Egipat (pročitati prvi post)

Post Reply
sarajevoxxxx

#751 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by sarajevoxxxx »

Mursijeve pristalice ispred ambasade UAE: Ne Emiratima, Ne Saudiji, Mursi je legitimni predsjednik

Image

- U pokrajini Al Džize u Egiptu Mursijeve pristalice su danas protestvovale ispred ambasade UAE. Povorka je danas krenula ispred trga al Nahda, na sjeveru Kaira i prošla kroz glavne ulice u blizini trga i zaustavila se ispred ambasade UAE. Demonstranti su uzvikivali parole: ''Ne Emiratima, Ne saudiji, Mursi je predsjednik, sa njim je legimitet''.

http://www.assabeel.net/arab-and-intern ... D8%A9.html
semirizsvemira

#752 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by semirizsvemira »

Dok se ne vrati legitimna vlast nece prestati protesti . Ako je vecina izabrala ovu vlast onda treba da i ostane . Naravno , Sisi je igrac cionista i za to prima pare . Kao i Mubarak ( izgleda da mu je drag po ovim uniformama i paradiranju ali kako je zavrsio jedan takoce inshallah i drugi ) i Sadat i ostali cionisticki igraci . Za mrvicu kruha prodat ce svoju vjeru , naciju , ponos . I on ce kao i njegovi prethodnici na smetljiste povijesti . Muslimani ce pobijediti , to je sasvim sigurno , uz Allahovu pomoc . Vise ovo niko ne zaustavi . Kad se obracuna sa unutrasnjim neprijateljem , na red ce doci i rak rana . Ako Bog da
sarajevoxxxx

#753 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by sarajevoxxxx »

Fadl Šakir posvetio pjesmu Bin Ladinu

- Nekad najveća arapska zvijezda i čovjek čije su pjesme godinama bile u vrhu najslušanijih Libanonac Fadl Šakir snimio je pjesmu o Bin Ladinu.

vatrogasac

#754 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by vatrogasac »

udrch wrote:moćna egipatska vojska je u par dana ubila više svojih sunarodnika, nego izraelskih vojnika od 1947. godine..
moćna egipatska vojska je od svog naroda prisvojila 40% bogastva..
moćna egipatska vojska za prijatelje uzima strane države i njihovu pomoć, a svoj narod naziva teroristima..

:metla:
U stilu Mladena Marića. 8-)
jeza u ledja

#755 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by jeza u ledja »

semirizsvemira wrote:Dok se ne vrati legitimna vlast nece prestati protesti . Ako je vecina izabrala ovu vlast onda treba da i ostane . Naravno , Sisi je igrac cionista i za to prima pare . Kao i Mubarak ( izgleda da mu je drag po ovim uniformama i paradiranju ali kako je zavrsio jedan takoce inshallah i drugi ) i Sadat i ostali cionisticki igraci . Za mrvicu kruha prodat ce svoju vjeru , naciju , ponos . I on ce kao i njegovi prethodnici na smetljiste povijesti . Muslimani ce pobijediti , to je sasvim sigurno , uz Allahovu pomoc . Vise ovo niko ne zaustavi . Kad se obracuna sa unutrasnjim neprijateljem , na red ce doci i rak rana . Ako Bog da

:lol: :lol:
Challenger__

#756 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Challenger__ »

Mezimac BBC-a, kanibal Abu Sakar likvidiran: KLIK!
Klavikula

#757 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Klavikula »

Challenger__ wrote:Mezimac BBC-a, kanibal Abu Sakar likvidiran: KLIK!
ubijen je rukom pravednika. hiljadu sevapa je zaradio vojnik koji je planetu oslobodio od ovog sljama.
MMM1977

#758 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by MMM1977 »

Ja Sam Odavle wrote:
MMM1977 wrote:A izrazavanje je potaman po zasluzi.
Cini se da si pobrkao ovaj forum sa svojom familijom.
Spominjanje familije je stvarno nisko ali ne bih da spustam na taj nivo komunikacije stoga imas mahanje

Sent using Tapatalk2
MMM1977

#759 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by MMM1977 »

Ja Sam Odavle wrote:
Spominjanje familije je stvarno nisko ali ne bih da spustam na taj nivo komunikacije stoga imas mahanje

Sent using Tapatalk2
Avetinho

#760 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Avetinho »

MMM1977 wrote:
Ja Sam Odavle wrote:
Valjda ti je sad jasno da moras paziti kako se izrazavas na forumu.
Ali nista me ne cudi, ti si onaj trol sto je dobio trajni ban prije jedno dvije sedmice. Cudi me da jos nisu pokupili.
MMM1977

#761 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by MMM1977 »

E nek si me vala naučio pameti i kodeksu ponašanja na forumu, beskrajno sam ti zahvalan. Mahanje.
sarajevoxxxx

#762 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by sarajevoxxxx »

Sirija, Hims (Halidije, Tejrmeale)

Vadjenje zrtava režimskog granatiranja ispod ruševina (Porodica Elf)

Otac majka i kčer

- Jedan od komentara ispod ovih videa je bio : Allah prokleo Bešara i vladare zaljevskih zemalja...

U Siriji zemlje zaljeva tj predsjednici tih država se sve više izjednačavaju sa sirijskim kasapinom Bešarom.
celava_dlaka

#763 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by celava_dlaka »

Mislim da je red da se otkljuca tema "Sirija"
Challenger__

#764 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Challenger__ »

- Kako u Egiptu više niko ne vjeruje kriminogenim strukturama i patološkim lažovima iz SAD, prema kojima svi imaju neskrivenu rezervu (od predstavnika egipatskog establišmenta, opozicije i svrgnutog MB), ulogu panameričkog posrednika je preuzela Ketrin Ešton (Catherine Ashton) koja je danas (nominalo u ime EU) posjetila Egipat:

Image

Image

- Sastala se sa svrgnutim Mursijem, predstavnicima MB te aktuelnim nosiocima državne vlasti.

LINK
sarajevoxxxx

#765 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by sarajevoxxxx »

Prosvjednici stigli pred zgradu vojne obavjestajne sluzbe u Kairu
sarajevoxxxx

#766 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by sarajevoxxxx »

Vojni helikopter iznad demonstranata, odlazi Sisi odjekuje ulicama
Avetinho

#767 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Avetinho »

sarajevoxxxx wrote:Vojni helikopter iznad demonstranata, odlazi Sisi odjekuje ulicama
Cionisti.
AleksoMKD

#768 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by AleksoMKD »

Image
madner

#769 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by madner »

udrch wrote:moćna egipatska vojska je u par dana ubila više svojih sunarodnika, nego izraelskih vojnika od 1947. godine..
moćna egipatska vojska je od svog naroda prisvojila 40% bogastva..
moćna egipatska vojska za prijatelje uzima strane države i njihovu pomoć, a svoj narod naziva teroristima..

:metla:
Netacno
Netacno
Nepovezano.
matematicar_teski

#770 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by matematicar_teski »

sarajevoxxxx

#771 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by sarajevoxxxx »

Pet aviokompanija otkazalo letove za Egipat

-Zbog zadnjih dešavanja u Egiptu neke aviokompanije bile su prisiljene u potpunosti obustaviti letove za Egipat kao i letove iz Egipta. Kod nekih je promet pao i do 55 %.

Image

http://www.assabeel.net/arab-and-intern ... D8%B1.html
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#772 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by japin_mutapi »

Šta je uistinu demokratija za njih?
"Demokratija je za njih kao kip koji je napravljen od hurmi! U njega vjeruju kada im donosi ono što vole, a pojedu ga kada im se ne svide rezultati koje im donosi!"

Hasan el-Benna, osnivač pokreta Muslimanska braća
Challenger__

#773 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Challenger__ »

Obama, "demokrata", šalje "republikance", AIPAC-ove ekstremiste (i psihopatu McCaina) u Egipat.

Image

Američki predsjednik Barack Obama pozvao je republikanske senatore Johna McCaina i Lindseya Grahama da otputuju u Egipat te da se sastanu s vojnim vodstvom i opozicijom u trenutku kada se u Washingtonu osjeća sve veća napetost oko gubitka utjecaja u ovoj izuzetno važnoj državi. Činjenica da Obama šalje "ovakve" ljude u Egipat je izuzetno čudna. Štoviše, dolazak McCaina i Grahama u Kairo može se shvatiti kao prijetnja novim egipatskim vlastima jer ovaj dvojac se istaknuo isključivo u prijetnjama, ne u pomirbenoj diplomaciji.

LINK 1
LINK 2
5 0 5

#774 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by 5 0 5 »

Avetinho

#775 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Avetinho »

Challenger__ wrote:Obama, "demokrata", šalje "republikance", AIPAC-ove ekstremiste (i psihopatu McCaina) u Egipat.

Image

Američki predsjednik Barack Obama pozvao je republikanske senatore Johna McCaina i Lindseya Grahama da otputuju u Egipat te da se sastanu s vojnim vodstvom i opozicijom u trenutku kada se u Washingtonu osjeća sve veća napetost oko gubitka utjecaja u ovoj izuzetno važnoj državi. Činjenica da Obama šalje "ovakve" ljude u Egipat je izuzetno čudna. Štoviše, dolazak McCaina i Grahama u Kairo može se shvatiti kao prijetnja novim egipatskim vlastima jer ovaj dvojac se istaknuo isključivo u prijetnjama, ne u pomirbenoj diplomaciji.

LINK 1
LINK 2
Reutersov clanak nema ama bas nikakve veze sa ovim citiranim, osim da se radi o ovoj dvojici senatora.

Ovako propagndisti sa ADVANCE.HR poturaju kukavicija jaja kao "informacije preuzete sa Reutersa".

Fali ti jos samo "maske su pale" i "Joker". Vrlo bijedan pokusaj manipulacije vijestima.
Post Reply