Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
svjezi_ustipak wrote:
Alfonse imamo materijalne i kadrovske mogucnosti da to uradimo na najbolji i najsigurniji nacin. Uvjeravam te 100%. Postoji stepen rizika ali zato se to sve vjezba do iznemoglosti.
ljudi moji... matematika... NEMOGUCE
ako mislite da imamo dovoljno ljudi i helikoptera da izvucemo hiljade ljudi onda ne znam sta da kazem... takve kapacitete nemaju ni dosta vece zemlje
ispada da eto imamo u steku par desetina (ili stotina) helikoptera, al sjede bezveze u hangaru dok posade apdejtuju fejsbuk... NEMA i tacka
matematika kaze da ce se zracnim putem evakuisati nekoliko desetina ljudi, ako i toliko. ostatak evakuisanih ce biti izmjesten camcima, mada ce najvjerovatnije biti kao u Olovu-ljudi nece htjeti ici od kuca.
za ovo sve nam jednostavno ne treba desetine ili stotine helikoptera.
Ja mislim da se ljudi mogu prisilno evakuisati, u slucaju da im je zivot ugrozen?
Evakuacija uz prisilu?
quarterback wrote:ima li ko informacije sta je sa Bihacem, Una se ni ne spominje
Una je srećom zasad mirna. Porast je u granicama.
Ako se ona izlije, na pomolu bi bila katastrofa neslućenih razmjera jer su naselja tipa Pokoj, Ripač i sl. bukvalno na obali rijeke. Da ne pričam da bi poplavila i Bosanska Krupa i Bosanski Novi.
karanana wrote:izgleda da je samo bosna. ne spominju se ni drina ni neretva
neretva neće zaglabiti mnogo, sliv save je belaj zbog preljevanja akumulacija
drina - eh ko zna ....kolega jučer stigao preko drine, kaže da je već jučer bila široka kao dunav, a pošto znamo da je janja već zaplatila, znači da je i od tamo krenulo
Kad ce kod nas proglasiti.
Ovo je za vanrednog stanja.
Šta očekivati od nesposobnog vijeća ministara i bevande na čelu s njim...
Sramota je sve ovo što se dešava, još jučer je bilo osnova za proglašenje vandernog stanja. Sram i stid da bude ove beskičmenjake, jel treba narod da se podavi, da tijela plutaju rijekama?
EDIT: Ako je Tuzla u potpunosti odsjecena sta ce ljudi koji moraju doci doktoru u Tuzlu, npr. klinika za srce je u Tuzli, a sa srcem nije nesto sto se moze odgadjati do kada nam volja. Nezgodno je jer helikopteri ne mogu se koristiti i za evakuaciju i za prevoz bolesnika u bolnice.
Last edited by guber90 on 15/05/2014 14:18, edited 2 times in total.
opet retardirani maloumnici stupaju na snagu, koji retard moraš biti da bi lajkove skupljao na nečem ovakvom. Osoba kod koje sam ja ovo vidio je vjerovatno preuzela sliku od nekoga, ali opet i ona je (Sanela) glupača neopisana kad vjeruje u ovo i s snjom svi ovi koji komentarišu.
13:53 - OPREZ/OPREZ/OPREZ/OPREZ/OPREZ/OPREZ/OPREZ/ Dragi sugrađani prema posljednjim informacijama vodeni val visine 1,5 metar stiže iz pravca Zenice. Za manje od 20 minuta pogodit će Maglaj. Budite spremni.
14:23 - Stižu informacije, voda u kineskom zidu je stigla do 3. sprata.
Zna li neko kakva je procedura u slucaju poplave u okolini TE Tuzla? Da li ce morati obustaviti proizvodnju struje ili? Te za koliko dugo imaju zaliha uglja, s obzirom da je odsjecen i jedan dio vozova.
veze s vezom wrote:Jel moguce da je nestalo struje ili nesto,zovem na telefon samo izbacuje :/
Moguce je.
U Gracanici je nestalo struje, magistrala Tuzla-Doboj u mjestu Miricina, Puracic, Donja Orahovica, Stanic Rijeka je prekinuta, Spreca je izlila na asfalt.
guber90 wrote:Zna li neko kakva je procedura u slucaju poplave u okolini TE Tuzla? Da li ce morati obustaviti proizvodnju struje ili? Te za koliko dugo imaju zaliha uglja, s obzirom da je odsjecen i jedan dio vozova.
Ja sam čuo da postoji rizik, jer valjda postoji protokol da se gasi pogon, ako postoji bojazan da bi elektrana mogla stradati.