RT da slaze? Nikadbaxul wrote:bogoljub wrote: evo i kanala uživo, gdje se kaže da pobunjenika u Istambulu na trgu trenutno ima oko 100.000
Protesti u Turskoj
- Co0l
#751 Re: Politicki teror u Turskoj i slucaj "Yorum"
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#752 Re: Politicki teror u Turskoj i slucaj "Yorum"
ne treba se erdoan sikirati
samo pratiti vremensku prognozu ... ako bude kišice nema ni "demonstracija"
svi če lagano kučama na čaj i da pogledaju zadnju epizodu sulejmana veličanstvenog
samo pratiti vremensku prognozu ... ako bude kišice nema ni "demonstracija"
svi če lagano kučama na čaj i da pogledaju zadnju epizodu sulejmana veličanstvenog
- muhafuca
#753 Re: Politicki teror u Turskoj i slucaj "Yorum"
RT da slaze? NikadCo0l wrote:
Sto nisi jutros screenshot ufatio?
-
BatoS
#754 Re: Politicki teror u Turskoj i slucaj "Yorum"
Kad slusa covjek ove "sekularne" Turke stvarno ne mogu da vidim koji su to argumenti na njihovoj strani...
Govore o nekoj "islamizaciji" Turske a ni jedan primjer te islamizacije ne mogu da iznesu...
Znam da ima korupcije, znam da ima nepotizma u Turskoj kao i drugim zemljama, ali prica o diktaturi je pretjerana.
Ne znam koliko su ovi "sekularni" Turci planirali da zive u tom strahu... da brane pokrivenim djevojkama da se skoluju, da to sto vojska moze da srusi vladu kad hoce im bude normala itd.
Ili su ovi Republikaci iz opozicije organizovali proteste ili neko sa strane. Ako ovi Erdoganovi sad organizuju kontraproteste definitivno ce doci do krvoprolica.
Govore o nekoj "islamizaciji" Turske a ni jedan primjer te islamizacije ne mogu da iznesu...
Znam da ima korupcije, znam da ima nepotizma u Turskoj kao i drugim zemljama, ali prica o diktaturi je pretjerana.
Ne znam koliko su ovi "sekularni" Turci planirali da zive u tom strahu... da brane pokrivenim djevojkama da se skoluju, da to sto vojska moze da srusi vladu kad hoce im bude normala itd.
Ili su ovi Republikaci iz opozicije organizovali proteste ili neko sa strane. Ako ovi Erdoganovi sad organizuju kontraproteste definitivno ce doci do krvoprolica.
-
baxul
#755 Re: Politicki teror u Turskoj i slucaj "Yorum"
zato što je sad lik tvrdio da ih ima 100K.muhafuca wrote:
Sto nisi jutros screenshot ufatio?
- japin_mutapi
#756 Re: Politicki teror u Turskoj i slucaj "Yorum"
nemoj takobaxul wrote:
kakav širi kadar? tebi ovo ko će kome šuknut? pa maloprije ste crnili nad policijskom brutalnošću a sad komedija? primjećujem nekonzistentnost kod tebe kao i to da bježiš od pitanja. najdraže ti napisat "lol" il' slično.
dakle haj opet
vojna intervencija ili demokratija?
socijalizam ili ataturkština?
ima i đokera u rukavu a ponekada postavi i kakvu sisatu trebu što neke vazove pametne daje
a širi kadar češ najbolje spoznati čitajuči srbijanske forume pune experata i stručnjaka analitičara i poznavaoca svega i svačega
- Challenger__
#757 Re: Politicki teror u Turskoj i slucaj "Yorum"
- Ne budi baksuz, ne shvataš kontekst. Naravno da ogromna većina ljudi ( i ja sa njima) želi da se krv ne proljeva, a da se tokovi politike definišu na izborima, kao i do sada. E, sad, kako će se dalje stvari odvijati, vidjećemo, to je izvan dometa naših dobrih želja.baxul wrote:
kakav širi kadar? tebi ovo ko će kome šuknut? pa maloprije ste crnili nad policijskom brutalnošću a sad komedija? primjećujem nekonzistentnost kod tebe kao i to da bježiš od pitanja. najdraže ti napisat "lol" il' slično.
dakle haj opet
Smijeh nema veze sa ljudskim stradanjima, nego sa širim, globalnim kontekstom.
- Co0l
#758 Re: Politicki teror u Turskoj i slucaj "Yorum"
Lik je rekao da ide uzivo prenos i da je trenutno na trgu 100 000 ljudi kad je i napravljen ovaj ss.Gdje se vidi da je to obicna laz,kao i ono da ima mrtvih a jos juce su i slike tih 'mrtvih' postavljali i ovdje.Samo lazu i dizu atmosferu do usijanja u nadi da ce zaista pasti mrtve glave pa da slave.muhafuca wrote:Sto nisi jutros screenshot ufatio?Co0l wrote:
RT da slaze? Nikad
- Challenger__
#759 Re: Politicki teror u Turskoj i slucaj "Yorum"
Sad izmišljaš kao onaj banovani padobranac. Fakat, Japinčugo, nisam se od tebe to nadao.a širi kadar češ najbolje spoznati čitajuči srbijanske forume pune experata i stručnjaka analitičara i poznavaoca svega i svačega
- muhafuca
#760 Re: Politicki teror u Turskoj i slucaj "Yorum"
e nisam oko tzoga u toku al jutros sam ja isti link gledao - na rt live - i pun je trg bio ko sibicaCo0l wrote:
Lik je rekao da ide uzivo prenos i da je trenutno na trgu 100 000 ljudi kad je i napravljen ovaj ss.Gdje se vidi da je to obicna laz,kao i ono da ima mrtvih a jos juce su i slike tih 'mrtvih' postavljali i ovdje.Samo lazu i dizu atmosferu do usijanja u nadi da ce zaista pasti mrtve glave pa da slave.
-
baxul
#761 Re: Politicki teror u Turskoj i slucaj "Yorum"
i opet ne odgovori na pitanja.Challenger__ wrote:- Ne budi baksuz, ne shvataš kontekst. Naravno da ogromna većina ljudi ( i ja sa njima) želi da se krv ne proljeva, a da se tokovi politike definišu na izborima, kao i do sada. E, sad, kako će se dalje stvari odvijati, vidjećemo, to je izvan dometa naših dobrih želja.baxul wrote:
dakle haj opet
- kamen spoticanja
#762 Re: Politicki teror u Turskoj i slucaj "Yorum"
Kako je krenulo moglo bi i biti mrtvih glava...na protestima u Ankari pomarisale se dvije frakcije navijaca ankaragucu...Co0l wrote:Lik je rekao da ide uzivo prenos i da je trenutno na trgu 100 000 ljudi kad je i napravljen ovaj ss.Gdje se vidi da je to obicna laz,kao i ono da ima mrtvih a jos juce su i slike tih 'mrtvih' postavljali i ovdje.Samo lazu i dizu atmosferu do usijanja u nadi da ce zaista pasti mrtve glave pa da slave.muhafuca wrote:Sto nisi jutros screenshot ufatio?Co0l wrote:
RT da slaze? Nikad
- Challenger__
#763 Re: Politicki teror u Turskoj i slucaj "Yorum"
Kad smo kod toga... Šta je sa onim likom što ga lik otresao šmrkom? Meni je izgledalo, kao da je - gluho bilo - gotov...Kako je krenulo moglo bi i biti mrtvih glava...na protestima u Ankari pomarisale se dvije frakcije navijaca ankaragucu...
- Co0l
#764 Re: Politicki teror u Turskoj i slucaj "Yorum"
Oprosteno ti jemuhafuca wrote:e nisam oko tzoga u toku al jutros sam ja isti link gledao - na rt live - i pun je trg bio ko sibicaCo0l wrote:
Lik je rekao da ide uzivo prenos i da je trenutno na trgu 100 000 ljudi kad je i napravljen ovaj ss.Gdje se vidi da je to obicna laz,kao i ono da ima mrtvih a jos juce su i slike tih 'mrtvih' postavljali i ovdje.Samo lazu i dizu atmosferu do usijanja u nadi da ce zaista pasti mrtve glave pa da slave.
A na Taksimu bude bruka ljudi i 'obicnim' danima
- japin_mutapi
#765 Re: Politicki teror u Turskoj i slucaj "Yorum"
ne raspravljaj se njim .... uuubodi gakamen spoticanja wrote: na protestima u Ankari pomarisale se dvije frakcije navijaca ankaragucu...
- Co0l
#766 Re: Politicki teror u Turskoj i slucaj "Yorum"
Sekularna i islamisticka,jel?kamen spoticanja wrote:[
Kako je krenulo moglo bi i biti mrtvih glava...na protestima u Ankari pomarisale se dvije frakcije navijaca ankaragucu...
- kamen spoticanja
#767 Re: Politicki teror u Turskoj i slucaj "Yorum"
Ziv je...jedan iz ankare na intenzivnoj njezi...ostali uglavnom ok...23 hospitaliziranoChallenger__ wrote:Kad smo kod toga... Šta je sa onim likom što ga lik otresao šmrkom? Meni je izgledalo, kao da je - gluho bilo - gotov...Kako je krenulo moglo bi i biti mrtvih glava...na protestima u Ankari pomarisale se dvije frakcije navijaca ankaragucu...
-
udrch
#768 Re: Politicki teror u Turskoj i slucaj "Yorum"
zanimljivo je ovo pratiti..ne dajem neku preveliku pažnju, jer znam koliko je Erdogan i AKP jak..ovo je već sutra završeno..beautyfool wrote:moRemo ih mi primiti ko izbjeglice, imamo mi suma i parkova
ali mi je zanimljivo ko podržava ove demonstracije i ko navija za građanski rat..
ako bi do njega došlo, kod nas bi završilo bar 300.000 nekadašnjih Bošnjaka..neka pola ostane, nama tamam..
- kamen spoticanja
#769 Re: Politicki teror u Turskoj i slucaj "Yorum"
Jok zla i još gora...jednom prilikom sam izlazeci iz metroa uletio u grupu navijača ankaragucu-a....zloglasne Gecekondu...ukakio sam se ko grlicaCo0l wrote:Sekularna i islamisticka,jel?kamen spoticanja wrote:[
Kako je krenulo moglo bi i biti mrtvih glava...na protestima u Ankari pomarisale se dvije frakcije navijaca ankaragucu...
- Danguba
#770 Re: Politicki teror u Turskoj i slucaj "Yorum"
Challenger__ wrote:- Ne budi baksuz, ne shvataš kontekst. Naravno da ogromna većina ljudi ( i ja sa njima) želi da se krv ne proljeva, a da se tokovi politike definišu na izborima, kao i do sada. E, sad, kako će se dalje stvari odvijati, vidjećemo, to je izvan dometa naših dobrih želja.baxul wrote:
dakle haj opet
sinoc ste drugu spiku imali...
-
udrch
#771 Re: Politicki teror u Turskoj i slucaj "Yorum"
to je zato što su se demonstranti razišli, pa se vratili turistimuhafuca wrote:e nisam oko tzoga u toku al jutros sam ja isti link gledao - na rt live - i pun je trg bio ko sibicaCo0l wrote:
- kamen spoticanja
#772 Re: Politicki teror u Turskoj i slucaj "Yorum"
udrch wrote:to je zato što su se demonstranti razišli, pa se vratili turistimuhafuca wrote:e nisam oko tzoga u toku al jutros sam ja isti link gledao - na rt live - i pun je trg bio ko sibicaCo0l wrote:
Lik je rekao da ide uzivo prenos i da je trenutno na trgu 100 000 ljudi kad je i napravljen ovaj ss.Gdje se vidi da je to obicna laz,kao i ono da ima mrtvih a jos juce su i slike tih 'mrtvih' postavljali i ovdje.Samo lazu i dizu atmosferu do usijanja u nadi da ce zaista pasti mrtve glave pa da slave...
- Challenger__
#773 Re: Politicki teror u Turskoj i slucaj "Yorum"
Ne znam za druge, znam za sebe. Individualna odgovornost, kontašDanguba wrote:![]()
![]()
sinoc ste drugu spiku imali...
-
baxul
#774 Re: Politicki teror u Turskoj i slucaj "Yorum"
evo tayyip je odustao od toga da će se restaurirana baraka koristiti kao shopping mall (moguće da će biti gradski muzej) kao i to da će se graditi džamija.
LINK
LINK
- Danguba
#775 Re: Politicki teror u Turskoj i slucaj "Yorum"
znaci, prestaju razlozi za proteste...baxul wrote:evo tayyip je odustao od toga da će se restaurirana baraka koristiti kao shopping mall (moguće da će biti gradski muzej) kao i to da će se graditi džamija.
LINK