bazooka wrote:FPN je smijesan, ja sam zavrsio ETF i ako mislite da mu je FPN do koljena onda bi stvarno trebali otici doktoru

razmisljajte malo o buducnosti, jel fakat mislite da ce sutra bitniji biti neki sociolog od inzinjera

ja koliko znam, FPN su upisale "trebe" iz moje srednje kojim je najveci zivotni uspjeh se "napucati" i izaci u bejzment

ne kazem sad da su sve/svi takve/i, ima tamo i pametnih ljudi(na prste nabrojati)

u svakom slucaju, sta god da upisete, trudite se maximalno da budete najbolji u onome sto vas zanima

E raja hajd da malo ovom Inzinjeru pojasnimo neke stvari. Evo ja cu pokusati prvi.
Dakle moj Inzinjeru ti da bi zivio od svog rada treba ti neko ko ce taj tvoj produkt prodati znaci treba ti ekonomista, trgovac, menadzer itd itd.
E da bi oni iamli prolaz na trziste tu moraju doci politicari ( po moguncosti politolozi jer oni uce sta je politika) da bi uspostavili nekakve odonse sa susjednim,plemenom, zajednicom, kantonom, gradom ili drzavom.
Sad da bi gradjani tog grada kupili tvoj prozivod mora se napisati prica, uzeti intervju tvoj ili meandzerov pa to sve nakako uz pomoc PR-a (takoje smijer na FPN) i dobrog zurnaloiste da se to napise u novinama, napravi reportaza itd itd.
A sta cemo sa tvojim ne daj Boze problematicnim djetetom, ili nekim drugim djetetom koje tuce tvoje dijete, ili ne daj Boze sa problemom u barku, tu bi trebao doci na scenu ko??? pa socijalni radnik.
Imamo CZ, SIPU, OSA-u, vojsku, policije, itd itd zamisli sve agencije koje su zaduzene za sigurnonst gradjana, pa imamoap imamo terorizam, ljudka prava, zamisli na FPN ima smijer sigurnost i mirovne studije, mislim da ti ne moram "crtati" sknat ces sto je birtan i ovaj smijer.
Ali hajmo mi po tvom sta ce nam doktroi, sta ce nam pravnici, farmaceuti, gradjevinari, kada imamo vas Inzinjere.