Eurobasket 2013 u Sloveniji

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Murat Sabanovic

#751 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Murat Sabanovic »

ISR 71
GBR 75

LAT 86
BIH 75

GEO 84
POL 67

TUR 55
FIN 61
Mr. Brightside

#752 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Mr. Brightside »

ti živiš u oblacima mala...

prosjek prosjeka smo, uvijek i bili, i ostaćemo još dugo, zato keep it cool, cilj je ne obrukati se, sve ostalo je senzacija.
zlajapravaraja

#753 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by zlajapravaraja »

Asamoah Gyan wrote:Mi smo u rangu ispod FInske, a ispod nas je bezdan evropske košarke.
Finska upravo pobijedila Tursku ;-)

Ova prvenstva se trebaju odrzavati svake 4 godine, sa 16 reprezentacija naravno, a zdravi igraci bi se morali odazivati ako ne zele suspenziju, ili tako nesto. Vec u prvim utakmicama se vidi da neki igraju bez ikakvog zara, pogotovo starije reprezentacije. Ovo im dodje kao jeftina zajebancija umjesto priprema s klubom za novu sezonu.

Jedino se ovi levati iz zlj zemalja trude da bi pronasli klub u razvijenijim ligama.

Jebo kosarku kad je svako i igra :D

P.S. Mirza je danas usrao utakmicu, jer pored Zeke i Djedovica ne mora da forsira suteve, nego ih samo cekat na krilu.

Aco - daj odmah ostavku.
MOSALJOZE

#754 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by MOSALJOZE »

It_is_a_Leclerc wrote:
leškarenje wrote:Ovo je nasa najjadnija ekipa sto je ikad igrala,puuu jadovi jedni....a Teletovica zvanog šiška bi vec sada nabio nogom u guzicu iz reprezentacije.
Što ?! 18 poena ?!

Malo li je ?!
Baš se teško odbraniti od pljuvača nikad ih nema i samo čekaju.Samo neznalice i neupućeni su očekivali neku pobjedu.Naravno bilo je i grešaka to treba priznati,ali ljudi shvatite mi imamo kombinaciju Mirza-Zeko-Đedović i sad je Kikanović odigrao solidno nebitno.I to su 3 igrača,a na EB treba da igra njih 12.Pisao sam već kod jačih ekipa izadje "Mirza" udje "Mirza",a mi realno gledajući imamo 3 igrača koja nam drze igru.Slazem se da i onog nisu smjeli pustiti da zabije 24 poena,ali odgovor na tog čovjek je bio Andrija Stipanović i zbog toga je Aco toliko insistirao na Andriji.Kada smo igrali kvalifikacije sjetite se svojih postova nije teško se vratiti na druge teme i vidjeti kako ste uzdizali igrače,selektora i sve ostalo.Sad se traze neke ostavke motke se spominju.Smješno poznavanje košarke
Sir Charles

#755 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Sir Charles »

-LIBERO- wrote:Ovo je nasa realnost.

Druga je stvar, tj. prva, sto smo mi takav narod koji jako laku upada u neke umisljene pobjednicke euforije, i onda kada se desi poraz kao sada, padamo na dno-dna.

Svako ko je realno gledao na nas trenutni kvalitet, znao je da je plasama u drugu rundu takmicenja ravno kao da smo usli u finale EP. Druga je stvar sto vecina nasih ljudi sebi stvara neka nerealna i velika ocekivanja...pa se kao iznenadjuju i drame kada ovako izgubimo.
Ma 100% si u pravu, ali je najveci problem sto nema zalaganja i timske igre. Zato su ljudi i razocarani. Nije problem izgubiti, ali kada das sve od sebe i odigras najbolje sto znas.
Mr. Brightside

#756 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Mr. Brightside »

Latvija je imala 48 poena s klupe, mi 5 ako se ne varam, i onda neki glupan krivi Mirzu za neuspjeh, aghh
jasko_ba

#757 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by jasko_ba »

I prije pocetka sam najavio da je za nas realno 4 mjesto u grupi. Mora se jos dosta toga potrefiti pa da mozemo nesto ocekivati.
Mada, nisam ocekivao ovaj kiks protiv latvije, to smo jednostavno morali dobiti :(
Mustang1

#758 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Mustang1 »

Ma nije problem izgubiti .. Izgube i bolje pa sta .. Problem je kad izgubis jer si picka i ne dajes svoj maximum !
Tesla10

#759 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Tesla10 »

Sir Charles wrote:
Tesla10 wrote:
Sir Charles wrote:Ma ovi bhf bi trebali sici dole i isamarati gamad. Ljudi se potrose, od usta odvoje da ih odu gledati, a oni ovako. Toljage u ruke i rastjeraj gamad. Fuj. Gade mi se
Balkanski mentalitet je nevjerovatan :roll: .
Cuj balkanski mentalitet. Pa hajd reci STA je bilo dobro u ovoj utakmici?! Eto pripremne necemo racunati, ipak su pripremne, ali eto ova. Imenuj samo jednu dobru stvar koju su napravili! Samo jednu.
Govorim za ovo šamaranje, ne govorim o utakmici. Utakmicu nisam ni gledao, al' opet kažem da nije riješenje da uđu dole i da ih izudaraju :roll: .
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#760 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Velkoski »

4 asistencije :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
It_is_a_Leclerc

#761 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by It_is_a_Leclerc »

Sir Charles wrote:

Druga je stvar, tj. prva, sto smo mi takav narod koji jako laku upada u neke umisljene pobjednicke euforije, i onda kada se desi poraz kao sada, padamo na dno-dna.

Svako ko je realno gledao na nas trenutni kvalitet, znao je da je plasama u drugu rundu takmicenja ravno kao da smo usli u finale EP. Druga je stvar sto vecina nasih ljudi sebi stvara neka nerealna i velika ocekivanja...pa se kao iznenadjuju i drame kada ovako izgubimo.
Ma 100% si u pravu, ali je najveci problem sto nema zalaganja i timske igre. Zato su ljudi i razocarani. Nije problem izgubiti, ali kada das sve od sebe i odigras najbolje sto znas.
Šta bi ti konkretno uradio drugačije na njihovom mjestu ?!
Taktički smo sjebali stvari. Ljudi su nas ubili sa centarskih pozicija, a ja sam govorio cijelo vrijeme - Andrija, Andrija, Andrija, dok su me uvjeravali kako protiv Latvije centri nisu potrebni. Eto kako nisu.

Ovi igrači su dali svoj maksimum, ali taj maksimum je, protiv šuterski raspoloženog protivnika, ovo što smo vidjeli.

Ne može osovina Đedović-Wright-Teletović vući jednu reprezentaciju, pa makar to bila i BIH. I to je to.
Mr. Brightside

#762 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Mr. Brightside »

leškarenje wrote:
Mr. Brightside wrote:Latvija je imala 48 poena s klupe, mi 5 ako se ne varam, i onda neki glupan krivi Mirzu za neuspjeh, aghh
Prijavljen si :-)
Dalje,taj isti tvoj idol je sje'bo 15 napada...sto svojim nerezonskim sutevima,sto onim smijesnim ulascima pod kos ....
ko si ti, i kakve veze imaš s mojim postom :-) :lol:
Sir Charles

#763 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Sir Charles »

Tesla10 wrote:Govorim za ovo šamaranje, ne govorim o utakmici. Utakmicu nisam ni gledao, al' opet kažem da nije riješenje da uđu dole i da ih izudaraju :roll: .
Ma to je bilo vise figurativni receno. Ko je ikad trenirao neki kolektivni sport, zna kako se sebicnost i nezalaganje kaznjava. Prvo te trener izdribla na treningu, pa jos sjedi na klupu, pa kad propisas krv i pokazes da hoces i da ynas i dodati, e hajd sad sine udji malo u igru.
jasko_ba

#764 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by jasko_ba »

jasko_ba wrote:Kolektivno pljuvanje po teletovicu danas, isplivase strucnjaci nikad prije :lol: :roll:
Image
Image
To nas i ocekuje na evropskom. Od Mirza kralju boze, do mirza jeb*mo ti mater.
Dzeko je mala maca sta rade ovdje. :(
Post od prije mjesec dana :roll:
Arteta

#765 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Arteta »

leškarenje wrote:
Mr. Brightside wrote:Latvija je imala 48 poena s klupe, mi 5 ako se ne varam, i onda neki glupan krivi Mirzu za neuspjeh, aghh
Prijavljen si :-)
Dalje,taj isti tvoj idol je sje'bo 15 napada...sto svojim nerezonskim sutevima,sto onim smijesnim ulascima pod kos ....
Da nije imao tih suteva i tih ulazaka mi bi izgubili jos vecom razlikom.
cindrlimindrli

#766 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by cindrlimindrli »

It_is_a_Leclerc wrote:Taktički smo sjebali stvari. Ljudi su nas ubili sa centarskih pozicija
Netacno, ljudi su nas ubili tricama, mislim da smo imali vise skokova od njih.
KENJAC

#767 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by KENJAC »

E toga se jarane bojim i u fudbalu !!! Ljudi, plasman na Evropsko prvenstvo je USPJEH i tacka !!!
It_is_a_Leclerc

#768 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

I da... Da odemo u drugi krug Eurobasketa, i da zabilježimo možebitno čak i bolji rezultat od toga, očekujem kad Đedović Jr., Buza, Nurkić, Glogovac, Predić, Aleksić, Galić, Sulejmanović, Polutak i još pokoji junior ili kadet, za pet-šest godina, stasa u seniorskoj konkurenciji i priključi se Teletoviću i Đedoviću.

Dotad, kuburenje sa Mašićem (0/4), Šutalom, Sinanovićem i dr.
It_is_a_Leclerc

#769 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

cindrlimindrli wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Taktički smo sjebali stvari. Ljudi su nas ubili sa centarskih pozicija
A ono šetanje i šutevi sa poludistance ?! :-)
Asamoah Gyan

#770 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Asamoah Gyan »

It_is_a_Leclerc wrote: Taktički smo sjebali stvari. Ljudi su nas ubili sa centarskih pozicija, a ja sam govorio cijelo vrijeme - Andrija, Andrija, Andrija, dok su me uvjeravali kako protiv Latvije centri nisu potrebni. Eto kako nisu.

Ovi igrači su dali svoj maksimum, ali taj maksimum je, protiv šuterski raspoloženog protivnika, ovo što smo vidjeli.

Ne može osovina Đedović-Wright-Teletović vući jednu reprezentaciju, pa makar to bila i BIH. I to je to.
Pa upravo protiv ekipa kao što je ova Latvija koja pripada c razredu europske košarke i koja igra na ovaj način da svako živ šutira odakle god hoće, visoki igrači ispod koša su najpotrebniji, pogotovo u napadu. I tamo gdje smo morali biti nadmoćni u odnosu na ove latvijske letve mi smo bili smiješni. Šta više reći.
Last edited by Asamoah Gyan on 04/09/2013 16:51, edited 1 time in total.
Sir Charles

#771 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Sir Charles »

It_is_a_Leclerc wrote:Šta bi ti konkretno uradio drugačije na njihovom mjestu ?!
Taktički smo sjebali stvari. Ljudi su nas ubili sa centarskih pozicija, a ja sam govorio cijelo vrijeme - Andrija, Andrija, Andrija, dok su me uvjeravali kako protiv Latvije centri nisu potrebni. Eto kako nisu.

Kakav je to maksimum kada uzmes loptu pretrcis teren i zabijas se u 3-4 protivnicka igraca ili samo stanes kod linije za 3 poena i opleti, pa mozda pogodis i obruc. Svaki napad nam je zavrsen za 4-5 sekundi. Vec sam napisao, nije problem izgubiti, ali ako igras kao tim i das sve od sebe, a ovo nije bilo ni blizu toga
Mustang1

#772 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Mustang1 »

Nije bio problem napad .. Jest bio ali ne toliko koliko odbrana .. Cinjenica je da koliko sam ja vidio Zack se najvise trudio .. Djedovic je pokusavao ali svaki put je bilo soliranje ili njega ili Zacka ili Mirze .. Mirza je onda na kraju forsirao i jbg .. Sve sto treba napraviti je cvrsca odbrana uz igraca pa makar i po cijenu tehnicke i velikog broja prekrsaja ali samo cvrsce .. U trecem dijelu ja mislim da je onaj jedan usao na polaganje i poklopili ga i Mirza i Nihad .. Nakon toga mu nije palo na pamet da krene pod kos !
Arteta

#773 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Arteta »

leškarenje wrote: E jeste nas spasio u pm.....pa jarane on isto amater izgleda,a ne ko neko sto igra u NBA-u...
Od svih igraca je najbolje ublazio poraz i sad ga trebamo pljuvati?
Mr. Brightside

#774 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Mr. Brightside »

It_is_a_Leclerc wrote:
cindrlimindrli wrote:
nije se mogao Freimanis braniti, pogađao je preteške šuteve s one pozicije...

skakački smo im parirali, barem statistika ne laže.
cindrlimindrli

#775 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by cindrlimindrli »

It_is_a_Leclerc wrote:
cindrlimindrli wrote:
Da, uglavnom vanjskim sutem, tu ti centar ne pomaze. Malo smo se priblizili kad smo probali sa niskom postavom, brze
prenosili loptu, Mirza se probudio i onda kad se lomi utakmica imas nerezonske poteze tipa, Djedovic u kontri 3 na
1 i on na silu pokusava probiti...4 asistencije citavu utakmicu.
Locked