hrvatska-more
-
mumy
#752 Re: hrvatska-more
Ne znam bi li smjela sumpor prenijeti preko granice.Treba mi za zmije,a nigdje usput nemam poljoprivrednu apoteku?Sta mislte jel to dozvoljeno?
-
sandokann
#753 Re: hrvatska-more
Vratio se u srijedu iz Istre. Bio u Umagu sa porodicom.
Nikad vise!
Nikad vise!
- Edin H.
#754 Re: hrvatska-more
Hajde vala neka si se lijepo odmorio!sandokann wrote:Vratio se u srijedu iz Istre. Bio u Umagu sa porodicom.
Nikad vise!
-
opremdobro30
#755 Re: hrvatska-more
Bice ga omela kisa
.Inace pravilo je da ako zelis izbjeci kisni godisnji ides sto juznije, pa ni onda nemos bit turbo siguran
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
- Filter
#756 Re: hrvatska-more
uzmi prah protiv krompirove zlaticemumy wrote:Ne znam bi li smjela sumpor prenijeti preko granice.Treba mi za zmije,a nigdje usput nemam poljoprivrednu apoteku?Sta mislte jel to dozvoljeno?
valjda je dozvoljeno prenijeti
-
sandokann
#757 Re: hrvatska-more
Bili smo u Sol Polynesia, apartmanskom naselju. Inventar u stanovima katastrofa, peskire, posteljinu za citavu heftu nijednom niko nije zamjenio. Na plazi i bazenu, koje pripadaju kompleksu, placaju se lezaljke i suncobrani.sherbett wrote:šta je bilo?sandokann wrote:Vratio se u srijedu iz Istre. Bio u Umagu sa porodicom.
Nikad vise!
Deraonica zesceg tipa.
Nisam nesto puno u zivotu putovao na odmore. Jednom sam bio na Mallorci, i par puta u Tunisu i Turskoj, ali ovo u Hrvatskoj je ravno nuli. Ili zato sto sam ja boravak mjerio u odnosu na ova mjesta gdje sam do sada bio.
Last edited by sandokann on 07/07/2013 08:59, edited 1 time in total.
-
sandokann
#758 Re: hrvatska-more
Nije razlog vrijeme, niti moja sigurnost.opremdobro30 wrote:Bice ga omela kisa.Inace pravilo je da ako zelis izbjeci kisni godisnji ides sto juznije, pa ni onda nemos bit turbo siguran
Ali, ako sam uplatio boravak sa polupansionom onda ne ocekujem da cijelu heftu sa zenom izigravam cistacicu i svaki dan klopam - ono sto je ostalo od juce.
Kontas!
- Zokipfc
#759 Re: hrvatska-more
E ljudi, koliko se to mora imati na granici, po osobi po danu? Moram se danas pakovati i to pa bas i nemam vrijemena da prelistam cijeli topic, mada znam da je stojilo tu negdje... Hvala!
- nKrkan
#760 Re: hrvatska-more
Plaže u Kroejši prazne nema nas da se to popuni
- dalmatinka
#761 Re: hrvatska-more
Da, osjeti se kad 20 milijuna ljudi ne dođe.nKrkan wrote:Plaže u Kroejši prazne nema nas da se to popuni
- P308
#762 Re: hrvatska-more
Ti se uvijek upalisdalmatinka wrote:Da, osjeti se kad 20 milijuna ljudi ne dođe.nKrkan wrote:Plaže u Kroejši prazne nema nas da se to popuni
Moj jaran se vratio iz Trogira, isto kaze plaza poluprazna.
-
miki.ba
#763 Re: hrvatska-more
Ne ozbiljno Gradac i Tucepi poluprazni.dalmatinka wrote:Da, osjeti se kad 20 milijuna ljudi ne dođe.nKrkan wrote:Plaže u Kroejši prazne nema nas da se to popuni
- dalmatinka
#764 Re: hrvatska-more
Pa kako se neću upaliti kad godinama čitam na ovom forumu kako bi mi eto pocrkali od gladi da nam nije Bosanaca. Eto, ovo možda uopće nije loše da konačno vidimo da li je to istina. Ako se za koji mjesec prestanem javljati, znači da me više nema.P308 wrote:Ti se uvijek upalisdalmatinka wrote:Da, osjeti se kad 20 milijuna ljudi ne dođe.nKrkan wrote:Plaže u Kroejši prazne nema nas da se to popuni![]()
Moj jaran se vratio iz Trogira, isto kaze plaza poluprazna.
-
miki.ba
#765 Re: hrvatska-more
Nemoj tako ima ovih legitimnih ercegovaca.sherbett wrote: nemoj da odeš, mislim da smo jedine Hrvatice...![]()
bar aktivne....
-
karl_hajnc_rumenige
#766 Re: hrvatska-more
jarane, ti trebas na jablanicko. nije istra za tebe.sandokann wrote:Bili smo u Sol Polynesia, apartmanskom naselju. Inventar u stanovima katastrofa, peskire, posteljinu za citavu heftu nijednom niko nije zamjenio. Na plazi i bazenu, koje pripadaju kompleksu, placaju se lezaljke i suncobrani.sherbett wrote:šta je bilo?sandokann wrote:Vratio se u srijedu iz Istre. Bio u Umagu sa porodicom.
Nikad vise!
Deraonica zesceg tipa.
Nisam nesto puno u zivotu putovao na odmore. Jednom sam bio na Mallorci, i par puta u Tunisu i Turskoj, ali ovo u Hrvatskoj je ravno nuli. Ili zato sto sam ja boravak mjerio u odnosu na ova mjesta gdje sam do sada bio.
- dalmatinka
#767 Re: hrvatska-more
Da, ali znaš kako je, muž svoju plaću zarađuje baš u turizmu, ja u trgovini - znači opet zavisi od turizma.sherbett wrote:nemoj da odeš, mislim da smo jedine Hrvatice...dalmatinka wrote: Pa kako se neću upaliti kad godinama čitam na ovom forumu kako bi mi eto pocrkali od gladi da nam nije Bosanaca. Eto, ovo možda uopće nije loše da konačno vidimo da li je to istina. Ako se za koji mjesec prestanem javljati, znači da me više nema.
![]()
![]()
bar aktivne....
- ultima_palabra
#768 Re: hrvatska-more
Nemaš ti pojma, certifikat za hrvatstvo se odavno izdaje u Laktašimasherbett wrote:mislila sam po IP adresi, iz HRmiki.ba wrote:Nemoj tako ima ovih legitimnih ercegovaca.sherbett wrote: nemoj da odeš, mislim da smo jedine Hrvatice...![]()
bar aktivne....
-
karl_hajnc_rumenige
#769 Re: hrvatska-more
sherbett wrote:plaže su prazne svuda, ne samo u Makarskoj![]()
šalim se...prazne su stvarno..vjerovatno zbog vremena..unatoč kojekakvim pisanjima po ovom forumu, broj naših dragih gostiju iz BiH nije znatno smanjen...jednostavno, nema ljudi, već se odavno zna da je špica od 15.7. - 15.8., ja gledam po sebi, nije mi nekako za na more..i dokle god u ZG-u ima ljudi, znači da sezona nije nešto, niti u jeku..inače grad bude prazan.
mislim da su pisali 100 eura..ali kako rekoše naši carinici..nitko ti neće brojati pare, svaka zemlja ima neki limit..al ja nikad nisam doživila da su mi brojali pare..nije to tako rigoroznoZokipfc
E ljudi, koliko se to mora imati na granici, po osobi po danu? Moram se danas pakovati i to pa bas i nemam vrijemena da prelistam cijeli topic, mada znam da je stojilo tu negdje... Hvala!![]()
Sretan put!
ovo za zagreb je stvarno istina. jebote, nema nigdje nikoga preko ljeta. grad duhova.
-
karl_hajnc_rumenige
#770 Re: hrvatska-more
da si imala 5 iz geografije, znala bi.sherbett wrote:nisam Dalmatinka, ali imala sam 5 iz zemljopisagost iz ZG wrote:Biseru, ako si toliki "stručnjak" HR turizma, daj barem nauči neke osnovne stvariHavatar wrote:Da ne dodje niko na primorje od turista iz bilo koje zemlje nece pogoditi Hrvatsku posto sta briga one iz kontinentalne Hrvatske sto na primorju nema turista . Njima ni iz dzepa ni u dzep ali ce pogoditi one na primorju.
vidim, konstantno brkaš ...
... od sjevera prema jugu ... Istra i Istrijani
... malo južnije ... Primorci - to ti je Kvarner - Riječki zaljev (grad Rijeka, Opatija, Lovran, Crikvenica, otoci Krk, Cres, Lošinj i moj Rab)
... sve južnije od Zadra ... Dalmatinci (sjeverni: Zadar, srednji: Šibenik i Kornati-Split i otoci, južni ..)
... južnije od Neretve ... Dubrovčani i njihovi posjedi
molim "Dalmatinku" da potvrdi moje navode ili nek me ispravi.![]()
Primorje je Kvarner-Rijeka
-
opremdobro30
#771 Re: hrvatska-more
Jebi ga zajebo si se sa odabirom, prvo si se trebao raspitati sta je ukljuceno u cijenu.U Hrvatskoj je rijetko lezaljka na plazi ukljucena- ponegdje jeste lezaljka na bazenu.Probaj otici u Petrcane Hotel Pinija 4*, nije nabrijana cijena za polupansion.Hrana odlicna i sve sto ide uz to Citaj malo komentare ako ih ima na tripadvisor, booking.com, holidaycheck.Mi smo 2010 bili uTurskoj hotel Aska baran 4* all inclusive.Ocaj zivi od sobe koja nije ni za 2*, do hrane gdje sam iste namirnice vidjao par dana kasnije u drugim jeluma do najgoreg trovanja stomaka u zivotu treci dan po dolasku.I sav taj horor smo platili 2000 eur za 15 dana za dvoje.Ipak to me nije obeshrabrilo pa sam i 2011 i 2012 opet isao u Tursku u Delphin Botanik i Limak Atlantis i bio prezadovoljan sa svime.
Last edited by opremdobro30 on 07/07/2013 13:29, edited 1 time in total.
-
opremdobro30
#772 Re: hrvatska-more
Laz, Baska voda, Basko polje pune kupaca.Bas se nalazim tamo.
- uglavnomja
#773 Re: hrvatska-more
opremdobro30 wrote:Laz, Baska voda, Basko polje pune kupaca.Bas se nalazim tamo.
pa vikend je
-
miki.ba
#774 Re: hrvatska-more
Koliko je para paradajz kod vas il i to da nosim? 
-
miki.ba
#775 Re: hrvatska-more
Možda bi bilo pametno da prošvercujem 100-tinjak kg ako je tolka kriza za paradajz, a i zaradio bi se koji dinar.sherbett wrote:10-12/kg, al ovisi di kupuješ, a i kakav kupuješmiki.ba wrote:Koliko je para paradajz kod vas il i to da nosim?![]()
nego, ponesi, jer od idućeg tjedna nešto najavljuju da tržnice neće raditi, idu na prosvjed svi u ZG...a ove iz konzuma..a ono...ako voliš brašno u paradajzu..ajd ....