ka svim fiksnim mrežama u BiH a nigdje nisu napisali za 3 feninga uspostavu poziva...
Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- BaDa
#751 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
jel vec neko uveo duo ili trio paket?
i kako ovo na web stranici za trio paket pise 0 KM/min
ka svim fiksnim mrežama u BiH a nigdje nisu napisali za 3 feninga uspostavu poziva...
-
bmw740i
#752 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Jesu u dnu sitnim slovima.
-
zilog
#753 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Prelaskom kablovaca na digitalu se gubi najveca prednost u odnosu na IPTV, a to je vise televizora na istom prikljucku.
-
iceman2010
#754 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Da, ali vjerujem da se slazes sa tim da je to neminovnost.zilog wrote:Prelaskom kablovaca na digitalu se gubi najveca prednost u odnosu na IPTV, a to je vise televizora na istom prikljucku.
-
iceman2010
#755 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
bmw740i wrote: Sory nisam se ispravno izrazio i nisam imao vremena dublje elaborirati. Mislio sam na bandwith koji koriste analogni kanali. Već ne mogu pratiti broj analognih kanala a kad budu išli sa više HD kanala morati će polagano gasiti analogne.
Takođe moraju ispoštovati određene obaveze preuzete od kabel operatera koje su kupili. Lagano će uklanjati interesantne kanale sa analogije da bi one koji ilegalno koriste kablovsku natjeraju da pređu na digitalnu naravno za marku uz ugovor na 24 mjeseca. 3 muhe jednim udarcem u idealnim uvjetima. Ne ide se bez neke sa sloganom svi kanali iz analogne ponude u start paketu. Kad kritična masa prevagne debelo u korist digitalnih korisnika dati će rok od mjesec dva za gašenje analognog signala.
- Haris033
#756 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Preko HS-a radi, 100% povjereno. Kod drugih operatera nisam probao. I još nešto, D3GO perfektno radi na 4 Mb/s.Eborg wrote:Pa sad reče čovjek da radi preko HS.
-
bmw740i
#757 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Radi i na HT Adsl.Haris033 wrote:Preko HS-a radi, 100% povjereno. Kod drugih operatera nisam probao. I još nešto, D3GO perfektno radi na 4 Mb/s.Eborg wrote:Pa sad reče čovjek da radi preko HS.
- agent_zero
#758 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ako se potpiše ugovor za duo paket, može li se u bilo koje vrijeme naknadno prebaciti na trio?
- drndalo
#759 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pa vjerovatno moze, jer je skuplji, pa jedva cekaju da uzmu vise para...
- Telemach
#760 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Predlažemo da ponovo pogledate ponuduBaDa wrote:jel vec neko uveo duo ili trio paket?i kako ovo na web stranici za trio paket pise 0 KM/min
http://telemach.ba/MIX+paketi/1385/DUO+ ... av_start=0
- Telemach
#761 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Odgovor je potvrdan.agent_zero wrote:Ako se potpiše ugovor za duo paket, može li se u bilo koje vrijeme naknadno prebaciti na trio?
-
ZenicaAB
#762 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Molim vas,pitanje za Telemach,ako moze,i ako zeli ,da odgovori tacno,decidno,precizno i jasno,molim vas,jer u pitanju je prijava za koriscenje vasih usluga,potpisan ugovor jos prije mjesec dana,sa telekabelom Zenica raskinuto,tako da niti racune placam,niti ih imam,niti znam na cemu sam,a radi se o slijedecem! Prekjucer sam nazvao vasu korisnicku suzbu i pregledajuci jos prije vase nove ponude Duo i Trio paketa,odlucio sam da se prijavim za DUO paket,sto sam i ucinio pozivom vase korisnicke sluzbe,i gospodin koji radi u kor....sluzbi mi je odgovorio,na moje pitanje,kada najdalje mogu ocekivati prikljucak ovog navedenog paketa,na koji sam se prijavio,jer zaista,cekam vec skoro mjesec dana,potpisao ugovor,a posto sam fakticki u centru,moje naselje nije jos doslo na red za zamjenu resivera,a i da je doslo,ja bih opet nakon zamjene morao se odluciti koji paket zelim da koristim,a ovako sam vec odlucio,prijavio DUO paket,i receno mi je da najdalje ce mi se prikljuciti za 4-7 dana,ali malo mi je to summnjivo,ne sa vase strane,vec od strane mnogih korisnika koji pisu da nece doci ni za 7 dana,vec da treba cekati da se prvo cijeloj Zenici zamijene reiveri,pa tek tada,idu ovi korisnici koji su odlucili i potpisali ugovor,za neki od DUO Trio paketa.Zanima me samo jedno.Prijavio sam se za DUO paket,aktivirao sam i D3GO aplikaciju jucer,a u stanu nemam jos ni resiver niti bilo sta,vec koristim staru semu analognu telekabela,i internet koji je vec na vasim serverima,vasim i.p adresama,pa me zanima,posto sam ja vec odlucio sta cu i koji paket da koristim,da li ce se prikljuciti kako mi je i receno putem telefona,za 4-7 dana,jer zaista,draga gospodo,mjesec dana ce biti 21.10.2012. ,kako sam potpisao za vas ugovor,a raskinuo sa telekabelom. Zanima me posebno i zbog racuna,jer koristim evo D3GO uslugu,ona je u sklopu ovog paketa koji sam narucio(DUO),pa mi sada treba jos samo vasa potvrda pozitivna ili negativna,da li cu biti prikljucen za 7 dana,ili ne.Hvala vam unaprijed velika i dobre su vam ponude,bez obzira na neke sitnice!
- Telemach
#763 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@all
-Kako bi izvršili registraciju uređaja neophodno je da ste korisnik Telemach internet paketa.
-Jedan registrovani korisnik D3GO uslugu možete pratiti s tri različita uređaja.
-Registrovan korisnik uslugu može koristiti i mrežama drugih operatera.
-Kako bi izvršili registraciju uređaja neophodno je da ste korisnik Telemach internet paketa.
-Jedan registrovani korisnik D3GO uslugu možete pratiti s tri različita uređaja.
-Registrovan korisnik uslugu može koristiti i mrežama drugih operatera.
- Telemach
#764 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Administratori s FB profila su već proslijedili i evidentirali Vašu reklamaciju.ZenicaAB wrote:Molim vas,pitanje za Telemach,ako moze,i ako zeli ,da odgovori tacno,decidno,precizno i jasno,molim vas,jer u pitanju je prijava za koriscenje vasih usluga,potpisan ugovor jos prije mjesec dana,sa telekabelom Zenica raskinuto,tako da niti racune placam,niti ih imam,niti znam na cemu sam,a radi se o slijedecem! Prekjucer sam nazvao vasu korisnicku suzbu i pregledajuci jos prije vase nove ponude Duo i Trio paketa,odlucio sam da se prijavim za DUO paket,sto sam i ucinio pozivom vase korisnicke sluzbe,i gospodin koji radi u kor....sluzbi mi je odgovorio,na moje pitanje,kada najdalje mogu ocekivati prikljucak ovog navedenog paketa,na koji sam se prijavio,jer zaista,cekam vec skoro mjesec dana,potpisao ugovor,a posto sam fakticki u centru,moje naselje nije jos doslo na red za zamjenu resivera,a i da je doslo,ja bih opet nakon zamjene morao se odluciti koji paket zelim da koristim,a ovako sam vec odlucio,prijavio DUO paket,i receno mi je da najdalje ce mi se prikljuciti za 4-7 dana,ali malo mi je to summnjivo,ne sa vase strane,vec od strane mnogih korisnika koji pisu da nece doci ni za 7 dana,vec da treba cekati da se prvo cijeloj Zenici zamijene reiveri,pa tek tada,idu ovi korisnici koji su odlucili i potpisali ugovor,za neki od DUO Trio paketa.Zanima me samo jedno.Prijavio sam se za DUO paket,aktivirao sam i D3GO aplikaciju jucer,a u stanu nemam jos ni resiver niti bilo sta,vec koristim staru semu analognu telekabela,i internet koji je vec na vasim serverima,vasim i.p adresama,pa me zanima,posto sam ja vec odlucio sta cu i koji paket da koristim,da li ce se prikljuciti kako mi je i receno putem telefona,za 4-7 dana,jer zaista,draga gospodo,mjesec dana ce biti 21.10.2012. ,kako sam potpisao za vas ugovor,a raskinuo sa telekabelom. Zanima me posebno i zbog racuna,jer koristim evo D3GO uslugu,ona je u sklopu ovog paketa koji sam narucio(DUO),pa mi sada treba jos samo vasa potvrda pozitivna ili negativna,da li cu biti prikljucen za 7 dana,ili ne.Hvala vam unaprijed velika i dobre su vam ponude,bez obzira na neke sitnice!
Prema povratnim informacijama, odgovor su već proslijedili u inbox.
Last edited by Telemach on 17/10/2012 10:48, edited 1 time in total.
- dadoka84
#765 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Sta se desava ukoliko neko ima potpisan ugovor za mix paket na 24mj. Kod mene je start d3, internet 6, i telefon.
Uskoro mi istice prva godina ugovora. Moram li cekati da isteknu 24 mjeseca ili se prebacuje na ekvivalentni trio paket.
Uskoro mi istice prva godina ugovora. Moram li cekati da isteknu 24 mjeseca ili se prebacuje na ekvivalentni trio paket.
- Telemach
#766 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Možete preći na paket koji je u većoj cjenovnoj kategoriji.dadoka84 wrote:Sta se desava ukoliko neko ima potpisan ugovor za mix paket na 24mj. Kod mene je start d3, internet 6, i telefon.
-
ZenicaAB
#767 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Hvala vam na odgovoru,pozdrav i svako dobro.Telemach wrote:Administratori s FB profila su već proslijedili i evidentirali Vašu reklamaciju.ZenicaAB wrote:Molim vas,pitanje za Telemach,ako moze,i ako zeli ,da odgovori tacno,decidno,precizno i jasno,molim vas,jer u pitanju je prijava za koriscenje vasih usluga,potpisan ugovor jos prije mjesec dana,sa telekabelom Zenica raskinuto,tako da niti racune placam,niti ih imam,niti znam na cemu sam,a radi se o slijedecem! Prekjucer sam nazvao vasu korisnicku suzbu i pregledajuci jos prije vase nove ponude Duo i Trio paketa,odlucio sam da se prijavim za DUO paket,sto sam i ucinio pozivom vase korisnicke sluzbe,i gospodin koji radi u kor....sluzbi mi je odgovorio,na moje pitanje,kada najdalje mogu ocekivati prikljucak ovog navedenog paketa,na koji sam se prijavio,jer zaista,cekam vec skoro mjesec dana,potpisao ugovor,a posto sam fakticki u centru,moje naselje nije jos doslo na red za zamjenu resivera,a i da je doslo,ja bih opet nakon zamjene morao se odluciti koji paket zelim da koristim,a ovako sam vec odlucio,prijavio DUO paket,i receno mi je da najdalje ce mi se prikljuciti za 4-7 dana,ali malo mi je to summnjivo,ne sa vase strane,vec od strane mnogih korisnika koji pisu da nece doci ni za 7 dana,vec da treba cekati da se prvo cijeloj Zenici zamijene reiveri,pa tek tada,idu ovi korisnici koji su odlucili i potpisali ugovor,za neki od DUO Trio paketa.Zanima me samo jedno.Prijavio sam se za DUO paket,aktivirao sam i D3GO aplikaciju jucer,a u stanu nemam jos ni resiver niti bilo sta,vec koristim staru semu analognu telekabela,i internet koji je vec na vasim serverima,vasim i.p adresama,pa me zanima,posto sam ja vec odlucio sta cu i koji paket da koristim,da li ce se prikljuciti kako mi je i receno putem telefona,za 4-7 dana,jer zaista,draga gospodo,mjesec dana ce biti 21.10.2012. ,kako sam potpisao za vas ugovor,a raskinuo sa telekabelom. Zanima me posebno i zbog racuna,jer koristim evo D3GO uslugu,ona je u sklopu ovog paketa koji sam narucio(DUO),pa mi sada treba jos samo vasa potvrda pozitivna ili negativna,da li cu biti prikljucen za 7 dana,ili ne.Hvala vam unaprijed velika i dobre su vam ponude,bez obzira na neke sitnice!
- cappy_tempo
#768 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
ima li iko telemach oko kasarne na pofalicima? kakav je internet,tv,telefon ma uopste kakav je signal? i ovaj trio paket jel neko poceo koristiti,jel fakat onako kako pise ili ima neki fazon koji skontate kad dodje prvi racun? eh da kako ide varijanta za 2 tv-a, neko dodatno placanje?
ovo za placanje dodatnog tv-a moze odgovoriti ovaj iz telemacha,a ovo ostalo ako moze neko od forumasa
ovo za placanje dodatnog tv-a moze odgovoriti ovaj iz telemacha,a ovo ostalo ako moze neko od forumasa
- plagijator1975
#769 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Prijatelju sta su ti odgovorili, posto sam ja sa Mokusnica pa cekam da zamjene resivere i da odlucim koji cu paket.ZenicaAB wrote:Hvala vam na odgovoru,pozdrav i svako dobro.Telemach wrote:Administratori s FB profila su već proslijedili i evidentirali Vašu reklamaciju.ZenicaAB wrote:Molim vas,pitanje za Telemach,ako moze,i ako zeli ,da odgovori tacno,decidno,precizno i jasno,molim vas,jer u pitanju je prijava za koriscenje vasih usluga,potpisan ugovor jos prije mjesec dana,sa telekabelom Zenica raskinuto,tako da niti racune placam,niti ih imam,niti znam na cemu sam,a radi se o slijedecem! Prekjucer sam nazvao vasu korisnicku suzbu i pregledajuci jos prije vase nove ponude Duo i Trio paketa,odlucio sam da se prijavim za DUO paket,sto sam i ucinio pozivom vase korisnicke sluzbe,i gospodin koji radi u kor....sluzbi mi je odgovorio,na moje pitanje,kada najdalje mogu ocekivati prikljucak ovog navedenog paketa,na koji sam se prijavio,jer zaista,cekam vec skoro mjesec dana,potpisao ugovor,a posto sam fakticki u centru,moje naselje nije jos doslo na red za zamjenu resivera,a i da je doslo,ja bih opet nakon zamjene morao se odluciti koji paket zelim da koristim,a ovako sam vec odlucio,prijavio DUO paket,i receno mi je da najdalje ce mi se prikljuciti za 4-7 dana,ali malo mi je to summnjivo,ne sa vase strane,vec od strane mnogih korisnika koji pisu da nece doci ni za 7 dana,vec da treba cekati da se prvo cijeloj Zenici zamijene reiveri,pa tek tada,idu ovi korisnici koji su odlucili i potpisali ugovor,za neki od DUO Trio paketa.Zanima me samo jedno.Prijavio sam se za DUO paket,aktivirao sam i D3GO aplikaciju jucer,a u stanu nemam jos ni resiver niti bilo sta,vec koristim staru semu analognu telekabela,i internet koji je vec na vasim serverima,vasim i.p adresama,pa me zanima,posto sam ja vec odlucio sta cu i koji paket da koristim,da li ce se prikljuciti kako mi je i receno putem telefona,za 4-7 dana,jer zaista,draga gospodo,mjesec dana ce biti 21.10.2012. ,kako sam potpisao za vas ugovor,a raskinuo sa telekabelom. Zanima me posebno i zbog racuna,jer koristim evo D3GO uslugu,ona je u sklopu ovog paketa koji sam narucio(DUO),pa mi sada treba jos samo vasa potvrda pozitivna ili negativna,da li cu biti prikljucen za 7 dana,ili ne.Hvala vam unaprijed velika i dobre su vam ponude,bez obzira na neke sitnice!
Znaci vec mogu potpisat ugovor i koristiti D3Go, bez obzira sto u mom naselju nema telemach seme?
Ako moze koliko cu u tom slucaju platit racun?
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
-
ZenicaAB
#770 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Mozes druze koristiti d3go,ja koristim od jucer na pc_u,ja sam se prijavio za DUO paket u ponedeljak,receno mi je za 4-7 dana najdalje da ce mi se prikljuciti,ali,koliko vidim,tesko,odgovorili su mi da su moju reklamaciju proslijedili,a moja reklamacija glasi: Cekam od 21.9,skoro pa mjesec dana,da li ce mi sada duo paket biti prikljucen u roku od 4-7 dana kako mi je telefonom receno iz telemacha,pa,sada,vidjeti ce mo kada prodje,7 dana! Zaista,mislim,ako se neko odluci sta ce vec koristiti,zasto da ceka na red za resiver,pa poslije da se odlucuje,kada je se vec odlucio,i sto je najgore,mjesec dana kako sam potpisao ugovor u prostorijama telekabela,tamo su mi rekli da cu do 1.10,dobiti resiver i uslugu,medjutim,danas je 17.,jos nista od toga,racuna nema,ja sma sa telekabelom rijesio,platio njima njihovo i raskinuo ugovor,,a od telemaha,jednostavno,nisam dobio ugovor i resiver(digitalnu tv),,tako da,zaista ne znam.Volio bih da se to prikljuci,da znam na cemu sam,jer zasto da mi cekamo koji smo se vec odlucili koji ce mo paket i koji smo vec potpisali ugovore u telekabelu,ali nije nam nista prikljuceno iz tih ugovora,osim sto koristim net i staru semu telekabela.Pa,sada ajde budi pametan!
jer vidi,ja koliko znam,a mozda i grijesim,oni ovde imaju 2 ekipe,jedna ekipa radi na zamjeni resivera,a druga radi sa korisnicima koji su potpisali ugovore,a ako se varam,tako bi trebalo biti i uraditi. I ja se pitam za racun,sta cu platiti,ako mi nije ukljucena usluga koju sam prijavio,niti potpisao glavni ugovor kada ti dodju tehnicari,sto znaci,nema placanja dok se ne prikljuci usluga,jedino ako nisi raskinuo sa telekabelom,u tom slucaju trebas platiti racune,ja sam u mom slucaju raskinuo sa telekabelom i platio sve racune,narucio telemach,cekam,a od tada koristim net,i staru telekabel shemu.Oni su imali pravo iskljuciti meni i tv i net,dok mi se ne prikljuci novi ugovor usluga,ali nisu nista ni iskljucili,niti ukljucili novu semu,resiver,a sada duo paket,tako da ja ne znam ni gde sam ni cije usluge koristim,po ugovorima!! I mene to najvise zanima po pitanju racuna,jer telekabel nema vise sta slati mi racune jer sa njima nemam nista,raskinuo ugovor,a telemah,cekam.Mislim,jednostavno sam zbunjen.Dosta je ljudi u telekabel prostorijama prosli mjesec kada sam i ja,potpisalo ugovor za telemach a raskinulo sa telekabelom,i ne znam koliko njih je vec prikljuceno,dobilo resivere i to,uglavnom,zbunjen sam po tom pitanju.! Druga stvar je ko ceka da ga nazovu i dodju mu na vrata sa ugovorom,i prikljuce resiver i to,a druga stvar je ko je vec u telekabelu potpisao ugovor,a nije jos prikljucen.Mislim,zbrkano je sve to.Pozdrav.
jer vidi,ja koliko znam,a mozda i grijesim,oni ovde imaju 2 ekipe,jedna ekipa radi na zamjeni resivera,a druga radi sa korisnicima koji su potpisali ugovore,a ako se varam,tako bi trebalo biti i uraditi. I ja se pitam za racun,sta cu platiti,ako mi nije ukljucena usluga koju sam prijavio,niti potpisao glavni ugovor kada ti dodju tehnicari,sto znaci,nema placanja dok se ne prikljuci usluga,jedino ako nisi raskinuo sa telekabelom,u tom slucaju trebas platiti racune,ja sam u mom slucaju raskinuo sa telekabelom i platio sve racune,narucio telemach,cekam,a od tada koristim net,i staru telekabel shemu.Oni su imali pravo iskljuciti meni i tv i net,dok mi se ne prikljuci novi ugovor usluga,ali nisu nista ni iskljucili,niti ukljucili novu semu,resiver,a sada duo paket,tako da ja ne znam ni gde sam ni cije usluge koristim,po ugovorima!! I mene to najvise zanima po pitanju racuna,jer telekabel nema vise sta slati mi racune jer sa njima nemam nista,raskinuo ugovor,a telemah,cekam.Mislim,jednostavno sam zbunjen.Dosta je ljudi u telekabel prostorijama prosli mjesec kada sam i ja,potpisalo ugovor za telemach a raskinulo sa telekabelom,i ne znam koliko njih je vec prikljuceno,dobilo resivere i to,uglavnom,zbunjen sam po tom pitanju.! Druga stvar je ko ceka da ga nazovu i dodju mu na vrata sa ugovorom,i prikljuce resiver i to,a druga stvar je ko je vec u telekabelu potpisao ugovor,a nije jos prikljucen.Mislim,zbrkano je sve to.Pozdrav.
Last edited by ZenicaAB on 17/10/2012 12:10, edited 1 time in total.
-
Eborg
#771 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
A što su meni onda rekli da moram narednog mjeseca doći za DUO paket iako sam jučer zatražio digitalni receiver i rekao da ostajem pri internetu i kablovskoj i želim potpisati ugovor?
Zar nisam odmah mogao uzeti DUO paket?
-
ZenicaAB
#772 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne znam druze moj,jesi li raskinuo sa telekabelom,jesi li potpisao novi ugovor za telemach.Po pitanju DUO TRIO PAKETA,to si trebao telefonom vidjeti-ne znam,vidis da i mi koji smo jos prosli mjesec potpisali ugovor i sada se pretplatili na DUO paket,cekamo jos.ne mozes druze ti traziti resiver novi,vec to tehnicari telemaha donesu na adresu,itd,itd....Eborg wrote:A što su meni onda rekli da moram narednog mjeseca doći za DUO paket iako sam jučer zatražio digitalni receiver i rekao da ostajem pri internetu i kablovskoj i želim potpisati ugovor?Zar nisam odmah mogao uzeti DUO paket?
-
Eborg
#773 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nisam ni imao ugovor sa Telekabelom, tj. bio sam njihov korisnik ali se nisam bio obavezao na neki vremenski period. Jučer sam potpisao ugovor sa Telemachom. 
-
ZenicaAB
#774 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
E,vidis druze,to sto si ti jucer potpisao i dali ti onaj ugovor,3 lista ,to sam ja potpisao jos 21 septembra,moj prijatelju,i tamo su mi kazali,do 1.10.da cu dobiti prikljucak,ali,evo vidis,nista od toga.Eborg wrote:Nisam ni imao ugovor sa Telekabelom, tj. bio sam njihov korisnik ali se nisam bio obavezao na neki vremenski period. Jučer sam potpisao ugovor sa Telemachom.
Samo mogi reci da je zbunjeno to sve,niko nam nikada nije objasnio tacno sta i kako po pitanju svega u vezi usluga telemaha. Nazalost. Pozdrav svima i telemah ekipi.
-
Eborg
#775 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Jesu li već ranije završili tvoj dio grada ili još nije došao na red? Meni rekoše 3-4 dana ali sam skeptičan po tom pitanju.