sve lazi svercera....

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Better Man

#76 Re: sve lazi svercera....

Post by Better Man »

Repetitor wrote:Kod ovoga lika sva auta presla 165 hiljada ili hiljadu gore dole :lol: :lol:

Vidio da za Audija nema bas zainteresovanih,pa mu onda kilometrazu opet vrnuo na cijelih 135 hiljada :D :D

Image

Image

Image

Image

Nazvao ga ja da pitam za Audija,rekoh ima li servisnu knjigu,kaze DA.Ok rekoh,jel problem da vozilo odvucem u ovlasteni servis da ga pregledaju,ako kilometraza bude se podudarala sa servisnom knjigom,nista vam necu spustati cijenu vozila,kupit cu ga.Medjutim ako se ne bude podudarala vi placate servisni pregled.

Kaze lik: EH NE MOZEMO TAKO NIKAKO POSLOVATI...i spusti mi slusalicu :lol: :lol: :lol: :shock:
Najsmijesnije je kad vidis ovog Golfa i fabiu i procitas tip auta, a ono pise limuzina! Otkad su to hatback auta limuzine? Sama cinjenica da ti je spustio slusalicu je dokaz da je rijec o teskom prevarantu kojeg treba izbjegavati i reci drugima da ga izbjegavaju!
Melami

#77 Re: sve lazi svercera....

Post by Melami »

zar nema drzave za te stvari?
bucik

#78 Re: sve lazi svercera....

Post by bucik »

goran16v wrote:Neki dan pricam sa svercom iz sjeverne Bosne koji mi kaze da, kad sabere sve troskove, da na autu na dobrom stanju (da je zaista sve onako kao sto tvrde nasi sverceri kad ga prodaju) on moze zaraditi tek toliko koliko uspije ustediti i ustinuti na uigranim varijantama prilikom kupovine, infrastrukturi u Njemackoj (smjestaj, prevoz, unaprijed nadjen auto itd isl), seme na prelazima i terminalima, a to je nekih milju maraka.
Upravo tako. Ja sam svoje zadnje auto kupio od jednog takvog lika u blizini Tuzle. Nakon što smo pazarili kazem ja njemu da sam na mobile.de nasao ovako auto i da mu je cjena tamo u njemackoj kao i ova koju sam ja njemu dao. Kaze mi lik da on kupuje auta u jednoj auto kuci i da dobije extra popust jer cesto uzima od njih i svaki put po najmanje dva do tri auta uzme, plus ove fore na carini tako da je to njegova zarada, i kaze mi da sam ja otisao po ovo svoje auto koje sam platio 12 500 km da bi mene izaslo 15 000.
Optimist

#79 Re: sve lazi svercera....

Post by Optimist »

Da ne ispadne da ga branim, ali ova dva audija ti nisu ista. Jedan ima siber drugi ne, u jednom je unutrasnjost crna u drugom bijela. Pogledaj slike na piku malo bolje.
goran16v

#80 Re: sve lazi svercera....

Post by goran16v »

bucik wrote: Upravo tako. Ja sam svoje zadnje auto kupio od jednog takvog lika u blizini Tuzle. Nakon što smo pazarili kazem ja njemu da sam na mobile.de nasao ovako auto i da mu je cjena tamo u njemackoj kao i ova koju sam ja njemu dao. Kaze mi lik da on kupuje auta u jednoj auto kuci i da dobije extra popust jer cesto uzima od njih i svaki put po najmanje dva do tri auta uzme, plus ove fore na carini tako da je to njegova zarada, i kaze mi da sam ja otisao po ovo svoje auto koje sam platio 12 500 km da bi mene izaslo 15 000.
Ne bih da crnjacim, i tvrdim da nije ako, ali je njegova prica zvuci kao klasicna preprodavacka suplja i u najmanju ruku zvuci suhveli. Da si ga platio 14k KM, pa da kazes to je otprilike to sto tvrdi, ali ovako... Eto sam saberi, cak i ako su mu priznali da je platio auto koliko tvrdi je platio na taj auto cisto PDV-a, troskova carinjenja i homologacije itd do registracije na taj auto ima cca 2k KM. Ako na to dodas troskove prevoza (uzmi najbolju varijantu da je dosao kaminom sa jos 1-2 auta) i troskove gdje je kupljen pa na sve to najbitniju stavku - njegovu zaradu, ispade da je auto kojem je redovna cijena tamo 12,5k KM, da bi ga ovdje prodao za te pare, tamo morao platiti max 8k KM. Ti sam skontaj, ali ne znam da bi mu iko, a pogotovo auto kuca koja zivi od ugradjivanja na cijenu, skinuo cijenu za 1/3 taman da kupuje po 20 a ne po 2 - 3 auta. Nadam se da nisam u pravu...
Last edited by goran16v on 17/06/2012 09:17, edited 1 time in total.
Melami

#81 Re: sve lazi svercera....

Post by Melami »

Optimist wrote:Da ne ispadne da ga branim, ali ova dva audija ti nisu ista. Jedan ima siber drugi ne, u jednom je unutrasnjost crna u drugom bijela. Pogledaj slike na piku malo bolje.
daj nam link an pic da ne trazimo. Meni izgledaju identicna.
Melami

#82 Re: sve lazi svercera....

Post by Melami »

goran16v wrote:
bucik wrote: Upravo tako. Ja sam svoje zadnje auto kupio od jednog takvog lika u blizini Tuzle. Nakon što smo pazarili kazem ja njemu da sam na mobile.de nasao ovako auto i da mu je cjena tamo u njemackoj kao i ova koju sam ja njemu dao. Kaze mi lik da on kupuje auta u jednoj auto kuci i da dobije extra popust jer cesto uzima od njih i svaki put po najmanje dva do tri auta uzme, plus ove fore na carini tako da je to njegova zarada, i kaze mi da sam ja otisao po ovo svoje auto koje sam platio 12 500 km da bi mene izaslo 15 000.
Ne bih da crnjacim, i tvrdim da nije ako, ali je njegova prica zvuci kao klasicna preprodavacka suplja i u najmanju ruku zvuci suhveli. Da si ga platio 14k KM, pa da kazes to je otprilike to sto tvrdi, ali ovako... Eto sam saberi, cak i ako su mu priznali da je platio auto koliko tvrdi je platio na taj auto cisto PDV-a, troskova carinjenja i homologacije itd do registracije na taj auto ima cca 2k KM. Ako na to dodas troskove prevoza (uzmi najbolju varijantu da je dosao kaminom sa jos 1-2 auta) i troskove gdje je kupljen pa na sve to najbitniju stavku - njegovu zaradu, ispade da je auto kojem je redovna cijena tamo 12,5k KM, da bi ga ovdje prodao za te pare, tamo morao platiti max 8k KM. Ti sam skontaj, ali ne znam da bi mu iko, a pogotovo auto kuca koja zivi od ugradjivanja na cijenu, skinuo cijenu za 1/3 taman da kupuje po 20 a ne po 2 - 3 auta. Nadam se da nisam u pravu...
i meni nikako nisu jasni ovi sto vjeruju svercerima. Morate shvatiti da im je to biznis i da su ljudi sve spremni uraditi za lovu, a najlaksa stvar je slagatti nekoga.
Kakvo on auto tamo moze kupiti za tu lovu samo Bog zna, a pogotovo od kakvih kuca, bas njima veliki promet ako im neko kupi 3 auta za mjesec il koliko ? Kod tih auto kuca svi znamo da su cijene vece nego kad se kupuje od vlasnika/
Ja ne kontam kako ljudi nasjednu tako, moj dajdja kupio golfa TDI(di crveno), perfektno stanje, stvano izgleda dobro, ''presao'' malo ispod 200k i platio ga oko 10k, 500KM gore dole, nisam siguran.
Eh sad, taj svercer je morao to auto platiti 3.000 eura u njemackoj da bi bio koliko toliko dobar.
Eh sad ko mi nadje onakvoj u njemackoj ili bilo gdje za 3k svaka mu dala.
I u svabiji su oko petice golfaci TDI>
goran16v

#83 Re: sve lazi svercera....

Post by goran16v »

Repetitor wrote:Kod ovoga lika sva auta presla 165 hiljada ili hiljadu gore dole :lol: :lol:

Vidio da za Audija nema bas zainteresovanih,pa mu onda kilometrazu opet vrnuo na cijelih 135 hiljada :D :D
Na prvo gledanje, osim ako uz vracanje kilometraze nije promjenio prednju sajbu (sa sjenilom) i izrezao siber, ovo nije isti auto.
bucik

#84 Re: sve lazi svercera....

Post by bucik »

Meni je sad najmanje bitno koliko ga je on tamo platio, auto je kod mene od aprila prošle godine i za ovih 14 mjeseci samo sam zamijenio dvije sijalice. Na satu je imao 148 000, otišao u Nipex provjerio da li se slazu podaci iz servisne knjige sa podacima iz njihove baze podataka, sve bilo OK. Auto bezprijekorno dobro, ja zadovoljan i znam gdje kupujem naredno auto kad za to dodje vrijeme. Čovjek ima dugu porodičnu tradiciju bavljena ovim poslom, nije jedan od ovih skorojevica sto ti proda macka u vreci.
pirmin

#85 Re: sve lazi svercera....

Post by pirmin »

Melami wrote:zar nema drzave za te stvari?
Ovakvim stvarima se cak i u pravim drzavama ne moze stati u kraj, u nasoj
banana-republici je to pogotovo iluzorno ocekivati.
Melami

#86 Re: sve lazi svercera....

Post by Melami »

pirmin wrote:
Melami wrote:zar nema drzave za te stvari?
Ovakvim stvarima se cak i u pravim drzavama ne moze stati u kraj, u nasoj
banana-republici je to pogotovo iluzorno ocekivati.
itekako moze.
Optimist

#87 Re: sve lazi svercera....

Post by Optimist »

Melami wrote:
Optimist wrote:Da ne ispadne da ga branim, ali ova dva audija ti nisu ista. Jedan ima siber drugi ne, u jednom je unutrasnjost crna u drugom bijela. Pogledaj slike na piku malo bolje.
goran16v wrote:

Na prvo gledanje, osim ako uz vracanje kilometraze nije promjenio prednju sajbu (sa sjenilom) i izrezao siber, ovo nije isti auto.
Naravno da nije isto vozilo. Eto vam linkova da bolje pogledate.

http://www.pik.ba/artikal/3374782/audi-a3-tdi-2004god/

http://www.pik.ba/artikal/3231366/audi-a3-tdi-2004/
Melami

#88 Re: sve lazi svercera....

Post by Melami »

Optimist wrote:
Melami wrote:
goran16v wrote:

Naravno da nije isto vozilo. Eto vam linkova da bolje pogledate.

http://www.pik.ba/artikal/3374782/audi-a3-tdi-2004god/

http://www.pik.ba/artikal/3231366/audi-a3-tdi-2004/
A ipak je zanimljivo kako svako auto ima istu miljazu maltene, poprilicno nisku, i kako ga je lik odbio da idu na servis, uz to svako dobro ocuvano. Ne znam kako ih nadju ovako ocuvane :S
a lijep ovaj audi al unutra mu ona ruzna crvena svjetla ko kod starijih audija :D
mentalist

#89 Re: sve lazi svercera....

Post by mentalist »

Na drugom linku, 13 slika, dva vozila jedan do drugog
ranger

#90 Re: sve lazi svercera....

Post by ranger »

neku noc gledam oglas, i u slikama i slika servisne knjige, na kojoj prvi servis radjen 2001 na 40 i kusur hiljada, zadnji 2007 na 170 i nesto hiljada.
auto je 2002 godiste a u oglasu pise da je preslo 170 hiljada.... blago receno smijesno....
mentalist

#91 Re: sve lazi svercera....

Post by mentalist »

Stamparska greska za godinu proizvodnje. A vjerovatno vlasnik bio neki stari dedo, a umro poslije velikog servisa, pa tako i ostala ta kilometraža :roll:
babin_sin

#92 Re: sve lazi svercera....

Post by babin_sin »

pozz svima
imam u planu kupovinu auta i malo pik.ba, malo mobile.de i naletih prvo na piku na sljedeći auto:
http://www.pik.ba/artikal/3050601/peugeot-307-1-6-hdi/
auto izmišljen, 5300 KM, poslao mu ja poruku- daće ga za 2500 Eura
aal lik u engleskoj, bla bla, šalje auto nekom kompanijom u BiH, kad dođe auto, ako mi se ne svidi ili ne bude onako kako je napisao u oglasu, auto slobodno mogu vratiti nazad, nikakve troškove ne bih platio. itd itd
jel ovo neka navlakuša ili šta?

malo mi neraealno da bude tako jeftin, s obzirom kolike su cijene sličnih auta
goran16v

#93 Re: sve lazi svercera....

Post by goran16v »

babin_sin wrote:pozz svima
imam u planu kupovinu auta i malo pik .ba, malo mobile.de i naletih prvo na piku na sljedeći auto:
www.pik ba/artikal/3050601/peugeot-307-1-6-hdi/
aal lik u engleskoj, bla bla, šalje auto nekom kompanijom u BiH, kad dođe auto, ako mi se ne svidi ili ne bude onako kako je napisao u oglasu, auto slobodno mogu vratiti nazad, nikakve troškove ne bih platio. itd itd

Da nije u pitanju ona: Prodaje pilot, zivi u UK, auto savrsen ali mu na lijevoj strani volan pa mu ne odgovara i zato ga daje bud zasto samo da ga se rijesi. Sve je u najboljme redu ali da li se rijesila spediicija ili kakva druga stavka prije isporuke treba uplatiti 300 EUR avansa. Kad uplatis avans slijedi "birani je pretplatnik trenutno nedostupan, molimo vas pokusajte kasnije" ili "birali ste nepostojeci broj".
babin_sin

#94 Re: sve lazi svercera....

Post by babin_sin »

Da nije u pitanju ona: Prodaje pilot, zivi u UK, auto savrsen ali mu na lijevoj strani volan pa mu ne odgovara i zato ga daje bud zasto samo da ga se rijesi. Sve je u najboljme redu ali da li se rijesila spediicija ili kakva druga stavka prije isporuke treba uplatiti 300 EUR avansa. Kad uplatis avans slijedi "birani je pretplatnik trenutno nedostupan, molimo vas pokusajte kasnije" ili "birali ste nepostojeci broj".[/quote]

prvo mi napisao:

Pozdrav,

Automobil je u vrlo dobrom stanju, bez oštecenja tehnickih, nikada ukljuceni u nesrecama, boja je original. Bio sam angažiran na bosanskoj djevojka i ja živjeli u BiH za nekoliko mjeseci, ali sada smo prekinuli pa sam morao vratiti u Englesku s autom. Pokušao sam voziti i registrirati ovdje, ali su troškovi previsoki i volan je na lijevoj strani, tako da je vrlo teško za mene da ga koristiti ovdje, to je razlog zašto sam odlucio prodati ga. Automobil je sada na isporuke tvrtke sa svom dokumentacijom (Prijava knjiga, puna servisna knjižica), nakon što je prethodno kupiti pregled vozila (u jednom od svojih partnerskih usluga) ce dostaviti na Vašu adresu. Vec sam platio za sve transakcije pristojbe u BiH, tako da je kašnjenje treba biti kao minimum što je više moguce (vrijeme isporuke: od 4 do 6 dana, ovisno o tocnom mjestu). Ova tvrtka je sa sjedištem u Ujedinjenom Kraljevstvu, a takoder ce se automobil na prijenos vlasništva od moje ime tvoje.
Cijena koju želim za automobil je 2500 eura.
Ako ste zainteresirani javite mi tako da mogu dati više detalja.

Hvala!

a onda mi poslao e-mail:

Hello,

The car is located in Carlisle , England and I use a shipping company to
help me with the sale and delivery . I have bought the car from Germany
and it is on german number plates .
I will try to explain how everything works in a few lines.

A. First of all I will need you to forward me your exact delivery
details : full name ,full address and a valid phone number.

1. After I receive your shipping info, I will forward them to the
shipping company as the intended receiver.

2. The delivery company conducts a pre-buy inspection with one of their
partners services,and they take full responsibility regarding the
inspection of the vehicle ,and if anything is as not described or listed
,you will get a full refund with no question asked .

B. You will receive a notification from the shipping service as a
confirmation that the vehicle has been tested and that it is in their
custody , ready for dispatch . An email will be sent (containing all
details about payment and shipping details and also the sale agreement).

1. After that , you will have to deposit the payment to the shipping
company .

I have paid the delivery fees , so you will have to pay only the price
of the car .

2. The shipping service will verify the transfer, and if everything is
in order, then the delivery will start.

3. After you will receive the car and you will be completely satisfied
with it , you will instruct the agent with your decision within 5
working days (the time you will have to inspect the vehicle after you
have received it) .

Depending on your final answer , they will then forward or not the money
to me.

C. If by any reason , you will not be satisfied with the car , you will
return it to the delivery company with no expense and they will refund
all your money back .

Let me know if you are interested or you need more details .

I await your answer.
goran16v

#95 Re: sve lazi svercera....

Post by goran16v »

Klasicna navlakusa...
technoGeek

#96 Re: sve lazi svercera....

Post by technoGeek »

Tipicna navlakusa, ignorisati takve mailove i ponude.
goran16v

#97 Re: sve lazi svercera....

Post by goran16v »

Tacka B/1 sve govori...
slobodann

#98 Re: sve lazi svercera....

Post by slobodann »

Gledam na velikim pijacama - sve prodavaci voca, a voze ML, BMW i sl...
Berber

#99 Re: sve lazi svercera....

Post by Berber »

babin_sin wrote:pozz svima
imam u planu kupovinu auta i malo pik .ba, malo mobile.de i naletih prvo na piku na sljedeći auto:
www.pik ba/artikal/3050601/peugeot-307-1-6-hdi/

Napisi mu da ima kod tebe smjestaj 2 dana djabe ako ti sam doveze auto pa ces cuti sta ce ti odgovoriti-)))))
wonderboy

#100 Re: sve lazi svercera....

Post by wonderboy »

Image
100% regularan :D

09.04.2012
ID korisnika
380473
Regija
Dobojsko-Bijeljinska

englez pravi :D
Post Reply