Senaid Memić - ALL ABOUT

Post Reply
HAVANA

#751 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by HAVANA »

Zato ja cekam komisiju da samo nesto pogleda i potvrdi stanje 6 mjeseci.I docekam ih.Pogledase,odose...to bilo prije 4 mjeseca.A kredit ide vec 16 mjeseci.Nidokle.A uknjizena i cista imovina.Jbg,niciji a pare necu da dam.Hoce li iko,ikada i izasta odgovarati u ovoj zemlji.Cuj 75km. :-)
ibizza

#752 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by ibizza »

Pa prodali su i onaj dio Plandista, prije crkve sa lijeve strane...kompletna ona livada je otisla Kuvacanima, grade tu 30 "vila" :-) pa i ono je vodozastitna zona?
Vlasnik je onaj sto gradi hotel pored Ganicevog fax-a. :run:
MOSALJOZE

#753 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by MOSALJOZE »

Tačnije što je izgradio hotel :-)
mario001

#754 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by mario001 »

ibizza wrote:Pa prodali su i onaj dio Plandista, prije crkve sa lijeve strane...kompletna ona livada je otisla Kuvacanima, grade tu 30 "vila" :-) pa i ono je vodozastitna zona?
Ima li sta dole da nije prodato...Srbi su 95 zapalili Ilidzu, Memic ce je ostavii u gorem stanju
dustaban

#755 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by dustaban »

Ja samo cekam kad cemo poceti vodu polacati kuvajcanima...

:run:
Droog

#756 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by Droog »

Pa on nije normalan...
Prvo cijena je smijesna!
Drugo, ako nastave ovim tempom, zelenilo dovidjenja!

HAVANA

#757 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by HAVANA »

Nek ode jedan invalid sto je nogu ostavio za ovo govno od drzave,pa nek pokusa kupiti za 75 km m2....
Fudo Bosna

#758 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by Fudo Bosna »

Ovo je katastrofa... I nema veze sa nacijom, vjerom, kulturom. I sam sam Bošnjak i musliman,( da ne bude da sam kao "protiv Arapa", iz religijskih razloga) ali ova rasprodaja grunta na Vrelu Bosne, je atak na buducnost gadjana Sarajeva...Dakle, nije uopće bitno jesu li u pitanju Arapi/muslimani, Rusi/pravoslavci, Kinezi/budisti, bitna je naša Domovina i prodaja/pljačka grunta, našeg topraka, stranim državljanima i to u bescijenje?

Ima li šanse da se ova pljačka naše Domovine prekine? Ima li način da se krivično proceusira dosadašnja pljačka sarajevskog kantona, zar se zakonom ne može totalno zabraniti ustupanje grunta strancima, bez obzira bili Arapi, Kinezi, Nijemci?

Ljudi, ovo sa Dodikom je, po meni, čak manje opasno od trajne prodaje grunta moje/naše Domovine/Babovine !!!

Mogu li građani Sarajeva spriječiti ovu izdaju, po meni veću, (nego bježaniju iz Rajvosa 1992), ima li način, peticija, protesti, zakonsko sankcionisanje i revizija ovog lopovluka u prodaji grunta Arapima, stranim državljanima ???

Turisti, da, investicije iz zaljeva/arapske u Kanton Sarajevo da, (ali pod budnim okom inspekcije, šta se gradi po kojoj cijeni se ustupa poslovni prostor/zemljište, jesu li naši radnici svi osigurani, jeli se plaćaju sve dađbine državi BIH i slično), ali prodaja zemlje za koju smo se borili, branili i odbranili je,ne, i ova pljačka i kriminal moora stati !!!

P.S.
U Kuwaitu ni pod razno ne možeš kupovati zemlju, pogotovu u bescijenje... Gdje je moral , gdje je moralna/krivična odgovornost, naših općinskih, kantonalnih, entitetskih, i dražavnih organa, ljudi na vlasti ???
Dr Baltazar

#759 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by Dr Baltazar »

MOSALJOZE wrote:Tačnije što je izgradio hotel :-)
I uveliko zarađuje :lol: Ma najbolje ne pratiti dešavanja, sekiranja bez :-D

Treba ovo dobro provjeriti oko zemljišta da nije neka predizborna patka.

Sad sam vidio i službeno da je prodao. :-) Pa bolje da im je izdavao :run:
batara

#760 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by batara »

Fudo Bosna wrote:Ovo je katastrofa... I nema veze sa nacijom, vjerom, kulturom. I sam sam Bošnjak i musliman,( da ne bude da sam kao "protiv Arapa", iz religijskih razloga) ali ova rasprodaja grunta na Vrelu Bosne, je atak na buducnost gadjana Sarajeva...Dakle, nije uopće bitno jesu li u pitanju Arapi/muslimani, Rusi/pravoslavci, Kinezi/budisti, bitna je naša Domovina i prodaja/pljačka grunta, našeg topraka, stranim državljanima i to u bescijenje?

Ima li šanse da se ova pljačka naše Domovine prekine? Ima li način da se krivično proceusira dosadašnja pljačka sarajevskog kantona, zar se zakonom ne može totalno zabraniti ustupanje grunta strancima, bez obzira bili Arapi, Kinezi, Nijemci?

Ljudi, ovo sa Dodikom je, po meni, čak manje opasno od trajne prodaje grunta moje/naše Domovine/Babovine !!!

Mogu li građani Sarajeva spriječiti ovu izdaju, po meni veću, (nego bježaniju iz Rajvosa 1992), ima li način, peticija, protesti, zakonsko sankcionisanje i revizija ovog lopovluka u prodaji grunta Arapima, stranim državljanima ???

Turisti, da, investicije iz zaljeva/arapske u Kanton Sarajevo da, (ali pod budnim okom inspekcije, šta se gradi po kojoj cijeni se ustupa poslovni prostor/zemljište, jesu li naši radnici svi osigurani, jeli se plaćaju sve dađbine državi BIH i slično), ali prodaja zemlje za koju smo se borili, branili i odbranili je,ne, i ova pljačka i kriminal moora stati !!!

P.S.
U Kuwaitu ni pod razno ne možeš kupovati zemlju, pogotovu u bescijenje... Gdje je moral , gdje je moralna/krivična odgovornost, naših općinskih, kantonalnih, entitetskih, i dražavnih organa, ljudi na vlasti ???

+1

Sta ce seljak od nacelnika, rodjenu mater bi prodo za marku a ne drzavno. Crno nam se pise, kako su poceli prodavati zemlju...nije mi jasno sto ih po rs-u ne vodaju i tamo neka im prodaju do mile volje :-?
alipasijaner

#761 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by alipasijaner »

nekom rat nekom brat....
Logovan

#762 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by Logovan »

Droog wrote:Pa on nije normalan...
Prvo cijena je smijesna!

Ma kako god okreneš, nama je zelenilo doviđenja, a sad hoće li graditi neki naš, Kuvajćanin ili neki treći, nebitno.
vješalica

#763 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by vješalica »

Fudo Bosna wrote:Ovo je katastrofa... I nema veze sa nacijom, vjerom, kulturom. I sam sam Bošnjak i musliman,( da ne bude da sam kao "protiv Arapa", iz religijskih razloga) ali ova rasprodaja grunta na Vrelu Bosne, je atak na buducnost gadjana Sarajeva...Dakle, nije uopće bitno jesu li u pitanju Arapi/muslimani, Rusi/pravoslavci, Kinezi/budisti, bitna je naša Domovina i prodaja/pljačka grunta, našeg topraka, stranim državljanima i to u bescijenje?

P.S.
sad ima da se jave pojedinci sa jedne druge teme da objasne kako su investicije pozitivne i dobrodošle
i kako nemaju ništa protiv jer to svugdje u svijetu tako funkcioniše
ilidža je otišla davno u Q poslije ratnom turom doseljavanja sa istoka
Bradafilozof

#764 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by Bradafilozof »

mario001 wrote:
ibizza wrote:Pa prodali su i onaj dio Plandista, prije crkve sa lijeve strane...kompletna ona livada je otisla Kuvacanima, grade tu 30 "vila" :-) pa i ono je vodozastitna zona?
Ima li sta dole da nije prodato...Srbi su 95 zapalili Ilidzu, Memic ce je ostavii u gorem stanju
I sto je najgore opet ce ga sda kandidovati. Ide jos jedan mandat od 4g.

ilidza je zrela za građansku pobunu.
MOSALJOZE

#765 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by MOSALJOZE »

Inače protu kandidati su :roll:
Ne znaš koji je gori
mario001

#766 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by mario001 »

MOSALJOZE wrote:Inače protu kandidati su :roll:
Ne znaš koji je gori

I to je dio problema, zato on i moze prodavati zemlju na Vreu Bosne mjesec pred izbore, nema mu ko to ni spocittati niti politicki profitirati na tome.
MOSALJOZE

#767 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by MOSALJOZE »

mario001 wrote:
Ne znaš koji je gori

I to je dio problema, zato on i moze prodavati zemlju na Vreu Bosne mjesec pred izbore, nema mu ko to ni spocittati niti politicki profitirati na tome.
Pa zna da je njegov mandat 99%.On zna koji regulacioni gura,ovi iz vijeća samo dižu ruke,a Mema prodaje.
Dr Baltazar

#769 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by Dr Baltazar »

Ako ima ko bolji za načelnika recite da glasam za njega. Ovako kad se sve sagleda Memić je opet (naj)bolji izbor.
mario001

#770 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by mario001 »

MOSALJOZE wrote:
mario001 wrote:
Ne znaš koji je gori

Pa zna da je njegov mandat 99%.On zna koji regulacioni gura,ovi iz vijeća samo dižu ruke,a Mema prodaje.
Ima li opozicije u vijecu ili je sve pod kontrolom??
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#771 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by Truba »

politicari su svi ista govna
i onda mi dodju ovdje pričati kako su jedni bolji od drugih i kako sda nisu desnicari

mema je donald tramp Ilidze ima toliko bisera koje je rekao i uradio...
i onda neko kaze da je hilari bolja :lol: a ista govna

samo je potrebno da se mijenjaju...vjerovao sam da ce sbb pobijediti samo da se naviknemo na mijenjanje lica...ali jok poklopise ih

pa stoga pitam za koga da glasam za načelnika???
golfiista

#772 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by golfiista »

mali_milojica wrote:Na Vrelu Bosne prodali zemljiste od 580m2 po 75 KM/m2 nakim Kuvajcanima. Majku vam lopovsku kakva je to cijena?
Pa na losijim lokacijama je zemlja skuplja.
Ima Odluka u Službenim novinama, tamo imaš broj parcele, pogledaj gdje se nalazi, kakav je pristup, čije su parcele okolo i cemu sluzi, pa onda napisi koliko bi je ti takvu platio ;)
statixx

#773 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by statixx »

Droog wrote:Pa on nije normalan...
Prvo cijena je smijesna!

Cuj dovidjenja, 'nas ti kolko je Memo tresnji posadio ba... :lol:
MOSALJOZE

#774 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by MOSALJOZE »

Ispravka krivog navoda
Nisu trešnje,nego višnje :D
HAVANA

#775 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by HAVANA »

golfiista wrote:
mali_milojica wrote:Na Vrelu Bosne prodali zemljiste od 580m2 po 75 KM/m2 nakim Kuvajcanima. Majku vam lopovsku kakva je to cijena?
Pa na losijim lokacijama je zemlja skuplja.
Ima Odluka u Službenim novinama, tamo imaš broj parcele, pogledaj gdje se nalazi, kakav je pristup, čije su parcele okolo i cemu sluzi, pa onda napisi koliko bi je ti takvu platio ;)
Ima li jos kakva gradjevinska parcela da se prodaje,evo ja bi kupio po 75km m2? Da ne idem pitat,smijace mi se. :roll: Il u onom dijelu prije crkve,plandiste,kako li?Nisam arap,para nemam nakih posebnih,uzmem kredit pa kupim.Para u kesi ne dam.Kafu ne dam.Procijeniteljima iz porezne isto ne dam kad traze da ne dizu osnovicu za porez,arhitektu sam biram,ne onog kojeg oni kazu da bi zavrsili papire,elem moje pare ne dam nikom nako.Volim popit,ne klanjam se allahu,idem na festivale i mjesta dje ima oskudno odjevenih zena,nosim mindjusu i slusam sejtansku muziku.Mogu li ja kupiti sta od giganta sa ilidze?Usput da te pitam hoce li im biti prihvacena osnovica za porez u toj zoni na tu vrijednost? :oops: Meni nisu prihvatili na stupu,.bas cudno.Toliko godina radim,imam firmu,ucesnik narodno oslobodilacke borbe :oops: I nek rijese brze urbanisticke i gradjevinske,ne zive ljudi po 300 godina da njih mogu cekat.Brze onaj kod mupa zgradu napravi na onoj zemlji ,nego sto meni treba da urbanisticku dobijem na cistoj zemlji i objektu.Imao bih jos dosta pitanja da znam da tamo radis.Nemam koga da pitam,ko da sam se u kladnju rodio a ne u sarajevu. :bih: Nek prodaju,samo nek prodaju,za lijeka im trebalo.
Post Reply