Zasto dijasporci samo kukaju?

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
Locked
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#751 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?

Post by Truba »

tako je
meni ih niko ne šalje
samo smetaju sa svojim ogromnim kolima i testisteronima koji privlače papanke i intelektualke podjednako :sax:
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#752 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?

Post by Zviz »

Mati mila odakle volika mrznja ili zavidnost, pa ljudi ste niste vukovi! Pa jarane vi nemate pojma, da u Danskoj mozda 1 od 10 ljudi sa tih prostora nebitno jel iz HR, BIH ili SRB, CG, MK ili sta vec mozda ima auto marke mercedes i to novije generacije a da nije na kredit ili sta, ma jedno nebitno na koji nacin. Poneko audi na model leasing na dvije godine inace ljudi vecinm vozaju auta stara 10 godina u prosjeku!
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#753 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?

Post by Matijevic_Vlado »

daj zviz ne kukaj matere ti :mrgreen: . navika jel de ?
Zviz

#754 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?

Post by Zviz »

Matijevic_Vlado wrote:daj zviz ne kukaj matere ti :mrgreen: . navika jel de ?
Ja ne kukam... od BiH i njenih gradjana ne ocekujem nista, a niti idem u BiH da se hvalim kome i cime, nisam niakda cinio niti cu. Ne ljecim komplekse s tim da visim po koje kakvim "otmenijim" lokacijama, te da navaodno ne namjerno pokazujem kako zivim negdje vani 30 godina, sve u cilju kako bi neke koje se ljepe za takve kao markice na te kuverte o kojim ti pricas lizale meni dupe, jer bi htjele da ih vodim iz te kako neko kaze jebanije.

Meni ne treba zena koja zna rasukati pitu, jer ja to ne jedem. Meni treba zena koja zna kuhati na francuski nacin evt. kakva Austrijanka koja ce umjesto Gleichgewicht reci Balance (izgovorno balóns) !

Tako da ja ne kukam. :mrgreen:
stakasa

#755 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?

Post by stakasa »

forel wrote:Svi vole Bosnu, srce za Bosnom vene, a guzica u Njemackoj prede :D :D :D

Skoro sam imao takav upis da sam htio pobjec od vlastite rodbine.1991 godine moji daleki rodjaci izbjegli iz Trebinja, i namah patriotski bjez iz Bosne, .I dosli skoro na deset dana (zato su poplave inace ostanu sedmicu), i ugostili ih mi domacinski, rostilj, izlet ma sve ono da se ne brukamo, zdurat ce se do prvog al hajd da ne nose ruzne uspomene.Sve bilo dobro dok nismo poceli igrat fudbala...odigrali sve pet, skidamo tene, skidamo carape i ja svoje smrdljivce u kesu i prat ce se, a gospoda hop cup i one carape u smece.Ja gledam i cudim se, reko sto u smece?Kaze pa nemamo gdje oprat :o wtf?Kae madam' ne umijemo mi prat na ruke samo na masinu...tad je bio kraj...pa sta vi kontate da je ovo đungla a da smo mi Zumba Zumba pleme?Tako su nas davno u ratu smatrali stranci u ratu, kad su nam pokazivali ''kako radi elektricni sporet'', misleci da smo zivljeli u kamenom dobu a vjerovatno smo bili i ispred njih po mnogo cemu, i jos smjesnije mi je bilo, kad sam rekao svom rodjaku da ode u Lukavicu popravit kvar na autoplinu.Prica je bila ''Đe ču kod ''vlaha'' i te suplje'''...

Svaka nacija ima svoju dijasporu, imigraciju, kako god hoces, ali nigdje dijaspora nije udaljenija do one u BiH, i nijedna dijaspora vise ne podcjenjuje one koji su se napatili u rodnoj zemlji kao nasa...Al opet volim rec da je to od covjeka do covjeka...
Nije to od covjeka do covjeka nego je ovako u 99,99999 posto slucajeva. U dijaspori trenutno niko ne valja, sreca pa je zdravo tkivo u Bosni ostalo. Ne moze ovo biti slucajnost. Svi na forumu istu pricu pricaju. Dijasporska zatucanost je u klasi za sebe i ova tema je jos jedan od dokaza da tu pomoci nema. Dva svjeta razlicita...
tarik_karaga

#756 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?

Post by tarik_karaga »

Kad nismo imali dijasporu,kukali smo kako svi ostali je imaju i njima pomazu,a sada kad je pun svijet nase dijaspore,eto nama opet smeta,jer se kurce sa autima i kupovinom po marketima:))))Nama Bog dragi ne bi ugodio!Umjesto da se zahvali sto je dosao da potrosi gotov novac i da drzava malo zaradi,nekome to jos smeta:)))
L u c i f e r

#757 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?

Post by L u c i f e r »

Zviz wrote:Ja nikako ne kontam sta vi dole ocekujete od ljudi koji zive 20-30 ili 40 godina vani a sta oni mozda od vas ocekuju.

Ja licno nista ne ocekujem od nikoga iz BiH. Suludo bi bilo, da sta ocekujem, jedino ako je neki problem u pitanju pa da se neke odgovornosti podjele oko nekog problema pa da na taj nacin ocujem da svaka strana obavi svoj zadatak. Ali nesto vise tj. u svakodnevnom kontekstu, ja licno nista od nikoga ne ocekujem ni da mi kupi, plati, ucini ili sta vec.

Da je rijec o dva svijeta to stoji. Ipak ujteje okruzenje na starije a ne samo na djecu.

Da postoji neka blaga mrznja prema ljudima koji su izbjegli, ostisli i tako to, i to se da vidjeti na svakom koraku. Naravno nece neko mrziti svoju rodbinu ali hoce susjed, iz nekog razloga, a koji je to razlog?

Dobro za pojednine iz inostranstva je BiH postala poligon za dokazivanja i ljecenja nekih kompleksa... ali da li je to sad tako upadno postalo necu moci se izjasniti. Opet sa druge strane vi imate ljudi koji su izbjegli i sve sto su imalu u toj drzavi danas nemaju, jednostavno nemaju nista, kad borave tu onda su kod rodbine na nekoliko dana ili kako vec. Treba i tu stranu razumiti. Da li je ona saka sto zivi u Sloveniji isto tako upadna kao i ovi sto zive u Svedskoj gledaju ci na to da je standard u SLO opao za skro pa u pola. Ko su dijasporci kako ih neki od vas omljneo tako nazivaju? Sta je to karakteristicno u ponasnjau i izgledju jendog dijasporca? Sta vam zapadne za oko. Ja ipak mislim, da je vise predrasuda iz BiH prema njima nego obrnuto.
Helem:
L u c i f e r wrote:
bang and blame wrote:Ja cu da pitam obrnuto: Zasto toliki animozitet prema dijaspori?
Evo ja ću odgovoriti. :)

Prije svega, neophodno je naglasiti da u svim grupama ljudi ima i dobrih i loših, te da nikad nisu pripadnici neke grupe svi isti.

Vrlo česte pojave kod dijaspore koje su iritantne za nas domoroce:

- kurče se, hvale, nekome se vazda dokazuju i pokazuju
- paranoišu da im je neko ljubomoran i da ih zato ne voli
- kad dođu ovamo očekuju da je sve podređeno njima i da ih svi dvore, goste, dočekuju i tretiraju kao plemstvo
- često se nepristojno iliti seljački ponašaju, viču i galame ulicom ili u ugostiteljskim objektima, misle ako su potrošili stoju u restoranu da im to daju pravo da oni i njihova djeca rade šta hoće i ometaju ostale goste, i sl...
- non stop pametuju, misle ako žive na zapadu, da su oni u svemu pametniji i da sve znaju bolje
- vazda kukaju, nema se tamo, kriza, rade od jutra do sutra, blago vama ovde, pa vratite se se jebem ga kad vam je tako teško pa uživajte vamo zajedno sa nama
- po pravilu su radikalno nacionalistički nastrojeni i vrlo bi rado vidili ovde revanš rat dok oni hlade svoja mudašca preko grane... :roll:

I tako... :pliska:
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#758 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?

Post by Matijevic_Vlado »

Zviz wrote:
Ja ne kukam... od BiH i njenih gradjana ne ocekujem nista, a niti idem u BiH da se hvalim kome i cime, nisam niakda cinio niti cu. Ne ljecim komplekse s tim da visim po koje kakvim "otmenijim" lokacijama, te da navaodno ne namjerno pokazujem kako zivim negdje vani 30 godina, sve u cilju kako bi neke koje se ljepe za takve kao markice na te kuverte o kojim ti pricas lizale meni dupe, jer bi htjele da ih vodim iz te kako neko kaze jebanije.

Meni ne treba zena koja zna rasukati pitu, jer ja to ne jedem. Meni treba zena koja zna kuhati na francuski nacin evt. kakva Austrijanka koja ce umjesto Gleichgewicht reci Balance (izgovorno balóns) !

pa jebo onda fukaru koja nije uspjela kesirati ta auta o kojima pricas :mrgreen: . nisu uspjeli tamo znaci da ni kod nas ne bi. ko ih jebe to je bijeda koja samo kuka. danas negdje procitah da si pitu zadnji put vidio negdje 1993 :mrgreen: , i ne cudi me sto je ne jedes. jeo bi da ima :mrgreen:
tarik_karaga

#759 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?

Post by tarik_karaga »

stakasa wrote:
forel wrote:Svi vole Bosnu, srce za Bosnom vene, a guzica u Njemackoj prede :D :D :D

Skoro sam imao takav upis da sam htio pobjec od vlastite rodbine.1991 godine moji daleki rodjaci izbjegli iz Trebinja, i namah patriotski bjez iz Bosne, .I dosli skoro na deset dana (zato su poplave inace ostanu sedmicu), i ugostili ih mi domacinski, rostilj, izlet ma sve ono da se ne brukamo, zdurat ce se do prvog al hajd da ne nose ruzne uspomene.Sve bilo dobro dok nismo poceli igrat fudbala...odigrali sve pet, skidamo tene, skidamo carape i ja svoje smrdljivce u kesu i prat ce se, a gospoda hop cup i one carape u smece.Ja gledam i cudim se, reko sto u smece?Kaze pa nemamo gdje oprat :o wtf?Kae madam' ne umijemo mi prat na ruke samo na masinu...tad je bio kraj...pa sta vi kontate da je ovo đungla a da smo mi Zumba Zumba pleme?Tako su nas davno u ratu smatrali stranci u ratu, kad su nam pokazivali ''kako radi elektricni sporet'', misleci da smo zivljeli u kamenom dobu a vjerovatno smo bili i ispred njih po mnogo cemu, i jos smjesnije mi je bilo, kad sam rekao svom rodjaku da ode u Lukavicu popravit kvar na autoplinu.Prica je bila ''Đe ču kod ''vlaha'' i te suplje'''...

Svaka nacija ima svoju dijasporu, imigraciju, kako god hoces, ali nigdje dijaspora nije udaljenija do one u BiH, i nijedna dijaspora vise ne podcjenjuje one koji su se napatili u rodnoj zemlji kao nasa...Al opet volim rec da je to od covjeka do covjeka...
Nije to od covjeka do covjeka nego je ovako u 99,99999 posto slucajeva. U dijaspori trenutno niko ne valja, sreca pa je zdravo tkivo u Bosni ostalo. Ne moze ovo biti slucajnost. Svi na forumu istu pricu pricaju. Dijasporska zatucanost je u klasi za sebe i ova tema je jos jedan od dokaza da tu pomoci nema. Dva svjeta razlicita...[/quote"

"Zdravo tkivo ostalo u Bosni"!?Slazem se sa cinjenicom da su ovdje tokom i poslije rata dosli ljudi koji nisu na tom intelektualnom nivou kao oni sto su ostali ali da je "zdravo tkivo ostalo u Bosni",nimalo se ne slazem.Krenuvsi od politike i ljudi koji nas zasptupaju u politici,zatim nacin i uredjenje skolovanja(svaki olos ima diplomu ekonomiste ili pravnika),zatim,osnovne kulture ponasanja i mnogo drugih stvari,ova konstatacija se moze reci da je to tkivo odumrlo ili jos polako odumire.
Zviz

#760 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?

Post by Zviz »

Matijevic_Vlado wrote:
Zviz wrote:

pa jebo onda fukaru koja nije uspjela kesirati ta auta o kojima pricas :mrgreen: . nisu uspjeli tamo znaci da ni kod nas ne bi. ko ih jebe to je bijeda koja samo kuka. danas negdje procitah da si pitu zadnji put vidio negdje 1993 :mrgreen: , i ne cudi me sto je ne jedes. jeo bi da ima :mrgreen:
Fukara ili ne necu zalaziti u tu temu, ali ko ima auto bez kredita A: voza nesto sto je cca. 10 godina staro ili vise ili one minijaturne mada i oni kostaju ali ne toliko pa su sigurno neki otplatili brzo, a mozda je neko i kesirao. Sve jace i mocnije tj. i ujednako novije je A: na kredit ali ko moze od nasih da odvoji 900€ mjesecno kredita za uato znas da ti i onako vec jasu na konju u nekom smislu jer ipak to je dodatna staranrina! Slabo ih ima ako uopste koji su kesirali 100.000KM za auto - mogu mozda posumljati na jednu zenu da je jako uspjesna ovdje ima posao sa odgovornoscu na mislim na posoa koji radi da ima vecu platu od misnistra i predsednika Slovenije i Hrvatske skupa. Dalje vecina sto voza Audije je ih kupila na leasing, to je ovdje posatalo popularno i to uzasno, a pogoto Audiji tj. njihova kuca u Danskoj se potrudila preko nekih banki da to naprave nekim trendom te na taj nacin enki od nasih se kurce sa bjesnim autma a u principu imaju auto po principu biti postanar.
stakasa

#761 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?

Post by stakasa »

Black swan wrote:tako je
meni ih niko ne šalje
samo smetaju sa svojim ogromnim kolima i testisteronima koji privlače papanke i intelektualke podjednako :sax:
Ja bih ipak rekao da je do tebe te da ne bi znao poentirat ni sa zadnjim mercedesom :D
Zviz

#762 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?

Post by Zviz »

tarik_karaga wrote:
stakasa wrote:

Nije to od covjeka do covjeka nego je ovako u 99,99999 posto slucajeva. U dijaspori trenutno niko ne valja, sreca pa je zdravo tkivo u Bosni ostalo. Ne moze ovo biti slucajnost. Svi na forumu istu pricu pricaju. Dijasporska zatucanost je u klasi za sebe i ova tema je jos jedan od dokaza da tu pomoci nema. Dva svjeta razlicita...[/quote"

"Zdravo tkivo ostalo u Bosni"!?Slazem se sa cinjenicom da su ovdje tokom i poslije rata dosli ljudi koji nisu na tom intelektualnom nivou kao oni sto su ostali ali da je "zdravo tkivo ostalo u Bosni",nimalo se ne slazem.Krenuvsi od politike i ljudi koji nas zasptupaju u politici,zatim nacin i uredjenje skolovanja(svaki olos ima diplomu ekonomiste ili pravnika),zatim,osnovne kulture ponasanja i mnogo drugih stvari,ova konstatacija se moze reci da je to tkivo odumrlo ili jos polako odumire.
U Danskoj su ljudi iz BiH mrznjom prema Dancima se medjusobno dokazivali ko je veci BiH patriota - pateticno ali i istinito.
Truba

#763 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?

Post by Truba »

stakasa wrote:
meni ih niko ne šalje
Ja bih ipak rekao da je do tebe te da ne bi znao poentirat ni sa zadnjim mercedesom :D[/quote

Fol ti je star ko web
Nije zadnji nego posljednji ili bolje novim
Zadnji je dio auta...kao i prednji

Jos malo i odose jupiiii
stakasa

#764 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?

Post by stakasa »

Black swan wrote:
stakasa wrote:
meni ih niko ne šalje
Ja bih ipak rekao da je do tebe te da ne bi znao poentirat ni sa zadnjim mercedesom :D[/quote

Fol ti je star ko web
Nije zadnji nego posljednji ili bolje novim
Zadnji je dio auta...kao i prednji

Jos malo i odose jupiiii
Moze i zadnji. Oni odose ali ti osta sam. Dok opet ne dodu. Doduse u manjem broju. Ali tebi dovoljno za izgovora
Truba

#765 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?

Post by Truba »

Imas li ista na repertoaru sto nije staro kao www
amra67

#766 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?

Post by amra67 »

Matijevic_Vlado wrote:
Zviz wrote:

auta, auta , auta....to je jedina mjerna jedinica u bosni...nekad kad sam bila mala citala sam kaubojske romane i jednu izreku sam dobro zapamtila..dosao je tiho i usao u legendu... :thumbup:
VCorp

#767 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?

Post by VCorp »

Ne treba slati pare u Bosnu i onda dati domaćinima pravi razlog za mrznju. Dok se šalje dijaspora valja a ostatak godine se samo sere po njoj. Standardna priča. A kad izađe prvih 11 reprezentacije a samo Džeko rođen u Bosni onda se druga ploča vrti. Licemjerna bosanska govna, bili i ostali.
Zviz

#768 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?

Post by Zviz »

amra67 wrote:
Matijevic_Vlado wrote: pa jebo onda fukaru koja nije uspjela kesirati ta auta o kojima pricas :mrgreen: . nisu uspjeli tamo znaci da ni kod nas ne bi. ko ih jebe to je bijeda koja samo kuka. danas negdje procitah da si pitu zadnji put vidio negdje 1993 :mrgreen: , i ne cudi me sto je ne jedes. jeo bi da ima :mrgreen:
auta, auta , auta....to je jedina mjerna jedinica u bosni...nekad kad sam bila mala citala sam kaubojske romane i jednu izreku sam dobro zapamtila..dosao je tiho i usao u legendu... :thumbup:
Pa onaj koji nastoji doci u BiH da se pokaze nece avionom doci ili transportirati kucu ako je kupio na neki nacin. Naravno da ce dogurati se sa autom bjesim ako ga ima da vide ljudi. Ima i tih ljudi. Naravno ti ne veljaju jer se kurce. Ne veljaju ni oni sto su obnovili kuce, jer se kurce. Ne veljaju ni oni sto nikad ne dolaze ili jako rijetko, jer i oni su pederi te se kurce kako mogu ici na Maldive. Ne veljaju ni oni sto dodju pa se normalno ponasaju, jer takvi ne trose dovoljno. PA KO VALJA U PI*KU MATARINU????? NIKO? Jel to odgovor.
L u c i f e r

#769 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?

Post by L u c i f e r »

VCorp wrote:Ne treba slati pare u Bosnu i onda dati domaćinima pravi razlog za mrznju. Dok se šalje dijaspora valja a ostatak godine se samo sere po njoj. Standardna priča. A kad izađe prvih 11 reprezentacije a samo Džeko rođen u Bosni onda se druga ploča vrti. Licemjerna bosanska govna, bili i ostali.
Ama jebo vas vaše pare jade jadne, kad se fukara dohvati malo love pohasi se ko da je bog... :roll:
L u c i f e r

#770 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?

Post by L u c i f e r »

Zviz wrote:
amra67 wrote:
Matijevic_Vlado wrote: pa jebo onda fukaru koja nije uspjela kesirati ta auta o kojima pricas :mrgreen: . nisu uspjeli tamo znaci da ni kod nas ne bi. ko ih jebe to je bijeda koja samo kuka. danas negdje procitah da si pitu zadnji put vidio negdje 1993 :mrgreen: , i ne cudi me sto je ne jedes. jeo bi da ima :mrgreen:
Pa onaj koji nastoji doci u BiH da se pokaze nece avionom doci ili transportirati kucu ako je kupio na neki nacin. Naravno da ce dogurati se sa autom bjesim ako ga ima da vide ljudi. Ima i tih ljudi. Naravno ti ne veljaju jer se kurce. Ne veljaju ni oni sto su obnovili kuce, jer se kurce. Ne veljaju ni oni sto nikad ne dolaze ili jako rijetko, jer i oni su pederi te se kurce kako mogu ici na Maldive. Ne veljaju ni oni sto dodju pa se normalno ponasaju, jer takvi ne trose dovoljno. PA KO VALJA U PI*KU MATARINU????? NIKO? Jel to odgovor.
Ama valjaju SVI, koji se ne ponašaju ovako :) :
- kurče se, hvale, nekome se vazda dokazuju i pokazuju
- paranoišu da im je neko ljubomoran i da ih zato ne voli
- kad dođu ovamo očekuju da je sve podređeno njima i da ih svi dvore, goste, dočekuju i tretiraju kao plemstvo
- često se nepristojno iliti seljački ponašaju, viču i galame ulicom ili u ugostiteljskim objektima, misle ako su potrošili stoju u restoranu da im to daju pravo da oni i njihova djeca rade šta hoće i ometaju ostale goste, i sl...
- non stop pametuju, misle ako žive na zapadu, da su oni u svemu pametniji i da sve znaju bolje
- vazda kukaju, nema se tamo, kriza, rade od jutra do sutra, blago vama ovde, pa vratite se se jebem ga kad vam je tako teško pa uživajte vamo zajedno sa nama
- po pravilu su radikalno nacionalistički nastrojeni i vrlo bi rado vidili ovde revanš rat dok oni hlade svoja mudašca preko grane...

Uvijek su najgori najglasniji i zato najviše upadaju u oči.
Normalni ljudi se iz dijaspore ovde ponašaju sasvim normalno i zato ga raja na ulici ne može ni provaliti da je dijasporac.
insomnia78

#771 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?

Post by insomnia78 »

:D
stativa

#772 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?

Post by stativa »

L u c i f e r wrote:
VCorp wrote:Ne treba slati pare u Bosnu i onda dati domaćinima pravi razlog za mrznju. Dok se šalje dijaspora valja a ostatak godine se samo sere po njoj. Standardna priča. A kad izađe prvih 11 reprezentacije a samo Džeko rođen u Bosni onda se druga ploča vrti. Licemjerna bosanska govna, bili i ostali.
Ama jebo vas vaše pare jade jadne, kad se fukara dohvati malo love pohasi se ko da je bog... :roll:
:thumbup:
stakasa

#773 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?

Post by stakasa »

Opa bato! Vidi liste... Treba li se potpisat negdje, komisija neka da ovjeri?
Lucifer, realno, jesi li u poziciji da postavljas ovakve uslove? Ispunjavaju li ih oni sto su ostali? Mislis li da vi dole ne trebate korigovat ponasanje i da opravdano gledate dijqsporu s visine? Na cemu zasnivas takve stavove, rezultati sa terena?
Srecom, dijaspore je sve manje i manje. Valjda je to cilj ovakvih tema i komentara
L u c i f e r

#774 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?

Post by L u c i f e r »

stakasa wrote:Opa bato! Vidi liste... Treba li se potpisat negdje, komisija neka da ovjeri?
Lucifer, realno, jesi li u poziciji da postavljas ovakve uslove? Ispunjavaju li ih oni sto su ostali? Mislis li da vi dole ne trebate korigovat ponasanje i da opravdano gledate dijqsporu s visine? Na cemu zasnivas takve stavove, rezultati sa terena?
Srecom, dijaspore je sve manje i manje. Valjda je to cilj ovakvih tema i komentara
Nisu to nikakvi uslovi.
Samo velim što raju iritira kod nekih dijasporaca.
Naravno, domoroci imaju papaka na izvoz, ali simptomi njihovog papanluka su drugačije prirode, razlikuju se kao lita i govno.
Stavove zasnivam na ličnoj percepciji i identičnoj percepciji mojih prijatelja, rodbine i poznanika.
Jebe mi se koliko će dijaspore biti, više ili manje. Svako se bori za sebe i svoju porodicu.
stakasa

#775 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?

Post by stakasa »

L u c i f e r wrote:
stakasa wrote:Opa bato! Vidi liste... Treba li se potpisat negdje, komisija neka da ovjeri?
Nisu to nikakvi uslovi.
Samo velim što raju iritira kod nekih dijasporaca.
Naravno, domoroci imaju papaka na izvoz, ali simptomi njihovog papanluka su drugačije prirode, razlikuju se kao lita i govno.
Stavove zasnivam na ličnoj percepciji i identičnoj percepciji mojih prijatelja, rodbine i poznanika.
Jebe mi se koliko će dijaspore biti, više ili manje. Svako se bori za sebe i svoju porodicu.
Svak se bori za sebe i svoju porodicu ali cemo tebi ic niz dlaku ako mislimo dolazit? Uozbilji se lucko.
Nista od rasprave dok Katarina ne poentira na latinskom. Ceka se kirija iz Madrida (otplacen stan-pocetak i kraj svih uspjeha) pa da uplati internet
Locked