BH predstavnici na OI

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Locked
Revolver

#751 Re: BH predstavnici na OI

Post by Revolver »

palermo wrote:
Bubalo1 wrote:Drugo je to politicki to me ne zanima za to ima podforum politika na koji ne idem .. Govorim o tome da je pritisak i da ga treba nastaviti na bilo koji nacin i ne treba popustati dok ne odu .. Mi nemamo saveze sportske uopste u vise od pola disciplina sa olimpijskih igara .. Da ne govorim o tome i ako imamo kakvi su to savezi ..
Slaćem se ja sa tobom, ali eno Ultima je to fino objasnio..........što nisu primjerom pokazali, pa zatražili smjenu članova koje su oni deelgirali (mislim RS).
nisu u London otišle kćerke članova koje su oni delegirali.
vjerojatno im je i krivo zbog toga, ali im je potez ovog našeg papka došao kao kec na desetku.
ultima_palabra

#752 Re: BH predstavnici na OI

Post by ultima_palabra »

Pa onda su trebali tražiti Rađinu ostavku... šta ako se otkrije da je neki član Predsjedništva vodio ženu na službeni put o državnom trošku? Onda će prekinuti odnose sa Predsjedništvom? :-)
samo_ti

#753 Re: BH predstavnici na OI

Post by samo_ti »

Stoka bolan, nije ni cudo sto se nema rezultata. Gdje god se moze, u kojem god sportu, familije se vodaju o trosku reprezentacije, drzave ili cega vec :)
Pa koliko su samo sa fudbalerima, o trosku repke, se vozikali kojekakvi predstavnici, novinari, prijatelji i sponzori. I kada neko progovori, kazu rusi drzavu :-) Pa neka je i rusi ovakvu, kada je ovaj majmun sto je familiju po Londonu vodao, nije mislio o tome, necu ni ja.
A rezultata i onako nema...sve treba to raspustiti :bih:
Revolver

#754 Re: BH predstavnici na OI

Post by Revolver »

ultima_palabra wrote:Pa onda su trebali tražiti Rađinu ostavku... šta ako se otkrije da je neki član Predsjedništva vodio ženu na službeni put o državnom trošku? Onda će prekinuti odnose sa Predsjedništvom? :-)
ma jasno je meni da je njihov zadatak rušenje ove države u svakom smislu i to više nikoga ne iznenađuje. ono što me najviše ljuti je to što svi naši funkcioneri rade baš sve u njihovu korist. sad ne znam dali su toliko glupi pa to ne kontaju ili ih jednostavno nije briga. prije će biti da je ovo drugo :(
Tkd

#755 Re: BH predstavnici na OI

Post by Tkd »

Kaže on joj platio da ide hahahaha. Jao lika, kako ga nije stid muljati.

Ostavke želimo, a da, sramota je da se niko nije oglasio povodom svih ovih dešavanja sramoćenja BiH na OI.
It_is_a_Leclerc

#756 Re: BH predstavnici na OI

Post by It_is_a_Leclerc »

Zašto mi nemamo predstavnika u taekwondou ?
Tkd

#757 Re: BH predstavnici na OI

Post by Tkd »

Drug, Wtf je olimpijski sport, u BiH preovladava Itf koji je tradicionalni , prvi Tkd. 8-)

Imaš ovdje recimo u Mostaru uspješan tkd wtf klub imena crostar. Sve sam ti rekao s tim :D
Tkd

#758 Re: BH predstavnici na OI

Post by Tkd »

Imaš više razlike. Od forma što bi u karateu rekli (Kate), do onoga ključnoga , a to su borbe.

Gledao si tkd na Oi-u, pa si vidio u njih prsluci , kapice itd. Da skratim, Itf u borbama nemaš tih prsluka, možeš po potrebi staviti kapicu( :lol: ), no glavna oprema su rukavice na ruci i na nogama

Image

Dozvoljeni su udarci u glavu sa šakama.

Ako si pažljivo gledao wtf tkd na Oi-u, osim prsluka upratio si sigurno i rukavice koje koriste. Naime, borilački sport, a nije dozvoljeno udaranje šakom u glavu što je čista kontradiktarnost i sa samim nazivom Taekwondoa noga, šaka, put ;-)

Ako nekome nije lijeno neka pročita na wikipediji (iako mrzim to use, ali je ipak tačno u vezi tkd), pa će i sami zaključiti kako politika utiče na sport.

Također, u itf borbama često bude i krvi , nije dobra reklama za oi :mrgreen:

Vjerujte, itf borbe su 1000000 zanimljivije od one igre wtf , a ono olimpijski sport. :-)

I dok sam ovdje, da još napomenem da se u svijeti Tkd bavi preko 100 miliona ljudi :dance:
Tkd

#759 Re: BH predstavnici na OI

Post by Tkd »

I mene štošta ne interesuje na olimpijskim igrama.

Imam toliko pitanja, a jedno od njih je što Karate nije olimpijski sport. Kakvi su to kriteriji što može biti "krvavo" nema na Oi, ali neka imaju neki glupi neatraktivni sportovi.
Tvrtko II Kotromanić

#760 Re: BH predstavnici na OI

Post by Tvrtko II Kotromanić »

Tkd wrote:I mene štošta ne interesuje na olimpijskim igrama.

Imam toliko pitanja, a jedno od njih je što Karate nije olimpijski sport. Kakvi su to kriteriji što može biti "krvavo" nema na Oi, ali neka imaju neki glupi neatraktivni sportovi.
ja kao bivsi karatista se apsolutno slazem sa tobom :D

mada karate je jedan izuzetno podijeljen sport, koliko hoces asocijacija, saveza, stilova, ma milion, jos komplikovanije nego podjele u tekvandou

mada siguran sam da ce karate jednog dana i postati olimpijski sport, najvjerovatnije u WKF formi (puna zastitna oprema, bez puno kontakta) prema cemu se , kao neko ko se takmicio u tradicionalnom karateu u kojem od stitnika imas samo zubalo, imam odnos slican tvom prema ovom olimpijskom tekvandou

p.s maltene smijesno gledati ovaj stil sa samo ovim mlataranjem nogama bez haman ikakve upotrebe ruku :run:
Mustang1

#761 Re: BH predstavnici na OI

Post by Mustang1 »

Jel istina da se hrvati za kajak camac sta je vec pripremaju kod nas ? I da mi imamo uspjesne te veslace samo nemamo saveza/reprezentacije ? I da je trebalo jos sportista ici ali nije bilo sredstava ?
Tkd

#762 Re: BH predstavnici na OI

Post by Tkd »

Vidi se da fighteri imaju isti stil razmišljanja :thumbup:

I meni to smiješno izgleda. Ovdje prije svega mislim na početak, što se trenira borilački sport. Disciplina, poštivanje, samoodbrana. No mlatiti se samo ovako nogama je za mene :?

Poštujem ja taj stil, svaka im čast, no borilački sport gdje nema upotrebe šaka i noga je čudno , barem za mene.

Inače sam trenirao i ja 2 godine mislim Karate, ali to je davno bilo. I ne sjećam se po kojoj toj "formi". Ono u podsvijesti je da nismo ni zubala koristili, nego smo se samo udarali :lol: :lol: :lol:

I kad smo već kod toga. Danas mališani nosaju taj "uslovnI" crni pojas, a prije si ginuo da bi položio žuti, narandžasti, a zeleni je bio naučna-fantastika :D . Danas se djele pojasevi, zato i odmah manje uspjeha u Evropi.
Tkd

#763 Re: BH predstavnici na OI

Post by Tkd »

Bubalo1 wrote:Jel istina da se hrvati za kajak camac sta je vec pripremaju kod nas ? I da mi imamo uspjesne te veslace samo nemamo saveza/reprezentacije ? I da je trebalo jos sportista ici ali nije bilo sredstava ?

Čekamo da se oglasi savez pa da čujemo sve. Prije igaram sve bajno izgledalo, a nakon takmičenje će aBd kao što je i uobičajno otvoriti se i početi priču kako oni nisu krivi itd. Vidjelo smo taj scenarij nekoliko puta.
It_is_a_Leclerc

#764 Re: BH predstavnici na OI

Post by It_is_a_Leclerc »

Tkd wrote:
Bubalo1 wrote:Jel istina da se hrvati za kajak camac sta je vec pripremaju kod nas ? I da mi imamo uspjesne te veslace samo nemamo saveza/reprezentacije ? I da je trebalo jos sportista ici ali nije bilo sredstava ?

Čekamo da se oglasi savez pa da čujemo sve. Prije igaram sve bajno izgledalo, a nakon takmičenje će aBd kao što je i uobičajno otvoriti se i početi priču kako oni nisu krivi itd. Vidjelo smo taj scenarij nekoliko puta.
Hrvatski predstavnik na ovim OI u kajaku je Dinko Mulić, Bišćanin, koji živi i radi u Bihaću, trenira na Uni. Godinama je tražio da mu se omogući minimum kako bi mogao nastupati za nas, ali su samo slijegali ramenima.

Mi imamo nenormalne uslove za te sportove. Jezera koliko hoćeš za veslanje, rijeka za kajaka. No, veslački savez BiH je formiran u Višegradu prije dvije godine i još uvijek "radi na dizanju tog sporta na profesionalan nivo". Dokad će se, da izvinete, dizati nije poznato.

Davno sam ja rekao - da samo imamo malo ozbiljnije ljude u sportskim savezima, davno bismo prebolovali ove bolesti kako sa taekwondom (niko neće da se bavi olimpijskom verzijom), boksom (sve prvak do prvaka, a nigdje nikog), odbojkom (u kojoj nemamo nijedne reprezentacije) itd. itd.
bonkla

#765 Re: BH predstavnici na OI

Post by bonkla »

Tkd wrote: I kad smo već kod toga. Danas mališani nosaju taj "uslovnI" crni pojas, a prije si ginuo da bi položio žuti, narandžasti, a zeleni je bio naučna-fantastika :D . Danas se djele pojasevi, zato i odmah manje uspjeha u Evropi.
koda pojas ima veze isacim :-)

been there, done that. treniro 10-11 godina. mogu ja bez problema nekom usta malo rastelovat nogom i pokojom brzom šakom ako treba, ali za borbe na borilistu sam nula :lol:
Tvrtko II Kotromanić

#766 Re: BH predstavnici na OI

Tkd wrote:Vidi se da fighteri imaju isti stil razmišljanja :thumbup:

I meni to smiješno izgleda. Ovdje prije svega mislim na početak, što se trenira borilački sport. Disciplina, poštivanje, samoodbrana. No mlatiti se samo ovako nogama je za mene :?

Poštujem ja taj stil, svaka im čast, no borilački sport gdje nema upotrebe šaka i noga je čudno , barem za mene.

Inače sam trenirao i ja 2 godine mislim Karate, ali to je davno bilo. I ne sjećam se po kojoj toj "formi". Ono u podsvijesti je da nismo ni zubala koristili, nego smo se samo udarali :lol: :lol: :lol:

I kad smo već kod toga. Danas mališani nosaju taj "uslovnI" crni pojas, a prije si ginuo da bi položio žuti, narandžasti, a zeleni je bio naučna-fantastika :D . Danas se djele pojasevi, zato i odmah manje uspjeha u Evropi.

:D

ja se sjecam da je meni zeleni haos bio, s obzirom da smo tek tad pocinjali kumite/borbu raditi, onda prelazak sa zelenog na plavi je bio potezak, i podugacak fkt
dok sam do crnog dosao vec sam otprilike znao na cemu sam, mada i tad sam morao haman poginut na polaganju

plus ovo sto kazes, borilacke vjestine nisu samo mlacenje, ima tu punoo psihickog treninga, uspostavljanja neke duhovne ravnoteze, pretpostavljam da se zato i zovu borilacke "vjestine" :D
upravo zbog toga, od broja polaznika koji krenu trenirati bilo koju borilacki sport, njih 70% odustane nakon prvih par sedmica kad skontaju da se ne mogu samo tek tako nauciti mlatiti i da je za to potrebno jos nesto :)
Tvrtko II Kotromanić

#767 Re: BH predstavnici na OI

bonkla wrote:
Tkd wrote: I kad smo već kod toga. Danas mališani nosaju taj "uslovnI" crni pojas, a prije si ginuo da bi položio žuti, narandžasti, a zeleni je bio naučna-fantastika :D . Danas se djele pojasevi, zato i odmah manje uspjeha u Evropi.

been there, done that. treniro 10-11 godina. mogu ja bez problema nekom usta malo rastelovat nogom i pokojom brzom šakom ako treba, ali za borbe na borilistu sam nula :lol:
velika je razlika izmedju borbe na ulici i borbe na tatamiju :D

zato nije ni lose iskombinovati par borbenih stilova, kompletno spremanje :D
bonkla

#768 Re: BH predstavnici na OI

Post by bonkla »

Tvrtko II Kotromanić wrote:
velika je razlika izmedju borbe na ulici i borbe na tatamiju :D

zato nije ni lose iskombinovati par borbenih stilova, kompletno spremanje :D
pa sad kontam sto sam ja uvijek imao kao tu neku mentalnu blokadu na tatamiju :? :-D

uvjek sam konto da sam mozda previse odsutan za borbe , ili glup da planiram :lol: ( imao sam medalja nisam bio taraba. bilo je takmicenja da osvojim zlato solo i grupno ) ali sve sto sam bio stariji fail-o sam ( tamo negdje do 16te godine ) i tad sam i prestao sa karateom :D . sta sam mislio sa odsutan: bio sam spor ne zato sto sam spor nego sto mi je trebalo da me neko prvo udari i napravi poen da se ja probudim :D

i eto sad kontam da sam mozda trebao na tu borbu vise gledati kao na ulicnu... mozda bi i vise dogurao :-D
Tkd

#769 Re: BH predstavnici na OI

Post by Tkd »

bonkla wrote:

Ima veze. Nisam ja nikada vidio žuti pojas na prvenstvima nekim nego sam crni.

Prije si ginuo da bi dobio pojas, radilo se kvalitetnom, puno znoja, truda. Pa etoo, trenirao si toliko godina, onda si iz starije generacije, pa usporedi taj trenign i ovaj danas i biće ti sve jasno. Prije su bili i vidljivi rezultati na takmičenjima van BiH, a danas to ide teško .
Tkd

#770 Re: BH predstavnici na OI

Post by Tkd »

@Tvrtko II Kotromanić

Joj, kako je meni taj klip predobar bio kada sam ga tek gledao. A i noćas je predobar. Ovako i treba, od malih noga borbe raditi . Vidiš imaju žuti pojas, to je kao motivacije za daljnji trening hehe. Inače mnogi vole radiit samo forme ili ti kate, a ne borbe. To je već druga priča. No dobro, svako ima svoj ukus.

Trud, disciplina i trening = uspjeh. Ako ti treba veća motivacije od te da predstavljaš svoju državu onda je sve to slabo.

Nadam se da ču jednoga dana ako Bog da predstavljati svoju državu na evropskom prvenstvu, a ako bude i sport na Oi, što ne i tu. Trudom se sve može aBd postići . Važno je imati ciljevim a oni koji su trenirali neki sport, znaju o čemu ja govorim. Iako vrijeme ide pravo brzo, stari se :mrgreen:
Mustang1

#771 Re: BH predstavnici na OI

Post by Mustang1 »

It_is_a_Leclerc wrote:
Tkd wrote:

Hrvatski predstavnik na ovim OI u kajaku je Dinko Mulić, Bišćanin, koji živi i radi u Bihaću, trenira na Uni. Godinama je tražio da mu se omogući minimum kako bi mogao nastupati za nas, ali su samo slijegali ramenima.

Mi imamo nenormalne uslove za te sportove. Jezera koliko hoćeš za veslanje, rijeka za kajaka. No, veslački savez BiH je formiran u Višegradu prije dvije godine i još uvijek "radi na dizanju tog sporta na profesionalan nivo". Dokad će se, da izvinete, dizati nije poznato.

Davno sam ja rekao - da samo imamo malo ozbiljnije ljude u sportskim savezima, davno bismo prebolovali ove bolesti kako sa taekwondom (niko neće da se bavi olimpijskom verzijom), boksom (sve prvak do prvaka, a nigdje nikog), odbojkom (u kojoj nemamo nijedne reprezentacije) itd. itd.
Nevjerovatno majke mi fakat kakav potencijal prirodni/uslove imamo za te vodene sportove nevjerovatno .. A truba .. Nedo bog da neko dodje vidi i sazna da nemamo predstavnika u tim disciplinama .. Smijali bi nam se ljudi ..I ovako se smiju ali eto ..
Nadam se da ce ova olimpijada biti prekretnica i da ce biti puno novih saveza sportova kojih nije bilo do sada .. Jest da su ovi sportovi mozda "mali i nezanimljivi" ali medalja sa olimpijade svakome znaci puno..a nama svakako malo fali da se upalimo i slavimo godinu dana :D
Tkd

#772 Re: BH predstavnici na OI

Post by Tkd »

@It_is_a_Leclerc

Drug, to u vezi tkd je stvar principa sada. Mi radimo tkd po osnivaču, tj. osobi koja je "izmislila" ovaj sport. Što bi ja trenirao nešto u šta se politika umješala. Jednostavno za mene nije borilački sport kakav ja volim ako se udara samo nogama.

Iako sam razmišlja dosta da uporedno radim obe verzije. E tu ti je problem. Računaj članarine oba treninga, računaj keš za takmičenja, za polaganje pojaseva, te još moraš gledati da te neki ne ubiju putem do treninga jer sam već naveo kako se zove taj po wtf klub ovdje :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Najgore je sada da mi treba crni pojas da bi uopće bio u mogućnosti tražiti tu normu za neke veće igre, a za to je potrebno vrijeme. Nije mi 16 godina , dosta sam stariji od toga, tako da je moje prošlo , no valjda se nekada usaglase pa da se otvori nova nada :-D

A što nemamo repku u odbojci ?

Nije li ona ekipa iz Kaknja kvalitetna da nam oni budu temelje repke .

Amaterski boks svakako, slažem se tu s tobom. Ne sada prvak do prvaka, već po meni imaju dosta dobre uvjete i kvalitetnih timova. No što ne nastupaju nemam pojma.
skeva85

#773 Re: BH predstavnici na OI

Post by skeva85 »

Nije kvalitetna :-D . Bolje ne imati reprezentaciju nego se sramotiti. :-D
Tkd

#774 Re: BH predstavnici na OI

Post by Tkd »

Ako ćemo tako, onda se trebaju ukinuti ekipe i repke iz San Marina, Andore, Luksemburga, Lihtenštajna itd.

Pa i oni napreduju svake godine . Dudenlange je našeg predstavnika jedne godine izbacio, pa je ove godine Salzburga. Napreduje se, a tako bi se i odbojka razvijala. Počinješ od nule, neka se brukaju, ali razvijati će se.

Recimo , uzimam banalan primjer. Split iz Hrvatske. Onaj njihoviv radnički klub. Uložio se keš u njih, danas igraju u 1 ligi, jedna su od tri najbolja tima tamo Dinamo, Hajduk i oni, a lani su igrali i Evropsku ligu i to protiv Stoke-a predstavnimka Engleske dosta dobro.

Važno je postaviti temelje, a kada bi imali i neku repku povećalo bi se i zanimanje za taj sport, te bi svakako imali i uspjeha.

Još jedan primjer recimo Tursku. Posljednju tekmu s Rusima nastradju 17 razlike, gubili i više od 30 poena, a neki dan mesečini izgubiše jedva utakmicu.

Sve se može kad se hoće, a u nas je problem što se neće. Rekao sam već par puta, a opet ponavljam. Važno je da su u nas ministri neki na svim poljima. Da neki dobijaju po 5 plata, dok neki nemaju posla.

Treba ovo reorganizirati , kvalitetno. Evo čisti primjer, fudbalski savez BiH. Otkad je došao Ivica and co liga napreduje. Igra se kvalitetniji fudbal, ljudi uzimaju bodove na strani HALO UZIMAJU BODOVE NA STRANI, što je prije bilo u rangu naučne fantastike.

Valjda ćemo i mi, a ako Bog da hoćemo dočekati da zauzmu tu poziciju pravi sportisti, koji znaju kako sve to teče, a neki politički pijuni koji isušuju ovu državu, budžet i ostalo radi ličnih da se ne uvrijede evo "osobnih" razloga.

:bih:
skeva85

#775 Re: BH predstavnici na OI

Post by skeva85 »

Naveo si samo fudbalske i kosarkaske klubove i to u drzavama gdje ima para. Ovdje se radi o odbojci. Izuzimajuci Srbiju, na balkanu niko nema ozbiljnu odbojkasku reprezentaciju, sigurno cemo je mi imati kao najgora drzava od svih okolnih. Ok je biti entuzijasta, i ja sam licno, ali ne vjerujem da ima para za sve te zajebancije, pare se daju za izgradju dzamija i crkava, jebo sport, kome to treba, tamo se ne klanja, tamo se ljudi loptaju :roll:
Locked