Neko ko 100 %zna šta je normalno, a to zna jedino Bog, dok On ne bude ponovo sišao na Zemlju, s namjerom da postane Car i ovoga svijeta, ljudi se neće moći usaglasiti po pitanju normalnosti, i zbog toga se svađamo, tučemo, ratujemo, ostavljamo, razvodimo, tugujemo... Kad bi svi normalno procjenjivali po istim standardima normalnosti, i prema tim standardima se i ponašali, onda ne bi bilo svih zala koje gore navedoh.Nokija wrote:Great Cornholio wrote:U današnjem svijetu, nažalost, svako za sebe, svako misli da je dovoljno pametan da kaže šta je normalno, pa zašto bih se jha razlikovao od drugih ljudiNokija wrote:A ko to zivotati definiste ko je normalan????
A ko bi trebao to radi po tvom misljenju? Drzava, crkva, mahala????
Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partnera?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
Great Cornholio
#751 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn
- Baby Jane
#752 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn
Šveđanin wrote:Kako god okreneš, prva i osnovna stvar kad čovjek uđe u godine traženja partnera za cijeli život je karakter te osobe, tj da li se mentalno slažete. To ne zavisi od novca, izgleda, ko su ti roditelji, bilo čega drugoga.. Prvo karakter, odnosno da se mentalno poklapate, onda izgled, a na to bonus dođe novac i sve ostalo.
Ako pogledam oko sebe, muškarci koji su najsposobniji, najinovativniji, ono najbolji u svom poslu, e takvi obično imaju slične im žene.I one su na neki način ambiciozne, imaju planove, rade na tome i sl. Planovi im ne moraju biti isti. Žene kojma se život svodi na "ustani-jedi-na posao-dođi s posla-jedi-gledaj seriju-na spavanje" obično imaju isto tako slične muževe, sa sličnim prioritetima.
Zamislite sebe gdje se vi probijate na poslu, radite, borite se, doškolujete se, usavršavate se.. a kraj sebe imate osobu kojoj je životni cilj doći sa posla (onog regularnog od 8-4), pogledati seriju, najesti se i otići na spavanje.. ne ide zar ne?
Zbog toga prvo mentalno da se ljudi poklope, da mogu dvoje ljudi funkcionisati zajedno, a onda ide izgled, pare i sve ostalo.To forsiranje samo para, ili samo izgleda ničemu ne vodi.
o tome cijelo vrijeme pricam
-
Billy Ben Dover
#753 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn
Great Cornholio wrote:Sad bi neki profesor rekao "Kolega, šta je smiješno, hajde reci i nama da se malo nasmijemo"Billy Ben Dover wrote:
hahaha... prejako.
cornholio, hvala ti na eseju podrške.![]()
Molim, uvijek sam spreman pomoći korisnim savjetom.
Nego, ti fino radi na tome imaš stan/kuću u civilizaciji, a napravi i tu kolibu negdje u divljini, pa da može biti srećna i tvoja buduća mlada, jer kao što rekoh vrlo teško ćeš naći neku koja bi bila srećna da živi u divljini, i u nekoj kolibi, ali sigurno ćeš uspjeti naći neku koja će pristati da ti ponekad, neko kreće vrijeme, ispunu tvoju maštariju o životu u divljini, da živi s tobom u kolibi, samo se za tebe sređuje, u štiklama hoda po šumi i u štiklama kupi bube po krompiru, jer vjerovatno si u tim tvojim snovima predvidio da vi tamo morate nešto i jesti, sigurno negdje oko te kolibe ima posijanih par redova krompira, koja kuća graha i makar lijeha luka
pa normalno je da ja nenormalan tražim nenormalnu.
-
Billy Ben Dover
#754 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn
Baby Jane wrote:Šveđanin wrote:Kako god okreneš, prva i osnovna stvar kad čovjek uđe u godine traženja partnera za cijeli život je karakter te osobe, tj da li se mentalno slažete. To ne zavisi od novca, izgleda, ko su ti roditelji, bilo čega drugoga.. Prvo karakter, odnosno da se mentalno poklapate, onda izgled, a na to bonus dođe novac i sve ostalo.
Ako pogledam oko sebe, muškarci koji su najsposobniji, najinovativniji, ono najbolji u svom poslu, e takvi obično imaju slične im žene.I one su na neki način ambiciozne, imaju planove, rade na tome i sl. Planovi im ne moraju biti isti. Žene kojma se život svodi na "ustani-jedi-na posao-dođi s posla-jedi-gledaj seriju-na spavanje" obično imaju isto tako slične muževe, sa sličnim prioritetima.
Zamislite sebe gdje se vi probijate na poslu, radite, borite se, doškolujete se, usavršavate se.. a kraj sebe imate osobu kojoj je životni cilj doći sa posla (onog regularnog od 8-4), pogledati seriju, najesti se i otići na spavanje.. ne ide zar ne?
Zbog toga prvo mentalno da se ljudi poklope, da mogu dvoje ljudi funkcionisati zajedno, a onda ide izgled, pare i sve ostalo.To forsiranje samo para, ili samo izgleda ničemu ne vodi.
![]()
o tome cijelo vrijeme pricam
vrlo bitna stvar. ali ne toliko zbog nedostatka ambicije kod jedne od osoba, vec i zbog toga sto je u toj situaciji vjerovatno jedna od osoba u tom partnerstvu glupa pa se sa njom nema o cemu ni pričat.
-
Great Cornholio
#755 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn
Pa normalno, nenormalno bi bilo da neko nenormalan traži normalnuBilly Ben Dover wrote:
- sheilak
#756 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn
ali ovo (i obratno) je u većini slučajeva normalno.Great Cornholio wrote:Pa normalno, nenormalno bi bilo da neko nenormalan traži normalnuBilly Ben Dover wrote:
-
Great Cornholio
#757 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn
Malo je toga, na ovom dunjaluku, normalnog, a i nemoguće je da može postojati čovjek koji je u potpunosti normalan. Mnogo toga nenormalnog, na svakom koraku, sprečava čovjeka u njegovoj namjeri da postane potpuno normalan, da ispuni standarde normalnosti koje on smatra ispravnim.sheilak wrote:ali ovo (i obratno) je u većini slučajeva normalno.Great Cornholio wrote:Pa normalno, nenormalno bi bilo da neko nenormalan traži normalnuBilly Ben Dover wrote:
Eto, proširih malo riječnik, pored 'normalno' počeh da koristim i termin 'ispravno'
- sheilak
#758 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn
@Cornholio
mala digresija...
sorry za
. ne znači da te ne uzimam ozbiljno, baš naprotiv
, već je od milja.
recimo, kad mi se nešto svidi ili ako neko nešto fino kaže.
mala digresija...
sorry za
-
Great Cornholio
#759 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn
Ok, hvala na komplimentu, bitno je da smo se razumjeli i da se niko nije našao uvrijeđenimsheilak wrote:@Cornholio
mala digresija...
sorry za. ne znači da te ne uzimam ozbiljno, baš naprotiv
, već je od milja.
recimo, kad mi se nešto svidi ili ako neko nešto fino kaže.
- sheilak
-
Great Cornholio
#761 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn
@Bily, znam ja đe ima okoraka, pojeftino, moreš od njih sklepat' tu kolibu, pa onda kreni u potragu za mladom, jer ako nađeš za sebe normalnu ladu, gdje ćete živjeti ako nemaš već spremljenu kolibu iz vaših zajedničkih snova

-
Great Cornholio
#762 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn
Jedna za @babu reufa, ako čita
- Hajvan
#763 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn
Normala, normalno!
- Ramzess Veliki
#764 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn
I jesi li se javila? Zalijepi dolje hanzaplast, misliće da se nevinost gubi na zipp ...sherbett wrote:mrš i zaleđina!!!
pogle ovo![]()
![]()
http://www.krajina.ba/119998/bogati-rus ... duse-foto/Bogati rus na internetu traži ženu: Evo šta traži osim “dobre duše” (Foto)
- Ramzess Veliki
#765 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn
Ma neće on toliko duboko tražiti, vidiš jadnika da mu se i Deen može prodati za nevinu i finu u duši ...sherbett wrote:ja nisam dobra u dušine zadovoljavam kriterije
- Ramzess Veliki
#766 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn
Ne znam puši li Deen tako dobro ...sherbett wrote:Ramzess Veliki wrote:Ma neće on toliko duboko tražiti, vidiš jadnika da mu se i Deen može prodati za nevinu i finu u duši ...sherbett wrote:ja nisam dobra u dušine zadovoljavam kriterije
deen, di si tu spodobu izvuko
![]()
misliš da nema kapaciteta za duboko?
- Ramzess Veliki
#767 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn
Pitala si ...sherbett wrote:odvratnoRamzess Veliki wrote: Ne znam puši li Deen tako dobro ...
- babo_reuf
#768 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn
Evo i mene nakon boravka u Banovićima ...
Lijepo da sam inicirao jednu ovako bogatu diskusiju
Koliko vidim svi sa iskustvom podržavaju moje stavove koliko smiju i mogu od moderatorice
U osnovnoj postavci da je za stabilan brak potrebna financijska zaleđina (novac i nekretnine - minimalno stabilna plaća i stančić) ne bi ništa mijenjao. Takođe odgovorno tvrdim da je dobro da oba partnera dolaze iz istog sloja (kokuzi sa kokuzima, srednji sa srednjima, imućni sa imućnima). Čist račun duga ljubav...
Ali ... u žaru diskusije sam pretjero sa navođenjem visine potrebnih suma i nekretnina...
Na kraju krajeva sve je to individualno. Što je meni malo, nekom je veliko, i obratno.
Dakle - o CIJENI se da pregovarati, a malo i za neku sitnicu kroz prste progledati (manje razlike u plaćama i ušteđevinama, kvadraturi i lokaciji nekretnina).
Kad obitelj ima krov nad glavom i vruću čorbicu na stolu, snijeg pada, grijanje radi, 2 golubića guz uz guz na krevetu, može i neko djetušce slatko da se rodi kasnije...
Pa zar ima neko da bi nedužnu malu bebu ostavio da se pati po vlažnim podstanarskim sobama i bez hrane i odjeće...
Zbog njih se borimo, za njih štedimo i skupljamo materijalna dobra, niko u grob ništa ponio nije ... Meni tuđe ne treba, posebno ženino ne, a vala nemoj ni moje dirat i na moj račun živjet ...

Lijepo da sam inicirao jednu ovako bogatu diskusiju
Koliko vidim svi sa iskustvom podržavaju moje stavove koliko smiju i mogu od moderatorice
U osnovnoj postavci da je za stabilan brak potrebna financijska zaleđina (novac i nekretnine - minimalno stabilna plaća i stančić) ne bi ništa mijenjao. Takođe odgovorno tvrdim da je dobro da oba partnera dolaze iz istog sloja (kokuzi sa kokuzima, srednji sa srednjima, imućni sa imućnima). Čist račun duga ljubav...
Ali ... u žaru diskusije sam pretjero sa navođenjem visine potrebnih suma i nekretnina...
Na kraju krajeva sve je to individualno. Što je meni malo, nekom je veliko, i obratno.
Dakle - o CIJENI se da pregovarati, a malo i za neku sitnicu kroz prste progledati (manje razlike u plaćama i ušteđevinama, kvadraturi i lokaciji nekretnina).
Kad obitelj ima krov nad glavom i vruću čorbicu na stolu, snijeg pada, grijanje radi, 2 golubića guz uz guz na krevetu, može i neko djetušce slatko da se rodi kasnije...
Zbog njih se borimo, za njih štedimo i skupljamo materijalna dobra, niko u grob ništa ponio nije ... Meni tuđe ne treba, posebno ženino ne, a vala nemoj ni moje dirat i na moj račun živjet ...

Last edited by babo_reuf on 01/10/2013 07:53, edited 1 time in total.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#769 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn
jedva cekam glasanje za forumasha godine, moj glas ide babi 
-
eki to
#770 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn
smeksali ga banovici
jos par puta na istu destinaciju ima da bude forumas decenije 
-
Great Cornholio
#771 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#772 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn
ja cu za njega glasati na osnovu prijasnjih postova, onih kad nije bio meHakeki to wrote:smeksali ga banovicijos par puta na istu destinaciju ima da bude forumas decenije
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#773 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn
Normalnobabo_reuf wrote:
Koliko vidim svi sa iskustvom podržavaju moje stavove koliko smiju i mogu od moderatorice![]()
![]()
![]()
- BadCopy
#774 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn
ma nema bez para picoke pa ni u braku 
- avantgarde
#775 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn
ma kakav ba interes,sve ziva ljubav..
http://mojusk.ba/vijesti.php?id=18957
http://mojusk.ba/vijesti.php?id=18957