Dozer wrote:@Katarina
Ne. Vrlo si pogresno shvatila i procijenila cijeli moj post, ...
Interesantno je da nije samo Katarina "pogresno" protumacila tvoj post.
Ja sam samo rekao da je stanje na ovom forumu isto kao i na ona dva spomenuta, ali "njihova". Dok se Bosnjaci tamo nazivaju poturicama i sl., i na nacin kako si i sam opisao, a Bosanci se karakterisu kao nekakav otpad, mjesanci (a i svi vi koji se smatrate nekakvih cistokrvnim ste takodjer i te kakvi mjesanci), Jugoslaveni, komunisti, ovakvi i onakvi, na vrlo slican nacin se i ovdje karakterisu S i H, ali i Bo.
Na klixu ako pocnes sta srat', @Chmoljo se stvori k'o iz vedra neba i k'o Shahbaz te sjecne, a neke otprati u forumska vjecna lovista. Tako da NIKAKO ne moze biti isti kao forumi zmijskog imena, te forumi nebeskog naroda.
Ja sam se odmah izjasnio i ovde na forumu. Ja sam Bosnjak i ne treba mi nikakva propaganda. Ja se tako osjecam. Nije bitno hoce li Bosnjaka biti 30% ili 57%. Nebitno je, ja ostajem ono sto jesam. Tako cu i umrijeti i to nikakav broj ne moze promijeniti.
Ja se osjecam i Bosancem i patriotom ove zemlje. Nema konflikta interesa, nije nikad ni bilo.
O "cistoci krvi" mi je degutantno pricati. Ne palim se na te price o rasnoj cistoci. To sto sam Bosnjak znaci da dijelim sudbinu grupe ljudi kroz historiju, kulturu, i sve ostalo sto nas cinim narodom. Koliko nam je "cista" krv je ...
Apsolutno nemam problema s tim sto se neko izjasnjava Bosancem ili Srbinom. Ovo sto neki sanjaju o "povratku pravoslavnih i katolika Bosnjastvu ili Bosanstvu" ne bih komentarisao. Ti su procesi su davno zavrseni.
Ono cemu sam se suprotstavio, i na sto sam nastojao ukazati na forumu, je vid psiholosko-propagandnog rata koji je, siguran sam, naredjen iz Beograda gdje se "labilnijima" nastojalo ukazati na "aromu multi-etnickog bosanstva". Mislim i danas da je to bio tihi rat usmjeren protiv Bosnjaka.
Uzalud im trud bio .. barem prema nekakvim procjenama.