Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude?

Locked

Plaše li vas najave novog rata u BiH?

Plaše i vjerujem u novi rat
127
36%
Ne plaše, rata neće biti
165
46%
Ne znam
63
18%

Total votes: 355

Corto Maltese

#751 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Corto Maltese »

madner wrote:
Corto Maltese wrote:
madner wrote:Corto se ljuti sto ne moze da kontrira iz druge pozicije :D
Naprotiv, drago mi je vidjeti da pacijenti imaju forum kao ispušni ventil. Da nije tako, pretpostavljam da bi se počeli samoranjavati. Pritisak je to, pogotovo kada si daleko od domovine :)
Humanista si sirokog pogleda, tu negdje sa Kocom.

Cemu onda ometanja ljudi? :D
Kakvo ometanje? Vidiš da im otvaram dodatne ventile.
U srednjem vijeku je to bila legitimna medicinska metoda.
Pomagač, a ne provokator :D
madner

#752 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by madner »

Pa ne otvaraju se tako ventili.
Srecom ja sam bio tu i dovoljno pribran.

:D
Paranoid

#753 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Paranoid »

Great Cornholio wrote:
Paranoid wrote: Nije pitanje šta želim, nego šta hoću...a hoću da živim sa ubjedjenjem da se pokolj više nikad neće desiti mojoj familiji, mojoj djeci i njihovim potomcima..
E pa, onda kreni od popravljanja trenutnog stanja,
Kako? Da se prilagodjavam na zakone skrojene po šumskom receptu? Da kad god vidim grafit na dzamiji ponesem krpu pa izbrišem? Da na namaz idem zaobilaznim putevima kako bi izbjegao smradove? Da oprostim?
Neću, kad bi danas poginuo.
i ne nazivaj sve one koji žive u RS Šumnjacima, jer to možeš samo uz pomoć njih, i nemoj taj dio BiH, nazivati republikom šumskom,
Šumska je nastala na genocidu i to je činjenica, a Srbi koji žive u šumskoj i koji šute o grobnicama i kriju zločince će sa mene (a vjerujem i za mnoge) biti šumnjaci..
tim sigurno nećeš spriječiti neke eventulane buduće pokolje.
Stvari su se drastično promijenile i danas svako u BiH zna odakle mu prijeti opasnost, iako poprilično uzdrmana i osakaćena, ali bi se trebala zatrti u sjemenu..
Kinesko prkno

#754 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Kinesko prkno »

Iz vecine postova se vidi da je skupljanje pokemona ostavilo traga na logici i razumu pojedinih forumasa,pa se rat dozivljava na ovaj nacin:

A istina je da pola forumskih rahiticnih rucica pracku ne bi moglo nategnuti.

:run:
Corto Maltese

#755 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Corto Maltese »

madner wrote:Pa ne otvaraju se tako ventili.
Srecom ja sam bio tu i dovoljno pribran.

:D
Image
Rolo

#756 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Rolo »

Dozer wrote:
Rolo wrote: Republika šumska je druga priča, ja govorim o tome da niko metka ne može opalit a da to svi ne potpišu. A da ne govorim kako su u svakom dijelu BiH vojna sredstva ograničena.
Kad ekonomski ojačamo Federaciju, šumska će se sama od sebe rasut ko čabar.
:lol: :lol: :lol:
Sorry, ali moram...jos jednom :lol: :lol: :lol:

A ko je potpisao '92? :D
U svakom dijelu BiH jesu ogranicena vojna sredstva, rastrkana su na sve strane da niko nema pristup kompletima, ali ovo su - zvanicna vojna sredstva. Sta je sa nezvanicnim, po hiljadama trapova? :D

Usput, cak i ta rastrkana sredstva se vrlo brzo mogu prikupiti na jedno mjesto, ili se jednostavno mogu razdijeliti kako je to uradjeno '92 u Krteljilma, a cak i ograniceni kompleti na sve strane mogu biti sasvim dovoljni za bar jos 100.000 zrtava ;)

Vidim sarkazam ti je specijalnost.
Prvo, poređenje vojno - političkog konteksta 90-tih i danas je blago rečeno apsurdno. To su elementarne stvari koje se moraju znati da bi se moglo razgovarati.
Početkom 90-tih je postojao samo ustav SFRJ (u kojem niko sa strane nije ništa garantovao), i na koji se pozivao samo agresor i time prikrivao projekat velika srbija, tu se nije imalo šta prekršiti niti potpisivati.
Danas postoji novi Ustav u kojem za svaku potpisnicu (i sa strane) neko odgovara i garantuje.
Ukratko, kome god padne danas na pamet da nasiljem nešto rješava, svi će mu j . . . . mater.
Yug

#757 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Yug »

Kinesko prkno wrote:Iz vecine postova se vidi da je skupljanje pokemona ostavilo traga na logici i razumu pojedinih forumasa,pa se rat dozivljava na ovaj nacin:

A istina je da pola forumskih rahiticnih rucica pracku ne bi moglo nategnuti.

:run:
Jel ovo leteci medvjedici na Madnerov racun jel :oops: .Dajte ljudi ima li ovde admina,kakvo je ovo vrijedjanje patriota. :oops:
madner

#758 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by madner »

Kme kme grupacija je presla na teren gdje se nadaju boljem uspjehu. :D
Dozer

#759 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Dozer »

Rolo, ba...
Taj ustav SFRJ je vazio do marta '92, zar ne? Onda je nastupio Ustav RBiH. Ko je promijenio taj Ustav, kada i kako?
Skijaš

#760 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Skijaš »

volta dzontra wrote:Uh dobro je!!! :D Nije još nitko pokrenuo jedinice!! :D :D
Rata neće biti bez ponovnog ugrožavanja teritorijalnog integriteta države.
Great Cornholio

#761 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Great Cornholio »

@paranoid, svi smo mi malo paranoični, to je normalno, svjesni smo da oko nas ne žive samo dobri ljudi, koji nam žele dobro, svjesni smo da oko nas živi i mnogo loših ljudi koji nam žele zlo, ali ti si malo previše paranoičan, malo vjere u to da postoje Srbi koji ti ne žele zlo ti ne bi naudilo :)

Vjeruj mi, ima i dobrih Srba u RS -u , ja sam ih vidio nekoliko :shock: :D , radio sam u Prijedoru godinu dana, i uvjerio sam se u ono što mi je moj djed govorio, a govorio mi je " Bolje je radit sa Srbima kad je mir, više će ti pomoć neg' ovi naši, njih se trebaš plašiti jedino ako je rat.

Njegovog oca su zaklali četnici, pa mislim da se ne bi ljutio kad bi ga ja ispravio pa rekao " Trebaš se plašiti četnika, ne trebaš se plašiti časnih Srba,a četnika se plaše i časni Srbi u RS, oni koji nisu umazali ruke krvlju, znam to, pričao sam s tim ljudima, oni su mi to rekli, i ja im vjerujem, vjerujem da ne lažu kad kažu da ih je strah zločinaca koji su ubijali nevine ljude , a koji su trenutno na visokim pozicijama u strukturama vlasti u RS - u.
Rolo

#762 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Rolo »

Dozer wrote:Rolo, ba...
Taj ustav SFRJ je vazio do marta '92, zar ne? Onda je nastupio Ustav RBiH. Ko je promijenio taj Ustav, kada i kako?
Ako sam te dobro shvatio, ti si izrazio bojazan da bi mogli krenuti na nas kao i '92, e pa ja ti kažem da to danas nema šanse, jer tad nema pregovora i ubjeđivanja, nego direktno vojno djelovanje NATO-a na onoga ko pokušava napasti, odcijepiti se i sl.
Nadam se da se sad razumijemo?
Red Wolf

#763 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Red Wolf »

Great Cornholio wrote:@paranoid, svi smo mi malo paranoični, to je normalno, svjesni smo da oko nas ne žive samo dobri ljudi, koji nam žele dobro, svjesni smo da oko nas živi i mnogo loših ljudi koji nam žele zlo, ali ti si malo previše paranoičan, malo vjere u to da postoje Srbi koji ti ne žele zlo ti ne bi naudilo :)

Vjeruj mi, ima i dobrih Srba u RS -u , ja sam ih vidio nekoliko :shock: :D , radio sam u Prijedoru godinu dana, i uvjerio sam se u ono što mi je moj djed govorio, a govorio mi je " Bolje je radit sa Srbima kad je mir, više će ti pomoć neg' ovi naši, njih se trebaš plašiti jedino ako je rat.

Njegovog oca su zaklali četnici, pa mislim da se ne bi ljutio kad bi ga ja ispravio pa rekao " Trebaš se plašiti četnika, ne trebaš se plašiti časnih Srba,a četnika se plaše i časni Srbi u RS, oni koji nisu umazali ruke krvlju, znam to, pričao sam s tim ljudima, oni su mi to rekli, i ja im vjerujem, vjerujem da ne lažu kad kažu da ih je strah zločinaca koji su ubijali nevine ljude , a koji su trenutno na visokim pozicijama u strukturama vlasti u RS - u.
NEMA DOBRIH IMA SAMO VISE I MANJE TRPLJIVIH
Great Cornholio

#764 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Red Wolf wrote: NEMA DOBRIH IMA SAMO VISE I MANJE TRPLJIVIH
U pravu si, i to se odnosi na većinu ljudi.
Red Wolf

#765 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Red Wolf »

Great Cornholio wrote:
nije istina,sam sebe pobijas,fino si rekao da si vidjeo par dobrih,ja nisam vidjeo nijednog,razlika postoji
Paranoid

#766 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Paranoid »

Great Cornholio wrote:@paranoid, svi smo mi malo paranoični, to je normalno, svjesni smo da oko nas ne žive samo dobri ljudi, koji nam žele dobro, svjesni smo da oko nas živi i mnogo loših ljudi koji nam žele zlo, ali ti si malo previše paranoičan, malo vjere u to da postoje Srbi koji ti ne žele zlo ti ne bi naudilo :)

Nisam ja taj "paranoid", a nisam napisao nigdje da se plašim četnika. Ne vjerujem da se u BiH pa i šire iko plaši spodoba koji su samo u stanju da pucaju djeci u ledja..
Kontaš lafe..
PS: Slažem se da nisu svi Srbi četnici..
Great Cornholio

#767 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Red Wolf wrote:
Great Cornholio wrote:
nije istina,sam sebe pobijas,fino si rekao da si vidjeo par dobrih,ja nisam vidjeo nijednog,razlika postoji
Pa dobro, nisam rekao da sam ih vidio par odličnih :D
Mister Yes

#768 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Mister Yes »

Potpuno je besmisleno raspravljati o strategijama i tenkovima kada se zna da će pobijediti onaj na čijoj strani budu velike sile. Pa nakon Kosova je valjda to svima jasno. Zato je samo pitanje na čijoj će strani biti velike sile.

Predstavnici tih velikih sila su sjeli za sto puno prije Daytona i međusobno dogovorili omjer u BiH 51-49. Predstavnici istoka i zapada bukvalno pregovarali međusobno i dogovorili 51-49. Bez da se išta pitalo zaraćene snage. I to je zakon od tada pa na dalje i ubuduće. 51% pod šapom jednih a 49% pod šapom drugih.

Koliko moraš biti slijep pored očiju pa da ne vidiš da će ta podjela biti osnova svega kao što je i do sada bila. Nema šanse da će veliki ikada podržati ukidanje RS-a niti vojnu akciju kojom bi RS bila poražena onako kako je onomad poražena RSK. To su maštanja djetinjastih i neozbiljnih ljudi. Veliki će braniti 51-49 a ne ići protiv toga. Bude li 51-49 nekad ugrožen demografskim trendovima onda će veliki podržati Srbe u odcjepljenju ali 51-49 će ostati zakon i podjela uticaja u BiH.
madner

#769 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by madner »

Opet ovi teoreticari zavjere koji ne znaju koliko su suplji. :D
Great Cornholio

#770 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Paranoid wrote:
Nisam ja taj "paranoid", a nisam napisao nigdje da se plašim četnika. Ne vjerujem da se u BiH pa i šire iko plaši spodoba koji su samo u stanju da pucaju djeci u ledja..
Kontaš lafe..
PS: Slažem se da nisu svi Srbi četnici..
Ja se vala plašim svih onih koji pokazuju psihopatske crte ličnosti, koji su spremni nekoga da ubiju a da ih poslije toga ne muči savjest, a takvih grupa ljudi ima na ovim našim prostorima.

Al' su jelde svi četnici Srbi :D
Paranoid

#771 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Paranoid »

madner wrote:Opet ovi teoreticari zavjere koji ne znaju koliko su suplji. :D
Mara i paralele.. :D
Great Cornholio

#772 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

madner wrote:Opet ovi teoreticari zavjere koji ne znaju koliko su suplji. :D
Nemoj sad da išćeram napolje onih šeset tenkova koji se nalaze u Tuzli, na vakufskoj zemlji, na zemlji koju su partizani oteli od dobrih bošnjana :twisted: :D
fakat

#773 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by fakat »

ovo_malo_duse wrote:Zanimljivo cim se spomene rat, ocjepljenje itd.
Odmah se pojavi ista grupa salonaca, jedni da nas ubjedzuju kako ce se ispaliti, drugi kako su 99 % bosnjaka nebi kitom maklo da sprijeci odlazak PC ili ti kako su cetnici preveliki zalogaj.
Haman kad malo proanaliziras ista grupa likova i poneki klon...
Uvijek ista ekipa koja se pali na spomen RS-a, Srbije i vaskolikog srpstva.
Red Wolf

#774 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Red Wolf »

Mister Yes wrote:Potpuno je besmisleno raspravljati o strategijama i tenkovima kada se zna da će pobijediti onaj na čijoj strani budu velike sile. Pa nakon Kosova je valjda to svima jasno. Zato je samo pitanje na čijoj će strani biti velike sile.

Predstavnici tih velikih sila su sjeli za sto puno prije Daytona i međusobno dogovorili omjer u BiH 51-49. Predstavnici istoka i zapada bukvalno pregovarali međusobno i dogovorili 51-49. Bez da se išta pitalo zaraćene snage. I to je zakon od tada pa na dalje i ubuduće. 51% pod šapom jednih a 49% pod šapom drugih.

Koliko moraš biti slijep pored očiju pa da ne vidiš da će ta podjela biti osnova svega kao što je i do sada bila. Nema šanse da će veliki ikada podržati ukidanje RS-a niti vojnu akciju kojom bi RS bila poražena onako kako je onomad poražena RSK. To su maštanja djetinjastih i neozbiljnih ljudi. Veliki će braniti 51-49 a ne ići protiv toga. Bude li 51-49 nekad ugrožen demografskim trendovima onda će veliki podržati Srbe u odcjepljenju ali 51-49 će ostati zakon i podjela uticaja u BiH.
nije to bas sve tako,da ne elaboriramo sire,sam holbrooke je priznao da su lagali i da se zbog toga pokajao,bilo ih je strah jos jednog egzodusa-traktorijade,zato su lagali a ne zbog tvrdo zacrtanih 51-49,jebe se njih za postotke
The 51st State

#775 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by The 51st State »

Hafis wrote:
madner wrote:Baci pogled na Siriju. Koja je 40 godina ruski saveznik. Koja ima rusku bazu.

Leti li rakete?

Istinu za volju, sprijecili su direktno uplitanje zapada. No ovdje ne racunamo da je to potrebno. :D
Uglavnom opcija s tenkovima iz Tuzle je definitivno otpala.
Znači još uvijek je nepobijena moja teorija o puškaranjima između seoskih straža i sistematskom maltretiranju vlastite pozadine. Jer, ruku na srce - akumuliralo se dosta lijepih sredstava u zadnjih desetak godina, i hvala bogu ima se šta i kući s bojišnice odnjeti.
nije, granate jesu mozda u mostaru, ali se prave u vogosci..., a gorivo, pa za rezervoara vazda ima...
Locked