Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
neki

#751 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by neki »

Realno, izvodjac je najmanje kriv za duge rokove i kasnjenja..
U_kost

#752 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by U_kost »

Neće li ga završiti, pas im mater. :twisted:
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#753 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by bitanga_sa_otesa »

Novost je da su riješeni imovinsko-pravni odnosi i da se ruši objekat firme Dallas, tako da će se moći raditi i objekat na rami A i radit ćemo na tome da se što prije angažuje izvođač kako bi se što prije i taj dio završio. Očekujemo da će sve biti gotovo u prvoj sedmici oktobra.
http://www.klix.ba/vijesti/bih/u-ponedj ... /140826054
P308

#754 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by P308 »

bitanga_sa_otesa wrote:
Novost je da su riješeni imovinsko-pravni odnosi i da se ruši objekat firme Dallas, tako da će se moći raditi i objekat na rami A i radit ćemo na tome da se što prije angažuje izvođač kako bi se što prije i taj dio završio. Očekujemo da će sve biti gotovo u prvoj sedmici oktobra.
eto, sve se jedno po jedno rjesava samo je bilo potrebno malo strpljenja :D
U_kost

#756 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by U_kost »

Kakve veze ima Dalas sa južnom longitudinalom??? :cry:

Ko je ovdje lud?!
P308

#757 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by P308 »

U_kost wrote:Kakve veze ima Dalas sa južnom longitudinalom??? :cry:

Ko je ovdje lud?!
Nema nikakve, ali na ovoj temi se generalno o cestama u Sarajevu govori vec odavno. Trebalo bi preimenovati naziv teme.
Cossack

#758 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by Cossack »

"Očekujemo da će sve biti gotovo u prvoj sedmici oktobra."

Gle čuda, izbori su 12. oktobra! :lol:
krusko1975

#759 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by krusko1975 »

A jeli iko ko zivi u zagrebackoj ili grbavickoj skonto da vise nema recimo od jadranke kad hoces u zagrebacku lijevo, nego moras desno pa kruziti grbavickom, ili od ambulante kad hoces prema gradu nemoze moras na bratstvo jedinstvo, ili ti hamdije cemerlica. Na vraca takodze nemoze od ambulante.
Obrnuto je isto ako hoces od grada do jadranke mozes ali u k...., ako hoces od hrasnog u ambulante moze ali preko grbavicke.
Ovo ce tako uzjebuckat lokalno stanovnistvo kojeg je jedno 10k, da ce haos nastati u sporednim ulicama. Pa ce recimo ono skretanje kod sanase postati okretaljka, a ulica kod jadranke, ce postai ulica sa 50x vecim prometom nego do sada, kod staklara ce na okuci haos nastati, raja ce ulicu od skole kovacici do grbavicke pretvoriti u dvosmjernu. Od prije godinu je ulica koja je spajala grbavicku i zagrebacku zatvorena. Pa sve ide preko ulice kod ambulante iz koje kako rekoh nemozes ni na vraca ni prema gradu. Idiotluk nema granice. Za implementaciju ovog idiotluka ce se angazovati na desetine policajaca koje ce pucati kazne za gazenje duple pune. Jedina utjeha u idiotluku je sto je posjeceno drvece na jedinoj trolejbuskoj stanici u gradu koja je bila u hladu gdje su policajci godinama cekali u zasjedi. Sada ce se ako nista morati cvariti na suncu.

Sumnjam da ovo mogu skontati ljudi koji ne zive ili nisu zivjeli na Grbavici.
Hemera

#760 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by Hemera »

ono što mi se ne sviđa je da nisu stavili one uzdignute ivičnjake,inače longitudinala je novi parking u dužini 700 metara,papcima će biti drago da parkiraju na trotoaru
bitanga_sa_otesa

#761 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše

krusko1975 wrote:
ja sam skontao sve a ne zivim na grbavici :)
dadoka84

#762 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by dadoka84 »

Hemera wrote:ono što mi se ne sviđa je da nisu stavili one uzdignute ivičnjake,inače longitudinala je novi parking u dužini 700 metara,papcima će biti drago da parkiraju na trotoaru
Na alipasinom je bilo problema sa parkingom nakon sto su stavili i izdignute trotoare jer su papci sve zelene pojase pretvorili u kaljužu. Tako da su morali stavljati dodatne prepreke da papani ne mogu nikako tim putem doci do trga... Inace papanluk je tesko izljeciva bolest.
Naslovnica

#763 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by Naslovnica »

dadoka84 wrote:
Hemera wrote:ono što mi se ne sviđa je da nisu stavili one uzdignute ivičnjake,inače longitudinala je novi parking u dužini 700 metara,papcima će biti drago da parkiraju na trotoaru
Na alipasinom je bilo problema sa parkingom nakon sto su stavili i izdignute trotoare jer su papci sve zelene pojase pretvorili u kaljužu. Tako da su morali stavljati dodatne prepreke da papani ne mogu nikako tim putem doci do trga... Inace papanluk je tesko izljeciva bolest.
I opet je ista situacija...gadi mi se gdje živim!
krusko1975

#764 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by krusko1975 »

bitanga_sa_otesa wrote:
krusko1975 wrote:
ja sam skontao sve a ne zivim na grbavici :)
Svaka ti dala :izet:
O'zone
Globalni moderator

#765 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by O'zone »

Sad gledam ljudi su iscrtali izlaznu traku iz pravca mosta Suade i Olge prema ulici Emerika Bluma i postavili znak kod cvjećarne Evergrin za obavezan smjer u Emerika Bluma.

Ta ulica je uvijek bila jednosmjerna iz pravca Trnovske prema OHR-u i sad su napravili naopako??

Nije mi jasno kako ce to funkcionirati u praksi jer je ulica Emerika Bluma bila odušak za jutarnje gužve iz Ljubljanske prema gradu.
J.P.Montoya

#766 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by J.P.Montoya »

nista ne vjerujemo...ocemo slibe :D
O'zone
Globalni moderator

#767 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by O'zone »

J.P.Montoya wrote:nista ne vjerujemo...ocemo slibe :D
E jbg-a nisam slikao vodao klinju sa sobom a on nešto bio nervozan :D još se umalo pobise oni sto iscrtavanju trake sa nakon tipom u Citroen Saxu.
O'zone
Globalni moderator

#768 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by O'zone »

Nakon 33 godine (izuzimajući rat) od jutros niste u mogućnosti skrenuti u Ljubljansku Ulicu iz pravca mosta Suade i Olge (Vrbanja)

Image

Ako želite skrenuti u Ljubljansku ulicu iz smjera Skenderije i Mosta Suade i Olge potrebno je da se spustite 30-ak metara niže skrenete u Emerika Bluma pa onda u prvu ulicu lijevo između OHR i zgrade zvane Kifla.

To ne bi bio problem da je postavljena signalizacija iz Ljubljanske ulice kod benzinske pumpe o novoj zabrani skretanja Lijevo prema OHR pa je jutros nastao krkljanac.

Neko je u ovih godinu i kusur dana koliko traje pravljenje transferzale mogao javnost obavjestiti o izmjenama :roll:
sabanss

#769 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by sabanss »

Ako sam dobro shvatio, vise nije moguce uci u Ljubljansku direktno sa ove nove longitudinale?

Sta je sa kontra pravcem kada idem sa tranzita? Kako su rijesili raskrsnicu iznad benzinske pumpe?
bitanga_sa_otesa

#770 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše

ma mozes uci u ljubljansku kad ides iz pravca grbavica -skenderija,ali iz pravca skenderije je zabrana skretanja
weredsf

#771 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by weredsf »

bitanga_sa_otesa wrote:ma mozes uci u ljubljansku kad ides iz pravca grbavica -skenderija,ali iz pravca skenderije je zabrana skretanja
Pa to i ima smisla ali su trebali obavjestiti ljude
O'zone
Globalni moderator

#772 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by O'zone »

sabanss wrote:Ako sam dobro shvatio, vise nije moguce uci u Ljubljansku direktno sa ove nove longitudinale?

Sta je sa kontra pravcem kada idem sa tranzita? Kako su rijesili raskrsnicu iznad benzinske pumpe?
Sa tranzita je normalno a sa Zagrebačke ovo što @bitanga kaže
bitanga_sa_otesa wrote:ma mozes uci u ljubljansku kad ides iz pravca grbavica -skenderija,ali iz pravca skenderije je zabrana skretanja
weredsf wrote:
Pa to i ima smisla ali su trebali obavjestiti ljude
1. Obavjesiti vozače
2. Postaviti signalizaciju iz smjera Ljubljanske ulice skretanje prema OHR-u i iz smjera Trnovske ulice skretanje prema Emerika Bluma.
rimac

#773 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by rimac »

O'zone wrote:Sad gledam ljudi su iscrtali izlaznu traku iz pravca mosta Suade i Olge prema ulici Emerika Bluma i postavili znak kod cvjećarne Evergrin za obavezan smjer u Emerika Bluma.

Ta ulica je uvijek bila jednosmjerna iz pravca Trnovske prema OHR-u i sad su napravili naopako??

Nije mi jasno kako ce to funkcionirati u praksi jer je ulica Emerika Bluma bila odušak za jutarnje gužve iz Ljubljanske prema gradu.
Nevjerojatno šta su zapetljali... Ne želim unaprijed reći da je lošije rješenje, ali mi se tako na prvu čini...LJubljanska ulica je jako prometna bila... Pod hitno bi se nadležni trebali očitovati šta ovim postižu...

Po meni ima logike da se ne sjeće bez semafora ulica sa četiri trake, ali ulaz u LJubljansku su trebali postaviti semafor. A ovi iz Emerika Bluma pošto ne sijeku puno, mogu se bez semafora uključiti desno...
O'zone
Globalni moderator

#774 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by O'zone »

rimac wrote:
Nevjerojatno šta su zapetljali... Ne želim unaprijed reći da je lošije rješenje, ali mi se tako na prvu čini...LJubljanska ulica je jako prometna bila... Pod hitno bi se nadležni trebali očitovati šta ovim postižu...

Po meni ima logike da se ne sjeće bez semafora ulica sa četiri trake, ali ulaz u LJubljansku su trebali postaviti semafor. A ovi iz Emerika Bluma pošto ne sijeku puno, mogu se bez semafora uključiti desno...
Vidjet ćemo popodne kad raja krene nazad sa posla koliko je operacija uspjela
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#775 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by Truba »

meni nikad nije jasno kad se objašnjava o prometu :lol: :cry:
Post Reply