I jos samo da ponovim ovaj odlican i pametan postvee-jay wrote:Licno/Osobno:
Veoma veoma mi je drago sto je donesena ova ovakva presuda. Naravno bilo bi mi puno draze da je jos 10 x "jaca" od ove, ali eto sta je tu je.![]()
Ovdje, kao i svugdje, se diskutuje o agresiji i razmjerima agresije Hrvatska i njenog fasistickog satelita (od danas komotno mozemo upotrebljavati ovj epitet kada pricamo o HRHB) na i u BiH. Ali niko, niti u BiH niti u HR ne prica o tome sta bi se desilo da onaj fasisticki krmak Tudjman zabijanjem noza u ledja Bosni i Hercegovini nije napravio najvecu gresku svoga zivota. Sta bi se desilo da je taj fasisticki krmak Tudjman odlucio napraviti dogovor sa Izetbegovicem a ne Milosevicem? Rat bi kojim slucajem trajao dvije godine krace, hrpa ljudi koji su na najgori moguci nacin ubijeni na svim stranama bi danas bili zivi, samim time bi danas bilo puno manje mrznje u citavoj BiH, Hrvata na prostorima citave BiH bi bilo najmanje duplo vise (kao naravno i Bosnjaka a uvjeren sam i Srba), jednostavno bi se desilo puno manje zla i danas bi situacija u BiH bila puno bolja. Veoma vjerovatno se ni Oluja nebi desila jer bi Srbi RSK i RSa kapitulirali a do Dejtona nikada nebi doslo.
Meni je upravo radi toga u potpunosti nerazumljivo kako mogu postojati ljudi koji ovu danasnju Hrvatska brane, jer je ona eto "naucila lekciju"?!? Nasa obaveza je da ne zaboravimo sta nam je ta Hrvatska uradila samo prije par godina (zar stvarno tako brzo zaboravaljamo?!?!) i da uradimo sve moguce da ta Hrvatska i te kako nauci lekciju. Zelimo jedno veliko IZVINI BiH citave hrvatske politicke scene i svih medija u Hrvatskoj, zelimo njihovu osudu HRHB-a, Tudjmana i njegove elite, zelimo da Hrvatska ruku dobro gurne u dzep i izvadi jednu veliku svotu love i ovu lovu na koljenima preda BiH, zelimo da se u udzbenicima Hrvatske napise da je ona izvrsila agresiju na BiH, zelimo ekspresnu reformu Federacije u kojoj bilo kakva zajednica "hrvatskih zajednica" nikako - pa ni u snu - nece biti moguca, zelimo da Hrvatska pocne samarati i tjerati hercegovacku kriminalnu bandu na osude HRHBa i izvinjenje i na reforme i da neposlusne pocnu bacati u zatvor, zelimo da se Covic sutra i za uvijek odrekne Dodika...
Hebote, ovdje ljudi brane ovu danasnju Hrvatsku, dok se Milanovic ulizuje desniciVi Bosnjaci ste fakat
"samo nek je zdravlja, bit' ce sve ako Bog da...". Da ste kojim slucajem vi napali Hrvate, ni BiH ni Bosnjaka danas nebi bilo.
A sad odoh i ja spavati nekim mirnijim snom veceras....