Hvala sto mislis i na nas dijasporcePlavih_11 wrote:Lijepo je vrijeme napolju, ne znam sta cekate ..
Idem i ja jos malo. Najradije bi zakljucao ovu temu do zavrsetka utakmice ali ne mogu radi dijaspore ..
Sarajevski derbi
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Lunizz
#751 Re: Sarajevski derbi
- Dionysios
#752 Re: Sarajevski derbi
Imaju li kakvi linkovi za gledanje? Hvala 
- Lunizz
#753 Re: Sarajevski derbi
Allaha mi dibidus gotiva 
- veljaca
#754 Re: Sarajevski derbi
Rutinska igra i rutinski remi - koji odlucuje ko ce biti drugi u Prvenstvu .....
Sada osvojiit Kup i to je to ....
-
bosnovizija
#755 Re: Sarajevski derbi
Sarajevo i Željezničar bez golova
Bordo i plavi momci još jednom razočarali
Danas, 21:23, H. Ljevo
Sarajevo i Željezničar su u 97. gradskom derbiju odigrali utakmicu bez pobjednika. Meč je završio bez golova, a ponovo su igrači bordo i plavog tima ostali dužni navijačima za dobru predstavu.
0:0
Bordo i plavi momci još jednom razočarali
Danas, 21:23, H. Ljevo
Sarajevo i Željezničar su u 97. gradskom derbiju odigrali utakmicu bez pobjednika. Meč je završio bez golova, a ponovo su igrači bordo i plavog tima ostali dužni navijačima za dobru predstavu.
0:0
-
bosnovizija
#756 Re: Sarajevski derbi
Sarajevo - Željezničar 0:0
Olimpijski stadion „Asim Ferhatović Hase“. Gledalaca: 16.000. Sudija: Emir Alečković (Sarajevo). Žuti kartoni: Torlak, Suljić (Sarajevo), Ćulum, Bogičević (Željezničar).
SARAJEVO: Jović, Arsenijević, Belošević, Torlak, Dupovac, Ščepanović, Čomor, Muharemović, Obuća (od 86. K. Handžić), Koješević (od 90. Suljić), Avdić (od 70. Handžić). Trener: Mirza Varešanović.
ŽELJEZNIČAR: Šehić, Popović, Svraka, Ćulum, Stanić, Marković, Bogičević, Gerhard, Jamak (od 86. E. Čolić), Višća (od 71. Stančeski), Bešlija. Trener: Amar Osim.
Za arhivu: Sarajevo, 07.05.2011.god.
Izvor: SportCentar
Olimpijski stadion „Asim Ferhatović Hase“. Gledalaca: 16.000. Sudija: Emir Alečković (Sarajevo). Žuti kartoni: Torlak, Suljić (Sarajevo), Ćulum, Bogičević (Željezničar).
SARAJEVO: Jović, Arsenijević, Belošević, Torlak, Dupovac, Ščepanović, Čomor, Muharemović, Obuća (od 86. K. Handžić), Koješević (od 90. Suljić), Avdić (od 70. Handžić). Trener: Mirza Varešanović.
ŽELJEZNIČAR: Šehić, Popović, Svraka, Ćulum, Stanić, Marković, Bogičević, Gerhard, Jamak (od 86. E. Čolić), Višća (od 71. Stančeski), Bešlija. Trener: Amar Osim.
Za arhivu: Sarajevo, 07.05.2011.god.
Izvor: SportCentar
- emigrazione
#757 Re: Sarajevski derbi
Naravno, da vam je trebalo tri bi uvalili ko iz p...., samo su vas vile pronosale da ne dobijete po nosu, nikakva rutina ni ostale glupostiveljaca wrote:Rutinska igra i rutinski remi - koji odlucuje ko ce biti drugi u Prvenstvu .....
- BHF_Manijak
#758 Re: Sarajevski derbi
BHF_Manijak wrote:Ma x standaradno u zadnjih 4-5 godina, i to onaj najdosadniji 0:0![]()
- veljaca
#759 Re: Sarajevski derbi
U ovim derbijima ekipe igraju ziheraski da ne izgube ..... Ali u tom slucaju obje ekipe na kraju gube po jedan bod .... ( osvoje 2 umjesto 3 - pobjeda i poraz ) ....
Domacini danas su morali pobijediti - Zeljo je igrao na nulu - da sacuva drugo mjesto - a prvo je svakako vec odluceno - borac to odlicno steli ....
Ovim bodom - ozbiljno je dovedeno u pitanje 3 mjesto malenima ..... Oni ce sada navijati za FK Zeljeznicar u Kupu - da kao cetvrti odu u Evropu .... ( ovo ne bih nikada pomislio da ce se desiti
) ....

Domacini danas su morali pobijediti - Zeljo je igrao na nulu - da sacuva drugo mjesto - a prvo je svakako vec odluceno - borac to odlicno steli ....
Ovim bodom - ozbiljno je dovedeno u pitanje 3 mjesto malenima ..... Oni ce sada navijati za FK Zeljeznicar u Kupu - da kao cetvrti odu u Evropu .... ( ovo ne bih nikada pomislio da ce se desiti
- emigrazione
#760 Re: Sarajevski derbi
Da je vama u evropu ali ako moze da ne igrate utakmice nikako, samo lovu da maznete
to bi vam najbolje bilo, dobro i vama i drzavi
- veljaca
#761 Re: Sarajevski derbi
emigrazione wrote:Da je vama u evropu ali ako moze da ne igrate utakmice nikako, samo lovu da mazneteto bi vam najbolje bilo, dobro i vama i drzavi
Ama mi nismo u dubiozi kao vi ......
Imamo mi nase velikane ( Dzeko
A kad odemo u Evropu - te pare nam dodju da pozatvaramo pojedine stavke u izracunu ....
- emigrazione
#762 Re: Sarajevski derbi
Svaka cast vidi se da imate stvarno mocnu ekipu, veceras se to najbolje vidjelo
- smoki_choko
#763 Re: Sarajevski derbi
da te Bog mili sacuva igre. sarajevo jednu stopostotnu priliku i jednu polupriliku. i mi jednu polupriliku i to je to. sto se tice igre. aleckovic je svaki nas kontakt sudio kao prekrsaj, dobro podmazan izgleda bio 
navijanje kod nas s prelazima, malo dobro, malo odlicno i onda neka zatisja. pitari se umalo nisu zapalili sa onim toalet papirom i silnim bakljama. svaka čast za bakljadu i toalet papir, a za one parole ste se prosuli. i ono na pocetku onaj podijum. jedino sto je valjalo su one oci
navijanje kod nas s prelazima, malo dobro, malo odlicno i onda neka zatisja. pitari se umalo nisu zapalili sa onim toalet papirom i silnim bakljama. svaka čast za bakljadu i toalet papir, a za one parole ste se prosuli. i ono na pocetku onaj podijum. jedino sto je valjalo su one oci
Last edited by smoki_choko on 07/05/2011 22:06, edited 1 time in total.
- emigrazione
#764 Re: Sarajevski derbi
Ma daj nemoj zajebavati pa bolje sudjenje poslije rata nije bilo, lik gresku napravio nije, ni on ni pomocnici mu
- veljaca
#765 Re: Sarajevski derbi
Ja sam jos prije rekao - gdje li ih nalaze samo ....smoki_choko wrote:da te Bog mili sacuva igre. sarajevo jednu stopostotnu priliku i jednu polupriliku. i mi jednu polupriliku i to je to. sto se tice igre. aleckovic je svaki nas kontakt sudio kao prekrsaj, dobro podmazan izgleda bio
Prvo poluvrijeme je sudio - onako , dosta korektno, ali u drugom - KATASTROFA - svaki kontakt nasih igraca - faul za malene ....
Mada to ne opravdava nasu losu igru - trebali smo im uvaliti tri komada - da je igrala prava ekipa ....
- Voovoozela
#766 Re: Sarajevski derbi
A niste doveli "pravu ekipu"?? Pa da, to sve objašnjavaveljaca wrote:Ja sam jos prije rekao - gdje li ih nalaze samo ....smoki_choko wrote:da te Bog mili sacuva igre. sarajevo jednu stopostotnu priliku i jednu polupriliku. i mi jednu polupriliku i to je to. sto se tice igre. aleckovic je svaki nas kontakt sudio kao prekrsaj, dobro podmazan izgleda bio
Prvo poluvrijeme je sudio - onako , dosta korektno, ali u drugom - KATASTROFA - svaki kontakt nasih igraca - faul za malene ....
Mada to ne opravdava nasu losu igru - trebali smo im uvaliti tri komada - da je igrala prava ekipa ....
PS. Ja cijelo vrijeme pokušavam da dokučim - jel ti foliraš sebe il nas?
- ultima_palabra
#767 Re: Sarajevski derbi
Ja ekipe beskuraca
Unaprijed se zadovoljili bodom protiv lošeg Sarajeva... ova ekipa mora na remont veliki ako nećemo da se osramotimo u Evropi.
Sudija očekivano navlačio komšijama i ubijao nam i ono malo igre što smo imali.
Sudija očekivano navlačio komšijama i ubijao nam i ono malo igre što smo imali.
- smoki_choko
#768 Re: Sarajevski derbi
sta si ti gledo, ako je dobro sudjenja sto vam svaki kontakt naseg igraca sudija ono govno svira kao prekrsaj onda je odlicno. dobar je vama kad vam je siljio gdje je stigo, svirao milion bespotrebnih prekrsaja na nasu stetuemigrazione wrote:Ma daj nemoj zajebavati pa bolje sudjenje poslije rata nije bilo, lik gresku napravio nije, ni on ni pomocnici mu
- emigrazione
#769 Re: Sarajevski derbi
igrat cete vi u evropi mojne sad bjezati, sad se ne mozete izvuci ni da hocete 
- veljaca
#770 Re: Sarajevski derbi
A sta je sa vama - hocete li vi u Evropu .....emigrazione wrote:igrat cete vi u evropi mojne sad bjezati, sad se ne mozete izvuci ni da hocete
Evo vec pocele kritike na zalizanog - da ostupi .....
- strong69
#771 Re: Sarajevski derbi
Bezveze se raspravljate. Nikad losije ekipe i jednih i drugih a nikada bolji plasman. Bruka i za jedne i druge! "Derbi" sa 2 sanse...
-
ibizza
#772 Re: Sarajevski derbi
Mi smo loši,al su gore 10 puta
Horde prekucale ovu ligu,ono nije humano sta su sa parolama uradili strumfetama

Horde prekucale ovu ligu,ono nije humano sta su sa parolama uradili strumfetama
- emigrazione
#773 Re: Sarajevski derbi
Pa promasili smo dva mrtva zicera, u ovakvim utakmicama tesko da ces imati vise takvih sansi. Ja koliko sam upratio zeljeznicar je u prvom pol. imao jedno izbijanje prema golu, a u drugom nisu ni pogledali u gol. Ne razumijem vaseg trenera da nije ni pokusao napraviti nekakav pritisak tamo gdje je igrao onaj mali dupovac, lik je imao par opasnih gresaka, od pet pokusaja visca bi ga probio bar dva puta sigurno. Ali, eto valjda je taktika bila takva da nas ne ponizite a vama kao valja i nula 
- smoki_choko
#774 Re: Sarajevski derbi
parole su vam najgluplji dio koreografije biliibizza wrote:Mi smo loši,al su gore 10 puta![]()
Horde prekucale ovu ligu,ono nije humano sta su sa parolama uradili strumfetama![]()
- Logovan
#775 Re: Sarajevski derbi
Igra slaba i sa jedne i sa druge strane, mi smo imali jedno 2-3 dobre prilike, štrumfići nisu ni ošutali po golu....
Horde -
parole, bakljada......itd
Oni tamo na jugu nisu se ni čuli, pardon, jesu kad su pjevali šalalalalalalal željezničar

Horde -
Oni tamo na jugu nisu se ni čuli, pardon, jesu kad su pjevali šalalalalalalal željezničar