I sta bi? Jesu li vas popisali?

Locked
dragan.s

#751 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by dragan.s »

Ono što sam vidio da nedostaje su podatci o Internet priključku i brzini. Kao i o broju fiksnih i mobilnih telefona. I o vrsti TV signala koji neko ima (kablovski, zemaljski, satelitski etc.).
Neko će reći da se ti podatci mogu dobiti od provajdera, ali opet čine mi se važnijim od površine kuhinje (i to bez trpezarije).
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#752 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by plain vanilla »

klaki wrote:
plain vanilla wrote: zar nemate grijanja? kod mene u stanu 30 stepeni :skoljka:
Mogu li doci na čaj
samo hladan sok sluzimo, suse se usta od vrucine :-)

ne zezan se, stvarno su nam nalozili, svi prozori otvoreni...a opet u stanu vrucina
mistek

#753 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by mistek »

KatarinaKosaca wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:ok,mene zanima hoće li se u rezultatima izbora pojaviti i broj npr. radijatora :mrgreen: ,ili će svi osim bošnjaka,srba i hrvata biti ubrojani u ostale?
Zanimljivo pitanje.. Mislim da će ipak razdvojiti, ali da će se kasnije sumirati u ostale.. Moj je muža rekao za vjeroispovjest "rimokatolička" popisivač je rekao da će tako napisati, a ne zaokružiti jer ima samo opciju "katolička". Tako, na primjer, on neće biti ubrojan među katolike, nego valjda neke ostale vjeroispovjesti :D
Nisam 100% siguran, ali mislim da će se na kraju izjednačiti katolici sa rimokatolicima. S druge strane, protestantni i slični će biti izdvojeni kao posebna religijska grupacija.

Isto tako, vidim da neki kukaju da su se kod vjeroispovjest izjasnili sa: muslimanska, i da je to upisano. Ovo bi na kraju trebalo biti izjednačeno sa Islam, jer se radi o gluposti popisivača.
cyprus

#754 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by cyprus »

mistek wrote:
KatarinaKosaca wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:ok,mene zanima hoće li se u rezultatima izbora pojaviti i broj npr. radijatora :mrgreen: ,ili će svi osim bošnjaka,srba i hrvata biti ubrojani u ostale?
Zanimljivo pitanje.. Mislim da će ipak razdvojiti, ali da će se kasnije sumirati u ostale.. Moj je muža rekao za vjeroispovjest "rimokatolička" popisivač je rekao da će tako napisati, a ne zaokružiti jer ima samo opciju "katolička". Tako, na primjer, on neće biti ubrojan među katolike, nego valjda neke ostale vjeroispovjesti :D
Nisam 100% siguran, ali mislim da će se na kraju izjednačiti katolici sa rimokatolicima. S druge strane, protestantni i slični će biti izdvojeni kao posebna religijska grupacija.

Isto tako, vidim da neki kukaju da su se kod vjeroispovjest izjasnili sa: muslimanska, i da je to upisano. Ovo bi na kraju trebalo biti izjednačeno sa Islam, jer se radi o gluposti popisivača.
Pa mnogim popisivačima su instruktori objasnili da se tako radi... Jeste da je glupost, to i oni znaju, ali tako im je rečeno... Mada i ja smatram da će se na kraju to podvest pod istu šifru... Glupo bi izgledali podaci: u BiH imamo 30% pripadnika islamske vjeroispovjesti, 20% muslimanske, 20% pravoslavne, 10% ortodoksne, 10% katoličke i 5% rimokatoličke :mrgreen:
MissDreamcatcher

#755 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by MissDreamcatcher »

kakavdanakneiskustvu wrote:
MissDreamcatcher wrote:evo i mene napokon popisali, po prvi put ponosno rekla da imam kuhinju od 12m2 i halu s vodenim ispiranjem :bih:

:D

mene ne upita ni za veličinu kuhinje
:shock: ne mogu da vjerujem, brzo idi u mjesnu zajednicu da saznaš ime i prezime popisivača da ga možeš prijavit, nemoj se zezat s tim, još će te ogulit za 10 000KM kazne jer nisi dao relevantne podatke !!

ili još gore, zamisli možda je on to sam ispunio u nekom kafiću,pa ti sad umjesto 12m2 piše 13 :run: :D
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#756 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by KatarinaKosaca »

MissDreamcatcher wrote:evo i mene napokon popisali, po prvi put ponosno rekla da imam kuhinju od 12m2 i halu s vodenim ispiranjem :bih:

Kako ba nisu :D Pita te koliko imaš prostorija većih od 4m2, onda kontaš koliko ima kuhinja i kupatilo :lol: . MI umalo nismo počeli mjeriti hodnik
radostan dan

#757 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by radostan dan »

:lol: ko je ovaj?
popizdjeli popisivač, nakon što je naletio na dvdesettrećeg koji bi da se izjasni kao bosanac...
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#758 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by Bobi »

pa ima pitanje kvadratura kuhinje...idi prijavi namah :D za neregularnost :D.
registrovana onako

#759 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by registrovana onako »

koja pitanja mozemo preskociti? svako koje hocemo?
cyprus

#760 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by cyprus »

registrovana onako wrote:koja pitanja mozemo preskociti? svako koje hocemo?
Nijedno... Ali na tri možeš reći da se ne izjašnjavaš: etnička/nacionalna pripadnost, vjerska pripadnost i entitetsko državljanstvo...
registrovana onako

#761 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by registrovana onako »

cyprus wrote:
Nijedno... Ali na tri možeš reći da se ne izjašnjavaš: etnička/nacionalna pripadnost, vjerska pripadnost i entitetsko državljanstvo...
sva ta pitanja o tome kako nam je u kuci i kojekakvi detalji, je em previse zadiranja u privatnost, em sta znas ko je popisivac i kakve informacije "pokupi" kad ti prodje kroz kucu, i gdje te informacije zavrsavaju
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#762 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by Matijevic_Vlado »

a odakle onom svedskom strucnjaku informacija da trenutno ima 3% ostalih u Sarajevu ? :mrgreen:
cyprus

#763 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by cyprus »

registrovana onako wrote:
cyprus wrote:
sva ta pitanja o tome kako nam je u kuci i kojekakvi detalji, je em previse zadiranja u privatnost, em sta znas ko je popisivac i kakve informacije "pokupi" kad ti prodje kroz kucu, i gdje te informacije zavrsavaju
Bez obzira, na sva pitanja moraš odgovorit... A de mi svegati reci šta je to zadiranje u privatnost? Činjenica da imaš vodokotlić ili kvadratura tvoje kuhinje?
KatarinaKosaca

#764 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by KatarinaKosaca »

Ni ja nisam vidjela nikakva privatna pitanja, niti zadiranje u intimu. Jedino što ti uđe u kuću, pa teoretski može lopovu ispričati.. ali to mi baš nekako, teorija zavjere.
Ja te popisivače gledam kao mlade momke i djevojke da zarade koju kintu i nije im lako, ni dolaziti po nekoliko puta , tražiti, trpiti nečije frustracije, jer sve što nam se ne sviđa u popisu i oko popisa uglavnom na njih istresemo.
drug_profi

#765 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by drug_profi »

Imate li vanbracnu vezu? :D
Koji idiotluk.
uzgajivac

#766 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by uzgajivac »

cyprus wrote:
registrovana onako wrote:
cyprus wrote:
Bez obzira, na sva pitanja moraš odgovorit... A de mi svegati reci šta je to zadiranje u privatnost? Činjenica da imaš vodokotlić ili kvadratura tvoje kuhinje?
zadiranje u privatnost se sastoji u tome da neovlastena osoba prikupjla licne podatke. ne bi bio problem da je npr. policajac jer ima ovlast i odgovornost, i to pismeno, ali ovako mister nobody ti uzme podatke i nema garancije sta se desava u narednih 24 casa, fotokopir, skener je danas jeftino nabaviti.
uzgajivac

#767 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by uzgajivac »

KatarinaKosaca wrote:ali to mi baš nekako, teorija zavjere.
teorija slucajnosti, slucajno izraelska firma TIS obradjuje rezultate popisa :izet:
KatarinaKosaca

#768 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by KatarinaKosaca »

drugi profil wrote:Imate li vanbracnu vezu? :D
Koji idiotluk.
Ovo valjda ledične pitaju :D Još jedan dokaz da su pitanja kao i ona poljoprivredna jednostavno prepisana. Na zapadu se vanbračna zajednica (za koju u mnogim jezicima postoji ime) tretirakao bračna.. kohabitavanje... ili kako se kaže.. život po jednim krovom.
KatarinaKosaca

#769 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by KatarinaKosaca »

uzgajivac wrote:
teorija slucajnosti, slucajno izraelska firma TIS obradjuje rezultate popisa :izet:
Jah i šta će... reći Mosadu kako sam udata, imam VSS i nisam sigurna jel mmi hodnik ima 4m2 :D
muzicar_iz_parka

#770 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by muzicar_iz_parka »

Mene zanima kako će popisati Bilala Bosnića u kontekstu vanbračne zajednice. :lol:
On po svojoj izjavi živi sa 4 žene, zakonski ne može biti u braku, a ako je vanbračna zajednica = bračna (pod jednim krovom), kako to popisati?
A i 16 djece nije mala stvar, otpašće popisivaču ruke.
Ovo je čisto tehničko pitanje.
Al opet 2 KM po glavi, njih 21no, nije loše.
devito

#771 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by devito »

Zavrsi ja svoje, dodje neka izuzetni fina djevojka,prodje za sekundu

Sent from my HTC One S using Tapatalk 2
KatarinaKosaca

#772 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by KatarinaKosaca »

muzicar_iz_parka wrote:Mene zanima kako će popisati Bilala Bosnića u kontekstu vanbračne zajednice. :lol:
On po svojoj izjavi živi sa 4 žene, zakonski ne može biti u braku, a ako je vanbračna zajednica = bračna (pod jednim krovom), kako to popisati?
A i 16 djece nije mala stvar, otpašće popisivaču ruke.
Ovo je čisto tehničko pitanje.
Al opet 2 KM po glavi, njih 21no, nije loše.
Valjda ako se izjasni oženjen neće ga dalje ni pitati :D . Mene su kao nositelja domaćinstva pitali ime oca, ime muža, poslije i nisu pitali za vanbračnu zajednicu. Tako neće ni njega. Prijaviće jednu ženu. Jednako ne traže vjenčani list. :D
uzgajivac

#773 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by uzgajivac »

KatarinaKosaca wrote:
uzgajivac wrote:
Jah i šta će... reći Mosadu kako sam udata, imam VSS i nisam sigurna jel mmi hodnik ima 4m2 :D
nece Mosad vec Milorad. radi se vrijednim podacima po glavi stanovnika, a dogovor se temelji na principu ti meni, ja tebi.

http://pressrs.ba/sr/vesti/vesti_dana/s ... stine.html
muzicar_iz_parka

#774 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by muzicar_iz_parka »

KatarinaKosaca wrote:
Valjda ako se izjasni oženjen neće ga dalje ni pitati :D . Mene su kao nositelja domaćinstva pitali ime oca, ime muža, poslije i nisu pitali za vanbračnu zajednicu. Tako neće ni njega. Prijaviće jednu ženu. Jednako ne traže vjenčani list. :D
Moraju valjda i te zakonski nevjenčane biti popisane, žive u istom domaćinstvu.
A takođe i 16oro djece.
KatarinaKosaca

#775 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by KatarinaKosaca »

muzicar_iz_parka wrote:Moraju valjda i te zakonski nevjenčane biti popisane, žive u istom domaćinstvu.
A takođe i 16oro djece.
Da, ali samo jedna kao supruga. Shodno našem zakonodavstvu. Ostale kao ukućani, pretpostavljam :D
Locked