Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post Reply
Nass

#751 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post by Nass »

vee-jay wrote:Licno/Osobno :mrgreen: :
Veoma veoma mi je drago sto je donesena ova ovakva presuda. Naravno bilo bi mi puno draze da je jos 10 x "jaca" od ove, ali eto sta je tu je. :mrgreen:

Ovdje, kao i svugdje, se diskutuje o agresiji i razmjerima agresije Hrvatska i njenog fasistickog satelita (od danas komotno mozemo upotrebljavati ovj epitet kada pricamo o HRHB) na i u BiH. Ali niko, niti u BiH niti u HR ne prica o tome sta bi se desilo da onaj fasisticki krmak Tudjman zabijanjem noza u ledja Bosni i Hercegovini nije napravio najvecu gresku svoga zivota. Sta bi se desilo da je taj fasisticki krmak Tudjman odlucio napraviti dogovor sa Izetbegovicem a ne Milosevicem? Rat bi kojim slucajem trajao dvije godine krace, hrpa ljudi koji su na najgori moguci nacin ubijeni na svim stranama bi danas bili zivi, samim time bi danas bilo puno manje mrznje u citavoj BiH, Hrvata na prostorima citave BiH bi bilo najmanje duplo vise (kao naravno i Bosnjaka a uvjeren sam i Srba), jednostavno bi se desilo puno manje zla i danas bi situacija u BiH bila puno bolja. Veoma vjerovatno se ni Oluja nebi desila jer bi Srbi RSK i RSa kapitulirali a do Dejtona nikada nebi doslo.

Meni je upravo radi toga u potpunosti nerazumljivo kako mogu postojati ljudi koji ovu danasnju Hrvatska brane, jer je ona eto "naucila lekciju"?!? Nasa obaveza je da ne zaboravimo sta nam je ta Hrvatska uradila samo prije par godina (zar stvarno tako brzo zaboravaljamo?!?!) i da uradimo sve moguce da ta Hrvatska i te kako nauci lekciju. Zelimo jedno veliko IZVINI BiH citave hrvatske politicke scene i svih medija u Hrvatskoj, zelimo njihovu osudu HRHB-a, Tudjmana i njegove elite, zelimo da Hrvatska ruku dobro gurne u dzep i izvadi jednu veliku svotu love i ovu lovu na koljenima preda BiH, zelimo da se u udzbenicima Hrvatske napise da je ona izvrsila agresiju na BiH, zelimo ekspresnu reformu Federacije u kojoj bilo kakva zajednica "hrvatskih zajednica" nikako - pa ni u snu - nece biti moguca, zelimo da Hrvatska pocne samarati i tjerati hercegovacku kriminalnu bandu na osude HRHBa i izvinjenje i na reforme i da neposlusne pocnu bacati u zatvor, zelimo da se Covic sutra i za uvijek odrekne Dodika...

Hebote, ovdje ljudi brane ovu danasnju Hrvatsku, dok se Milanovic ulizuje desnici :-) Vi Bosnjaci ste fakat :-) "samo nek je zdravlja, bit' ce sve ako Bog da...". Da ste kojim slucajem vi napali Hrvate, ni BiH ni Bosnjaka danas nebi bilo.
I jos samo da ponovim ovaj odlican i pametan post :thumbup:

A sad odoh i ja spavati nekim mirnijim snom veceras....
lullooo

#752 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post by lullooo »

tnnt wrote:
RED SKY wrote: Ne levatu.Ja sam to oduvijek znao.A sada kad je to i službeno,osjetno je slađe :-D
pa levatu suđenje nije još gotovo
i Srbi su likovali nakon prvostupanjske presude Gotovini :D
Srbi nisu imali snimke iz kancelarije Tudjmana ili Gotovine gdje otvoreno govore o napadu na Bugojno, Prozor i Stolac... Idiote!
RED SKY

#753 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post by RED SKY »

tnnt wrote:
RED SKY wrote: Ne levatu.Ja sam to oduvijek znao.A sada kad je to i službeno,osjetno je slađe :-D
pa levatu suđenje nije još gotovo
i Srbi su likovali nakon prvostupanjske presude Gotovini :D
Pa,postoji i druga opcija,kao što je već bilo slučajeva.Da se kazna dodatno pooštri.A do tada,ko živ ko mrtav.Ovo je pobjeda :bih: :thumbup:
Alfons Kauders

#754 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post by Alfons Kauders »

Renta wrote:
KatarinaKosaca wrote:
Renta wrote:. Mi smo već pred kraj 1991. imali dovoljno naoružanja da se obranimo ali ne još dovoljno za napadačke akcije.
Zašto onda niste obranili trećinu zemlje nego je bila okupirana sve do 1995? :hm:

O bože, mislio sam da diskutiramo na ozbiljnijem nivou?!?
Kakvo je to pitanje? I ti si proživjela rat u Sarajevu? Sarajevo je obranjeno kao i Hrvatska jer NISU CIJELI PALI. Dok god se brani jedan dio zemlje i teritorija nije sve izgubljeno. Normalno da nismo mogli obraniti svaki dio teritorija u pocetku pred naletom daleko opremljenije JNA i četnika. Ali smo ih zaustavili i nakon par godina stvaranja vojske i dobivanja iskustva vratili s kamatama. U istoj poziciji se i Bosna našla...tim više me čudi tvoje pitanje???!!!
Hrvatska do 1994 vjerovatno nije bila u mogucnosti uraditi nista konkretno. Mozda i jeste, ali bi cijena bila daleko veca. Nije manjkalo ljudstva, a nakon sto su odradjene kasarne i nakon sto su pocele pristizati prve ozbiljnije isporuke naoruzanja 1992 nije nedostajalo ni oruzja. Ali zato je falilo obucenog kadra, casnika i docasnika, prije svega 1991 i pocetkom 1992... Vojska se ne stvara preko noci i tu se situacija drasticno mijenja 1994... Druga je stvar bila opskrba - dzaba ti cijevi ako nemas u steku dovoljno municije, a nje je nedostajalo za dosta orudja koja ulaze u sastav 1992.

Igralo se i na vrijeme. Krajina je bila ekonomski neodrziva i neodbranjiva, omladina je bjezala za Srbiju ili u trece zemlje, trbuhom za kruhom. U vrijeme Oluje prosjek godina u vecini jedinica VRSK je bio preko 50... Sta ce neki djed iz Like kada na njega krenu gardisti, koji su imali tri godine obuke po zapadnim standardima? Na kraju su Hrvati na Krajinu bili u stanju baciti silu od oko 180,000 vojnika, a s druge strane je bilo mozda 30-40,000 - i to starijih, manje motiviranih i nerijetko slabije opremljenih.
Hatper

#755 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post by Hatper »

KatarinaKosaca wrote:
lullooo wrote:Nije bitno sto si bila. Moras biti Bosnjakinja katolkinja taman da si Draganu Vikicu drzala cvijecu cijelog rata...
Cisto da znamo tacno ko je sa nama a ko je protiv nas... da s enebi za 30 godina opet naslI U ISTOJ SITUACIJI.

Ako si vec patriot onda fino budes Bosnjakinja katolikinja...
Ko si, ba, ti da nekome određuješ šta će biti i da kao ti iz slavne minhenske znaš sa kim imaš posla? Jedini post koji me isprovocirao večeras je tvoj, jer je jadan, primitivan, prizeman, šovinistički i degutantan. Ali, nisi vrijedan bana za sočnu psovku kakvu zaslužuješ.
U hudu sam neko, u hudu sam zmaj
aj, aj, aj, aj na fu
u hudu sam neko, u hudu sam zmaj
dobro mutim nes, dobro ladim zlu

U hudu sam neko, u hudu sam zmaj
aj, aj, aj, aj na fu
u hudu sam neko, u hudu sam zmaj
aj na kse da testiram manikir
mazim ti tet dok ljubis mi pedikir

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#756 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post by KatarinaKosaca »

lullooo wrote: Iz Pazarica je ona kao i onaj Dodikov Slavuj. Cak sam cuo da zejedno sevdalinke znaju zapjevati.
E, sad ti je sve oprošteno. Ali nemoj dalje odavati identitet :D
mO k3

#757 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post by mO k3 »

Hatper wrote:
mO k3 wrote:Navalili ovi sa kamenjarskog foruma ????
Na njihovom mjestu ja bi se poklopio u sutio ......
drž se toga i šuti :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Opuštano drug , ovdje je se presudilo vrhu takozvane hb i nikako bosanskim katolicima ....
lullooo

#758 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post by lullooo »

KatarinaKosaca wrote:
lullooo wrote:Nije bitno sto si bila. Moras biti Bosnjakinja katolkinja taman da si Draganu Vikicu drzala cvijecu cijelog rata...
Cisto da znamo tacno ko je sa nama a ko je protiv nas... da s enebi za 30 godina opet naslI U ISTOJ SITUACIJI.

Ako si vec patriot onda fino budes Bosnjakinja katolikinja...
Ko si, ba, ti da nekome određuješ šta će biti i da kao ti iz slavne minhenske znaš sa kim imaš posla? Jedini post koji me isprovocirao večeras je tvoj, jer je jadan, primitivan, prizeman, šovinistički i degutantan. Ali, nisi vrijedan bana za sočnu psovku kakvu zaslužuješ.
Katarina... mozes povesti maximalno 50 ljudi na svoje nove krstenje u Bosnjackoj katolickoj crkvi...

Bosnjacko katolicka vjera je malo skromnija ako neznas... ;)
Last edited by lullooo on 29/05/2013 23:28, edited 1 time in total.
mO k3

#759 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post by mO k3 »

Nego bez zajebancije ...imali sta od trećeg :D
KatarinaKosaca

#760 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post by KatarinaKosaca »

@renta i alphons

Ako Hrvatska nije mogla osloboditi do 1995 i realno nije mogla, znači da se napadala RH sa teritorije RH, dakle sa okupirane teritorije. Zašto onda stalno ponavljanje da je sa područja BIH (dakle Istočne Hercegovine) napadana RH? Zar to nije malo licemjerno?
tnnt

#761 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post by tnnt »

Nass wrote:
vee-jay wrote:Licno/Osobno :mrgreen: :
Veoma veoma mi je drago sto je donesena ova ovakva presuda. Naravno bilo bi mi puno draze da je jos 10 x "jaca" od ove, ali eto sta je tu je. :mrgreen:

Ovdje, kao i svugdje, se diskutuje o agresiji i razmjerima agresije Hrvatska i njenog fasistickog satelita (od danas komotno mozemo upotrebljavati ovj epitet kada pricamo o HRHB) na i u BiH. Ali niko, niti u BiH niti u HR ne prica o tome sta bi se desilo da onaj fasisticki krmak Tudjman zabijanjem noza u ledja Bosni i Hercegovini nije napravio najvecu gresku svoga zivota. Sta bi se desilo da je taj fasisticki krmak Tudjman odlucio napraviti dogovor sa Izetbegovicem a ne Milosevicem? Rat bi kojim slucajem trajao dvije godine krace, hrpa ljudi koji su na najgori moguci nacin ubijeni na svim stranama bi danas bili zivi, samim time bi danas bilo puno manje mrznje u citavoj BiH, Hrvata na prostorima citave BiH bi bilo najmanje duplo vise (kao naravno i Bosnjaka a uvjeren sam i Srba), jednostavno bi se desilo puno manje zla i danas bi situacija u BiH bila puno bolja. Veoma vjerovatno se ni Oluja nebi desila jer bi Srbi RSK i RSa kapitulirali a do Dejtona nikada nebi doslo.

Meni je upravo radi toga u potpunosti nerazumljivo kako mogu postojati ljudi koji ovu danasnju Hrvatska brane, jer je ona eto "naucila lekciju"?!? Nasa obaveza je da ne zaboravimo sta nam je ta Hrvatska uradila samo prije par godina (zar stvarno tako brzo zaboravaljamo?!?!) i da uradimo sve moguce da ta Hrvatska i te kako nauci lekciju. Zelimo jedno veliko IZVINI BiH citave hrvatske politicke scene i svih medija u Hrvatskoj, zelimo njihovu osudu HRHB-a, Tudjmana i njegove elite, zelimo da Hrvatska ruku dobro gurne u dzep i izvadi jednu veliku svotu love i ovu lovu na koljenima preda BiH, zelimo da se u udzbenicima Hrvatske napise da je ona izvrsila agresiju na BiH, zelimo ekspresnu reformu Federacije u kojoj bilo kakva zajednica "hrvatskih zajednica" nikako - pa ni u snu - nece biti moguca, zelimo da Hrvatska pocne samarati i tjerati hercegovacku kriminalnu bandu na osude HRHBa i izvinjenje i na reforme i da neposlusne pocnu bacati u zatvor, zelimo da se Covic sutra i za uvijek odrekne Dodika...

Hebote, ovdje ljudi brane ovu danasnju Hrvatsku, dok se Milanovic ulizuje desnici :-) Vi Bosnjaci ste fakat :-) "samo nek je zdravlja, bit' ce sve ako Bog da...". Da ste kojim slucajem vi napali Hrvate, ni BiH ni Bosnjaka danas nebi bilo.
I jos samo da ponovim ovaj odlican i pametan post :thumbup:

A sad odoh i ja spavati nekim mirnijim snom veceras....
pa sa takvim pristupom, i nazivanjem Hrvatskog presjednika krmkom
sigurno ćete daleko dogurati u očima Hrvata iz Bosne i Hrvatske
dali trebamo i kleknuti? :lol:
Alfons Kauders

#762 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post by Alfons Kauders »

mO k3 wrote:Nego bez zajebancije ...imali sta od trećeg :D
Tek poslije drugostepene. :D
Hrgota

#763 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post by Hrgota »

AliceInChains wrote:Davno prije ove presude je bivši predsjednik Republike Hrvatske tokom njegove vlasti otvoreno i javno informisao cjelokupni Hrvatski narod, u kojim prljavim igrama je Tudman ucestvovao sa HB sestorkom u Bosni. I sad odjednom svi iznenađeni? Ili pak ogorceni, sto Haag nije prezmirio?
uopće ne razumijem zašto se vi bošnjaci toliko kačite za bivšeg hrvatskog predsjednika mesića? kakva i koja bi to mesić trebao da bude moralna vertikala hrvatskoj a i hrvatima u BiH? evo što je govorio o jednom od zapovijednika vukovara. uostalom, što je to mesić konkretno uradio za BiH, ili konkretno za vas bošnjake kad toliko ukazujete na njegovo dobročinstvo?

drugo, i ne razumijem čemu tolika euforija i likovanje prvostupanjskom presudom HB šestorki? pa jebemu mater, nisu ni bosanski hrvati sami sebe ubijali u nesretnom sukobu sa bošnjacima, nisu se valjda sami masakrirali, protjerivali, rušili katoličke bogomolje i strijeljali katoličke svećenike po fojnici, da ne pričam o banja luci, i na kraju sve se svede na nekakvih 6 godina zatvora.

Hatper

#764 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post by Hatper »

što će im treći kraj vas muslimana pa vi ste njihovo cveće :lol: :lol: :lol: :lol: započnite narodni ep deseterac jednako 10 sati, jako veži me jako steži me :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Max Bunker

#765 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post by Max Bunker »

Jebo majku, mene samo interesuje da li se osudjena sestorka svadjala sa bosnjackom politickom elitom tokom rata, ovoliko koliko se vi svadjate zbog njih...
RED SKY

#766 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post by RED SKY »

Kad će protesti?Nekako je sve tiho,samo se po internetu laje.Izađite na ulice :-D
Da baš,jeda trećeg?Jeda stolnog?
KatarinaKosaca

#767 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post by KatarinaKosaca »

drugo, i ne razumijem čemu tolika euforija i likovanje prvostupanjskom presudom HB šestorki? pa jebemu mater, nisu ni bosanski hrvati sami sebe ubijali u nesretnom sukobu sa bošnjacima, nisu se valjda sami masakrirali, protjerivali, rušili katoličke bogomolje i strijeljali katoličke svećenike po fojnici, da ne pričam o banja luci, i na kraju sve se svede na nekakvih 6 godina zatvora.
dokaze pod ruku pa u Haag. Od forumanja o tome nemaš hajra.
lullooo

#768 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post by lullooo »

Alfons Kauders wrote:
Tek poslije drugostepene. :D
Mogu misliti kako je sada onim hercegovcima sa kamenjarskog foruma... Vidim jako su aktivni na forum.hr da objasne pravim Hrvatima kako su se samo brnili... :lol:

Nego nesto razmisljam.... da li smo mi uopste u stanju izvesti masovno krstenje? Ovako jedan po jedan to je degenski sporo.

Sta mislite da se izvrsava krsenje kao za vrijeme Bana Kulina masovno na Bilinom Polju; kao 1204.?
moa

#769 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post by moa »

Hatper wrote:
moa wrote:Sreca pa ima hag I da historija pise u hagu, doduse jeftina je Bosnjacka glava. Sta bi bilo da nema haga, da historiju pisu hrvati ili jos gore srbi.
Image
Navikavam se na tipkanje na tabletu....da smo normalna drzava rad hdza bio istog trena zaustavljen nakon ove presude.
mO k3

#770 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post by mO k3 »

Hatper wrote:
što će im treći kraj vas muslimana pa vi ste njihovo cveće :lol: :lol: :lol: :lol: započnite narodni ep deseterac jednako 10 sati, jako veži me jako steži me :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ček ba ,koji si ti faktor ,ako nisi sa kamenjarskog foruma ,koji moj se javljas ovdje ?.......
Hatper

#772 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post by Hatper »

Max Bunker wrote:Jebo majku, mene samo interesuje da li se osudjena sestorka svadjala sa bosnjackom politickom elitom tokom rata, ovoliko koliko se vi svadjate zbog njih...
ko se svađa vidiš da je peting počeo alkohol im ne treba, upaljeni su ko kutnjak ispod plombe :lol: :lol: :lol: :lol: drže ga u šaci drže ga na dlanu :lol: :lol: :lol:
Alfons Kauders

#773 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post by Alfons Kauders »

KatarinaKosaca wrote:@renta i alphons

Ako Hrvatska nije mogla osloboditi do 1995 i realno nije mogla, znači da se napadala RH sa teritorije RH, dakle sa okupirane teritorije. Zašto onda stalno ponavljanje da je sa područja BIH (dakle Istočne Hercegovine) napadana RH? Zar to nije malo licemjerno?
Jeste i to smo vec presli. Hrvatska je imala svako pravo da uzvrati i da uzme Trebinje - ali to nikad nije ucinila... U isto vrijeme dok su ovi granatirali Dubrovnik, neki su crtali nove karte i spremali slanje brigada HV na ARBiH - koja nikad nije ispalila metak na Hrvatsku.

Cinjenica da su cak i neki zvanicnici uzimali napade sa nase teritorije kao izgovor je smijurija i zvuci infantilno u najmanju ruku, kao sto je kolega ultima rekao... Nevjerovatno je da bi bilo ko ozbiljan to mogao koristiti kao bilo kakav argument za ucesce snaga HV u sukobima sa ARBiH - a ostale svinjarije da i ne pominjem.
tnnt

#774 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post by tnnt »

KatarinaKosaca wrote:@renta i alphons

mogla je realno i ranije, ali razni unprofori i prijetnje sankcijama su odgađale početak
već 1994 se je trebala desiti Oluja ;-)
cijelu istočnu Hercegovinu od Stoca do Dubrovnika, nad visovima uz Popovo polje je držao
HV skoro cijeli rat
uh i to je agresija po vama :D
KatarinaKosaca

#775 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne

Post by KatarinaKosaca »

Mogu misliti kako je sada onim hercegovcima sa kamenjarskog foruma... Vidim jako su aktivni na forum.hr da objasne pravim Hrvatima kako su se samo brnili...
:lol: :lol: :lol: :lol:
Post Reply