TV uređaji - sve o tome
Moderator: Benq
- Plavo-bijeli
#751 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Htio bi da kupim neki tv da je otprilike do 1200-1300km. Da je veličina ekrana veća od 40'', ne treba mi 3d, ne treba mi 4k.
Najvjerovatnije hoću ovaj(1350 u TechnoMagu) : Panasonic TX-50CS520e, review mu je dobar, http://www.trustedreviews.com/panasonic ... 520-review, međutim vidim da je u ovom reviewu bez sufiksa "e", a izgleda da ovaj sa "e" ima refresh rate 100 u odnosu na ovaj koji ima 200Hz... kakva je razlika? Ima li je uopšte? Šta vi mislite o ovom Panasonicu?
Neki drugi da preporučite?
Najvjerovatnije hoću ovaj(1350 u TechnoMagu) : Panasonic TX-50CS520e, review mu je dobar, http://www.trustedreviews.com/panasonic ... 520-review, međutim vidim da je u ovom reviewu bez sufiksa "e", a izgleda da ovaj sa "e" ima refresh rate 100 u odnosu na ovaj koji ima 200Hz... kakva je razlika? Ima li je uopšte? Šta vi mislite o ovom Panasonicu?
- TheWatcher
#752 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
moze li tv-u skoditi ako gledas film na njemu online,ono otvoris browser ukucas film i samo play 
-
nedims
#753 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
http://www.panasonic.com/hr/consumer/vi ... specs.htmlPlavo-bijeli wrote:Htio bi da kupim neki tv da je otprilike do 1200-1300km. Da je veličina ekrana veća od 40'', ne treba mi 3d, ne treba mi 4k.
-
Rob_Atl
#754 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Evo sa "obicnog" 1080 i 4k , posto nema kanala ova druga slika je sa youtube4kja71 wrote:jeste ako sjedis dovoljno blizu ekrana sto kod 90% ljudi nije slucaj.Rob_Atl wrote: ... Ali o tom po tom drasticna je razlika izmedju HD i 4k, ....
ja recimo ne vidim razliku izmedju 720p i 1080i signala sa kauca sa kojeg inace gledam(o) TV.
evo sta profesionalci preporuju (ako imas TV od 55" onda trebas sjediti oko 5 feet-ova sto je oko 1,5 m) :

- Plavo-bijeli
#755 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
ja.. i?nedims wrote:http://www.panasonic.com/hr/consumer/vi ... specs.htmlPlavo-bijeli wrote:Htio bi da kupim neki tv da je otprilike do 1200-1300km. Da je veličina ekrana veća od 40'', ne treba mi 3d, ne treba mi 4k.
I ja sam to našao nakon 5 sekundi googlanja...
-
channel10
#756 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Imaš Samsung h6400 od 48 i 50 inča za 1350-1400 KM, Sony w7, možda i w8 za te pare. Samo neka se neko drugi javi i kaze ti koji je bolji jer i ja znam koliko i ti 
- TheWatcher
#757 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Iza Horizonta wrote:ako imaš HBO Premium to ti je kao da gledaš s neta ista stvar, i ne kontam zašto bi televizoru škodilo to što pitaš.TheWatcher wrote:moze li tv-u skoditi ako gledas film na njemu online,ono otvoris browser ukucas film i samo play
nije HBO
-
Rob_Atl
#758 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Moze ja s one stranice neokino bez probema gledamTheWatcher wrote:Iza Horizonta wrote:ako imaš HBO Premium to ti je kao da gledaš s neta ista stvar, i ne kontam zašto bi televizoru škodilo to što pitaš.TheWatcher wrote:moze li tv-u skoditi ako gledas film na njemu online,ono otvoris browser ukucas film i samo play
nije HBOmislim na filmove sa sajtova kao sto je fimovizija i ostali
-
Seherovac
#759 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Vozdra raja, potreban mi je savjet u vezi televizije
TV Sony KDL-48W705CBAEP
Veličina ekrana: 48" (122cm) Tip ekrana: LED TV Smart TV: Da Rezolucija: 1920x1080 Slika: 200 Hz HDMI: x4 USB: x2 DLNA: DA Mrežne opcije: Wi-Fi integrisan, LAN
Cijena u tehnomagu je 1300, ono sto me interesuje ima li kakve razlike izmedju smart tv i android tv, i kolika je razlika izmedju ove gore i ove dole
LED SMART TV Sony KDL-43W756CSAEP
PROIZVOĐAČI Sony
MODEL KDL-43W756CSAEP
TEHNOLOGIJA PRIKAZA LED
VELIČINA EKRANA 43" (109cm)
REZOLUCIJA 1920x1080 Full HD
OSVJEŽAVANJE SLIKE Motionflow XR 800Hz
3D PRIKAZ NEMA
SMART IMA
LAN IMA
WI-FI Wi-Fi
HDMI PRIKLJUČAK 4
USB PRIKLJUCAK IMA
UGRAĐEN TUNER DVB-T2,DVB-C
Da li i na jednoj i na drugoj moze gledati yt, twitch, instalirati aplikacije ili ? Hvala
TV Sony KDL-48W705CBAEP
Veličina ekrana: 48" (122cm) Tip ekrana: LED TV Smart TV: Da Rezolucija: 1920x1080 Slika: 200 Hz HDMI: x4 USB: x2 DLNA: DA Mrežne opcije: Wi-Fi integrisan, LAN
Cijena u tehnomagu je 1300, ono sto me interesuje ima li kakve razlike izmedju smart tv i android tv, i kolika je razlika izmedju ove gore i ove dole
PROIZVOĐAČI Sony
MODEL KDL-43W756CSAEP
TEHNOLOGIJA PRIKAZA LED
3D PRIKAZ NEMA
SMART IMA
LAN IMA
WI-FI Wi-Fi
HDMI PRIKLJUČAK 4
USB PRIKLJUCAK IMA
Da li i na jednoj i na drugoj moze gledati yt, twitch, instalirati aplikacije ili ? Hvala
- Plavo-bijeli
#760 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Evo ja odmah da ti odgovorim iz prve ruke, jer sam jučer u TechnoMagu uzeo televiziju. Ja sam razmatrao između Sonyeve (koja nije Android, tj taj model prvi koji ti razmatraš) i Panasonica koji je isto koštao, na kraju nisam ni jednu uzeo. Sonyevu nisam uzeo jer je garancija na nju bila samo 2 godine(to je premalo, a na Android Sony tvu imaš 5 godina garancije), a Panasanic mi se nešto nije svidio. Na kraju sam uzeo TV Sony KDL-50W755C i toplo je preporučujem! Na gotovinsko plaćanje ide popust 10%, te kad se uzme na 24 mjeseca isto ide popust 10%, na 12 nema popusta.Seherovac wrote:Vozdra raja, potreban mi je savjet u vezi televizije
TV Sony KDL-48W705CBAEP
PROIZVOĐAČI Sony
MODEL KDL-43W756CSAEP
TEHNOLOGIJA PRIKAZA LED
3D PRIKAZ NEMA
SMART IMA
LAN IMA
WI-FI Wi-Fi
HDMI PRIKLJUČAK 4
USB PRIKLJUCAK IMA
Razlika između Androida i "neAndroida" je ta što na Android Tvu imaš pristup PlayStoreu, pa sam skidao danas neke igre i radi normalno. Skinuo Twitch i gledao bez ikakvih problema u ekstra rezoluciji. Još ako imaš mobitel koji je na Androidu, kad gledaš ytb na mobitelu automatski imaš opciju da sve što ti bude na mobitelu bude i na tvu, pa ti još bude lakše onda šaltati na YTB.
ANDROID TV
PS jeste skuplja oko 200km, malo više, ali ako misliš na rate kupovati bude u 10ak km razlika, a svakako se isplati.
-
clopex
#761 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ja sam odlucio uzeti TV Sony KDL-48W705CBAEP najvise zbog velicine ekrana i malog input laga zbog PS-a
Dam jos nekih 100KM i imam android tvbox i prikopcam na tv i po meni bolje ce funkcionisati nego "ugradjeni" android u TV
Dam jos nekih 100KM i imam android tvbox i prikopcam na tv i po meni bolje ce funkcionisati nego "ugradjeni" android u TV
- zomri
#762 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Za te pare bolje uzmi bilo kakav OLED, pogotovo što će se iduće godine i njihove cijene strmopizditi. Kajaćeš se ako iduće godine daš pare na ovo, vjeruj.Iza Horizonta wrote:ja sam mislio ovaj uzet u staniću na rate košta 8000KM, međutim predomislio sam se kada sam slučajno saznao da će mu cijena biti prepolovljena do ljeta naredne godine, zato čekam da vidim šta će biti.clopex wrote:Ja sam odlucio uzeti TV Sony KDL-48W705CBAEP najvise zbog velicine ekrana i malog input laga zbog PS-a
https://technoshop.ba/proizvodi/tv-i-au ... cbaep-964/
-
Pirija
#763 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
OLED pati od burn in-a
- zomri
#764 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Odakle ti to?Pirija wrote:OLED pati od burn in-a
"Zadržavanje slike (image retention)
Zadržavanje slike, trajnog ili privremenog tijekom cjelokupnog perioda nismo uočili, unatoč tomu što smo filmove gledali s titlovima bijele boje, kao i razne TV programe s neprozirnim ili poluprozirnim logotipima. Dio vremena smo proveli slušajući glazbu preko ugrađenom media playera sa statičnim sučeljem, no nakon pregleda testnih uzoraka neujednačenosti slike nije bilo. Ipak, podaci s terena i iz trgovina gdje se svakodnevno prikazuje isti sadržaji sa statičnim logotipom LG-ja govore kako do trajnih tragova može doći, iako treba uzeti u obzir da su ti televizori cijelo vrijeme u vrlo agresivnom načinu rada za trgovinu (Store/Shop mode). U kućnim uvjetima uz kalibriranu sliku opasnost za trajne tragove je minimalna, što je naša prva provjera i potvrdila."
http://hdtelevizija.com/2015/10/03/lg-5 ... estiranja/
-
Pirija
#765 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
od wikipedije pa na daljezomri wrote:Odakle ti to?Pirija wrote:OLED pati od burn in-a
Zadržavanje slike, trajnog ili privremenog tijekom cjelokupnog perioda nismo uočili, unatoč tomu što smo filmove gledali s titlovima bijele boje, kao i razne TV programe s neprozirnim ili poluprozirnim logotipima. Dio vremena smo proveli slušajući glazbu preko ugrađenom media playera sa statičnim sučeljem, no nakon pregleda testnih uzoraka neujednačenosti slike nije bilo. Ipak, podaci s terena i iz trgovina gdje se svakodnevno prikazuje isti sadržaji sa statičnim logotipom LG-ja govore kako do trajnih tragova može doći, iako treba uzeti u obzir da su ti televizori cijelo vrijeme u vrlo agresivnom načinu rada za trgovinu (Store/Shop mode). U kućnim uvjetima uz kalibriranu sliku opasnost za trajne tragove je minimalna, što je naša prva provjera i potvrdila."
https://en.wikipedia.org/wiki/Screen_bu ... D_displays
http://www.cnet.com/news/seven-problems ... levisions/
- zomri
#766 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Na wikipediji ne govore o klasičnom burn-inu nego o kraćem radnom vijeku jednog od podpiksela (najčešće zeleni). Ovaj članak iz cnet je malo stariji.Pirija wrote:od wikipedije pa na daljezomri wrote:Odakle ti to?Pirija wrote:OLED pati od burn in-a
https://en.wikipedia.org/wiki/Screen_bu ... D_displays
http://www.cnet.com/news/seven-problems ... levisions/
Nijedno testiranje stvarnih oled modela iz zadnjih godinu-dvije ne potvrđuje ništa od ovih strahova, uzevši u obzir normalan način korištenja. Evo, kako ovi sa hdtelevizije navode nakon godinu dana testiranja odstupanja u kvaliteti slike su minimalna.
Mislim na LED/LCD od prvog dana imaš blijedu "sapranu" sliku, pa niko o tome ne govori.
- dustaban
#767 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Jeben onaj u Domodu, 65 incha savijen...
Ali jebiga, negdje oko 7 tisuca
Imam jedno pitanje u vezu ovih ultra HD. Sta ima da je na toj rezoluciji, tj. sta prikljuciti da se dozivi (i opravda) ta rezolucija?!
Imam jedno pitanje u vezu ovih ultra HD. Sta ima da je na toj rezoluciji, tj. sta prikljuciti da se dozivi (i opravda) ta rezolucija?!
- zomri
#768 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Zar ima OLEDa u Domodu?dustaban wrote:Jeben onaj u Domodu, 65 incha savijen...
U UHD/4K kod nas dostupno ima kamaru youtube klipova, nešto ripovanih filmova, 3-4 serije i hiljade rnićapo
-
brazzo19
#769 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Raja jedno pitanje molim vas tj. savjet, treba da uzmem tv odlucio sam za Samsung seriju 6400H ( dva daljnska, 2x 3d naocale) i sve ostalo u full.u, eh sad ima jedan mali "problemcic" ovdje gdje ja hocu da kupim i gdje mi je najpovoljnije nema od 50" koliko sam ja izricito trazio , imaju samo od 48" i 55", odmah da kazem da mi je 55" preveliko zbog zida i povrsine sobe, pa me zanima jeli bas neka ogromna razlika izmedju modela od 48" koji oni imaju na stanju i 50" , znaci sve isto, tv dodje isto zapakovan fabricki i sve, samo sto nemaju od 50" koliko ja hocu nego od 48" pa mi treba vas savjet jeli velika razlika i ima li neke veze ako nije nista strasno da uzimam ako je bas razlika da probam potraziti na drugom mjestu ??? Hvala unaprijed !!!
- zomri
#770 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Nije ti neka razlika u veličinibrazzo19 wrote:Raja jedno pitanje molim vas tj. savjet, treba da uzmem tv odlucio sam za Samsung seriju 6400H ( dva daljnska, 2x 3d naocale) i sve ostalo u full.u, eh sad ima jedan mali "problemcic" ovdje gdje ja hocu da kupim i gdje mi je najpovoljnije nema od 50" koliko sam ja izricito trazio , imaju samo od 48" i 55", odmah da kazem da mi je 55" preveliko zbog zida i povrsine sobe, pa me zanima jeli bas neka ogromna razlika izmedju modela od 48" koji oni imaju na stanju i 50" , znaci sve isto, tv dodje isto zapakovan fabricki i sve, samo sto nemaju od 50" koliko ja hocu nego od 48" pa mi treba vas savjet jeli velika razlika i ima li neke veze ako nije nista strasno da uzimam ako je bas razlika da probam potraziti na drugom mjestu ??? Hvala unaprijed !!!
http://www.displaywars.com/50-inch-16x9-vs-48-inch-16x9
Mada moj je savjet da uvijek ideš naviše, pa razmisli o ovom od 55'' ako budžet nije problem
-
brazzo19
#771 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Nemam zida za 55"
Znaci nije velika razlika, hvala drug!!
-
brazzo19
#772 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
I jos jedno pitanje, savjet ; koja je standardna "normalna" visina na koju se postavlja nosac na koji cu staviti tv, znaco ne zelim da bude ni prenisko ni previsoko, da mogu normalno gledati tv u lezecem i sjedecem polozaju ??? Hvala unaprijed.
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#773 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Prijatelj mi je pricao,kad je bio u Brazilu na SP,da je u medija centru gledao probne prijenose u 8K rezoluciji koju je Sony radio odvojeno od prijenosa utakmica koje su imali priliku gledati gledatelji iza malih ekrana. Pricao je i sa jednim covjekom iz Sony-ja da imaju vec razvijenu tehnologiju 16K,ali da se na nju nece ici jer ljudsko oko vise od 8K ne moze raspoznati razliku.Rob_Atl wrote:Ja nedavno uzeo samsung curve 4k, jebe kevu tv. I ako nema jos 4k kanala dooooostaaaa je bolja slika od prethodnog samsunga 1080p LED kojeg sam imao. Ovaj je 2100 menscini. Citao sam kad ce otprilike pustat 4k kanale (u americi), nisu jos spremni mada imaju svu tehniku, mozda prvo krenu od sportskih dogadjaj kao super bowl i svjetsko prvenstvo u rusiji. Espn cak ima tehnologiju da pusti i 8K. Ali o tom po tom drasticna je razlika izmedju HD i 4k, moze se naci na youtube ovih 4k snimaka pa kad pustis vidi se svaki detalj.
P.S.
Jel neko ima onaj stick Android TV da od obicnog napravi Smart,kako fercera,radi li,jel zadovoljan i vrijedi li to cudo 150 KM.
- irac300
#774 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Nemam stick, ali imam android box.mali_milojica wrote: Jel neko ima onaj stick Android TV da od obicnog napravi Smart,kako fercera,radi li,jel zadovoljan i vrijedi li to cudo 150 KM.
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#775 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Vidio sam u Imtec i po PIK-u da ima kupiti i jeftinije od 150 KM,a vala to iz Kine mi se ne da zafrkavati.
Kaze samo ga roknes u HDMI slot i deri. Meni bi najvise trebao da pustim djeci neki crtic preko youtube,mozda da ja pogledam neki video o autima ili spot i nista vise.
Kaze samo ga roknes u HDMI slot i deri. Meni bi najvise trebao da pustim djeci neki crtic preko youtube,mozda da ja pogledam neki video o autima ili spot i nista vise.