Juventus

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
stidljiv

Post by stidljiv »

Neelix wrote:moze se nositi...sa drugim timom :D

s djecom igrali - i zijanili :D
:lol:
E jadnice...pravo si jadan...
Neelix

Post by Neelix »

stidljiv wrote:
Neelix wrote:moze se nositi...sa drugim timom :D

s djecom igrali - i zijanili :D
:lol:
E jadnice...pravo si jadan...
zasto ne budes MUSKO i priznas da klub ku*cu ne valja :D

pusi :D
stidljiv

Post by stidljiv »

Jedno cu ti samo reci...

FORZA JUVE!!!!!!!

27 SKUDETA!!!!
Neelix

Post by Neelix »

sto se mali pali :lol:

halo ba, nit si kad vidio nekog od junadi, nit ces kad vidjet, tejk it izi :lol:

lako je kupovat sudije u italiji, sta bi sa europom :D
bih_finest

Post by bih_finest »

Liga prvaka 90-tih:
`96 - osvojili
`97 - finale
`98 - finale
`99 - polufinale
No možda su kupili sudije i u Evropi, nakon toga su odlučili kupiti svjetske sudije i osvojiti interkontinentalni kup 96. 8-)
Peca

Post by Peca »

Eeee malo nam je falilo da dignemo ovaj Berlusconijev trofej danas, al cigani nas uzese u zadnjoj minuti!!!! :x
Kukuruz_Barbe-q

Post by Kukuruz_Barbe-q »

Nije zadnja minuta bila.
bih_finest

Post by bih_finest »

Nije bila zadnja, bila je posljednja minuta :lol: :lol: ma ajde, nek i Milanezi paceri neš osvoje, šta će drugo nego svoj nekakav izmišljeni trofej :lol:
Kukuruz_Barbe-q

Uvalio vam gol 6 napadac , dosad nije imao nijedan nastup, i hop odma vama :lol: :lol: :lol:
Neelix

Post by Neelix »

Onaj Darmian 17 godina ima a izvozo ih ko levate, go im uvalio 18godisnji never-heard-of-him Aubameyang, najbolji igrac svijeta bio povrijedjen, citavo poluvrijeme branio treci golman od 37 godina, a June ima najboljeg na svijetu, i opet zijanise :D

i onda se nadje neki bosnjo da izvlaci pozitivne strane utakmice :lol:
REDS-Anfild

Post by REDS-Anfild »

bih_finest wrote:
REDS-Anfild wrote:
stidljiv wrote:Mah neka ih care...zavidnost je opaka bolest...neka se smiju dok mogu...jer se zna ko ce biti najbolji i od koga se kosti tresu...Zna se ko je konstantna ekipa...zna se protiv koga se uvijek vodila MEDIJSKA i POLITICKA kampanja...
Ali svi oni samo PRICAJU...JUVE je institucija za sve te takozvane klubove...JUVENTUS nije klub...JUVENTUS je institucija...

http://www.juvebalkan.com

:)

Sta vam je, kako vas nije stid?
Vi nemate pojma, a ako gledate vec historiju, malo bolje pogledajte ko je medju najtrofejnijim klubovima u Evropi? :?

Vi samo gledate u buducnost, JUVE ce biti ovo JUVE ce biti ono! :x
Vratite se u stvarnost, i pogledajte ko je gdje!

Vidjeli smo duel LIVERPOOL - JUVENTUS jos kad su bili najjaci! :P

:P Tresla se gora rodio se mis! :P
Samo se vratite u sadasnjost! :zzzz:
Gledali historiju ili budućnost Juve će uvijek biti uspješniji od Liverpoola, dok je Juve harao ligom prvaka Liverpool je igrao u kupu uefa sa nižerazrednim ekipama. I koliko znam Liverpool je osvojio 18 naslova prvaka Engleske (bog sami zna kada posljednji put, i bog sami zna kada će to okusiti opet), s druge strane Juve ima 27 scudetta.
Kažeš da pogledamo sadašnjost, šta imam gledati..cc...taj Liverpool kojeg hvališ zaostaje 15 bodova za prvim na tabeli. Juve je jedan od najkonstantnijih timova u Evropi što se tiće domaćih prvenstva, uvijek je prvi, prvi je sada u Seriji B a biće prvi i sljedeće sezone u A...tako poklopi se i opet ti kažem ne pokušavaj porediti ova dva tima jer je smiješno... 8-)

Bolje i kasniti 15 bodova za prvim, nego da nemas priliku ni da igras u prvoj ligi (u tom slucaju Seria A)! :lol: :lol: :lol: :lol:
koridor

Post by koridor »

Ambiciozni talijanski velikan, Juventus, misli ozbiljno. Kako bi ponovno pobudili interes navijača i podigli ukupnu atmosferu u klubu, čelnici Juventusa odlučili su se na pomalo iracionalan potez: Ponuditi Buffona za Ronalda.

Juventus je shvatio kako ne može parirati Real Madridu u novčanoj ponudi za mladog Portugalca, ali zna da ima i on svoj adut u rukavu (čitaj Buffon).

Delagacija Juventusa, uključujući generalnog menadžera Alessia Secca, provela je prošli vikend u Londonu, što je i potaklo ovakve špekulacije, piše "Tribalfootball".

Kike Ronaldo vrhunski je igrač, ali, kako kaže jedan cijenjeni kolega novinar, samo je jedan Gigi Buffon.
Neelix

Post by Neelix »

tribalfootball je najvece smece na netu, pregledaj sajt malo, tri miliona "glasina" od kojih se ni jedna nije ostvarila :roll:
Kukuruz_Barbe-q

Aha , vijesti sa tribalfootballa se odmah ignoriraju , tabloid medju web stranicama o fudbalu :D
bih_finest

Post by bih_finest »

REDS-Anfild wrote:
bih_finest wrote:
REDS-Anfild wrote:
Sta vam je, kako vas nije stid?
Vi nemate pojma, a ako gledate vec historiju, malo bolje pogledajte ko je medju najtrofejnijim klubovima u Evropi? :?

Vi samo gledate u buducnost, JUVE ce biti ovo JUVE ce biti ono! :x
Vratite se u stvarnost, i pogledajte ko je gdje!

Vidjeli smo duel LIVERPOOL - JUVENTUS jos kad su bili najjaci! :P

:P Tresla se gora rodio se mis! :P
Samo se vratite u sadasnjost! :zzzz:
Gledali historiju ili budućnost Juve će uvijek biti uspješniji od Liverpoola, dok je Juve harao ligom prvaka Liverpool je igrao u kupu uefa sa nižerazrednim ekipama. I koliko znam Liverpool je osvojio 18 naslova prvaka Engleske (bog sami zna kada posljednji put, i bog sami zna kada će to okusiti opet), s druge strane Juve ima 27 scudetta.
Kažeš da pogledamo sadašnjost, šta imam gledati..cc...taj Liverpool kojeg hvališ zaostaje 15 bodova za prvim na tabeli. Juve je jedan od najkonstantnijih timova u Evropi što se tiće domaćih prvenstva, uvijek je prvi, prvi je sada u Seriji B a biće prvi i sljedeće sezone u A...tako poklopi se i opet ti kažem ne pokušavaj porediti ova dva tima jer je smiješno... 8-)

Bolje i kasniti 15 bodova za prvim, nego da nemas priliku ni da igras u prvoj ligi (u tom slucaju Seria A)! :lol: :lol: :lol: :lol:
Pa vi stalno kasnite za prvim 15 bodova, da hoće uvesti pravila da samo prvaci liga učestvuju u ligi prvaka, ne bi vas bilo nikada... :lol:
stidljiv

Post by stidljiv »

Salihamidžić od ljeta u dresu Juventusa

Bosanskohercegovački nogometni internacionalac Hasan Salihamidžić u narednoj sezoni nosit će dres italijanskog Juventusa.

Salihamidžić će iz Bayerna preći u redove italijanskog giganta kao slobodan igrač.

Prema pisanju njemačkih medija bh. nogometaš će s Juventusom potpisati četverogodišnji ugovor.

"Na ljeto odlazim u Juventus. To je za mene veliki izazov. Dobio sam ponudu koju nisam mogao odbiti", rekao je 30-godišnji igrač za Bild.

:D
max_power

Post by max_power »

stidljiv wrote:Salihamidžić od ljeta u dresu Juventusa

Bosanskohercegovački nogometni internacionalac Hasan Salihamidžić u narednoj sezoni nosit će dres italijanskog Juventusa.

Salihamidžić će iz Bayerna preći u redove italijanskog giganta kao slobodan igrač.

Prema pisanju njemačkih medija bh. nogometaš će s Juventusom potpisati četverogodišnji ugovor.

"Na ljeto odlazim u Juventus. To je za mene veliki izazov. Dobio sam ponudu koju nisam mogao odbiti", rekao je 30-godišnji igrač za Bild.

:D
Super, sad se mogu konacno mirne duse rijesiti onoga Camoranesia :oops:
bih_finest

Post by bih_finest »

Šta je sa Saviolom, dolazi li u Juve :) Valja onda osvajati trofeje sljedeće godine, biće zanimljivo...dosta nam Liga prvaka i Scudetto :D
stidljiv

Post by stidljiv »

bih_finest wrote:Šta je sa Saviolom, dolazi li u Juve :) Valja onda osvajati trofeje sljedeće godine, biće zanimljivo...dosta nam Liga prvaka i Scudetto :D
Nista od toga. Izgleda da su samo glasine. Huntelar i Barzalji su 90% u Juventusu... :)
stidljiv

Post by stidljiv »

Nedved se vraca protiv Barija nakon 5 utakmica suspenzije.
Nedved: "5 meceva zabrane je dugo cekanje, jedva cekam da se vratim"

Claudio Marchisio danas slavi 21 rodjendan.
Impresivne perfomanse protiv Brescie i Napolija uvjetovale su da Marchisio postane jedan od glavnih igraca Juventusa ove sezone.

Inter nakon skandala postao najomra¾eniji klub u Italiji, to pokazuju i dokazuju zadnja istra¾ivanja i ankete. Juve usprkos skandalu jo¹ popularniji, razlog je da su oni ispali ¾rtva svega.

Capello sanja Juve, nakon ispadanja u kupu od Betisa popularni Don Fabio sve bli¾e odlasku iz Reala.
stidljiv

Post by stidljiv »

Sutra Del Piero igra svoju 500tu utakmicu za JUVENTUS.

SVE CESTITKE ZA KAPITENA I VELIKOG IGRACA... :)
Saian

Post by Saian »

InfraRedRidinghood wrote:Ko mi ovo dira Juve, da mu glavu odgrizem :D :D
haj makar jedan klub :D :D :D
stidljiv

Post by stidljiv »

Juventus - Bari 4-2

Juventus 38
Napoli 36
Genoa 35
Rimini 34
Bologna 34
Piacenza 34

FORZA JUVE!!!
koridor

Post by koridor »

Image
Velikan Juventusa i italijanskog fudbala Alesandro del Pjero pogotkom je proslavio fantastični jubilej – 500 utakmica za klub.

Del Pjero je postigao treći gol za Juve u pobedi nad Barijem 4:2, u okviru 20. kola Serije B.
Bari je poveo u prvom minutu, pre nego što su Trezege, del Pjero i povratnik u tim Nedved (dva puta) obezbedili trijumf kluba iz Torina. Pinturikjo je bio asistent Nedvedu za poslednji gol "crno-belih".

Juve je na čelu Serije B sa 38 bodova iz 20 mečeva, dva više od drugoplasiranog Napolija.

Del Pjero je po dolasku iz Padove za Juve debitovao sa nepunih 19 godina, septembra 1993. protiv Fođe, a prvi gol je dao Ređani sledeće nedelje.

Veliki talenat pokazao je veoma rano, a tadašnji predsednik kluba Đani Anjeli dao mu je nadmak Pinturikjo, poredeći ga sa italijanskim slikarom XV veka, Karavađovim učenikom iz (majstor u to doba bio je veličanstveni Robi Bađo).

Za reprezentaciju je debitovao 1995. godine. Na putu Juventusa ka tri uzastopna finala Lige šampiona (1996-98) Del Pjero je imao veliki uticaj, a njegovi golovi iz slobodnih udaraca bočnmo od šesnaesterca obeležili su epohu u fudbalu (komentator TVCG Milorad Đurković takve pogotke nazvao je delpjerizmom).
Image
Posle sjajne sezone 1997/98 doživeo je prvu u nizu povreda, koje su ga ometale tokom ostatka karijere.

Ipak, ništa ga nije sprečilo da u dresu reprezentacije postane svetski šampion prošlog leta, a njegov fantastični gol u finišu drugog produžetka srušio je sve nade Nemaca u polufinalu.

Del Pjero je u više navrata imao probleme sa trenerima Juventusa tokom 13 i po godina u klubu, ali je on ostao u crnom-belom dresu sve vreme, osvojivši niz trofeja.

Del Pjero je najbolji strelac u istoriji kluba (protiv Barija dao 204. gol), a treći je na lisit igrača sa najviše nastupa, iza Gaetana Širee (552) i Đuzepe Furino (528).

U eri Alesandra del Pjera Juventus je osvojio sledeće trofeje:

Skudeto: 1994-95; 1996-97; 1997-98; 2001-02; 2002-03 (prethodna dva šampionata oduzeta su klubu zbog skandala sa nameštanjem utakmica)
Kup Italije: 1994-95
Superkup Italije: 1995; 1997; 2002; 2003
Liga šampiona: 1995-96
Interkontinentalni kup: 1996
Superkup Evrope: 1996
Intertoto kup: 2000

Kakvu je samo imao sezonu 1997/'98 ali je došla ta povreda i na kratko ga zaustavila, ali i ovako je veliki igrač.
bih_finest

Post by bih_finest »

Ma zna se ko je boss u Italiji, i najgore mi je kada neko uhvati pričati Delpa ovakav, onakav, a nemaj pojma šta je radio dok ga povrede nisu shebale :-)
Forza bianconeri :D
Post Reply