Tu je jedini fazon u poplocavanju i ogradi tj uredjenom dvoristu. Kuca ko kuca nista posebno, bezveze.Bambi_na_kofeinu wrote:Ovo mi je eto ok, sem onih stubova.Sinapsa wrote: Pa postavi sredinu...evo jedan primjer sa teme
ako je preskupa onda izbaci ovaj poplocani dio...
A popločani dio mi nije problem koliko preniska ograda, udarila bih ja tu nešto visočije
Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?
-
Basvod
#751 Re: Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?
- Bambi_na_kofeinu
#752 Re: Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?
Pa super, radujem se alternativnom rješenjuBasvod wrote:
Tu je jedini fazon u poplocavanju i ogradi tj uredjenom dvoristu. Kuca ko kuca nista posebno, bezveze.
Od ponuđenih na ovoj temi mi je najprihvatljivija, ali prostora za to nadmašiti je mnogo.
-
Basvod
#753 Re: Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?
Zasto bi se ogranicila na ovu temu kad imas google.Bambi_na_kofeinu wrote:Pa super, radujem se alternativnom rješenjuBasvod wrote:
Tu je jedini fazon u poplocavanju i ogradi tj uredjenom dvoristu. Kuca ko kuca nista posebno, bezveze.![]()
Od ponuđenih na ovoj temi mi je najprihvatljivija, ali prostora za to nadmašiti je mnogo.
- Bambi_na_kofeinu
#754 Re: Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?
Zšto forum uopće, ima google?Basvod wrote:
Zasto bi se ogranicila na ovu temu kad imas google.
Zašto internet, postoje katalozi?
Zašto katalozi, postoje konsultacije sa stručnjacima?
Tvoja poenta je?
Mnijem kada se javi neko drčno sa protutezom, kao ti, da je to zato jer na neki način želi pridonijeti temi?
- Sinapsa
#755 Re: Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?
Aman zaman....Bambi_na_kofeinu wrote:Pa nije konstruktivno reći da ljudi koji u startu nemaju 100-200 000 i ne treba da prave kućuSinapsa wrote:
Ja, ja.... samo se ti sad pretvaraj da si konstruktivnaa napade me na pravdi Boga
![]()
Šta će, u zemunicu?
Pa ko to u startu moze da plati kucu u kesu...Nesto se mulja, naslijedi, uzme kredita, nesto ustedjenog...
Mislim, zar ne postoji opcija biti podstanar...iznajmiti stan i tako to...
A ako hoce neka svi prave kuce za 20.000 maraka....Ja i ti i svako drugi imamo pravo reci cemu to vodi i kako izgleda.
Ja imam misljenje da su dosadasnji rezultati jednostavno losi...a svi znamo da se ne radi o kucama od 50.000 maraka, nego od 100.000 pa nadalje do stambenih kompleksa koji kostaju vise miliona maraka (mada se sada bolje prave)
Moze i treba se bolje raditi. Ko nece ne mora, al´nek se i ne ljuti kad napravi zajeb....
- Zatamnjena stakla
#756 Re: Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?
Najnormalnija i najbolja kuća.Sinapsa wrote:Pa postavi sredinu...evo jedan primjer sa temeBambi_na_kofeinu wrote:Ma meni ova tema postala besmislena, sa ogavnih rješenja kojima se bar moglo nasmijati prešlo se na višemilionska rješenja uz komentare "što kod nas nema ovog"![]()
Da imam koje milionče viška ne bih zidala kuću u Bosni, sigurno.
Ima li sredine, neogromne pismene kuće, prilagođene prosječnim primanjima, klimatskim uslovima, realnosti
- Sinapsa
#757 Re: Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?
Ali je barem i sa travom fina, prijatna i uredna...pogledaj njen komsiluk...Basvod wrote:Tu je jedini fazon u poplocavanju i ogradi tj uredjenom dvoristu. Kuca ko kuca nista posebno, bezveze.Bambi_na_kofeinu wrote:Ovo mi je eto ok, sem onih stubova.Sinapsa wrote: Pa postavi sredinu...evo jedan primjer sa teme
A popločani dio mi nije problem koliko preniska ograda, udarila bih ja tu nešto visočije
-
kosava
#758 Re: Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?
Samo ja bih rekao da je ovo montazna Krivajina kuca

- Bambi_na_kofeinu
#759 Re: Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?
I meni se čini da je montažna, ali si zamislim da nije 
-
kosava
#760 Re: Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?
Jest jest pa vidis zidanu pored pokrivena a bez maltera i dopola useljena .
-
HARIS96
- Sinapsa
#762 Re: Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?
Zasto ti je tako tesko reci da se slazes sa mnom ?Bambi_na_kofeinu wrote:I meni se čini da je montažna, ali si zamislim da nije
- Bambi_na_kofeinu
#763 Re: Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?
Od samog termina "montažna" sjela bih i plakalaSinapsa wrote:
Zasto ti je tako tesko reci da se slazes sa mnom ?
Ovako si lijepo zamislim da je ispod fasade fini blok i svijet je opet ljepše mjesto.
- Sinapsa
#764 Re: Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?
Ma ne u vezi kuce nego uopste...Bambi_na_kofeinu wrote:Od samog termina "montažna" sjela bih i plakalaSinapsa wrote:![]()
Zasto ti je tako tesko reci da se slazes sa mnom ?![]()
Ovako si lijepo zamislim da je ispod fasade fini blok i svijet je opet ljepše mjesto.
- Sinapsa
#765 Re: Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?
To ti nesto kao ovaj...Zeljo_do_groba wrote:Bilo bi puno ljepse da ljudi postavljaju nase primjere i primjere kakve bi MI kuce mogli graditi sa NASIM budzetom od 30-200.000 KM, otprilike za razne slojeve drustva... A šveđani nek postavljaju ona milionska ostvarenja na drugoj temi ili pak jos bolje na švedskim forumima...
http://www.youtube.com/watch?v=cs_sTNNhmVs
edit, a i ovaj ti nije daleko
http://www.youtube.com/watch?v=mEn-L9-PObc
Last edited by Sinapsa on 07/01/2014 11:18, edited 1 time in total.
-
sumirprimus
#766 Re: Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?
to od 30 hiljada zaboravi to nije ni za vikendice...akoš uselit u nju u narednih 5-7 god...Zeljo_do_groba wrote:Bilo bi puno ljepse da ljudi postavljaju nase primjere i primjere kakve bi MI kuce mogli graditi sa NASIM budzetom od 30-200.000 KM, otprilike za razne slojeve drustva... A šveđani nek postavljaju ona milionska ostvarenja na drugoj temi ili pak jos bolje na švedskim forumima...
- manekenka u penziji
#767 Re: Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?
sumirprimus wrote:to od 30 hiljada zaboravi to nije ni za vikendice...akoš uselit u nju u narednih 5-7 god...Zeljo_do_groba wrote:Bilo bi puno ljepse da ljudi postavljaju nase primjere i primjere kakve bi MI kuce mogli graditi sa NASIM budzetom od 30-200.000 KM, otprilike za razne slojeve drustva... A šveđani nek postavljaju ona milionska ostvarenja na drugoj temi ili pak jos bolje na švedskim forumima...
@Zeljo do groba: Evo par primjera kucica, koje su po mom misljenju idealne a u isto vrijeme ih mozemo i pravimo MI sa nasim budzetom koji si naveo:

- Sinapsa
#768 Re: Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?
Imas li mozda informaciju koliko kostaju ?manekenka u penziji wrote:sumirprimus wrote:to od 30 hiljada zaboravi to nije ni za vikendice...akoš uselit u nju u narednih 5-7 god...Zeljo_do_groba wrote:Bilo bi puno ljepse da ljudi postavljaju nase primjere i primjere kakve bi MI kuce mogli graditi sa NASIM budzetom od 30-200.000 KM, otprilike za razne slojeve drustva... A šveđani nek postavljaju ona milionska ostvarenja na drugoj temi ili pak jos bolje na švedskim forumima...
@Zeljo do groba: Evo par primjera kucica, koje su po mom misljenju idealne a u isto vrijeme ih mozemo i pravimo MI sa nasim budzetom koji si naveo
- manekenka u penziji
#769 Re: Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?
Ova prva sve moze napraviti u sklopu navedenog budzeta. Provjereno.
Cjenovna odstupanja zavise od izabranog materijala a i ekipe koja je gradi.
Za drugu preTpostavljam da bi se isto tako mogla uklopiti u budzet.
- Krizzia
#770 Re: Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?
Pa za 30 000 km ne mozes ni opremiti stan kako bi htio. Mislim, mozes ali tesko. Jako tesko.Zeljo_do_groba wrote:Prave cigani i za manje, i kod nas su... Al' dobro, oni nemaju troskova materijala![]()
Dosta ima kuca za kupiti od 30.000 KM, mozda i nisu toliko kostale, ali raja se snalazi, sami prave, izmisljaju, itd. Al' to nije ni bitno, samo da ne gledam ove mastarije po ovoj temi, nek se postaju takve slike na drugu temu a ovdje pricamo o nasim kucama, o nasem ukusu za kuce, sta mi mozemo napraviti...
-
Basvod
#771 Re: Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?
Mali budzet mala kuca.Zeljo_do_groba wrote:Prave cigani i za manje, i kod nas su... Al' dobro, oni nemaju troskova materijala![]()
Dosta ima kuca za kupiti od 30.000 KM, mozda i nisu toliko kostale, ali raja se snalazi, sami prave, izmisljaju, itd. Al' to nije ni bitno, samo da ne gledam ove mastarije po ovoj temi, nek se postaju takve slike na drugu temu a ovdje pricamo o nasim kucama, o nasem ukusu za kuce, sta mi mozemo napraviti...
I mala kuca moze biti atraktivna i jeftina.

Problem je kad ljudi i imaju 50.000 a pocnu graditi kucu na tri etaze.
- Krizzia
#772 Re: Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?
E tebi svaka cast onda.Zeljo_do_groba wrote:Ko kaze? Ja sam kompletan stan uradio za manje para, parket, stolarija unutrasnja i vanjska, 2 kupatila, namjestaj, itd.Krizzia wrote:Pa za 30 000 km ne mozes ni opremiti stan kako bi htio. Mislim, mozes ali tesko. Jako tesko.Zeljo_do_groba wrote:Prave cigani i za manje, i kod nas su... Al' dobro, oni nemaju troskova materijala![]()
A evo ispod je covjek rekao, pruzi se koliko ti je krevet dug...
Manekenka, ako je ta kuca 200.000 onda je bolje uzeti ogroman stan na 2 etaze (po meni), al' dobro, tema je kuca...
- Sinapsa
#773 Re: Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?
Ova prva sa zemljistem i ostalim troskovima do 200.000 KM ?manekenka u penziji wrote:Ova prva sve moze napraviti u sklopu navedenog budzeta. Provjereno.
- manekenka u penziji
#774 Re: Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?
predje 200.000 ako se racuna zemljiste. ja sam s cijenom mislila samo na kucu.
-
sumirprimus
#775 Re: Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?
geenralno,kod nas ljudi nemaju ni para ni ukusa...