Unicredit banka - sve o tome

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Android Knego

#751 Re: Unicredit banka, all about

Post by Android Knego »

drndalo wrote:
Nisrin wrote:
vanjki wrote:Sta mislite jel bolje ovdje uzeti Kune ili dizati na bankomatima zagrebacke banke?Juces sam razmjenio 52KM i dobio 200kuna..Kao da nije los kurs u banci?

Ja sam ovdje uzela kune u mjenjacnici na carsiji...nisam puno jer sam mislila placati sve karticom...ali necu karticom placati hljeb, opekaru, izlet, kafu itd...a 200 KM u kunama sam potrosila za cas...onda sam dizala sa bakomata, uzme nekoliko pf za konverziju valute i to je to, ali mozes dici samo 100 kuna i vise- manje ne mozes :D
O cemu pricas? Kakav limit od 100 kuna ? Osim ako nemas vise na stanju debitne kartice... :cry:
ni ja ne kontam sta govori... svakog ljeta na Jadranu dizem pare na bankomatu i to mi se cini najisplativijim. nikad nikakvog limita nije bilo...
Nisrin

#752 Re: Unicredit banka, all about

Post by Nisrin »

Ne znam sta vam nije jasno i sto se sve mora crtati, fino napisah na bankomatima ZAGREBACKE BANKE mozes dici 100 kuna, ne mozes manje od tog iznosa, ne mozes 50, 60, 80 kuna itd...

Znaci, mozes dici samo 100 kuna ili vise od 100!
drndalo

#753 Re: Unicredit banka, all about

Post by drndalo »

Hm, vidi stvarno, napisala si da ne moze manje, mada ovo "vise-manje" malo buni kako je napisano... Nisam nikada probao pa ne znam... Bas cu morati to testirati...
Nisrin

#754 Re: Unicredit banka, all about

Post by Nisrin »

drndalo wrote:Hm, vidi stvarno, napisala si da ne moze manje, mada ovo "vise-manje" malo buni kako je napisano... Nisam nikada probao pa ne znam... Bas cu morati to testirati...

Dobro ista napisah, uletim na poslu i imam 10 sec da nesto napisem hhh
drndalo

#755 Re: Unicredit banka, all about

Post by drndalo »

Opa, imas posao... :wink:

Valja li to tako...? :lol:
iceman ze

#756 Re: Unicredit banka, all about

Post by iceman ze »

Nakon 5 mjeseci dobih i ja kreditnu karticu. Skoro da sam i zaboravio kada sam im predao zahtjev. Mislim da drze rekord pojedine poslovnice u radu sa klijentima.
akcija007

#757 Re: Unicredit banka, all about

Post by akcija007 »

Minimalni iznos koji daju bankomati Zagrebacke je 100 kuna. A max se dnevno moze podici 1000 maraka gotovine u bih ili u inostranstvu, je Unicredit banka propisala iz sigurnosnih razloga.
Prije se moglo podici i 50 kuna, ali vise ne pune kasete bankomata s 50 vec s min 100 kn da raju forsira na placanje karticama a manje na dizanje casha. ...
cobe_fks

#758 Re: Unicredit banka, all about

Post by cobe_fks »

Da li neko ima iskustva sa korumpiranim karticama Unicredit banke? MEni je neko nelegalno koristio karticu, nemam pojma kako... Prijavio u banci, potpisao izjavu da nisam uradio navedene transakcije niti sam kome dao punomoc. SAd to ide u proceduru. Ako je neko ima slican problem, da kaze koliko traje procedura, da li ce novac biti 100% vracen itd???
akcija007

#759 Re: Unicredit banka, all about

Post by akcija007 »

Identican problrm je imala moja mama. I to sve isto jr uradila kao I ti. I za tacno mjesec dana od dana prijema reklamacije su joj vratili novac na tekuci I ozdali su joj novu karticu s novim pinom . Sve na njihov trosak.

Mojoj mami je neko na internetu skinuo NOVAC. Prije toga je koristila karticu na njihovom bankomatu u BBI centru u SArajrvu I navodno da su joj tu neki hakeri snimili karticu ....

inace zakonski rok kada banka mora odgovoriti na prigovor je 30 dana od dana prijema prigovora^reklamacije
cobe_fks

#760 Re: Unicredit banka, all about

Post by cobe_fks »

akcija007 wrote:Identican problrm je imala moja mama. I to sve isto jr uradila kao I ti. I za tacno mjesec dana od dana prijema reklamacije su joj vratili novac na tekuci I ozdali su joj novu karticu s novim pinom . Sve na njihov trosak.

Mojoj mami je neko na internetu skinuo NOVAC. Prije toga je koristila karticu na njihovom bankomatu u BBI centru u SArajrvu I navodno da su joj tu neki hakeri snimili karticu ....

inace zakonski rok kada banka mora odgovoriti na prigovor je 30 dana od dana prijema prigovora^reklamacije
I ja sam koristio karticu na bookingu, platio ljetovanje, vjerovatno su mi tad snimili karticu i skidali pare.
Napravio sam reklamaciju, izdat ce mi novu karticu.
Sad je ostalo samo da cekam da mi vrate pare. Nadam ae da ce to biti najdalje u roku tih 30 dana.
Hvala ti za info.
akcija007

#761 Re: Unicredit banka, all about

Post by akcija007 »

Cuo sam da su I oni poceli ispitivati klijente o podacima o sprecavanju pranja novca I fin. Terorizma. Kao ISP Banka. Zna li neko vise o ovome , jeli ispituju na salterima ili kuci postom posalju upitnik ?
Pocetkom jeseca u ISP nesnosne fuzve su bile jer su skoro sve klijente ispitivali, jos I ovi ako krenu tako , do ulice ce im biti redovi.
Sodom1

#762 Re: Unicredit banka, all about

Post by Sodom1 »

iceman ze wrote:jos 3 rate kredita i nikad vise posla sa bankama necu imati.....
Pojasni prijatelju ako ti nije mrsko?
akcija007

#763 Re: Unicredit banka, all about

Post by akcija007 »

I oni su poceli izdavati beskontaktu karticu. Mastercard debit I ako nisi kotisnik yes paketa naplatit ce je 5 KM . Sve visa elextron/maestro kartice istekom automarski prelaze u beskontaktnu mastercard debit. Ko je korisnik jes paketa, besplatno je ko nije placa 5 KM. Moze I prije isteka roka zatraziti beskontaknu karticu I opet ce platiti 5 KM.
Ja nisam korisnik jes paketa I kada mi istekne kartica moram platiti 5 KM. Do sada je zamjena kartice bila besplatna.sta ako ja nr zelim beskontaktnu karticu ? Zbog cega mi oni namecu karticu koju moram platiti 5 KM ?
probook

#764 Re: Unicredit banka, all about

Post by probook »

Sodom1 wrote:
iceman ze wrote:jos 3 rate kredita i nikad vise posla sa bankama necu imati.....
Pojasni prijatelju ako ti nije mrsko?
I mene zanima :)
ferratilis

#765 Re: Unicredit banka, all about

Post by ferratilis »

Pozdrav, Koristim Visa Electron debitnu karticu koju uglavnom koristim za kupovinu online. Zanime me da li tu istu karticu mogu koristiti da primam eplate na račun, npr. dam nekom broj računa i on izvrši uplatu, ili se za to mora izvaditi druga vrsta kartice? I ako može, da li nekom dajem ovaj 16-cifreni broj na prednjoj strani. Hvala.
azdralovic

#766 Re: Unicredit banka, all about

Post by azdralovic »

ferratilis wrote:Pozdrav, Koristim Visa Electron debitnu karticu koju uglavnom koristim za kupovinu online. Zanime me da li tu istu karticu mogu koristiti da primam eplate na račun, npr. dam nekom broj računa i on izvrši uplatu, ili se za to mora izvaditi druga vrsta kartice? I ako može, da li nekom dajem ovaj 16-cifreni broj na prednjoj strani. Hvala.
mozes je koristiti za platu... s tim da ne dajes broj kartice nego transakcijski broj svog racuna... pocinje ti sa 338 za unicredit, i mozes to dobiti u bilo kojoj poslovnici ili da pogledas na izvodu...
ako je u pitanju firma koja pusta plate preko unicredita onda oni preporucuju da se koristi opsti transakcijski racun i poziv na broj ... opsti transakcijski racun mozes dobiti opet u poslovnici ili ga tvoji u firmi vec imaju, a poziv na broj su ti ovi brojevi ispod imena sto su napisani na kartici ...
N.N.

#767 Re: Unicredit banka, all about

Post by N.N. »

Imam ovu visa karticu, pa me zanima koji broj dajem ako mi neko zeli uplatiti neki novac !?
Ovaj ispod imena, ima 11 cifara ? :-D
kakavdanakneiskustvu

#768 Re: Unicredit banka, all about

Post by kakavdanakneiskustvu »

N.N. wrote:Imam ovu visa karticu, pa me zanima koji broj dajem ako mi neko zeli uplatiti neki novac !?

to pitaj u banci,dobices broj tekuceg racuna,mislim da ima 16 cifara i moguce da je to onaj donji broj na kartici
ferratilis

#769 Re: Unicredit banka, all about

Post by ferratilis »

N.N. wrote:Imam ovu visa karticu, pa me zanima koji broj dajem ako mi neko zeli uplatiti neki novac !?
Kad dobijes izvod, na njemu ima broj transakcijskog računa, taj broj daješ
colt

#770 Re: Unicredit banka, all about

Post by colt »

To je tzv partija. Ako hoćeš da daš samo partiju, moraš dati i transakcijski račun od UniCredit banke. Postoji i jednostavnija opcija, a to je daješ svoj broj transakcijskog računa (obično počinje sa 33 i ima 16 cifara) bez naveđenja partije
tusk

#771 Re: Unicredit banka, all about

Post by tusk »

Poz ljudi, koliko kosta otvaranje i odrzavanje racuna u Unicredit? Isto tako mi treba kartica pretezno za online kupovinu-paypal/ebay i sl. a ponekad i u obicnom shoppingu. Koja kartica je najpogodnija za to i koliko kosta sveukupno odrzavanje kartice sa racunom na mjesecnoj bazi?
drndalo

#772 Re: Unicredit banka, all about

Post by drndalo »

Otvaranje ne kosta nista. Vodjenje racuna kosta 1.99 KM/mjesecno (kazu da kada nema prometa nema ni ove sume).

Visa Electron ti je za te namjene najbolje rjesenje cini mi se.
Sollozzo

#773 Re: Unicredit banka, all about

Post by Sollozzo »

Pozdrav,

Imam uslugu internet bankarstva i zelio bi da placam svoje rezije putem interneta. Da li negdje postoji upustvo za popunjavanje uplatnice, direktvno me interesuju brojevi vrste prihoda, budzetska organizacija i poziv na broj.
adv.K

#774 Re: Unicredit banka, all about

Post by adv.K »

Sollozzo wrote:Pozdrav,

Imam uslugu internet bankarstva i zelio bi da placam svoje rezije putem interneta. Da li negdje postoji upustvo za popunjavanje uplatnice, direktvno me interesuju brojevi vrste prihoda, budzetska organizacija i poziv na broj.
Rezije nisu javni prihodi (porezi,takse,doprinosi,akcize itd) pa se ta polja i ne ispinjavaju kod uplate komunalnih troskova tj. rezija. Bitno je da navedes svoju sifru potrosaca ili referencu racuna koji placas.
chemix

#775 Re: Unicredit banka, all about

Post by chemix »

Radi li vam m-ba i m-token?
Meni izbaci grešku nakon što (ispravno) ukucam PIN.
A prije 2 dana je sve bilo OK.

Ostali?
Post Reply