je to jedini proizvod koji neko kupuje...ja kupujem Piscancu i jucer je na akciji bila 4-95KM u KONZUMU, u Bingu skoro 6 KM!

Nije Konzum savrsen, ima i tamo SVEGA, ali su daleko slozenije police i bolje je organizovano---meni je najvise krivo sto nema vise Merkatora i sto ukidaju Interex na POfalicima koji je bio super!

Najodvratnija stvar u Bingu mi je sto je jedna cijena na kasi, druga na artiklima, iako sam to susretala i u Konzumu, s tim da sad kako su stavili one aparate da provjeris cijenu, to se manje desava...u Bingu opet cesto cijenu NE STAVE NIKAKO, i onda odustanem od kupovine jer obicno nemam vremena da provjeravam cijenu na kasi pa da se vracam 10x do polica...i da ne govorim o bahatosti tamosnjih radnika, jucer u "Interexu" ne zna da mi otkuca racun...ali neka- bitno je da ljudi rade, sto ce mene ostetiti nikom nista!
StupskaBitanga

#768 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by StupskaBitanga »

jucer u "Interexu" ne zna da mi otkuca racun...ali neka- bitno je da ljudi rade, sto ce mene ostetiti nikom nista!
Pa radnici/ce tek iz Interexa prešli u Bingo stani čekaj prvi radni dan da nauče na tom novom sistemu kucanja vjerovatno nije isti program za kucanje
strong69

#769 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by strong69 »

nikimostar wrote:Sve ono sto kupujem najvise je ista cijena,mlijeko,poli salama,cak vrlo cesto u konzumu bude na akciji...

Inace konzum ima bruku zaposlenih,nikada ne bi volio da propadnu zbog tih ljudi,koji imaju porodice i kredite...

evo ja sam ostao bez posla,imam djecu,zenu,kredit,banka odmah stvara pritisak.

zelim svima da posluju dobro,jer nije lose imati konkurenciju,to je dobro za nas kupce.
Niko normalan ne bi trebao iscekivati da neko propadne. Pojedinci se prepiru bez razloga je li bolji Konzum ili Bingo sto se tice izbora robe, usluznosti i ugodnosti prilikom kupovine. To je stvar licnog izbora.

Problem sa Konzumom sam naglasavao ranije a to je nacin placanja kojeg sada ima (od 90 dana do 180 dana) a placanje se vrsi robom, odnosno kompenzacijom JER DOBAVLJAC NEMA MOGUCNOST da naplati robu u novcu. U prevodu, Konzum nece da plati. Time ugrozava BH firme. Ali kupac s tim nema nista. Drzava to moze i mora da rijesi veoma jednostavno uvodjenjem Zakona o placanju u kojem se obicno regulise da je maksimalan broj dana za placanja 60! Placa se novcem osim ako dobavljac pismeno ne trazi da mu se roba plati na drugi nacin.

Bingo za sada uredno placa i ne insistira na kompenzaciji....

A inace, veca korist za drzavu je kupovati u Bingu nego u Konzumu. I to sam ranije pisao ali mi je dosadilo posto niko to ne jebe. Ako je veca korist za drzavu na kraju je i za kupca jer dio novca ide za zdravstvo, skolstvo...

:run:
JThomas

#770 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by JThomas »

ako ne može drukčije prodati, zatražiće on pismeno i sa crvenom mašnicom ako treba. nije u tome problem jer ne možeš isključiti alternativne metode izmirenja potraživanja. problem je u faktičkoj zloupotrebi dominantnog položaja, kad ona postoji ljudi će sami pristati na sve ako ne mogu prodati drugom. koncentracija je morala biti barem uslovno dozvoljena kao u srbiji (da mora prodati ili iznajmiti drugima xy radnji i slično).
StupskaBitanga

#771 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by StupskaBitanga »

JThomas wrote:ako ne može drukčije prodati, zatražiće on pismeno i sa crvenom mašnicom ako treba. nije u tome problem jer ne možeš isključiti alternativne metode izmirenja potraživanja. problem je u faktičkoj zloupotrebi dominantnog položaja, kad ona postoji ljudi će sami pristati na sve ako ne mogu prodati drugom. koncentracija je morala biti barem uslovno dozvoljena kao u srbiji (da mora prodati ili iznajmiti drugima xy radnji i slično).
pa i jeste prvobitnaodluka bila takva ali politika i vitalni nacionalni interes Hrvata u KNV je presudio da ne može tek tako i šta bi nisu gospoda dolazila i odluka takva kakvu navodiš nije mogla biti aminovana i pošto je prošao zakonski rok od podnošenja prijave do odlučivanja koncentracija je automatski dozvoljena bez ikakvih uslova
JThomas

#772 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by JThomas »

znam, sve znam.
StupskaBitanga

#773 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by StupskaBitanga »

Mada kako je krenulo sa smanjivanjem broja radnika u Konzumu uskoro te nedozvoljene koncentracije u Sarajevu recimo neće ni biti jer će ako je po najavama suditi mnoge će pod bravu
nikimostar

#774 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by nikimostar »

e bas bi volio da vidim kako ce nam onda biti bolje
StupskaBitanga

#775 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by StupskaBitanga »

pa nikako, niko ni ne govori da će išta biti bolje u ovoj zabokrecini
Post Reply