Rekao sam da mi nisu poznati motivi njihovog pisanja . Sire , pesimizam , defetizam , uspavljuju , uljuljkuju , razvodnjavaju , traze da ostane status quo .Ali eto ti si napisao sustinu .Nisu tu da podjebavaju već po dužnost...ljudi treba da shvate da koliko god ljudi prezirali ovu nakaradu od države uvijek ima onih 10% kojima po raznim osnovama ne odgovara nikakva promjena jer su oni ili njihovi bližnji u vrhu ove pijavice zvane država i njima je dobro,a dodaj na to još 20-30% onih koji baš nisu sretni stanjem ali ipak rade u državnim organima i plaše se promjene jer ipak imaju siguran posao a i plata je solidna s obzirom koliko malo rade...
Nije bitno SDA ili SDP to su sve ista govna - samo povući vodu da govno ode
Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
-
Aspekt
#751 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Nokian808
-
swanfilter
#752 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Cini mi se da je i sama administracija pod diktatom vladajuce nomenklature. Kriticni komentari nestaju bez traga ..
-
sabahudinrutenka
#753 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
znaci imas posao znao sam a zar mislis da treba ovako pustiti da ovi ljudi vladaju ja covjek od 24 godine nemam nista svoga jos sam secerni bolesnik i sta mislis kako meni prija ova situacija ja sam dobio secernu bolest rad nepravde jer sta si ti bolji do mene i 107 hiljada ljudi da imas posao i sve a ja nemam nista imas samo stelu a ja je nemam a sa zadovoljstvom bi gledao da ih sve pobiju od vijecnika do vrha presjednistva da ih sve pobiju i ako ti ej famelija nebi me cudilo et sta bi ti zelio fameliji pa ond ada ja sutra rahat umrempalermo wrote:Pa ne baš, žao mi je svakog ko nema posla, i svakome pomogne koliko sam u mogućnosti. Al i to je nebitno.sabahudinrutenka wrote:
boli ovog palerma kurac ba covjek zaposljen i boli ga libo a nas 107 hiljada sto smo gladni bolesni i sve libo nam d a glabamo sta ocemo koji on ima posao a nas ko jebe
Misliš da ćeš imati posao nakon protesta ?
- Janjicar
#754 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
u 23h je vanredna sjednica vlade TK
-
Max Bunker
#755 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Evo ja sam ti odgovorio.sabahudinrutenka wrote:znaci imas posao znao sam a zar mislis da treba ovako pustiti da ovi ljudi vladaju ja covjek od 24 godine nemam nista svoga jos sam secerni bolesnik i sta mislis kako meni prija ova situacija ja sam dobio secernu bolest rad nepravde jer sta si ti bolji do mene i 107 hiljada ljudi da imas posao i sve a ja nemam nista imas samo stelu a ja je nemam a sa zadovoljstvom bi gledao da ih sve pobiju od vijecnika do vrha presjednistva da ih sve pobiju i ako ti ej famelija nebi me cudilo et sta bi ti zelio fameliji pa ond ada ja sutra rahat umrempalermo wrote:Pa ne baš, žao mi je svakog ko nema posla, i svakome pomogne koliko sam u mogućnosti. Al i to je nebitno.sabahudinrutenka wrote:
boli ovog palerma kurac ba covjek zaposljen i boli ga libo a nas 107 hiljada sto smo gladni bolesni i sve libo nam d a glabamo sta ocemo koji on ima posao a nas ko jebe
Misliš da ćeš imati posao nakon protesta ?
Stanje je dijagnosticirano (siromastvo, korupcija itd.). Lijek je promjena, bilo revolucijom ili izborima. Cilj je bolja buducnost i eliminacija navedenog stanja. Ovo danas je kontura KRITICNE MASE, kojoj treba plan sta ako i kada sruse vlast i trebaju im lideri. Ova revolucija, kao takva, bez plana i bez lidera moze dobiti borbu ali ne i rat jer nece ostvariti svoj cilj. Sve moguce demonstracije, koje su od 1995.godine do danas odrzane u ovoj drzavi, odrzane su upravo bez (jakog)vodstva i bez ideje "Sta ako uspije?!" i zato i jesu sve trajale od 2 sata do 2 dana i kraj. Sutra vec budu zaboravljene, tako da ovo sto palermo prica, uopste nije glupost vec realnost.
- Michio Kaku
#756 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
zašto je borba za slobodu iracionalna strast? naprotiv, to je preduslov da budeš čovjek.Great Cornholio wrote:Jednog dana došao je u borbama vođen, da zapali i poruši mesto gdje je rođen.Michio Kaku wrote:
postoji i nasilje koje je svakodnevno neophodno kako bi se sistem održao. u odnosu na to, bunt na ulicama je ništa.
jako poučna pjesma, govori o opasnosti kojima se čovjek izlaže kad je vođen iracionalnim strastima
-
nightvision
#757 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
[/quote]
Nisam na jaslama,ali nebitno.
Ne, ne vidim nikakav smisao protesta koje u sebi nemaju ni trunku realnosti, niti konkretnosti. Evo da te upitam, šta bi
ti smatrao uspjehom ovih protesta.[/quote]
Hapsenje i pokretanje postupaka protiv ljudi koji su izvrsili ove privatizacije.
Da se malo dohavizaju, kada kradu da bar kazne one sto su previse glupi da to urade bez dokaza.[/quote]
Covjek sve lijepo rekao i odgovorio umjesto mene. Nema potrebe ista vise dodati.
Nisam na jaslama,ali nebitno.
Ne, ne vidim nikakav smisao protesta koje u sebi nemaju ni trunku realnosti, niti konkretnosti. Evo da te upitam, šta bi
ti smatrao uspjehom ovih protesta.[/quote]
Hapsenje i pokretanje postupaka protiv ljudi koji su izvrsili ove privatizacije.
Da se malo dohavizaju, kada kradu da bar kazne one sto su previse glupi da to urade bez dokaza.[/quote]
Covjek sve lijepo rekao i odgovorio umjesto mene. Nema potrebe ista vise dodati.
- webby-x
#758 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Protest za redefiniranje Daytona ima realnosti?palermo wrote:Ne, ne vidim nikakav smisao protesta koje u sebi nemaju ni trunku realnosti, niti konkretnosti.
Po meni je sasvim konkretno prosvjedovati protiv situacije
na lokalnoj razini općine ili kantona. Prosvjedi protiv "velikih"
stvari kakve ti zagovaraš su smiješni i nemoguće i zato ih i
vjerojatno pokušavaš prodati kao jedine ispravne.
- iPod
#759 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Kako god, tuzlacima svaka čast! Uvijek je Tuzla imala revolucionarni duh.
-
semirizsvemira
#760 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Nek demonstranti ne zaborave ponijeti bravarove slike . Ako on mrtav ne pomogne ne znam ko ce
- korisnik.1
#761 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Dobrodošli/bujrum na proteste poljoprivrednici koji traže subvencije, koje niste dobili
također, studenti/školarci koji ne dobijaju stipendije još od prošle akademske/školske godine a već je prošlo pola nove akademske godine
također, studenti/školarci koji ne dobijaju stipendije još od prošle akademske/školske godine a već je prošlo pola nove akademske godine
- Mister Yes
#762 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Problem tih firmi je gubitak sigurnog Jugoslovenskog tržišta na kojem su imali preferencijalni tretman, zaostajanje u tehnologiji kao posljedica rata, gubitak jake države (vlasnika) kao amortizera u slučajevima krize, itd. Privatizacija nije ni blizu najveći problem.madner wrote: Hapsenje i pokretanje postupaka protiv ljudi koji su izvrsili ove privatizacije.
Da se malo dohavizaju, kada kradu da bar kazne one sto su previse glupi da to urade bez dokaza.
-
dječak sa šibicama
#763 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Ovdje pojedini postovi ko da ih iz Saveza Sindikata pisu, znate oni placenici sto ih vladajuce strukture placaju da vec 20 godina smiruju bijes radnicke klase.
"Koji je smisao nasilnih demonstracija"
ljudi nemaju posla, plate, nemaju zdravstveno osiguranje, nemaju sta da jedu maltene, i ovi pitaju koji je smisao.... odvratno.
"Koji je smisao nasilnih demonstracija"
- iPod
#764 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Je li te stid sada kad pročitaš sta si naposao/la?Mister Yes wrote: Problem tih firmi je gubitak sigurnog Jugoslovenskog tržišta na kojem su imali preferencijalni tretman, zaostajanje u tehnologiji kao posljedica rata, gubitak jake države (vlasnika) kao amortizera u slučajevima krize, itd. Privatizacija nije ni blizu najveći problem.
Kako potkrepljuješ činjenicu da su mašine koje su izvučene iz većine privatiziranih fabrika prodavali, a većina tih mašina se vjerujem i dan danas koristi u privatnim firmama koje su upravo preko tih sumnjivih privatizacija došle u posjed višemilionski vrijednih mašina.
Zato danas nemamo šipad, standard, ali imamo qrac palac fabrika namještaja...
Last edited by iPod on 05/02/2014 23:02, edited 1 time in total.
- webby-x
#765 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Dobro, to je ipak Bosna.semirizsvemira wrote:Nek demonstranti ne zaborave ponijeti bravarove slike . Ako on mrtav ne pomogne ne znam ko ce
Još uvijek čudan fetiš na Partiju.
-
sabahudinrutenka
#766 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
i da kazem ovde posto vidim ovde ima kao nekih nezadvoljnih zbog protesta a to su ovi zaposleni preko stela jer se boje za svoje guzice a ja bih volio kad bi ovo izraslo u ensto veliko pa ako oni nece stat uz nas 107 hiljada sve firme zapaliti pa cemo svi biti gladni pa onda ispocetka majku vam jebem svima koji ste protiv ovih protesta
-
VjecitiStudent
#767 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Zamislite samo na šta bi danas ličila Barcelona i Katalunja, koja je trenutno jedan od najrazvijenijih regiona Evrope, da tamo uspijeva propaganda kakvu imaju naši političari i njima pridruženi paraziti.webby-x wrote:Protest za redefiniranje Daytona ima realnosti?palermo wrote:Ne, ne vidim nikakav smisao protesta koje u sebi nemaju ni trunku realnosti, niti konkretnosti.
Po meni je sasvim konkretno prosvjedovati protiv situacije
na lokalnoj razini općine ili kantona. Prosvjedi protiv "velikih"
stvari kakve ti zagovaraš su smiješni i nemoguće i zato ih i
vjerojatno pokušavaš prodati kao jedine ispravne.
'genocidni Madrid', 'ne mozemo se baviti ekonomijom dok god smo u Spaniji', .... itd. itd.
-
nightvision
#768 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Cekamo zeljka (komsica) da nam se pridruzi. Danas je mogao biti manji protest, tek jedan u nizu. Ali su se papci u vladi usrali u gace i poslali policiju. Zamisli kako ce biti kada 10-20 hiljada ljudi izadje na ulice. Neko medju njima nece biti goloruk. Ja policiji ne bih bio u kozi poslije danasnje intervencije. Zasigurno je da ce narod uzvratiti.wannabe_ultra wrote:sta bi od ovih protesta, jel urodilo plodom ili je kao u seheru
-
muzicar_iz_parka
#769 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
A gdje je Bosko Buha partizanski branitelj?
- Janjicar
#770 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
pa i mi to tako mislimo ali ne smijemo napisat popit cemo bansabahudinrutenka wrote:i da kazem ovde posto vidim ovde ima kao nekih nezadvoljnih zbog protesta a to su ovi zaposleni preko stela jer se boje za svoje guzice a ja bih volio kad bi ovo izraslo u ensto veliko pa ako oni nece stat uz nas 107 hiljada sve firme zapaliti pa cemo svi biti gladni pa onda ispocetka majku vam jebem svima koji ste protiv ovih protesta
- webby-x
#771 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Nije riječ samo o tim firmama, kako ljudi ne shvaćaju.Mister Yes wrote:Problem tih firmi je gubitak sigurnog Jugoslovenskog tržišta na kojem su imali preferencijalni tretman, zaostajanje u tehnologiji kao posljedica rata, gubitak jake države (vlasnika) kao amortizera u slučajevima krize, itd. Privatizacija nije ni blizu najveći problem.madner wrote: Hapsenje i pokretanje postupaka protiv ljudi koji su izvrsili ove privatizacije.
Da se malo dohavizaju, kada kradu da bar kazne one sto su previse glupi da to urade bez dokaza.
Stotine tisuća je nezaposleno, a isto toliko je na minimalcu.
Pored toga, oni koji rade moraju raditi po dva posla da normalno žive,
čitav sustav je u stanju raspada. Takvi uvjeti će sve više izvlačiti ljude
na ulicu.
- vatrogasac
#772 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
VANREDNA SJEDNICA VLADE TK POČINJE U 23 SATA
Nije poznato na kojoj će se lokaciji sastati ministri i premijer, da li će to biti zgrada Sodaso, koju čuvaju policajci, ili neko drugo mjesto. O zaključcima sa vanredne sjednice javnost će biti pravovremeno obavještena
http://druga.tv/info/28096
Nije poznato na kojoj će se lokaciji sastati ministri i premijer, da li će to biti zgrada Sodaso, koju čuvaju policajci, ili neko drugo mjesto. O zaključcima sa vanredne sjednice javnost će biti pravovremeno obavještena
http://druga.tv/info/28096
-
dječak sa šibicama
#773 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Sad i bravar smeta.
A jest ono, danasnja "elita" je u bravarovo vrijeme bio sljam drustva koji je rastao sa kravama i ovcama u kojekakvim vukojebinama... a radnicka klasa koja danas nema sta jesti, u bravarovo vrijeme je zivjela zivot dostojan covjeka.
Naravno da neko zali za bravarom, a nekome svanule zlatne kasike.
A jest ono, danasnja "elita" je u bravarovo vrijeme bio sljam drustva koji je rastao sa kravama i ovcama u kojekakvim vukojebinama... a radnicka klasa koja danas nema sta jesti, u bravarovo vrijeme je zivjela zivot dostojan covjeka.
Naravno da neko zali za bravarom, a nekome svanule zlatne kasike.
-
satale
#774 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Samo nemojte sutra goloruki izaci
https://www.youtube.com/watch?v=0X2VqnS0E34
https://www.youtube.com/watch?v=0X2VqnS0E34
-
Great Cornholio
#775 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Čovjek može vjerovati da ga u njegovom djelovanju vodi osjećaj pravičnosti, a da pravi motiv bude okrutnost ( Fridrih Niče).Michio Kaku wrote:
zašto je borba za slobodu iracionalna strast? naprotiv, to je preduslov da budeš čovjek.
Pitanje je ko se danas borio za slobodu, a ko za vlast, bilo je i jednih i drugih, na obje "zaraćene" strane.
Hvala Bogu, pa je prošlo bez ljudskih žrtava, ja bih volio da nekako mogu pomoći, da mogu pomoći ljudima da uvide da rade zlo, ali to nije u mojoj moći.
Jedino mogu zamoliti Boga da nam On pomogne, jer On je rekeo istinu davno prije nego što je Niče uvidio istinu koju gore napisah, na to su se odnosile Njegove zadnje riječi " Oče, oprosti im, ne znaju šta čine".
Umorih se ja, ali eto osjećao sam jaku potrebu da kažem ono što rekoh. I ne radim ni za koga, potpuno besplatno naspisah ono što napisah.
Laku noć, i nadam se da će jutro biti pametnije od današnjeg dana