hizo ramidovic wrote:Basvod wrote:
Dakle, pricamo o ljudima iz ruralne sredine, niskog stepena obrazovanja. Na ovaj ili onaj nacin je lako manipulisati takvim ljudima i uvjeriti ih da cine pravu stvar sebi i svojoj djeci. A ko manipulise sa njima to nije tesko utvrditi, samo treba pratiti tok novca. Da imamo objektivno i istrazivacko novinarstvo vec bi se sve saznalo, iako je lako pretpostaviti.
Isti su i od Fate napravili medijsku zvijezdu.
sad vec momacki lupas.
roditeljska ljubav nikada nije bila ni geografski ni po obrazovnom stupnju (niti po bilo cemu) ogranicena. ako meni ne vjerujes ili ako nisi otac, onda pitaj svoje roditelje.
tvrditi da ljudi iz ruralne sredine ili ljudi sa nizim stepenom obrazovanja manje vole svoju djecu od ljudi iz gradskih sredina i sa sa visim stupnjevima obrazovanja ili pak da je nana fata medijska zvijezda moze samo mentalni sklop opisan u mom prethodnom postu.
hizo rizo, politika je najastariji zanat na svijetu, da malo karikiram
ne radi se o ljubavi, radi se o mogucnosti shvatanja cjelokupne situacije. oni su samo orudje u rukama nekih odozgo, saznace se jednog dana kojih, jer jedan covjek, bio emir ili zlatko ili bakir ... nije to mogao sam organizovati. neko im je obecao da ce se sve rijesiti ako dodju pred ohr

i oni su to prihvatili. sigurno im niko nije dosao i rekao dajte djecu ovamo, da ja dobijem glasove na izborima
druga stvar, neko je morao organizovati logistiku, sto zahtjeva i pare i ljude i srdstva ...
ja vjerujem da su roditelji ubijedjeni da radi za dobro svoje djece, i da nisu svjesno isli na stetu djece.
plus sto su dobili 4 mjeseca zivota u centru paznje.
s druge strane mislim da ni jedan roditelj svjestan vaznosti obrazovanja ne bi dozvolio da mu djeca gube nastavu zbog ideologije. ako je naziv jezika vazan, bojkotuju casovi srpskog, je li to problem?