"Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post Reply
tandmand

#751 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by tandmand »

Zlocini koje su cinili pojedinci ili pojedine grupe, nisu uporedivi sa UDRUZENIM ZLOCINACKIM PODUHVATOM.
Jadranko Prlić, Bruno Stojić, Slobodan Praljak, Milivoj Petković, Valentin Ćorić i Berislav Pušić, nekadašnji politički i vojni lideri takozvane „Herceg-Bosne“ - proglašeni su krivim za udruženi zločinački poduhvat protjerivanja i ubijanja Bošnjaka u Bosni i Hercegovini.
Proglašeni su krivim zbog sudjelovanja u udruženom zločinačkom poduhvatu (UZP) čiji je cilj bio da se politički i vojno potčine, trajno uklone i etnički očiste Bošnjaci iz onih dijelova BiH koji su proglašeni Herceg-Bosnom, te da se ta područja pripoje državi Hrvatskoj, ili da se proglase državom unutar BiH (po uzoru na Republiku Srpsku).
Na čelu udruženog zločinačkog pothvata, prema presudi, bio je prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman, koji je s liderima Herceg-Bosne dogovorio etničko čišćenje Bošnjaka s teritorija BiH kojeg su smatrali hrvatskim.

Franjo Tuđman, Gojko Šušak (hrvatski ministar obrane), Janko Bobetko (Glavni stožer HV), Mate Boban (predsjednik tzv.Herceg-Bosne), Jadranko Prlić, Slobodan Praljak i ostali su postigli međusobni dogovor u kojem su se organi i strukture ljudstva HVO-a (Hrvatskog vijeća obrane) koristili za zajednički zločinački cilj, naveo je predsjedavajući sudac Žan-Klod Antoneti (Jean-Claude Antoanetti)
Hafis

#752 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Hafis »

tandmand wrote:Zlocini koje su cinili pojedinci ili pojedine grupe, nisu uporedivi sa UDRUZENIM ZLOCINACKIM PODUHVATOM.
Jadranko Prlić, Bruno Stojić, Slobodan Praljak, Milivoj Petković, Valentin Ćorić i Berislav Pušić, nekadašnji politički i vojni lideri takozvane „Herceg-Bosne“ - proglašeni su krivim za udruženi zločinački poduhvat protjerivanja i ubijanja Bošnjaka u Bosni i Hercegovini.
Proglašeni su krivim zbog sudjelovanja u udruženom zločinačkom poduhvatu (UZP) čiji je cilj bio da se politički i vojno potčine, trajno uklone i etnički očiste Bošnjaci iz onih dijelova BiH koji su proglašeni Herceg-Bosnom, te da se ta područja pripoje državi Hrvatskoj, ili da se proglase državom unutar BiH (po uzoru na Republiku Srpsku).
Na čelu udruženog zločinačkog pothvata, prema presudi, bio je prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman, koji je s liderima Herceg-Bosne dogovorio etničko čišćenje Bošnjaka s teritorija BiH kojeg su smatrali hrvatskim.

Franjo Tuđman, Gojko Šušak (hrvatski ministar obrane), Janko Bobetko (Glavni stožer HV), Mate Boban (predsjednik tzv.Herceg-Bosne), Jadranko Prlić, Slobodan Praljak i ostali su postigli međusobni dogovor u kojem su se organi i strukture ljudstva HVO-a (Hrvatskog vijeća obrane) koristili za zajednički zločinački cilj, naveo je predsjedavajući sudac Žan-Klod Antoneti (Jean-Claude Antoanetti)
Ma pada ta presuda u drugostupanjskom postupku k'o Glamoč 1995.
Last edited by Hafis on 03/08/2014 15:30, edited 1 time in total.
Hafis

#753 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Hafis »

Još je jeftinija struja za kućanstva u EPHZ HB u odnosu na EPBiH.
Bit će dobrog moljakanja da nam se pridruže :)
and

#754 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by and »

Hafis wrote:Još je jeftinija struja za kućanstva u EPHZ HB u odnosu na EPBiH.
kao za aluminij što smo molili :lol:
Hafis

#755 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Hafis »

and wrote:
Ako ništa, barem se lova dobra pokupila iz njega za proteklih 15 godina.
and

#756 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by and »

Hafis wrote:
and wrote:
Ako ništa, barem se lova dobra pokupila iz njega za proteklih 15 godina.
otela,misliš.gdje zapelo? :lol:
oakville

#757 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by oakville »

Hafis wrote:
tandmand wrote:Zlocini koje su cinili pojedinci ili pojedine grupe, nisu uporedivi sa UDRUZENIM ZLOCINACKIM PODUHVATOM.

Ma pada ta presuda u drugostupanjskom postupku k'o Glamoč 1995.

Sudbina te presude je riješena dvaputa prije "drugostepene presude", oba puta na terenu. Jednom 1993 - kad je ABiH prihvatila sukob s HVOm, gdje su se braća hrvati našli iznenadjeni kako to da se ove bošnje ne predaju sami od sebe i pored bratskih konclogora i ostalog koje im je HVO onako junački omogućio; i drugi puta 1995. Nakon toga su išli tehnički potezi.

Nema te presude potvrđene ili oborene koja mijenja stanje na terenu.
BHCluster

#758 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by BHCluster »

Hafis wrote:
BHCluster wrote:
Hafis wrote: Borili su se mnogi pa nisu u zatvoru završili.
Samo sto se tice zatvora i zlocina ta tvoja komponenta nesto dobro prednjace, bice "obiteljska" tradicija se nastavlja". :wink: Ako ti nije teko zasto su osudjeni ova dvojca? Kad vec usporedjujes usporedi presude.
Kurva je kurva. Imala deset ili dvije mušterije dnevno. To obično dosta zavisi od nje, ali i uvelike od kvarta u kojem ordinira.
Volim kada vidim progres, naucio si sta je tvoj domet tj. plamudjenje. :lol:
Hafis

#759 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Hafis »

oakville wrote:
Sudbina te presude je riješena dvaputa prije "drugostepene presude", oba puta na terenu. Jednom 1993 - kad je ABiH prihvatila sukob s HVOm, gdje su se braća hrvati našli iznenadjeni kako to da se ove bošnje ne predaju sami od sebe i pored bratskih konclogora i ostalog koje im je HVO onako junački omogućio; i drugi puta 1995. Nakon toga su išli tehnički potezi.
Upravo mu to i pokušavam objasniti. Ne tu cijelu žvaku, nego srž.
Eek-A-Mouse

#760 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Eek-A-Mouse »

Jel jos uvijek oce treci?
oakville

#761 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by oakville »

Hafis wrote:
oakville wrote:
Upravo mu to i pokušavam objasniti. Ne tu cijelu žvaku, nego srž.
Pa stanje na terenu je kontra tvojih tvrdnji, koje svakako nisi nikada konkretno obrazložio, nego više "za hrvate sam" ali onako apstraktno.

Po čemu je stanje na terenu pro HDZ zahtjeva? Da je takva situacija, ne bi smo ni raspravljali ni o čemu, jer bi HDZ sve sam završio bez da ikoga pita.
Hafis

#762 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Hafis »

BHCluster wrote:
Hafis wrote:
BHCluster wrote:
Volim kada vidim progres, naucio si sta je tvoj domet tj. plamudjenje. :lol:
Ja te danas skinuo s ignora i baš me ljuto razočara.Vidim opucao si onaj antologijski biser za onog vehbosa Zikriju što je upucao onu dvojicu povratnika u Prijedoru. Veliš, to ga je policija RS nagovorila da prizna zločin da ga ne bi otpremili amerima a onda dalje na ljetovanje u Guantanamo.
Dobro ti je onaj lik rekao: to su isto tako izveli i s Topalovićem.
Mogu misliti kakve ti se sve fix ideje lomataju tom lobanjom.
Legenda :thumbup:
oakville

#763 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by oakville »

Hafis wrote:
BHCluster wrote:
Hafis wrote:
Ja te danas skinuo s ignora i baš me ljuto razočara.Vidim opucao si onaj antologijski biser za onog vehbosa Zikriju što je upucao onu dvojicu povratnika u Prijedoru. Veliš, to ga je policija RS nagovorila da prizna zločin da ga ne bi otpremili amerima a onda dalje na ljetovanje u Guantanamo.
U nedostatku efikasnih argumenata, vala si Hafise zalutao s pričom skroz naskroz. Da se vratimo na temu, jel ICG organizirao sve po željama HDZ-a ili nije? :D
Hafis

#764 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Hafis »

oakville wrote: Pa stanje na terenu je kontra tvojih tvrdnji, koje svakako nisi nikada konkretno obrazložio, nego više "za hrvate sam" ali onako apstraktno.
Po čemu je stanje na terenu pro HDZ zahtjeva? Da je takva situacija, ne bi smo ni raspravljali ni o čemu, jer bi HDZ sve sam završio bez da ikoga pita.
Uhvati me taman na polasku.
Uglavnom kume, nešto se valja iza brda. Pod tim ne mislim na nešto loše ili neku nevolju (bože sačuvaj), već na neke druge vjetrove koji bi možda mogli oduvati ovu maglu nad nama.
BHCluster

#765 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by BHCluster »

Hafis wrote: Ma pada ta presuda u drugostupanjskom postupku k'o Glamoč 1995.
Ako ova presuda padne, onda ce morati pustiti sve jednog osudjenog za ratne zlocine na ovim prostorima. Budimo realni kada sveta misa, procesija i paljenje svijeca nisu pomogli onda nista ne moze!
Hafis

#766 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Hafis »

oakville wrote:
U nedostatku efikasnih argumenata, vala si Hafise zalutao s pričom skroz naskroz. Da se vratimo na temu, jel ICG organizirao sve po željama HDZ-a ili nije? :D
Daj molim te. @BH luster, argumenti i rasprava. Inteligentniji razgovor bih obavio s Mehom Džegerom ili Omom Batlakom :) .
Nego mi to pade na pamet :lol:

Odoh sad, moram :thumbup:
BHCluster

#767 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by BHCluster »

Hafis wrote: Ja te danas skinuo s ignora i baš me ljuto razočara.Vidim opucao si onaj antologijski biser za onog vehbosa Zikriju što je upucao onu dvojicu povratnika u Prijedoru. Veliš, to ga je policija RS nagovorila da prizna zločin da ga ne bi otpremili amerima a onda dalje na ljetovanje u Guantanamo.
A hafsaga kada je policija u RS u pitanju nevjerujem im ni kada govore istinu i zato imam razlog. Kao ni tvojima jer se nisu usudili u 20. godina da odu u Prijedor i poklonese zrtvama genocida jer ipak Prijedor je opstina u kojoj je ubijeno najvise Hrvatskih civila. A to te tvoje HDZ-ovce nije zaustavilo da u prvom safu prisustvuju proslavi dana rs-a. Aferim!
oakville

#768 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by oakville »

Hafis wrote:
oakville wrote: Pa stanje na terenu je kontra tvojih tvrdnji, koje svakako nisi nikada konkretno obrazložio, nego više "za hrvate sam" ali onako apstraktno.
Uhvati me taman na polasku.
Uglavnom kume, nešto se valja iza brda. Pod tim ne mislim na nešto loše ili neku nevolju (bože sačuvaj), već na neke druge vjetrove koji bi možda mogli oduvati ovu maglu nad nama.
Hajde ti sa srećom, i budi siguran da su ti novi vjetrovi tebi u korist :thumbup:
BHCluster

#769 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by BHCluster »

opcija wrote: Pa kad imaju Bosnjake da se brinu za hrvatske zrtve u RS i srpske u RSK.
Malo im njihove.
Image
Lincoln-Burrows

#770 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Lincoln-Burrows »

BHCluster wrote:
opcija wrote: Pa kad imaju Bosnjake da se brinu za hrvatske zrtve u RS i srpske u RSK.
Malo im njihove.
Image
Bez ljutnje ali ona tvoja izjava na temi o vehabiji Zukriji,
onaj scenario je sigurno nominiran za izvalu godine.
BHCluster

#771 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by BHCluster »

Lincoln-Burrows wrote: Bez ljutnje ali ona tvoja izjava na temi o vehabiji Zukriji,
Zasto zar slican scenario nismo gledali vec? Sta bi sa onim sto ih odperljase u Guantanamo Bay?
Last edited by BHCluster on 03/08/2014 16:34, edited 1 time in total.
Lincoln-Burrows

#772 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Lincoln-Burrows »

BHCluster wrote:
Lincoln-Burrows wrote: Bez ljutnje ali ona tvoja izjava na temi o vehabiji Zukriji,
Zasto zar isti nismo gledali vec? Sta bi sa onim sto ih odperljase u Guantanamo Bay?
Ja sam zatrolao s ovim upisom pa ću i da završim, naravno bez komentara.
BHCluster

#773 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by BHCluster »

Ma kontam ja tebe i Hafisagu u nedostatku cinjenica mogu se i neke stvar malo iskriviti da bih "necemu" pomogle. :lol: Sta vam ja mogu kada ste suplji.
vee-jay

#774 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by vee-jay »

Hafis wrote:
BHCluster wrote:
Hafis wrote: quote="BHCluster"

Da hafisaga samo sto se ova sto je ti postavi borila za jeddinstvenu drzavu a ova ispod za njeno razbijanje dok nisu dobili po tamburi pa onda trci da se potpise Washingtonski. ;-)
/quote
Borili su se mnogi pa nisu u zatvoru završili.
Samo sto se tice zatvora i zlocina ta tvoja komponenta nesto dobro prednjace, bice "obiteljska" tradicija se nastavlja". :wink: Ako ti nije teko zasto su osudjeni ova dvojca? Kad vec usporedjujes usporedi presude.
Kurva je kurva. Imala deset ili dvije mušterije dnevno. To obično dosta zavisi od nje, ali i uvelike od kvarta u kojem ordinira.
eto to se desi kada forumas istovremeno pise na dvije teme. :-?

hafise, ne zanima nas ovdje sta ti radis kada nisi na forumu i u kakvim kvartovima ordiniras :-?
sanjin_1

#775 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by sanjin_1 »

Da krenemo redom sa odgovrima političkim jebivjetrima i "anal"litiĆarima.....Ćitaj vamo i Ćitaj dobro.....kako vam saT napišem tko Če vam bidnut..more li? Naravno da more... :thumbup:
Post Reply