Djeca ti se smiju moj Reufe
Citroen All About
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#751 Re: Citroen C5 All About
Ubrzanje do 100 je veoma vazno za raspravu o ovjesu i lezanju auta u krivinama. Idi begaj tamo i umij se 
- Bakir1
#752 Re: Citroen C5 All About
molio bih pojasnjenje, kako tacno je cinjenica da je jedan auto iste klase tezi od prosjeka, argument koji govori o slabijoj kvaliteti istog?
da li je tome razlog koristenje recikliranih materijala od strane inovativnih proizvodjaca ili je pak tajna u debljini lima, koristenju dugotrajnih materijala i/ili kolicini opreme?
unaprijed zahvalan iluzionista
da li je tome razlog koristenje recikliranih materijala od strane inovativnih proizvodjaca ili je pak tajna u debljini lima, koristenju dugotrajnih materijala i/ili kolicini opreme?
-
citroen xm
#753 Re: Citroen C5 All About
Opet fula.ime123 wrote:Nisu potpuno iste platforme, ali to ne vrijedi tebi objasnjavat. Kad vec spominjes starost platforme, mozda ne znas a platforma na kojoj je C5 je iz 2004.citroen xm wrote: Takođe mi se veoma sviđa što kada ne ide u dokazivanju sopstvenih tvrdnji i kada se bude poklopljen, onda se C5 poredi sa A6 i BMW 5 koji su klasa više. Pitam se da li je Citroen stvarno toliko fantastičan ili su ovi premijum proizvođači toliko tanki pa se prave poređenja običnog auta iz D segmenta sa premijum vozilima iz E segmenta?
To sto ti se svidja, hocu da mi navedes kojim si ti ili bilo ko od tvoje brace tvrdnjama mene poklopio ? Fino i direktno da ih navedes. Samo vi niste odgovorali na argumente jer ne mozete, i onda cekate da jedan vas brat oplete sa nekim "duhovitim komentarom" zbog nedostatka argumenata i onda se slomiste od smajlija. Ja ne znam da je iko poredio A6 i BMW 5, ja pogotovo, samo su naveli kad je bila prica o vremenima da cak sa istim motorima i teza auta vece klase poderu C5 na stazi.
-
citro
#754 Re: Citroen C5 All About
Tema je `šla u klinacBobi wrote:[quote="citro"
Meni nije jasno da tebi nije jasno kako je meni jasno da valjas gluposti.
Evo, za promjenu sada se i pojedinci zale na forumase !
Globalni moderatoru, ucini nesto, please. Postedi nas novog talasa jednoumlja i bezobzirne tvrdoglavosti.
Vidis da sve nezaustavljivo tone vrtoglavom brzinom a ti sve samo posmatras sa strane i nista ne radis da nas zastitis.
Cuj levata, ko dijete kada ga naruzis pa ide mami da se zali,
Zale se moderatoru, ha,ha,ha.
Htio bih da pozdravim sve u studiju, vjerovatno se necemo vidjati neko vrijeme.
-
direstraits0078
#755 Re: Citroen C5 All About
Nije Clio 1.2, Clio je 1.2 16v.emko1234 wrote: I sad će mene neko ubjeđivat da cliom 1.2 kojem treba godina da pretekne šleper može to odvozit za 3h 15min. Može al u kurcu isto ko i ovaj što voli penzionersku voznju pa 310km predje za malo jače od 3 sata. Aha 100%
Sarajevo - Zagreb vozim preko 3 i po sata. A na toj dionici ima 250km autoputa.
Sto se mene tice mozes da vozis i 5 sati istu dionicu. I ti i bilo ko drugi. Ako se poznaje put i ako se vozi fino i bez guzve moze se jako mnogo preci , cak i u Bosni.
-
direstraits0078
#756 Re: Citroen C5 All About
Eh, sine, tata bi tebi pokazao da moze i brze._mufljuz_ wrote:moglo je sine - samo sto je cek(ir)anje na granicnom prijelazu faktor koji nije u mojim gaćama..... i naravno moglo je al da izgubim vozacku.... tako jest moglo bezbelidirestraits0078 wrote:Moze to i brze.
-
ime123
#757 Re: Citroen C5 All About
Ti si meni dao link na kojem imaju isto vrijeme, a pored toga Passat brzi sekundu do stotke sto je ogromna razlika izmedju auta iste klase i snage. Vidjeli smo dosad 10ak poredjenja gdje Citroen ni u jednom nije bio brzi. A cak nismo ni poredili aktuelni model Passata (nije VW kriv sto Citroen 8 godina pravi jedan model)mali_milojica wrote:Ubrzanje do 100 je veoma vazno za raspravu o ovjesu i lezanju auta u krivinama. Idi begaj tamo i umij se
Mozda se nisam lijepo izrazio u postu ali evo da ti pojasnim na sta sam mislio.Bakir1 wrote:molio bih pojasnjenje, kako tacno je cinjenica da je jedan auto iste klase tezi od prosjeka, argument koji govori o slabijoj kvaliteti istog?
Jel to Citroen koristi neki bolji lim za koji u VW ne znaju ? Ne
Jel to Citroen ima nesta sto Passat nema, jel to Citroen koristi bolje i dugotrajnije materijale ? Apsolutno ne.
Jel Citroen sigurniji auto od Passata ? Ne
Pojasnjenje je u tome sto od dva auta iste klase, jedan je laksi i ima osjetno bolje performanse a nista mu ne fali sto ovaj drugi ima. Cak je i bolji. To je rezultat kvalitetnijeg inzinjeringa i boljih tehnickih rjesenja.
@ citroen_xm
Po ko zna koji put, jadan komentar zbog nemogucnosti davanja argumentovanog odgovora.
@ citro
citro vidim da aludiras na to da sam se ja zalio nekome nesta, pitaj admina nek ti kaze ko se zalio, vjerovatno neko od ove tvoje ugrozene brace
- mali_milojica
-
jefferson
#759 Re: Citroen C5 All About
Bas takomali_milojica wrote:![]()
![]()
-
ime123
#760 Re: Citroen C5 All About
Cekajte da vam braca citro i citroen udju da ostave isti takav komentar.
-
citroen xm
#761 Re: Citroen C5 All About
Kad već pričaš o limu, ne znam za šta švabe znaju i zašto je to C5 teži, ali znam da Pasata 6 imaš sa finom količinom korozije na sebi dok to ni ja jednom C5 nećeš vidjeti. Nisam to ni želio pominjati, ali eto kada se hvataš kvaliteta.
Ono što su vam ljudi fino objasnili, a što nećete ili niste u stanju da skontate jeste da niko nema kompletnije i bolje vješanje od C5. Sve ostalo je čist kompromis. Ako nećete da skontate, onda i shvatam jer jebiga gdje ćeš se popišati po Bosanskom idealnu, Švabi. Ali ako ne možete i posle ovolike priče da skontate onda se glupi ko ćutuk.
U suštini, boli me neka stvar. Živite i dalje u ubjeđenju da su švabe najbolje. Sa takvim stavovima niste ni zaslužili da vozite bolje.
Ono što su vam ljudi fino objasnili, a što nećete ili niste u stanju da skontate jeste da niko nema kompletnije i bolje vješanje od C5. Sve ostalo je čist kompromis. Ako nećete da skontate, onda i shvatam jer jebiga gdje ćeš se popišati po Bosanskom idealnu, Švabi. Ali ako ne možete i posle ovolike priče da skontate onda se glupi ko ćutuk.
U suštini, boli me neka stvar. Živite i dalje u ubjeđenju da su švabe najbolje. Sa takvim stavovima niste ni zaslužili da vozite bolje.
-
ime123
#762 Re: Citroen C5 All About
A sta su i gdje objasnili, sta pricas ? A opet niste postavili ni jedan jedini relevantan izvor gdje je receno da Citroen ima najbolje vjesanje. Nek je mozda najudobniji u klasi al da ima najbolje vjesanje ? Pa kad je toliko superioran valjda bi neko nekad negdje to iznio na vidjelo, neki test il nesta, bilo sta ?citroen xm wrote: Ono što su vam ljudi fino objasnili, a što nećete ili niste u stanju da skontate jeste da niko nema kompletnije i bolje vješanje od C5. Sve ostalo je čist kompromis. Ako nećete da skontate, onda i shvatam jer jebiga gdje ćeš se popišati po Bosanskom idealnu, Švabi. Ali ako ne možete i posle ovolike priče da skontate onda se glupi ko ćutuk.
Poceli ste pisati o voznim osobinama C5, a nijedan od ovih linkova koje ste i vi postavljali vam ne ide u prilog.
I krajnje je vrijeme da prestanes s tim argumentom Bosnjo, ili da objasnis vec jednom zasto je Bosnjo bitan faktor uspjeha njemacke auto industrije ?
EDIT:
Sve dok to bude ocita stvar ko sto i jeste, i dok vase voljene marke budu reklamirale svoje proizvode u stilu "njemacko a nase", to jest pokusavale da naprave nesta slicno, ja imam svako pravo da kazem da su svabe najbolje.citroen xm wrote: U suštini, boli me neka stvar. Živite i dalje u ubjeđenju da su švabe najbolje. Sa takvim stavovima niste ni zaslužili da vozite bolje.
Last edited by ime123 on 04/12/2014 00:53, edited 1 time in total.
-
goran16v
#763 Re: Citroen C5 All About
Ove "objektivne" okivace u zvijezde i nabracaje napredne tehnologije sam mislio podsjetiti da je Citroen kao proivodjac automobila propao prije 40 god tj kad je to malo kome uspjelo i da su od tad Peugeotova marioneta i pokusni kunic bez kontinuiteta u vizualnom identitetu, dizajnu, nomenklaturi i vlastite tehnologije tj sve ono sto se drugima pod obavezno uzima kao mana, ali cu se ugristi za jezik...
Last edited by goran16v on 04/12/2014 00:49, edited 1 time in total.
- mali_milojica
#764 Re: Citroen C5 All About
Ujest cu se i ja,pa necu reci da je isto dozivio Ferrari,da ga kupi jedan pisljivi FIAT. I kakve veze to ima sa raspravom oko ovjesa.goran16v wrote:Ove "objektivne" okivace u zvijezde i nabracaje napredne tehnologije sam mislio podsjetiti da je Citroen kao proivodjac automobila propao prije 40 god tj kad je to malo kome uspjelo i da su od tad Peugeotova marioneta i pokusni kunic bez kontinuiteta u vizualnom identitetu, dizajnu, nomenklaturi i tehnologiji, ali cu se ugristi za jezik...
Ako ces nesto reci za ili protiv,reci. Ostalo je trla baba lan,da joj prodje dan.
- mali_milojica
#765 Re: Citroen C5 All About
Kakav drugi dokaz ti treba o superiornosti ovjesa C5 od toga da je brz kao Passat iako je tezi 250 kg,a Passat nine ni blizu nj udobnosti. Vidis ali nece da priznas,valja pojesti govna koja si posroime123 wrote:A sta su i gdje objasnili, sta pricas ? A opet niste postavili ni jedan jedini relevantan izvor gdje je receno da Citroen ima najbolje vjesanje. Nek je mozda najudobniji u klasi al da ima najbolje vjesanje ? Pa kad je toliko superioran valjda bi neko nekad negdje to iznio na vidjelo, neki test il nesta, bilo sta ?citroen xm wrote: Ono što su vam ljudi fino objasnili, a što nećete ili niste u stanju da skontate jeste da niko nema kompletnije i bolje vješanje od C5. Sve ostalo je čist kompromis. Ako nećete da skontate, onda i shvatam jer jebiga gdje ćeš se popišati po Bosanskom idealnu, Švabi. Ali ako ne možete i posle ovolike priče da skontate onda se glupi ko ćutuk.
Poceli ste pisati o voznim osobinama C5, a nijedan od ovih linkova koje ste i vi postavljali vam ne ide u prilog.
I krajnje je vrijeme da prestanes s tim argumentom Bosnjo, ili da objasnis vec jednom zasto je Bosnjo bitan faktor uspjeha njemacke auto industrije ?
-
goran16v
#766 Re: Citroen C5 All About
mali_milojica wrote:Ujest cu se i ja,pa necu reci da je isto dozivio Ferrari,da ga kupi jedan pisljivi FIAT. I kakve veze to ima sa raspravom oko ovjesa.goran16v wrote:Ove "objektivne" okivace u zvijezde i nabracaje napredne tehnologije sam mislio podsjetiti da je Citroen kao proivodjac automobila propao prije 40 god tj kad je to malo kome uspjelo i da su od tad Peugeotova marioneta i pokusni kunic bez kontinuiteta u vizualnom identitetu, dizajnu, nomenklaturi i tehnologiji, ali cu se ugristi za jezik...
Ako ces nesto reci za ili protiv,reci. Ostalo je trla baba lan,da joj prodje dan.
Bujrum ako mislis da je poredjenje adekvatno...
-
ime123
#767 Re: Citroen C5 All About
Pa sta da priznam covjece ? Postavljeno je 10 testova, u 9 Passat ubjedljivo brzi, u jednom isto vrijeme imaju ?! Sta ti je bolan ?
- mali_milojica
#768 Re: Citroen C5 All About
Pa kazem,ujest cu se za jezik,jer nema nikakve veze sa raspravom oko ovjesa.
- mali_milojica
#769 Re: Citroen C5 All About
Hajde postavi nam ti test gdje je Passat brzi. Ali jednake karakteristike da budu. Znaci isti odnos ks/kg ja cu se poklopiti. Dokazi da je Passat brzi. Cekam vremena po krugu,ubrzanje kod lezanja nema nikakvu ulogu.ime123 wrote:Pa sta da priznam covjece ? Postavljeno je 10 testova, u 9 Passat ubjedljivo brzi, u jednom isto vrijeme imaju ?! Sta ti je bolan ?
-
ime123
#770 Re: Citroen C5 All About
Iste karakteristike su kad je auto iste klase, i iste (priblizno) snage !!! To sto je Citroen tezi je njegov minus, jer niko ne tezi tome da pravi teze auto. Sta hoces da poredis auta iste klase, jednog sa 170 a drugog sa 140 konja ?mali_milojica wrote:Hajde postavi nam ti test gdje je Passat brzi. Ali jednake karakteristike da budu. Znaci isti odnos ks/kg ja cu se poklopiti. Dokazi da je Passat brzi. Cekam vremena po krugu,ubrzanje kod lezanja nema nikakvu ulogu.ime123 wrote:Pa sta da priznam covjece ? Postavljeno je 10 testova, u 9 Passat ubjedljivo brzi, u jednom isto vrijeme imaju ?! Sta ti je bolan ?
-
goran16v
#771 Re: Citroen C5 All About
Nema veze sa ovjesa neko Citroenom uopste, sva avantgarda s kojom se neki gadjaju kao argumentom je zavrsila karijeru sa GS-om Birotorom koji im je i dosao glave, sve poslije toga se svodi na vezi konja gdje ti aga kaze...mali_milojica wrote:Pa kazem,ujest cu se za jezik,jer nema nikakve veze sa raspravom oko ovjesa.
- mali_milojica
#772 Re: Citroen C5 All About
Sto mi to poznato zvuci,kao da o Audiju pricas,Skodi. A ne Citroen je u pitanju.goran16v wrote:Nema veze sa ovjesa neko Citroenom uopste, sva avantgarda s kojom se neki gadjaju kao argumentom je zavrsila karijeru sa GS-om Birotorom koji im je i dosao glave, sve poslije toga se svodi na vezi konja gdje ti aga kaze...mali_milojica wrote:Pa kazem,ujest cu se za jezik,jer nema nikakve veze sa raspravom oko ovjesa.
- mali_milojica
#773 Re: Citroen C5 All About
Pa stavio sam ti oba sa 170 i imaju isto vrijeme,iako je C5 karavan i tezi je 250 kg.ime123 wrote:Iste karakteristike su kad je auto iste klase, i iste (priblizno) snage !!! To sto je Citroen tezi je njegov minus, jer niko ne tezi tome da pravi teze auto. Sta hoces da poredis auta iste klase, jednog sa 170 a drugog sa 140 konja ?mali_milojica wrote:Hajde postavi nam ti test gdje je Passat brzi. Ali jednake karakteristike da budu. Znaci isti odnos ks/kg ja cu se poklopiti. Dokazi da je Passat brzi. Cekam vremena po krugu,ubrzanje kod lezanja nema nikakvu ulogu.ime123 wrote:Pa sta da priznam covjece ? Postavljeno je 10 testova, u 9 Passat ubjedljivo brzi, u jednom isto vrijeme imaju ?! Sta ti je bolan ?
Je li posteno stavljati auto cijih 100 konja nosi tonu i auto cijih 80 konja nosi tonu?
-
ime123
#774 Re: Citroen C5 All About
Ako su u istoj klasi apsolutno.
Imali su isto vrijeme, a oni od 140 konja Passat ubjedljivo brzi. Ni u jednom testu nije Citroen pobijedio.
Nego sto se tice ovih testova, sad gledam da je Citroen C5 sa 240 konja odvozio 2 sekunde sporije od ovog sa 170 sto je nemoguce.
Imali su isto vrijeme, a oni od 140 konja Passat ubjedljivo brzi. Ni u jednom testu nije Citroen pobijedio.
Nego sto se tice ovih testova, sad gledam da je Citroen C5 sa 240 konja odvozio 2 sekunde sporije od ovog sa 170 sto je nemoguce.
-
jefferson
#775 Re: Citroen C5 All About
Passat B6 je generalno lagan auto, znam po svom CC. Uporedjujuci ga sa konkurencijom, lagan je.
Medjutim:
Ovjes je pojednostavljen naspram Passata B5.5, i koristi se dosta aluminija na najvecim elementima ovjesa sto olaksava auto itekako.
BMW 5 serije (F10) je tezi od konkurencije. Sto? Materijal koji se koristi kada je ovjes u pitanju je ponovo celik. Sto? Otezava se donji dio automobila cime se pomejra centar gravitacije i pobiljsava lezanje.
Drugo Citroen je daleko udobnije auto, sjedista su teza, hidraulicni ovjes ima svoju tezinu.
Ta dva auta imaju drugaciju filozofiju, i imaju drugaciji tip kupaca kao svoj cilj.
Stoga uporedjivati automobile koji su neuporedivi je fakat bez veze.
Medjutim:
Ovjes je pojednostavljen naspram Passata B5.5, i koristi se dosta aluminija na najvecim elementima ovjesa sto olaksava auto itekako.
BMW 5 serije (F10) je tezi od konkurencije. Sto? Materijal koji se koristi kada je ovjes u pitanju je ponovo celik. Sto? Otezava se donji dio automobila cime se pomejra centar gravitacije i pobiljsava lezanje.
Drugo Citroen je daleko udobnije auto, sjedista su teza, hidraulicni ovjes ima svoju tezinu.
Ta dva auta imaju drugaciju filozofiju, i imaju drugaciji tip kupaca kao svoj cilj.
Stoga uporedjivati automobile koji su neuporedivi je fakat bez veze.