AMERIKA

Post Reply
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#751 Re: AMERIKA

Post by Velkoski »

Daj tih 100 linkova? Uostalom, mnogo više crnaca se bavi kriminalnim aktivnostima (OVO JE FAKT I NEMA VEZE SA RASIZMOM) te je samim tim čak i logično da će više biti takvih slučajeva.

Ubijeni je OPLJAČKAO prodavnicu, a potom i NAPAO POLICAJCA. Zar stvarno ima dileme oko toga ko je kriv ovdje?

I kakav ja to, kao Bošnjo, imam razlog da ne volim crnce? Ovo je potpuno racionalno i objektivno viđenje ovog slučaja, a demagogija "diskriminacije i majoriziranja" me ne tangira.
MyTao

#752 Re: AMERIKA

Post by MyTao »

AenemA wrote:
MyTao wrote:Strasno koliko rasista ima na Klixu.
Po čemu si to zaključio/la?
Pa imam oci... a i citati sam naucio.
MyTao

#753 Re: AMERIKA

Post by MyTao »

Velkoski wrote:Daj tih 100 linkova? Uostalom, mnogo više crnaca se bavi kriminalnim aktivnostima (OVO JE FAKT I NEMA VEZE SA RASIZMOM) te je samim tim čak i logično da će više biti takvih slučajeva.

Ubijeni je OPLJAČKAO prodavnicu, a potom i NAPAO POLICAJCA. Zar stvarno ima dileme oko toga ko je kriv ovdje?

I kakav ja to, kao Bošnjo, imam razlog da ne volim crnce? Ovo je potpuno racionalno i objektivno viđenje ovog slučaja, a demagogija "diskriminacije i majoriziranja" me ne tangira.
http://www.motherjones.com/politics/201 ... -race-data

Evo pogledaj pa ces svatiti neke stvari. Neznam koliko si upoznat sa ovim specificnim slucajem, ali momak nije opljackao prodavnicu, vec je bio trazen da ga ispitaju u vezi te pljacke, sto ne znaci da je on opljackao, drugo nema dokaza da je napao policajca, sve sto se zna je da je dobio 6 metaka u glavu i torso iz blizine. To opet ne govori da je on napao policajca kao sto policajac tvrdi.

Uglavnom imas tu na linku brojeva koji ne lazu...
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#754 Re: AMERIKA

Post by Velkoski »

Najviše kriminalnih aktivnosti u crnačkom "miljeu" - najviše mrtvih crnaca, čista logika. Ni Latinosi nisu zlatni, al' ih puno manje gine, što li?

I ne kontam.. Eto Masoni se udružili da spase nekog nebitnog policajca, kaman... Još su haman i svjedoke izmislili. :)

Btw. USA je država sa najboljim pravnim sistemom na svijetu, htio se neko složiti s ovim ili ne.
MyTao

#755 Re: AMERIKA

Post by MyTao »

Velkoski wrote:Najviše kriminalnih aktivnosti u crnačkom "miljeu" - najviše mrtvih crnaca, čista logika. Ni Latinosi nisu zlatni, al' ih puno manje gine, što li?

I ne kontam.. Eto Masoni se udružili da spase nekog nebitnog policajca, kaman... Još su haman i svjedoke izmislili. :)

Btw. USA je država sa najboljim pravnim sistemom na svijetu, htio se neko složiti s ovim ili ne.
Ti ili ne razumijes engleski dobro, ili namjerno opet lupas po svom... postavio sam ti link sa brojevima koji jasno govore da crnci budu ubijeni 4 puta vise kada su u kontaktu sa policijom.

evo ti primjer... od 10 bijelaca 1 bude ubijen zbog "sukoba" sa policijom, dok od 10 crnaca 4 puta vise ih bude ubijeno. Nije u pitanju ko se vise bavi kriminalom... mada se i za to moze okriviti rasizam jer su crnci primorani da zive onako kako zive, i jako je tesko njima "uspjeti" za razliku od bijelaca.
MyTao

#756 Re: AMERIKA

Post by MyTao »

Velkoski wrote:Najviše kriminalnih aktivnosti u crnačkom "miljeu" - najviše mrtvih crnaca, čista logika. Ni Latinosi nisu zlatni, al' ih puno manje gine, što li?

Btw. drzava u kojoj su zatvori privatni i veliki biznisi nema i nemoze imati najbolji pravni sistem. Drazava koja ima vise zatvorenika nego Kina koja ima 3-4 puta vise stanovnika. Pravni sistem u SAD-u je komedija.
LDLT

#757 Re: AMERIKA

Post by LDLT »

MyTao wrote:mada se i za to moze okriviti rasizam jer su crnci primorani da zive onako kako zive, i jako je tesko njima "uspjeti" za razliku od bijelaca.

Glupost na n-tu potenciju.
MyTao

#758 Re: AMERIKA

Post by MyTao »

LDLT wrote:
MyTao wrote:mada se i za to moze okriviti rasizam jer su crnci primorani da zive onako kako zive, i jako je tesko njima "uspjeti" za razliku od bijelaca.

Glupost na n-tu potenciju.
Sta je onda u pitanju? Njihova genetika? Lijeni? Cigani? Nece da rade, vole da leze? :-) :-)

Hajde reci nam.
bole1st

#759 Re: AMERIKA

Post by bole1st »

MyTao wrote: Zar je vazno jeli rasista, vazno je da je ubica.
Nisi razumio koju je covjek gresku napravio. Cak i da mislimo da je Wilson rasista (a nemamo nikakvog razloga da vjerujemo u to, osim sto je bjelac) i dalje je nevin jer je postupao u samoodbrani.
I ne lazi o cinjenicama i svjedocima, otkud ti ideja da je momak bio nadrogiran? to ti sam zakljucio u svom bolesnom mozgu? crnac je sto znaci da je zakljucak da je bio drogiran :-) :run: ... nije ovo prvi put da policijac ubije dijete i da prodje nekaznjeno.
Ne mogu se zakljucivati cinjenice, pogledaj toksikoloshki izvjestaj (vidi se iz izvjestaja da je nadrogiran, sto je inache jedina stvar koja moze da objasni samoubilacki napad na policajca):

http://graphics8.nytimes.com/newsgraphi ... report.pdf

Covjek je ubio bandita u samoodbrani, nikakve veze to nema sa bjelcima i crncima, osim u vasim jadnim rasistickim glavama koje ne mogu ni da zamisle da postoje ljudi koji nisu rasisti.
Last edited by bole1st on 26/11/2014 05:26, edited 1 time in total.
bole1st

#760 Re: AMERIKA

Post by bole1st »

dupli
augustini45

#761 Re: AMERIKA

Post by augustini45 »

bole1st wrote:dupli
..nis' treb'o brisati..treb'o s' ostav't bilo bi uvherljivije, mozda bi ti i povjerovali..znas onu staru "iz regiona" - stoput ponovljena laz ima sanse da postane istina..!!..kakav je to murjak koji dozvoli da ga tip isamara u njegovom autu, ko deriste..!!..i onda mu ti povjerujes..ko i "grand juri" (9 prema 3) a o sastavu i bojama, potrazi na netu..
>>Officer Darren Wilson's story is unbelievable. Literally<< http://www.vox.com/2014/11/25/7281165/d ... story-side
..murja, koja je po takozvanom zakonu tu da "serve and protect" je falanga sa najidealnijim beneficijama, koja ima dozvolu da ubija..oni nemaju instrukcije da onoga za koga misle da je pogrijesio ili prekrsio zakon, privremeno onesposobe ili probaju, cak i sa vatrenim oruzjem, onesposobiti, tj. raniti i ostaviti u zivotu..ne..oni su trenirani da ubiju..u svoj ovoj frci sa fergusonom, proslo je nezapazeno da su prije dva dana ubili dijete od 12 godina..u ruci je imao plasticni pistolj..igracku..nazalost, mi smo osamdesetih gledali previse holivudskih sranja..
nosara

#762 Re: AMERIKA

Post by nosara »

Protesti se šire Amerikom

Izvor: B92

Ferguson, Njujork -- Drugog dana nemira u SAD nakon odluke da se policajac koji je ubio crnog tinejdžera u Fergusonu ne optuži, protesti su se proširili na više od 170 gradova.

Najvrelija je atmosfera u Fergusonu, gde su tokom noći vlasti poslale još 2.200 pripadnika Nacionalne garde. Ipak, to nije pomoglo da se situacija smiri.

Garda sa gas maskama i opremom za razbijanje demonstracija pravi kordone po ulicama, a ispred gradske skupštine je došlo do još jednog direktnog sukoba sa demonstrantima koji su zapalili policijsko vozilo.

Policija je izvela na kritične tačke oklopna vozila, koristi suzavac, a po prvi put su na ulicama i policijski psi.

Objavljeno je i da "svako ko je na ulicama može biti uhapšen", a u poteri za demonstrantima po sporednim ulicama pomaže i jedan helikopter.

Na društvenim mrežama postoje navodi da je drugog dana protesta uhapšeno više desetina ljudi, ali poslednja zvanična objava datira od juče, kada je uhapšeno 80 osoba.

Postoje navodi i da policija u poslednjim satima pokušava da ukloni novinare sa ulica, pod pretnjom hapšenjem.

"Policija prisiljava TV ekipe da se spakuju u kombije i napuste pojedine delove Fergusona", naveo je na Tviteru reporter britanskog Gardijana.

Kako javlja BBC, na ulicama gradova širom SAD marširaju hiljade ljudi, a u Denveru i Portlandu je policija koristila suzavac kako bi ih rasterala.

U Njujorku je policija saopštila da "ostavlja prostor demonstrantima da dišu".

"Sve dok nisu nasilni i dok ne čine radnje koje stvaraju nemir i strah i dok nema vandalizma, radićemo sa njima, kako bismo im obezbedili pravo da demonstriraju", rekao je komesar policije Vilijam Braton.

CNN piše da se protesti šire od obale do obale i da su ljudi na ulicama Los Anđelesa, Njujorka, Vašingtona, Čikaga i drugih gradova, kao i da u nekim ima i nereda, pljačkanja i sukoba sa policijom.

Najviše problema bilo je u Oklandu, gde je razbijeno nekoliko izloga, više radnji je opljačkano, a neki putevi u gradu su blokrani velikim lomačama.

Blokada na putevima ima i kod Los Anđelesa, gde su demonstranti kantama zaustavili saobraćaj na jednoj deonici auto-puta. Policija je saopštila da najviše demonstranata ima ispred sedišta policije, ali da nema većih nemira.

"Ljudi su opkoljeni, nema nikakve štete nad imovinom, puštamo ljude da koriste svoja ustavna prava", saopštila je policija Los Anđelesa.

U Mineapolisu je jedan čovek kolima uleteo u grupu demonstranata koji su blokirali raskrsnicu i lakše povredio jednu ženu, u Čikagu 200 pripadnika udruženja Projekat crne omladine je sela ispred kancelarije Rema Emanuela i planira da tamo provede 28 sati, dok u Atlanti više stotina ljudi protestuje, a sa razglasa odjekuje pesma "Fight the Power" čuvenog rep benda "Public Enemy".

Inače, gnev demonstranata dodatno je produbila izjava policajca Darena Vilsona, zbog kog su izbili nemiri kada je sa 12 metaka ubio osamnaestogodišnjeg Afroamerikanca Majkla Brauna.

Policajac Vilson je rekao da mu je žao zbog izgubljenog života, ali da mu je savest čista.

Image
nosara

#763 Re: AMERIKA

Post by nosara »

Velkoski wrote:Daj tih 100 linkova? Uostalom, mnogo više crnaca se bavi kriminalnim aktivnostima (OVO JE FAKT I NEMA VEZE SA RASIZMOM) te je samim tim čak i logično da će više biti takvih slučajeva.

Policajac koji nije u stanju da se, bez upotrebe oruzja, odbrani od golorukog klinje nije policajac vec sistemska greska...
MyTao wrote: Btw. drzava u kojoj su zatvori privatni i veliki biznisi nema i nemoze imati najbolji pravni sistem. Drazava koja ima vise zatvorenika nego Kina koja ima 3-4 puta vise stanovnika. Pravni sistem u SAD-u je komedija.
Tacnije, dobro uhodan biznis...
agnostic_front

#764 Re: AMERIKA

Post by agnostic_front »

bole1st wrote:
MyTao wrote: Zar je vazno jeli rasista, vazno je da je ubica.
Nisi razumio koju je covjek gresku napravio. Cak i da mislimo da je Wilson rasista (a nemamo nikakvog razloga da vjerujemo u to, osim sto je bjelac) i dalje je nevin jer je postupao u samoodbrani.
I ne lazi o cinjenicama i svjedocima, otkud ti ideja da je momak bio nadrogiran? to ti sam zakljucio u svom bolesnom mozgu? crnac je sto znaci da je zakljucak da je bio drogiran :-) :run: ... nije ovo prvi put da policijac ubije dijete i da prodje nekaznjeno.
Ne mogu se zakljucivati cinjenice, pogledaj toksikoloshki izvjestaj (vidi se iz izvjestaja da je nadrogiran, sto je inache jedina stvar koja moze da objasni samoubilacki napad na policajca):

http://graphics8.nytimes.com/newsgraphi ... report.pdf

Covjek je ubio bandita u samoodbrani, nikakve veze to nema sa bjelcima i crncima, osim u vasim jadnim rasistickim glavama koje ne mogu ni da zamisle da postoje ljudi koji nisu rasisti.
E, a šta misliš koje rase je osoba koja je radila ovaj toksikološki izvještaj?
MyTao wrote:

Btw. drzava u kojoj su zatvori privatni i veliki biznisi nema i nemoze imati najbolji pravni sistem. Drazava koja ima vise zatvorenika nego Kina koja ima 3-4 puta vise stanovnika. Pravni sistem u SAD-u je komedija.
:lol: :lol: :lol: :lol:
Opetja033

#765 Re: AMERIKA

Post by Opetja033 »

Velkoski wrote:Meni fakat nije jasno kakvu pravdu traže crnci? Opljačkao radnju i napao policajca, šta li je samo očekivao..?

Oslobođanje policajca je sasvim logična i jedina ispravna logika, a ovi klošari mogu palit' šta hoće do sutra.
:thumbup:
Nadrogirani pljackas trgovine napadne policajca i ocekuje... sta? Neka ga je roknuo. Interesatno je da su u ovom slucaju najvise kriticni ljudi koji najglasnije zale za "titinom policijom". :mrgreen: Dvolicnost nevjerovatnih razmjera.
nosara

#766 Re: AMERIKA

Post by nosara »

Opetja033 wrote:
Velkoski wrote:Meni fakat nije jasno kakvu pravdu traže crnci? Opljačkao radnju i napao policajca, šta li je samo očekivao..?

Oslobođanje policajca je sasvim logična i jedina ispravna logika, a ovi klošari mogu palit' šta hoće do sutra.
Nadrogirani pljackas trgovine napadne policajca i ocekuje... sta? Neka ga je roknuo. Interesatno je da su u ovom slucaju najvise kriticni ljudi koji najglasnije zale za "titinom policijom". :mrgreen: Dvolicnost nevjerovatnih razmjera.
Titova milicija trzala utoku na drogirane tinejdzere...? :lol: :lol: :lol: Svaka ti dala, nasmija me dobro...

Policajac, a uneredio se od straha pred balavcem... Ili kkk koji koristi situaciju... I jedno i drugo su sinonimi za cemeriku danas... Perjanicu demokratije i ljudskih prava... na smrt... :-)
Opetja033

#767 Re: AMERIKA

Post by Opetja033 »

nosara wrote:
Opetja033 wrote:

Titova milicija trzala utoku na drogirane tinejdzere...? :lol: :lol: :lol: Svaka ti dala, nasmija me dobro...
Ni ovaj gospodin nije trzao utoku na "drogiranog tinejdzera" nego na drogiranog pljackasa koji ga je napao i pokusao mu oteti oruzje. Enciklopedijski primjer ubistva iz samoodbrane.
nosara

#768 Re: AMERIKA

Post by nosara »

Opetja033 wrote:
nosara wrote:
Opetja033 wrote: :thumbup:
Ni ovaj gospodin nije trzao utoku na "drogiranog tinejdzera" nego na drogiranog pljackasa koji ga je napao i pokusao mu oteti oruzje. Enciklopedijski primjer ubistva iz samoodbrane.
Gospodin... :lol: Ubistvo iz samoodbrane od golorukog covjeka...? Doduse ogromnog kao hulk... :lol:

Derpe ili kkk... cemerika...
Opetja033

#769 Re: AMERIKA

Post by Opetja033 »

nosara wrote:
Opetja033 wrote:
nosara wrote:
Gospodin... :lol: Ubistvo iz samoodbrane od golorukog covjeka...? Doduse ogromnog kao hulk... :lol:

Derpe ili kkk... cemerika...
Nesto kontam i prilicno sam siguran da mi je ovo prvi put u zivotu da drota nazovem "gospodinom". :mrgreen: Ali sve za dobru diskusiju. :mrgreen:
MyTao

#770 Re: AMERIKA

Post by MyTao »

Opetja033 wrote:

Ne lazi... zasto izmisljas da je mali bio pljackas i da je bio drogiran?
@mba

#771 Re: AMERIKA

Post by @mba »

nocnaptica986

#772 Re: AMERIKA

Post by nocnaptica986 »

MyTao wrote:
Opetja033 wrote:

Ne lazi... zasto izmisljas da je mali bio pljackas i da je bio drogiran?
bezobarnik.....kako se usudjuje to reci kad si ti bio 100 metara udaljen od mjesta dogadjaja i kada se ti svojim ocima tocno vidio sta se desilo
Drinski

#773 Re: AMERIKA

Post by Drinski »

Đe su sada oni naši plenumaši (ali i policajci) iz februara - da vide kako se radi na zapadu...
AleksoMKD

#774 Re: AMERIKA

Post by AleksoMKD »

Image
Ubijeni Brown (krupni momak) u prodavnici iz koje je navodno ukrao nesto se konfrontira za zaposlenim pre nego sto ga je policajac ubio.

Image
"demonstranti" pljackaju istu prodavnicu "protestujuci"
razonoda

#775 Re: AMERIKA

Post by razonoda »

Nikakvu pravdu crnci netraze. Tako to ide u USA. Kad je Clinton bio preds. samo se o jevrejima govorilo, sada Obama, samo se o crncima prica. Preko noci se u midijama naslo stotine crnih radnika poslije izbora Obame. Reklame na tv, samo crnacke. To je ovdje ko''moda'' sad se to radi itd. Kad ode OBAMA, opet ce radnici 'pobijeliti.'
Ovjde se narod ne uzbudjuje oko ovih dogadjaja. Kako god popalili su svoje crnacke biznise .
Post Reply