A šta to konkretno ne valja u njegovoj gramatici?Crvena Tifoza wrote:faer wrote: napiši. ali pokušaj napisati na jeziku koji ti bolje ide od ovoga na kojem sada pokušavaš pisati.
Aha.![]()
Sada slijedi pokušaj ismijavanja, a gramatika ti nije jača strana. Jadno.![]()
Inicijativa Prvi Mart
-
developer10
#751 Re: Inicijativa Prvi Mart
-
faer
#752 Re: Inicijativa Prvi Mart
ovdje nije tema moja gramatika. tema je ničim potkrijepljena tvrdnja da je suljagić bio loš u kongresu. @crvena tifoza nam dođe neke činjenice kojom bi potkrijepila svoju tvrdnju?developer10 wrote:A šta to konkretno ne valja u njegovoj gramatici?Crvena Tifoza wrote:faer wrote: napiši. ali pokušaj napisati na jeziku koji ti bolje ide od ovoga na kojem sada pokušavaš pisati.
Aha.![]()
Sada slijedi pokušaj ismijavanja, a gramatika ti nije jača strana. Jadno.![]()
-
Crvena Tifoza
#753 Re: Inicijativa Prvi Mart
faer wrote:
ovdje nije tema moja gramatika. tema je ničim potkrijepljena tvrdnja da je suljagić bio loš u kongresu. @crvena tifoza nam dođe neke činjenice kojom bi potkrijepila svoju tvrdnju?
"Predsjedniče"
Ali, pošto podržavam ideju i pokret Prvi Mart, i vidim to kao početak nekog novog poretka u BiH društvu, ne želim da idem u dalju raspravu. Za svako pozitivno djelo postoje i kritike, tako da bode oči onaj tekst kako su izlaganja prošla uspješno. Treba biti realan, a ne pisati hvalospjeve.
Lijep pozdrav.
-
faer
#754 Re: Inicijativa Prvi Mart
ok. "kultura govora na sastanku poslije". šta još? šta je to tokom javne prezentacije loše uradio?Crvena Tifoza wrote:faer wrote:
ovdje nije tema moja gramatika. tema je ničim potkrijepljena tvrdnja da je suljagić bio loš u kongresu. @crvena tifoza nam dođe neke činjenice kojom bi potkrijepila svoju tvrdnju?
"Predsjedniče"ovdje nije tema ni moj jezik. Nego, vrlo dobro znamo i ja i ti šta je bilo u ponedjeljak, ko je napustio salu (nikakvi "karadžićevci"), pa kultura govora na sastanku poslije. Pošto je forum otvoren za široke narodne mase, nebi želio da javno izlazim u javnost sa detaljima.
Ali, pošto podržavam ideju i pokret Prvi Mart, i vidim to kao početak nekog novog poretka u BiH društvu, ne želim da idem u dalju raspravu. Za svako pozitivno djelo postoje i kritike, tako da bode oči onaj tekst kako su izlaganja prošla uspješno. Treba biti realan, a ne pisati hvalospjeve.
Lijep pozdrav.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#755 Re: Inicijativa Prvi Mart
Crvena Tifoza wrote:faer wrote:
"Predsjedniče"ovdje nije tema ni moj jezik. Nego, vrlo dobro znamo i ja i ti šta je bilo u ponedjeljak, ko je napustio salu (nikakvi "karadžićevci"), pa kultura govora na sastanku poslije. Pošto je forum otvoren za široke narodne mase, nebi želio da javno izlazim u javnost sa detaljima.
Lijep pozdrav.
Tita mi koliko nadrami ko da je nekoga tamo išamarao u najmanju ruku i napravio međunarodni incident. Haj ba više napiši tu riječ što je ponavljao samo da vidim jel vrijedna ove rasprave od jedne stranice ili ko žvaku razvlačiš jedno NIŠTA ovdje samo trolanja radi
-
udrch
#756 Re: Inicijativa Prvi Mart
- JoseMujica
#757 Re: Inicijativa Prvi Mart
negumo nikako ove što nešto okolo seruckaju
... oma cire šta misliš , da ne gubimo vrijeme i energiju pogađajući...nije Kviskoteka nego forum
- heckler
#758 Re: Inicijativa Prvi Mart
Smorove na ignore samo.
Mene interesuje ima li pomaka i tuzbi za ovo otimanje licnih.
Mene interesuje ima li pomaka i tuzbi za ovo otimanje licnih.
- JoseMujica
#759 Re: Inicijativa Prvi Mart
ih ti ko eustahije brzić...to je bolan nezavisno i pravedno srpsko pravosuđe....stiće na red 2099. godine
- heckler
#760 Re: Inicijativa Prvi Mart
I to me interesuje. Ako je zakon o prebivalistu na drzavnom nivou, a i izdavanje licnih dokumenata na drzavnom nivou, zasto onda Sud BiH ne bi bio nadlezan?
- JoseMujica
#761 Re: Inicijativa Prvi Mart
baze podataka su lokalne...izdaju tebi državne institucije lična dokumenta al su baza i svi oni "stari" papiri lokalni
- heckler
#762 Re: Inicijativa Prvi Mart
Ali pravila o regulisanju tih lokalnih baza podataka se valjda povinuju zakonima sa viseg nivoa?
- JoseMujica
#763 Re: Inicijativa Prvi Mart
teorijski bi ne trebala nego morala postojati subordinacija zakonodavstva, ali da to imamo u praksi slučaj Sejdić-Finci ne bi ni postojao.
centralni problem je što su plemena iznad bilo kojeg zakona ili ti moreš se na svaki zakon u nas popišati kad Mića ili Serić zapjene s mikrofonom u ruci
centralni problem je što su plemena iznad bilo kojeg zakona ili ti moreš se na svaki zakon u nas popišati kad Mića ili Serić zapjene s mikrofonom u ruci
- JoseMujica
#765 Re: Inicijativa Prvi Mart
na žalost
i našu sramotu
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#766 Re: Inicijativa Prvi Mart
Hoće li se ''1. mart'' izjasniti o Popisu stanovništva? Kakav je njihov stav?
Oko milion i po državljana Bosne i Hercegovine iz prognane dijaspore ostaće izvan popisivanja. Ja se zalažem za BOJKOT.
Brinu me, međutim, drakonske kazne za BOJKOTOVANJE POPISA.
Oko milion i po državljana Bosne i Hercegovine iz prognane dijaspore ostaće izvan popisivanja. Ja se zalažem za BOJKOT.
Brinu me, međutim, drakonske kazne za BOJKOTOVANJE POPISA.
-
udrch
#767 Re: Inicijativa Prvi Mart
bojkot je apsolutno neprihvtljiv..to je još jedna podvala braniteljima Bosne..bojkot popisa je na nivou plebiscita iz 1992. godine koji je organizirao SDS..
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#768 Re: Inicijativa Prvi Mart
Ako je BOJKOT POPISA neprihvatljiv, šta je onda, prihvatljivo,...šta preporučuju oni dijaspori koja je ovim POPISOM zakinuta podebelo. Hem ih istjeralo iz njihovih kuća, hem ih sada neće popisati, a svakomjesčno šalju putem WESTERN-UNIONA pomoć kojom čuvaju socijalni mir u domovini.udrch wrote:bojkot je apsolutno neprihvtljiv..to je još jedna podvala braniteljima Bosne..bojkot popisa je na nivou plebiscita iz 1992. godine koji je organizirao SDS..
Mogli bi Evropljani napraviti izuzetak nekakav, pa ovaj put da POPISIJU BH. DIJASPORU.
Ko će Evropljanima predstaviti ovaj problem, ako neće GI ''Prvi mart''?
-
udrch
#769 Re: Inicijativa Prvi Mart
ne bih ti znao tačno reći, ali bojkot bi napravio dodatne probleme..PipiDugaDevetka wrote:Ako je BOJKOT POPISA neprihvatljiv, šta je onda, prihvatljivo,...šta preporučuju oni dijaspori koja je ovim POPISOM zakinuta podebelo. Hem ih istjeralo iz njihovih kuća, hem ih sada neće popisati, a svakomjesčno šalju putem WESTERN-UNIONA pomoć kojom čuvaju socijalni mir u domovini.udrch wrote:bojkot je apsolutno neprihvtljiv..to je još jedna podvala braniteljima Bosne..bojkot popisa je na nivou plebiscita iz 1992. godine koji je organizirao SDS..
Mogli bi Evropljani napraviti izuzetak nekakav, pa ovaj put da POPISIJU BH. DIJASPORU.
Ko će Evropljanima predstaviti ovaj problem, ako neće GI ''Prvi mart''?
ako se popis održava prema aurostatu onda trebamo se držati pravila..
dijaspora ima načina da bude popisana ako istinski voli ovu zemlju..
ja znam da se mnogi spremaju da dođu tek u oktobru..
- JoseMujica
#770 Re: Inicijativa Prvi Mart
laž je da nema opcije za dijasporu...ima al se ne ide od vrata do vrata već svako iz dijaspore, ko hoće da se popiše, će imati popisnicu na web stranici Agencije za statistiku...popuni je i pošalje ovoj agenciji (sad ne znam tačno jel poštom ili emajlom)
a bojkot popisa je glupost (doduše manja) od bojkota ili apstinencije na izborima
a bojkot popisa je glupost (doduše manja) od bojkota ili apstinencije na izborima
- PipiDugaDevetka
#771 Re: Inicijativa Prvi Mart
Daj Bože da bude masovan odziv dijaspore. Nadam se uspjehu i prilikom popisa 2013.g. i uspjehu prilkom izbora 2014.g.JoseMujica wrote:laž je da nema opcije za dijasporu...ima al se ne ide od vrata do vrata već svako iz dijaspore, ko hoće da se popiše, će imati popisnicu na web stranici Agencije za statistiku...popuni je i pošalje ovoj agenciji (sad ne znam tačno jel poštom ili emajlom)
Go ahead ''Prvi mart''!Go!
- JoseMujica
#772 Re: Inicijativa Prvi Mart
za 1.mart izbori su mnogo važniji...bio bi i popis važan (teoretski) ali kad bi bilo moguće da se ljudi popišu tamo gdje su živjeli, jer bi se time mogla tražiti zastupljneost u npr. administraciji i firmama u javnom vlasništvu.
1. to je nemoguće
2. sve i da se popišeš tako ko da nekog libo tuki za tim popisom (ima onaj iz 91 pa ga niko danas ne hebe pet posto)
1. to je nemoguće
2. sve i da se popišeš tako ko da nekog libo tuki za tim popisom (ima onaj iz 91 pa ga niko danas ne hebe pet posto)
- PipiDugaDevetka
#773 Re: Inicijativa Prvi Mart
Posljednji voz da se uskoči u njega da bi se imalo ''gdje mrijeti'' je ovaj POPIS 2013.g. Svako ima želju da u zavičaju mrije. Djeca su sada stranci, i daj Bože da su odgojena tako da poštuju starce, da su naučila jezik,...JoseMujica wrote:za 1.mart izbori su mnogo važniji...bio bi i popis važan (teoretski) ali kad bi bilo moguće da se ljudi popišu tamo gdje su živjeli, jer bi se time mogla tražiti zastupljneost u npr. administraciji i firmama u javnom vlasništvu.
1. to je nemoguće
-
udrch
#774 Re: Inicijativa Prvi Mart
dijaspora se može popisati na dva načina
1. preko web stranice, ali tada će ući u ukupno stanovništvo BiH
2. da dođe svojoj kući i da popiše sve članove svoje porodice koji imaju LK ako su punoljetni ili rodni list ako nisu..
ovaj drugi način jeste skuplji, ali tako betoniraš temelje ove zemlje..bitno je samo kada dođe popisivač da na dva trik pitanja a koji direktno utiču na to da li će dotični ući u ukupno stanovništvo tog popisnog mjesta ili će ući kao dijaspora..ta bitna pitanja jesu: da li si odsustvovao iz mjesta prebivališta duže od godinu dana i drugo da li planiraš odsustvovati u narednom periodu duže od godinu dana..bitno je reći da nisi odsustvovao duže od godinu dana i da ne planiraš..popisivači nemaju nikakve ovlasti da ovo provjeravaju..a uostalom ako dolaziš na godišnji ovdje svake godine ti nisi ništa slagao...
1. preko web stranice, ali tada će ući u ukupno stanovništvo BiH
2. da dođe svojoj kući i da popiše sve članove svoje porodice koji imaju LK ako su punoljetni ili rodni list ako nisu..
ovaj drugi način jeste skuplji, ali tako betoniraš temelje ove zemlje..bitno je samo kada dođe popisivač da na dva trik pitanja a koji direktno utiču na to da li će dotični ući u ukupno stanovništvo tog popisnog mjesta ili će ući kao dijaspora..ta bitna pitanja jesu: da li si odsustvovao iz mjesta prebivališta duže od godinu dana i drugo da li planiraš odsustvovati u narednom periodu duže od godinu dana..bitno je reći da nisi odsustvovao duže od godinu dana i da ne planiraš..popisivači nemaju nikakve ovlasti da ovo provjeravaju..a uostalom ako dolaziš na godišnji ovdje svake godine ti nisi ništa slagao...
- vatrogasac
#775 Re: Inicijativa Prvi Mart
Dobar i zanimljiv intervju bi sinoć sa Suljagićem na MTV Igman o "Prvom Martu". Trebale bi mu i druge televizije dati prostora.