kokuz_sa wrote:nisu se oni pobunili jer je dosao SDp-ov ministarControl panel wrote:kineske uniforme ili nase loseg kvaliteta su im uvijek bile. ali su se samo pobunili kada je dosao sdp-ov ministar. a kada je njihov sute ko picke. a tender fino kaze najpovoljniji ponudjac. oni bi alfinu uniformu ili 5.11, za jeftine pare, e ne moze. sto bi onu jednu kupili mogu 10 kineskih.Chmoljo wrote:spominješ kineske uniforme, pa pitam: jeste li se ikada organizovali pa tražili bolje uvjete rada?
ja recimo znam da je sindikat bio jako revnosan po pitanju odgovaranju policajaca od tužbi u kojima su tražili svoje pare.
izvinjavam se na izrazu, morao sam ga upotrijebiti radi slikovitosti situacije.
sa cosicem i djozom isturenim rukama SDA nasa policija nema buducnosti.
nego su se u MUP-u pobunile odredjene struje kojima je taj ministar zelio stati na rep..i koji je zelio da se sve vrsi po zakonu..od zaposljavanja u mupu pa do svega
koliko znam iz pisanih medija prijasnje nabavke sve policijske opreme su vrsene bez nekog adekvatnog zakona i konkursa..sada je ovo uradjeno sve po PS-u
al zakon o nabavkama opreme je bio lose sastavljen pa je tako doslo do toga da je nasa firma koje je pobjedila na konkursu hladno isporucila kinesku opremu..
koliko znam Budimlic tek kad je postao ministar negdje je vidio par policajaca koji kafenisu a auto parkirano na trotuari..i kad im je prisao i kazao da ga sklone odatle da ne moze tu ispast zamal nije ispala tuca jer ovi nisu ni znali ko je ministar
pa su propisno poslije naruzeni..
kad j ebudimlic zelio uvesti malo drugaciju organizaciju policije da ne bi bilo zastite politickih partija koje su tad podobne..tome s eusprotivi jako elvedin konakovic SDA sportista koji izgleda zna puno vise o organizaciji policije nego dudimlic koji ima doktorat i koji predaje na faxu za kriminalistiku i koji je cijeli radni vijek vezan za propise i zakone..
a konakovic propali kosarkas i covjek koji je KK Bosna zavio u crnno
covjek brzo uci. pa zavrsi fakultet za 15 dana. jebo ti grad kad su u njemu glavne face konakovic, cardzic, radeljas...