SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Control panel

#751 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Control panel »

kokuz_sa wrote:
Control panel wrote:
Chmoljo wrote:spominješ kineske uniforme, pa pitam: jeste li se ikada organizovali pa tražili bolje uvjete rada?

ja recimo znam da je sindikat bio jako revnosan po pitanju odgovaranju policajaca od tužbi u kojima su tražili svoje pare.
kineske uniforme ili nase loseg kvaliteta su im uvijek bile. ali su se samo pobunili kada je dosao sdp-ov ministar. a kada je njihov sute ko picke. a tender fino kaze najpovoljniji ponudjac. oni bi alfinu uniformu ili 5.11, za jeftine pare, e ne moze. sto bi onu jednu kupili mogu 10 kineskih.

izvinjavam se na izrazu, morao sam ga upotrijebiti radi slikovitosti situacije.
sa cosicem i djozom isturenim rukama SDA nasa policija nema buducnosti.
nisu se oni pobunili jer je dosao SDp-ov ministar
nego su se u MUP-u pobunile odredjene struje kojima je taj ministar zelio stati na rep..i koji je zelio da se sve vrsi po zakonu..od zaposljavanja u mupu pa do svega

koliko znam iz pisanih medija prijasnje nabavke sve policijske opreme su vrsene bez nekog adekvatnog zakona i konkursa..sada je ovo uradjeno sve po PS-u
al zakon o nabavkama opreme je bio lose sastavljen pa je tako doslo do toga da je nasa firma koje je pobjedila na konkursu hladno isporucila kinesku opremu..

koliko znam Budimlic tek kad je postao ministar negdje je vidio par policajaca koji kafenisu a auto parkirano na trotuari..i kad im je prisao i kazao da ga sklone odatle da ne moze tu ispast zamal nije ispala tuca jer ovi nisu ni znali ko je ministar
pa su propisno poslije naruzeni..

kad j ebudimlic zelio uvesti malo drugaciju organizaciju policije da ne bi bilo zastite politickih partija koje su tad podobne..tome s eusprotivi jako elvedin konakovic SDA sportista koji izgleda zna puno vise o organizaciji policije nego dudimlic koji ima doktorat i koji predaje na faxu za kriminalistiku i koji je cijeli radni vijek vezan za propise i zakone..
a konakovic propali kosarkas i covjek koji je KK Bosna zavio u crnno
:thumbup:

covjek brzo uci. pa zavrsi fakultet za 15 dana. jebo ti grad kad su u njemu glavne face konakovic, cardzic, radeljas...
mentalist

#752 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by mentalist »

mali_balon wrote:Da ne citiram terciusov kompletan post, priznam procitao sam samo dio gdje bi da on vrsiti i ono prvo pitanje "Znate li kako je hodati po mokrom"
Evo jedna odgovor na to sve DAJ OTKAZ ako ti toliko smeta i ako ti je toliko tesko.
I sam kazes da vas ima svakakvih, taj jadnik sigurno nije po nagradio dobio da cuva crkvu u nocnoj smjeni u reljevu.
eto preporučujem ti da se vratiš na post i pročitaš do kraja, nadam se da ćeš uhvatiti poentu posta

@Tercius :thumbup: iako je copy/paste
zambaklija

#753 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zambaklija »

eeee..kako ukinuše cajca Miralema i ajmo malo na ekskurziju u crnoj marici a bogumi i one sobe bez prozora....niš vije kako je bilo :roll:
Tercius

#754 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Tercius »

Chmoljo wrote:
Tercius wrote:
Chmoljo wrote:spominješ kineske uniforme, pa pitam: jeste li se ikada organizovali pa tražili bolje uvjete rada?

ja recimo znam da je sindikat bio jako revnosan po pitanju odgovaranju policajaca od tužbi u kojima su tražili svoje pare.
O tome pricati je ko pisati uz vjetar,kao i pricati o nezadovoljnim radnicma, studentima, doktorima, prosvjetarima, uopste gradjanima, mentalitet svih nas je u srzi isti pa kakvu god da neko funkciju obavlja....a u gornjem textu uniforma uopste nije poenta price...
znam bolan Tercius, ja dvadeset godina jedem policijski hljeb. imam bliske osobe u policiji i znam dobro kakav je to posao, ali te namjerno pitam, jer jedini protest koji ste napravili je bio političke prirode. prosvjetari protestuju, bogami i doktori. ali eto...

momak ostavi porodicu iza sebe, dok će se sudije opet gladiti po mudima i čekati da se javnost naroguši da nekome odrežu kaznu kako Bog zapovijeda.
Po zakonu policija nema pravo na strajk u tom nekom nama poznatom smislu, ti shvatas sta ti ja govorim, tako da je suti radi poso kuca dok te neko neubije...
julisiz es grant

#755 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by julisiz es grant »

Mora imati pravo, ako imaju doktori, ima i policija pravo da štrajka, ali vjerovatno ima propisan neki minimalni nivo rada koji ne smije prestati.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#756 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Chmoljo »

Tercius wrote:
Po zakonu policija nema pravo na strajk u tom nekom nama poznatom smislu, ti shvatas sta ti ja govorim, tako da je suti radi poso kuca dok te neko neubije...
ali birate sindikat valjda.

nejse, nek' vam je Bog na pomoći, a onda i svima nama sa ovakvom pameti.
Tercius

#757 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Tercius »

Chmoljo wrote:
Tercius wrote:

Nebiramo mi sindikat niti predstavnike istog...masa ljudi nije ni clan tog sindikata...
kokuz_sa

#758 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by kokuz_sa »

Chmoljo wrote:
Tercius wrote:

znas sta moze policijski sindikat..
nista

pa bolan poicajci granicne policije strajkaju vec evo 6-7mjeseci..niko se nije udostoijo otici na sastanak im sa sindikatom..eto koliko vlada postuje policijske sluzbenike
freedom within

#759 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by freedom within »

Control panel wrote:
-LIBERO- wrote:Ali situacija se dramaticno mijenja, u korist sila dobra i svjetlosti protiv sila zla i tame.

Na terenu su dva najsposobnija sina naseg naroda i sigurnosne sluzbe uopste (i izvan regiona cak!!!)

Sherlock Holmes & doktor Watson.

Image
a ovaj sa beretkom? ko je on?

chuck noris
To je komesar policije KS Vahid Ćosić.
Tercius

#760 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Tercius »

freedom within wrote:
Control panel wrote:
-LIBERO- wrote:Ali situacija se dramaticno mijenja, u korist sila dobra i svjetlosti protiv sila zla i tame.

Na terenu su dva najsposobnija sina naseg naroda i sigurnosne sluzbe uopste (i izvan regiona cak!!!)

Sherlock Holmes & doktor Watson.

Image
a ovaj sa beretkom? ko je on?

chuck noris
To je komesar policije KS Vahid Ćosić.
Jeste to je on, i da se ustane kad se njegove ime spomene...
kokuz_sa

#761 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by kokuz_sa »

Tercius wrote: Jeste to je on, i da se ustane kad se njegove ime spomene...
poslal on ikad onaj izvjestaj sto je trebao da bi se mogao usaglasit
i da bi mogao da se sprovede ovaj konkurs za 150 policajaca sto treba
ili ce konkurs da poniste radi toga sto nije zelio da posalje izvjestaj budimlicu
Tercius

#762 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Tercius »

kokuz_sa wrote:
ili ce konkurs da poniste radi toga sto nije zelio da posalje izvjestaj budimlicu
Neinteresuju me administrativni poslovi...vise me interesuje to sto nedade da se glave skinu trojici interventnih policajaca koji uhapsise sina jednog stranackog i ajmo rec gradskog mocnika i tako mu udarise na sujetu i poljujase ego...
Last edited by Tercius on 31/12/2012 19:08, edited 1 time in total.
kokuz_sa

#763 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by kokuz_sa »

niko ne kaze da on nije dobar u svom poslu..ali isto tako je politicki nastrojen, sto mu ne valja i radi cega moze da ispasta i policija i ljudi koji su se prijavili za konkurs
JoeyTribbiani

#764 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by JoeyTribbiani »

Nije ni murija bajna, isto ko što ni ovaj Pećanac nije spasitelj nego se frajer reklamira po naslovnicama svaki drugi dan...Ali opet je miljama ispred tužilaca i sudija. Dok god ti miševi sramnim presudama čuvaju svoje guzice, obična raja (a evo i policajci) će biti potencijalne žrtve retardiranih klošarčića koji kupuju utoke za 5 markica. Nabijem ih.
Control panel

#765 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Control panel »

Tercius wrote:
kokuz_sa wrote:
Neinteresuju me administrativni poslovi...vise me interesuje to sto nedade da se glave skinu trojici interventnih policajaca koji uhapsise sina jednog stranackog i ajmo rec gradskog mocnika i tako mu udarise na sujetu i poljujase ego...
mislis besimovog sina?
a taj tvoj idol vrlo dobro pliva u administrativnim poslovima pogotovo u nabavkama i tenderima.
Last edited by Control panel on 31/12/2012 19:10, edited 1 time in total.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#766 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Truba »

što se bht-a tiče
ova vijest nije interesantna prođe 10 minuta....
Control panel

#767 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Control panel »

Black swan wrote:što se bht-a tiče
ova vijest nije interesantna prođe 10 minuta....
to je lokalna vijest. ipak su oni ''drzavna'' televizija oni se bave vaznim stvarima.
Tercius

#768 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Tercius »

Nije bitno cijeg i kojeg, bitno je da su po prvi put poslje rata policajci zasticeni od strane svog menadzmenta na raznorazne mobinge,sikaniranja i skidanje skalpova potenciranih od strane tih briznih oceva i mama koji misle da su njihova djeca plave krvi i da za njih ne vrijede nikakva pravila...
Tercius

#769 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Tercius »

Control panel wrote:
mislis besimovog sina?
a taj tvoj idol vrlo dobro pliva u administrativnim poslovima pogotovo u nabavkama i tenderima.
Jeste on je moj idol, odma uz titinu sliku je njegova.
Control panel

#770 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Control panel »

Tercius wrote:Nije bitno cijeg i kojeg, bitno je da su po prvi put poslje rata policajci zasticeni od strane svog menadzmenta na raznorazne mobinge,sikaniranja i skidanje skalpova potenciranih od strane tih briznih oceva i mama koji misle da su njihova djeca plave krvi i da za njih ne vrijede nikakva pravila...
kako si ti naivan.
pa sad SDA tog covjeka drzi u saci. i mora igrati kako oni kazu. vrednije je da mu ucine ''uslugu'' nego da ga procesuiraju.
Tercius

#771 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Tercius »

Control panel wrote:
Tercius wrote:Nije bitno cijeg i kojeg, bitno je da su po prvi put poslje rata policajci zasticeni od strane svog menadzmenta na raznorazne mobinge,sikaniranja i skidanje skalpova potenciranih od strane tih briznih oceva i mama koji misle da su njihova djeca plave krvi i da za njih ne vrijede nikakva pravila...
kako si ti naivan.
pa sad SDA tog covjeka drzi u saci. i mora igrati kako oni kazu. vrednije je da mu ucine ''uslugu'' nego da ga procesuiraju.
Kako si ti naivan da vjerujes svemu sto procitas u novinama i vidis na tv-u.
Control panel

#772 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Control panel »

Tercius wrote:
Control panel wrote:
kako si ti naivan.
Kako si ti naivan da vjerujes svemu sto procitas u novinama i vidis na tv-u.
;-)
burekdzijabezmesa

#773 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by burekdzijabezmesa »

kako se vratiti na političku scenu :mrgreen:

Sarajevo: Zapaljen službeni automobil Stranke za BiH
Tokom prethodne noći u javnoj garaži na Koševskom brdu u Sarajevu izgorio je službeni automobil Stranke za BiH.

http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /121231119
mali_balon

#774 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by mali_balon »

mentalist wrote:
mali_balon wrote:Da ne citiram terciusov kompletan post, priznam procitao sam samo dio gdje bi da on vrsiti i ono prvo pitanje "Znate li kako je hodati po mokrom"
Evo jedna odgovor na to sve DAJ OTKAZ ako ti toliko smeta i ako ti je toliko tesko.
I sam kazes da vas ima svakakvih, taj jadnik sigurno nije po nagradio dobio da cuva crkvu u nocnoj smjeni u reljevu.
eto preporučujem ti da se vratiš na post i pročitaš do kraja, nadam se da ćeš uhvatiti poentu posta

@Tercius :thumbup: iako je copy/paste
Dobro si, evo procitah sve i fakat sam skontao da je post krajnje bezobrazan i auto je bezobrazan da bezobrazniji ne moze biti, opet kazem NEKA DA OTKAZ, sam je izabrao taj poziv, niko mu nije kriv sto je sigurica uvali se do peMziej i prst u uho.

A ovo "....
Vole vas vasi roditelji,sinovi,kceri,zena,muz,familija ali niko od njih zalozio svoj zivot nije da bi vi slobodni i sigurni bili a postoje ljudi koji daju sve a dobijaju tako malo i kojima se vi smijete!!!!!!"
Ovo je prevazislo sve "kulture dijaloga" ko daje za pravo ovom "policajcu" da kaze kako niko nije dao ili zalozio zivot od moje familije ili mene samog, za moju sigurnost. Fuj FUJ FUJ

Jos jednom poruka autoru posta , daj otkaz ti mene ne moras stiti svojim zivotom
nicaze_072

#775 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by nicaze_072 »

Koordinirana akcija pripadnika svih policijskih agencija BiH
Specijalci uhapsili narkomana koji je ubio policajca u Reljevu

Koordiniranom akcijom pripadnika svih policijskih agencija BiH (MUPKS, FUP, OSA, SIPA...) sinoć je uhapšena osoba osumnjičena za ubistvo policajca Muhidina Pivonića (38), nezvanično saznaje "Dnevni avaz" iz izvora u Tužilaštvu.
Osumnjičeni je lociran, a nešto kasnije i uhapšen u sarajevskom naselju Velešići.
Hapšenje su izvršili specijalci, a na toj lokaciji pronađena je automatska puška, iz koje je, pretpostavlja se, izvršeno ubistvo, te automobil kojim je osumnjičeni, nakon naročito brutalnog ubistva policajca na dužnosti, pobjegao iz Reljeva.

Prema nepotvrđenim informacijama, osumnjičeni je teški narkoman pa bi to moglo, imati veze s ubistvom, s obzirom da je ubijeni policajac radio na slučajevima narkomanije.
Osumnjičeni je tokom noći saslušan, a istraga se nastavlja kako bi se rasvijetlile sve okolnosti brutalnog ubistva policajca na dužnosti.

Dnevni Avaz
Locked