Latvija - Bosna i Hercegovina

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Rezultat ?

Poll ended at 11/06/2013 12:21

Pobjeda Latvije
29
12%
Neriješeno
17
7%
Pobjeda BiH
200
81%

Total votes: 246

Artest

#751 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by Artest »

Potrebno je samo da zadamo posjed lopte i lagano pletemo mrezu. Ha ocepimo, slijedi trpanje. :strik:
Mogao bi pape oprobat 3-5-2 formaciju...Koji ce nam 4 pozadi u ovakvoj utakmici.

....................Beg.....................

MeMsur............Spaha...........Zuka
..........SeJad. S.....Zahirovic........

Pjanic........Medunjanin.........Lulic

...........Dzekson....Ibisevic.....

Ako oni povedu nekom frljokom, eto belaja.
udrch

#752 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by udrch »

odkud Salihović na desnoj strani..mislim jedini naš ljevak, a desno?
Artest

#753 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by Artest »

Nie on ni desno ni lijevo...vego u sredini. Njegovo je da distribuira loptu ka Medunjaninu ili Pjanicu.
palermo

#754 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by palermo »

Artest wrote:Nie on ni desno ni lijevo...vego u sredini. Njegovo je da distribuira loptu ka Medunjaninu ili Pjanicu.
Pa ja mislim da je to vjerovatan sastav,s tim što ipak mislim da će Medo igrati više pozadi a Sejo više ofanzivnije,nešto kao 4-2-2-2
Pismonosa

#755 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by Pismonosa »

Neko je dobro primjetio, ovdje bi Lulić mogao odigrati ključnu ulogu. A ovamo na drugoj strani Stevanović. Nisu Latvijski bekovi dorasli brzini ove dvojice. Moglo bi ovo sve biti riješeno u prvih 25-30 minuta uz jedan lagani JURIIIŠŠŠŠ :D :D
Ajatolah_

#756 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by Ajatolah_ »

Pošto Misketa nema a Medunjanin je iskritikovan, volio bih vidjeti opciju sa Pjanićem kao centralnim veznim a Lulićem i Višćom/Stevanovićem kao krilima. I to bih više volio vidjeti Višću nego Stevanovića.

.................Džeko........Ibišević
Lulić...................Pjanić..............Višća
......................Zahirović
Salihović......Spahić...Zukanović......Mujdža
......................Begović
zlajapravaraja

#757 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by zlajapravaraja »

EdoI wrote:Pošto Misketa nema a Medunjanin je iskritikovan, volio bih vidjeti opciju sa Pjanićem kao centralnim veznim a Lulićem i Višćom/Stevanovićem kao krilima. I to bih više volio vidjeti Višću nego Stevanovića.

.................Džeko........Ibišević
Lulić...................Pjanić..............Višća
......................Zahirović
......................Begović
To je to :thumbup:
Artest

#758 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by Artest »

Visca nije desno krilo.
Stevanovic nije sastavio 90 min. u pola godine.
nookey

#759 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by nookey »

Ovo je formacija hiljadu posto:

.................Džeko........Ibišević------------------
Lulić...................Pjanić.............Medunjanin
......................Zahirović--------------------------
......................Begović-----------------------------

iako na terenu će Medunjanin ulaziti u sredinu a Mujdža ordinirati kompletnom desnom stranom jer nemamo klasično desno krilo pa je sve na njegovim leđima
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#760 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by KatarinaKosaca »

Šta je sa Rahimićem? Jel završio karijeru? Stalno me muž pita za njega i tvrdi da je bio jedan od naših najkorisnijih igrača
Mračajski proto

#761 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by Mračajski proto »

Živ je, ako ništa...
and

#762 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by and »

Edin H. wrote:
fantom slobode wrote:
Edin H. wrote:
Uh sto ce biti ovih veselih smileyja, ako zijanimo jedan ili tri boda :-)
A tek sto ce biti tuge i ocajanja, posto cemo uzeti sva tri boda...:-)
Pusti se ti tog lafo cinizma i laznog spustanja, ovo su jako nezahvalne utakmice - svi su vec upisali tri boda, a da utakmica nije ni pocela.

Mozda nama,ali selektoru i igracima sigurno ne.nikad nisam vidio toliku zelju i ozbiljnost u reprezentaciji.na bilo koje pitanje o buducim utakmicama svi igraci i selektor su samo o latviji pricali i isticali da nam je to sad jedina bitna tema
Realno bolji smo od latvije i nasi igraci su nas navikli da rutinski dobijaju ovakve utakmice i ne vidim ni jedan razlog da bi nesto moglo poci naopako.
fantom slobode

#763 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by fantom slobode »

Edin H. wrote:
fantom slobode wrote:
Edin H. wrote:
Uh sto ce biti ovih veselih smileyja, ako zijanimo jedan ili tri boda :-)
A tek sto ce biti tuge i ocajanja, posto cemo uzeti sva tri boda...:-)
Pusti se ti tog lafo cinizma i laznog spustanja, ovo su jako nezahvalne utakmice - svi su vec upisali tri boda, a da utakmica nije ni pocela.
Lafo cinizma i laznog spustanja???!!??? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ja ti samo govorim istinu. Naravno da ce tri boda biti upisana.

A sad sto ima iskompleksiranih, tuznih i ocajnih nakon svake pobjede nase repke, to je sasvim licna, a kod nekih (ipak ih je mnogo manje) osobna stvar. Pogledaj gore broj klikanja u anketi na poraz BiH. Isti ce to klikati i kad budemo sa Lihtenstajnom igrali :lol: :lol: :lol:
Lopta je okrugla, ali u ovom slucaju ce se naci vise puta u mrezi onih sto su realno losiji od nas.
Mračajski proto

#764 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by Mračajski proto »

Dobro me napomenu da glasam za pobjedu Latvije. 8-)
fantom slobode

#765 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by fantom slobode »

Sarajevo_Grad wrote:Dobro me napomenu da glasam za pobjedu Latvije. 8-)
Nece ti to pomoci 8-)
LSD

#766 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by LSD »

Mi necemo izgubiti tekme u ovim kvalifikacijama, to više naucite....Latvija je omanji i nedorasli protivnik koji ce primiti barem 3 komada.
Moramo se qrciti preko svake mjere, da bi bili pravi :P

Zezam se, Safet ce to uozbiljiti i zategnuti kako treba ;-) no sikiriki....ali stoji ovo da cemo im uvaliti 3-4 komada i da necemo izgubiti ni jedne tekme u ovim kvalifikacijama.
JThomas

#767 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by JThomas »

to što ćemo mi latviju svejedno razvaliti ne znači da nasko i ifeta treba da budu dio trenažnog procesa reprezentacije.
LSD

#768 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by LSD »

JThomas wrote:to što ćemo mi latviju svejedno razvaliti ne znači da nasko i ifeta treba da budu dio trenažnog procesa reprezentacije.
Ifeta je tu da polije vodom za igracima, kad krenu prema dalekom Baltiku.
horion_bosona

#769 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by horion_bosona »

ma dobro, sva priča o alkoholisanju je bila u sferi šege-šale, uz pokoju istinutu anegdotu... :-D rijetki su je ozbiljno shvatili

Safet ima povjerenja u njih, a vjerovatno i oni zbog toga imaju veću lojalnosti prema njemu

kakav strah od Latvije, ako i postoji nešto straha i opreza onda je prevashodno zbog nezgodnog termina... bilo bi odlično da odigraju slično kao protiv Estonije (pretprošle kv.) i Bjelorusije (prošle) u gostima - rutinskih 0:2
apgang

#770 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by apgang »

Ja mislim da cemo kiksati, da ce bit X, posto uvijek bude suprotno mojim ocekivanjima, nadam se da ce i sada biti tako.
GeneralBHF

#771 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by GeneralBHF »

Treba nekada i formaciju promijeniti kao u ovoj prilici jer ce se oni samo braniti a u napadu sta bude. Oni ce se halale sa ovim Rudnevsom kojeg ce Spaha da stavi u dzep a nasa krila naprijed.

Trebalo bi ovdje prvo poluvrijeme odigrati 3-5-2 i zabit im 3 komada a drugo poluvrijeme vratit se u 4-4-2 i privest utakmicu kraju. Bolje iskoristiti kvalitetnog igraca u sredini terena (a imamo ih i na izvoz) nego da igra Pandza koji nije u formi.
Timotije

#772 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by Timotije »

shake69 wrote:Sve zajedno, BiH i nasi iz Skandinavijene ocekujem ne vise od 3000-4000 bh. navijaca sto je puna sake brade s obzirom na udaljenost i kapacitet stadiona.
Max. 4000, iako mislim da je realnije nekih 2500-3000!
I brate suhvu mi veze organizacija onog koncerta u neka doba poslije utakmice, stvara se atmosfera lako-cemo, a to nikad nije dobro....
Last edited by Timotije on 04/06/2013 17:15, edited 1 time in total.
solo2

#773 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by solo2 »

Igrat' ce Sajo 4-4-2

---------Dzeko-------Ibisevic------
--Lulic-------Ibricic----Pjanic-----
----------Zahirovic(Rahimic)-----
Salihovic-Zukanovic-Spahic-Mujdza
------------Begovic----------------
ljevoruki

#774 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by ljevoruki »

GeneralBHF wrote:Treba nekada i formaciju promijeniti kao u ovoj prilici jer ce se oni samo braniti a u napadu sta bude. Oni ce se halale sa ovim Rudnevsom kojeg ce Spaha da stavi u dzep a nasa krila naprijed.

Trebalo bi ovdje prvo poluvrijeme odigrati 3-5-2 i zabit im 3 komada a drugo poluvrijeme vratit se u 4-4-2 i privest utakmicu kraju. Bolje iskoristiti kvalitetnog igraca u sredini terena (a imamo ih i na izvoz) nego da igra Pandza koji nije u formi.
Ne vjerujem da ce Pape da mijenja formaciju u ovoj utakmici - od pocetka igra sa 4 nazad i bilo bi cudo da sada to promijeni.
Ja ipak mislim da ce Zukanovic igrati beka, Pandza ili Sunjic na stopera, Salihovic u sredini i Lulic na lijevom krilu.
Mislim da je i dilema izmedju Medunjanina i Ibricica u sredini u nedostatku Misimovica.
Dzeko - Ibisevic
Lulic - Pjanic - Ibricic (Medunjanin)
Salihovic
Zukanovic - Pandza (Sunjic) - Spahic - Mujdza
Begovic
:bih:
LSD

#775 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by LSD »

ljevoruki wrote:
GeneralBHF wrote:Treba nekada i formaciju promijeniti kao u ovoj prilici jer ce se oni samo braniti a u napadu sta bude. Oni ce se halale sa ovim Rudnevsom kojeg ce Spaha da stavi u dzep a nasa krila naprijed.

Ne vjerujem da ce Pape da mijenja formaciju u ovoj utakmici - od pocetka igra sa 4 nazad i bilo bi cudo da sada to promijeni.
Ja ipak mislim da ce Zukanovic igrati beka, Pandza ili Sunjic na stopera, Salihovic u sredini i Lulic na lijevom krilu.
Mislim da je i dilema izmedju Medunjanina i Ibricica u sredini u nedostatku Misimovica.
Dzeko - Ibisevic
Lulic - Pjanic - Ibricic (Medunjanin)
Salihovic
Zukanovic - Pandza (Sunjic) - Spahic - Mujdza
Begovic
:bih:
I ja mislim da je to ta formacija :thumbup: samo Šunjić umjesto Pandze, a Medunjanin umjesto Ibricica.
jbg šteta što nema Misketa jer bi nam mnogo lakše išlo, ali koga nema bez njega se mora.
Locked