Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
nal26exp

#751 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by nal26exp »

Hvala Mikro, hvala Baba :thumbup:
Gledao sam na Neobuxu, tamo je 12% zarada od direktnih referala bez obzira na tip članstva.

Radite ove što je mikro predložio: Find the business name, address and phone number from a business website. Easy as pie! 10 centi na clixsense, 13 na neobuxu. Samo pazite na vreme.

Ja sam pao na groupon kvizu, vidim tobogan i napišem da je product, kad ono trt, usluga, pošto se rentira :D

Bio je zadatak da se nađu imena kompanija i njihova shortnames, tu sam pao 3 od 3. Brdo žalbi je bilo, ali kad pročitam žalbu koja glasi GO TO HELL!!!, pokidam se :lol:

Još jedan loš zadatak mi je Sentiment analysis za kompaniju Rovio i Angrybirds. Vidim da ima 4 zvezdice, ali ja sam promašio 3 pitanja na kvizu. Pogledam video, vidim Stellu,a on mi kaže da sam pogrešio, da nema Stelle... Ok,druže

Ima i zadatak What is the topic of an event? (b17 2009/2010 redo) , izgleda lagan, 10 centi na NB, ali kod mene ima neku grešku, kaže da treba da popunim polja, a ja sve popunio... :roll:
Ne znam da li i vama izbacuje isto? Već sam pisao ticket, mada mi još ni na jedan nisu odgovorili.
SStijena

#752 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by SStijena »

Image

Prošao sam ovaj skill test pa mogu postaviti redom odgovore ako nekome treba ,samo mi trebate reći koje vam je prvo pitanje i zadnje da vidim jesu li ista.Ako ne budu ista onda mi napišite pitanje ovdje pa ću pokušati dati tačan odgovor.
Meni je zadnje bilo u vezi riječi ''sunny day'' ,a četvrto po redu broj ''sixty-five'' ,eto orjentaciono pa vidite.

Prvi put sam pao jer mi je mrsko bilo čitati instrukcije,a sad sam evo malo čitao i dosta je jasniji zadatak onda.
nal26exp

#753 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by nal26exp »

Meni je sunny day bio na početku, ili u sredini. Ali, nije loše da napišeš sve odgovore, sigurno će nekom koristiti. Samo pazi da te big boss ne uhvati i banuje te sa njihovog sajta, možda je bolje da pišeš odgovore na našem jeziku.
harera

#754 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by harera »

da li je neko zainteresovan za uzajamno sponzorstvo na ClixSense i NeoBux-u ?
SStijena

#755 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by SStijena »

Nisam uspio slikati pitanja pa ih ne znam.Samo sam zapisao po redu odgovore kako sam ih davao.Uslikaj ti pošto ih možeš vidjeti ili prekopiraj pa mi pošalji u inbox ,onda ću objaviti ovdje fino i uredno ,da ne piskaramo sad svako posebno po temi.

Kako misliš da me može ''big boss'' uhvatiti ? :-D
Niti mi zna ime na Crowdu ,niti zna za ovaj forum,niti zna naš jezik.Jedino da ga neko od vas obavijesti pa da proba po datumu skontati kada je rađeno i ko je radio od nas par hiljada danas :D
AhmetShabo

#756 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by AhmetShabo »

ja ovaj zadatak jos nisam vidio u ponudi...
SStijena

#757 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by SStijena »

Nije ovo zadatak nego skill test, ako komentarišeš moju objavu.Ovo moraš proći da bi dobio pristup specijalizovanim zadacima.
Imaš rubriku Skill Tests u meniju.
AhmetShabo

#758 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by AhmetShabo »

SStijena wrote:Nije ovo zadatak nego skill test, ako komentarišeš moju objavu.Ovo moraš proći da bi dobio pristup specijalizovanim zadacima.
Imaš rubriku Skill Tests u meniju.
meni pise no available skill test...
SStijena

#759 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by SStijena »

Tako svima u početku piše,to je do njih kada će ti ponuditi neki skill test.Ja radim jedanaest dana(registrovao sam se malo prije) i isto nisam imao u početku nijedan test,a potom sam dobio jedan demografski i sada ovaj.

•evo jedan bug imaju,acc mi je ispod 85 % već dan ali opet imam level 3 i zadatke :thumbup:
Last edited by SStijena on 06/10/2014 14:25, edited 1 time in total.
AhmetShabo

#760 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by AhmetShabo »

SStijena wrote:Tako svima u početku piše,to je do njih kada će ti ponuditi neki skill test.Ja radim jedanaest dana(registrovao sam se malo prije) i isto nisam imao u početku nijedan test,a potom sam dobio jedan demografski i sada ovaj.
ima vise od mjesec kako sam registrovan, ali nikada do sada nisam vidio ni jedan skill test.. mislim, nisam ni klikco na opciju skil test..
mikrozadatak

#761 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by mikrozadatak »

SStijena wrote: •evo jedan bug imaju,acc mi je ispod 85 % već dan ali opet imam level 3 i zadatke :thumbup:
Ne sređuju oni te rezultate svaki dan. Moj savjet ti je da uradiš nekoliko taskova joba koji ti odgovara, da popraviš accuracy. Kako ćeš nam prebaciti te odgovore. Šta misliš da ih samo nabacaš ovdje pa ćemo mi kontati gdje koji ide :D
Nekad sam radio taj test, imao 84%, vidim opet mi ga nude.
SStijena

#762 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by SStijena »

Uđi u taj test i slikaj ga cijelog ili kopiraj tekst pitanja pa mi pošalji u inbox kao što sam napisao nekome prije.Ništa ti ne znači ako ti kažem yes,no,yes,no po mom redosljedu :)
Ja ću onda objaviti pitanje i odgovor ispod.Test se pojavljuje svaka dva dana ja mislim ,pa kao ne stigneš sada uraditi nemaš frke,imaćeš odgovore za poslije.

Uslikaj mi i instrukcije ,možda sam nešta zaboravio pa da imam podsjetnik ako zatreba.Odmah ću sada to napisati i objaviti vam ,da ne čekate.
SStijena

#763 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by SStijena »

babaroga1x

#764 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by babaroga1x »

SStijena wrote:Image

Prošao sam ovaj skill test pa mogu postaviti redom odgovore ako nekome treba ,samo mi trebate reći koje vam je prvo pitanje i zadnje da vidim jesu li ista.Ako ne budu ista onda mi napišite pitanje ovdje pa ću pokušati dati tačan odgovor.
Meni je zadnje bilo u vezi riječi ''sunny day'' ,a četvrto po redu broj ''sixty-five'' ,eto orjentaciono pa vidite.

Prvi put sam pao jer mi je mrsko bilo čitati instrukcije,a sad sam evo malo čitao i dosta je jasniji zadatak onda.
pozdrav ekipa, može molba?

prvo jedna mala pričica...

neki su od vas čuli za Amazon Turk... slično ko i crowdflower, gomila posla, može se zaraditi... pardon, moglo se... o čem se radi?
ljudi su se prijavljivali, radili, družili, ali se medju njima pojavila i skupina ljudi koji su malo muljali i varali. Počele su stizati žalbe na lošu kvalitetu posla....

i vidje vraga, amazon krenuo u istragu... našli su na jednom rumunjskom forumu temu s preko 200 stranica teksta kako muljati i varati na AmazonTurku... Amazon popizdio... što su učinili?

Zabranili rad svima koji nisu državljani SAD-a... kratko i jasno, banali sve....

zato lijepo molim, pomoći ćemo svima koliko god možemo, savjeti kako riješiti zadatak, upozoriti na loše postavljen zadatak, biti refovi jedni drugima, ali dajte, nemojte javno tražiti i izmjenjivati odgovore na skill testove i slična očita varanja.
ako možeš riješiti zadatak, riješi ga, ako ne možeš, onda nije za tebe...

ljudi koji žele raditi za par dolara po satu ima na milione, ako popizde, banat će čitav ex-yu i amen.

Baba
kloniran

#765 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by kloniran »

onaj task gdje se određuje jel artikal il ne pun bugova, sad mi 5 od 10 ponisti :lol:
SStijena

#766 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by SStijena »

Da,znam to mturk.
Onda nećemo više ,pošto nisam pokretač teme povućiću se :run:
Uglavnom nisam ništa javno iznio ,ali mogu editovati/obrisati postove ako želiš. :D
Last edited by SStijena on 06/10/2014 15:24, edited 3 times in total.
babaroga1x

#767 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by babaroga1x »

SStijena wrote:Da,znam to mturk.
Onda nećemo više ,pošto nisam pokretač teme povućiću se :run:
Uglavnom nisam ništa javno iznio ,ali mogu editovati/obrisati postove ako želiš. :D
ma ostani ti s nama, ne moraš ti bježati, samo ajmo promijenit temu...

recimo jel ti voliš više čevape ili ribu? :lol:
SStijena

#768 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by SStijena »

Ne može se ovim kako god naštetiti Crowdflower-u jer ko i prođe ovaj test ovako na ''štelu'' poslije će samo sebe zajebat,loš accuracy i kraj mu je sa tim zadacima.Oni su se već time ogradili postavivši uslove prolaznosti kod zadatka.Ja sam mislio ako nekome malo fali da ga riješi ,npr. neka sitnica mu nije jasna,ovako mu mogu objasniti.
Kako god ,nećemo više o ovome.Samo iznosim zapažanje.

♣Riba :D Baš sam maločas pastrmku 'izglodo' :lol:
mikrozadatak

#769 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by mikrozadatak »

Ma dobra je riba, al' ćevap je ćevap jbg :-D

baba imaš pravo :thumbup: slažem se
undefined007

#770 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by undefined007 »

moze li mala pomoc oko taska gdje pise "Search on Google and find the link" samo da mi kazete sta treba malo upute samo :D
SStijena

#771 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by SStijena »

Picture Demographics - Teens - ne raditi uopšte :oops:

Joj da hoće izbaciti opet onaj sa google lokacijama zadatak,1-2 min. bukvalno po zadatku = 0.07 $.
2 $ za sat meni dosta dnevno :)

@undefined007 daj nam screenshot ,ovako znamo ko i ti :|
AhmetShabo

#772 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by AhmetShabo »

SStijena wrote:Picture Demographics - Teens - ne raditi uopšte :oops:

Joj da hoće izbaciti opet onaj sa google lokacijama zadatak,1-2 min. bukvalno po zadatku = 0.07 $.
2 $ za sat meni dosta dnevno :)

@undefined007 daj nam screenshot ,ovako znamo ko i ti :|
i ja sam taj radio, 6 lokacija po tasku, nadjes za sekundu, preciznost visoka, placanje vrhunsko.. :D
dobojlija81

#773 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by dobojlija81 »

jel radi ko tabele nesto nece da ucitava ih kod mene,popravljam prosjek ujedno 4 centa na neobuxu,nije do konekcije ostalo pici sve
kloniran

#774 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by kloniran »

dobojlija81 wrote:jel radi ko tabele nesto nece da ucitava ih kod mene,popravljam prosjek ujedno 4 centa na neobuxu,nije do konekcije ostalo pici sve
kod mene rade, samo su dosadne treba vremena za preci task :roll:

a moram i ja popraviti prosjek nekoliko bagova me na drugim taskovima dobro srozalo :twisted:
dobojlija81

#775 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by dobojlija81 »

undefined007 wrote:moze li mala pomoc oko taska gdje pise "Search on Google and find the link" samo da mi kazete sta treba malo upute samo :D
jel bas tako zadatak se zove?
Post Reply