BH klubovi u Evropi - 2012/13
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Mračajski proto
#76 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13
Mislim da se ove sezone nijedan naš klub neće proslaviti. Sarajevo će prvo pretkolo sigurno proći, ali dalje ne znam da li možemo.. Borac ne vjerujem da ima nešto snage, niti široki. Što se plavih balerina tiče, mislim da će ispasti odmah, jer sumnjam da se mogu nositi sa najboljom ekipom iz dosta jačih liga od ove naše. Lako je biti bolji od širokog sa ovakvim, Sarajeva sa još gorim i borcem sa još gorim sastavom od sopstvenog. Kako god, sretno.
- Kemal Malovčić
#77 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13
blistaćemo u evropa ligi, svi, i šb i bl i sa i ž 
-
El_comadante
#78 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13
najviše očekujem od Sarajeva. prolaz u drugo pretkolo sigurno a uz malo sreče u izvlačenju i treče pretkolo. a nisam optimista za Želju jer malo je ekipa sa kojim se Željo može nositi a još ako budu za LP regionalne grupe onda pogotovo. a općenito mi nismo sretni pa če tako i Željo dobiti težeg protivnika a ne lakšeg nažalost. ja bi volio da željo prođe u e prtkolo ali teško je to...
- cyprus
#79 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13
Ja pak mislim da se Željo ima najveće šanse da se duže u Evropi... Oni ipak najmanje ravnopravno mogu igrat bar sa trećinom njihovih mogućih protivnika... Dočim naši predstavnici u EL u 2. pretkolu već imaju mnogo težu konkurenciju, a broj primjerenih potencijalnih protivnika je sveden na vrlo malu cifru (4 do 5 ako se ne varam)El_comadante wrote:najviše očekujem od Sarajeva. prolaz u drugo pretkolo sigurno a uz malo sreče u izvlačenju i treče pretkolo. a nisam optimista za Želju jer malo je ekipa sa kojim se Željo može nositi a još ako budu za LP regionalne grupe onda pogotovo. a općenito mi nismo sretni pa če tako i Željo dobiti težeg protivnika a ne lakšeg nažalost. ja bi volio da željo prođe u e prtkolo ali teško je to...
Tako da ne bih rekao da Sarajevu treba malo sreće u žrijebu, već podosta...
Last edited by cyprus on 28/05/2012 12:14, edited 1 time in total.
-
jadranska straza
#80 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13
Recept za Željin prolazak što dalje:
*euforija
*krcata Grbavica
*maximum(101% mogućnosti)
*malo sreće
*Osimovi savjeti(po uzoru na slavnu godinu u kupu UEFA od prije rata)
*bar 2 pojačanja u junu(sredina terena i napadač)
*euforija
*krcata Grbavica
*malo sreće
-
El_comadante
#81 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13
ali od tri ekipe u EL bar če jedna dobiti ekipu sa kojem se može igrati i porći dalje. a eto sam kažeš da sa dvije trečine ekipa Željo nemože igrati a kakve su sreče prije če dobiti nekog težeg nego lakšeg........cyprus wrote:Ja pak mislim da se Željo ima najveće šanse da se duže u Evropi... Oni ipak najmanje ravnopravno mogu igrat bar sa trećinom njihovih mogućih protivnika... Dočim naši predstavnici u EL u 2. pretkolu već imaju mnogo težu konkurenciju, a broj primjerenih potencijalnih protivnika je sveden na vrlo malu cifru (4 do 5 ako se ne varam)El_comadante wrote:najviše očekujem od Sarajeva. prolaz u drugo pretkolo sigurno a uz malo sreče u izvlačenju i treče pretkolo. a nisam optimista za Želju jer malo je ekipa sa kojim se Željo može nositi a još ako budu za LP regionalne grupe onda pogotovo. a općenito mi nismo sretni pa če tako i Željo dobiti težeg protivnika a ne lakšeg nažalost. ja bi volio da željo prođe u e prtkolo ali teško je to...
Tako da ne bih rekao da Sarajevu treba malo sreće u žrijebu, već podosta...Ja očekujem od Sarajeva siguran prolaz u 2. pretkolo, a onda šta bude... Ne kontam neke koji pišu da im je prolazak drugog pretkola minimum
- Meho Kodro
- cyprus
#83 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13
Nisam reko da Željo ne može igrati sa dvije trećine... nego da sa jednom trećinom zasigurno može ravnopravno... Sa drugom trećinom se također može igrat, al će mu šanse ipak biti manje... Tek 4-5 klubova za Želju znače gotovo sigurno ispadanje...El_comadante wrote:ali od tri ekipe u EL bar če jedna dobiti ekipu sa kojem se može igrati i porći dalje. a eto sam kažeš da sa dvije trečine ekipa Željo nemože igrati a kakve su sreče prije če dobiti nekog težeg nego lakšeg........cyprus wrote:Ja pak mislim da se Željo ima najveće šanse da se duže u Evropi... Oni ipak najmanje ravnopravno mogu igrat bar sa trećinom njihovih mogućih protivnika... Dočim naši predstavnici u EL u 2. pretkolu već imaju mnogo težu konkurenciju, a broj primjerenih potencijalnih protivnika je sveden na vrlo malu cifru (4 do 5 ako se ne varam)El_comadante wrote:najviše očekujem od Sarajeva. prolaz u drugo pretkolo sigurno a uz malo sreče u izvlačenju i treče pretkolo. a nisam optimista za Želju jer malo je ekipa sa kojim se Željo može nositi a još ako budu za LP regionalne grupe onda pogotovo. a općenito mi nismo sretni pa če tako i Željo dobiti težeg protivnika a ne lakšeg nažalost. ja bi volio da željo prođe u e prtkolo ali teško je to...
Tako da ne bih rekao da Sarajevu treba malo sreće u žrijebu, već podosta...Ja očekujem od Sarajeva siguran prolaz u 2. pretkolo, a onda šta bude... Ne kontam neke koji pišu da im je prolazak drugog pretkola minimum
Dok od potencijalnih protivnika u 2. pretkolu EL naši predstavnici ravnopravno mogu igrat sa možda osminom (nekih 5 klubova)... Kolike su šanse da baš te izvučemo, još ako se zna da su većinom geografski prilično udaljeni...
- Charuga
- Globalni moderator
#84 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13
Nema onda nista od ovoga jer ce Željo utakmicu(e) igrati na Koševu ...jadranska straza wrote:Recept za Željin prolazak što dalje:
*euforija
*krcata Grbavica
*malo sreće
- East_side
#85 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13
Možda je mislio na organizovani prenos poput onog finala Lige šampiona na Olimpijskom stadionu u MinhenuPlavih_11 wrote:Nema onda nista od ovoga jer ce Željo utakmicu(e) igrati na Koševu ...jadranska straza wrote:Recept za Željin prolazak što dalje:
*euforija
*krcata Grbavica
*malo sreće
Iskreno, bez imalo šuplje, mislim da bi vi mogli ove godine najdalje dobaciti od svih naših predstavnika. Makar to bilo za jednu fazu takmičenja više. A već sam ranije rekao da ne očekujem pretjeran napredak (općenito) u pogledu na prethodne sezone.
Plasman bilo kojeg kluba u grupnu fazu Europa league bi bio MEGA-uspjeh!
-
salle_eh1986
#86 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13
jebo majku kad čitam ovo kontam da su pite uzele duplu a ne miEl_comadante wrote:najviše očekujem od Sarajeva. prolaz u drugo pretkolo sigurno a uz malo sreče u izvlačenju i treče pretkolo. a nisam optimista za Želju jer malo je ekipa sa kojim se Željo može nositi a još ako budu za LP regionalne grupe onda pogotovo. a općenito mi nismo sretni pa če tako i Željo dobiti težeg protivnika a ne lakšeg nažalost. ja bi volio da željo prođe u e prtkolo ali teško je to...
-
El_comadante
#87 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13
hajmo realno pričati pusti šuplju Željo jedino može pobjediti i proći dalje HJK Helsinki, Ekranes, Zestafoni i AEL Limasol svi ostali teško se mogu proći a kave smo mi sreče u ovoj državi dobičete nekoga težeg. a FKS realno govoreći prolazi prvo pretkolo..salle_eh1986 wrote:jebo majku kad čitam ovo kontam da su pite uzele duplu a ne miEl_comadante wrote:najviše očekujem od Sarajeva. prolaz u drugo pretkolo sigurno a uz malo sreče u izvlačenju i treče pretkolo. a nisam optimista za Želju jer malo je ekipa sa kojim se Željo može nositi a još ako budu za LP regionalne grupe onda pogotovo. a općenito mi nismo sretni pa če tako i Željo dobiti težeg protivnika a ne lakšeg nažalost. ja bi volio da željo prođe u e prtkolo ali teško je to...
- ultima_palabra
#88 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13
Zestafoni, Debrecen, Maribor? Pa i Sheriff, AEL, Slask, Zilina nisu neki bauk.El_comadante wrote:hajmo realno pričati pusti šuplju Željo jedino može pobjediti i proći dalje HJK Helsinki, Shamrock Roversi, Ekranes i Helsinborg svi ostali teško se mogu proći a kave smo mi sreče u ovoj državi dobičete nekoga težeg. a FKS realno govoreći prolazi prvo pretkolo..salle_eh1986 wrote:jebo majku kad čitam ovo kontam da su pite uzele duplu a ne miEl_comadante wrote:najviše očekujem od Sarajeva. prolaz u drugo pretkolo sigurno a uz malo sreče u izvlačenju i treče pretkolo. a nisam optimista za Želju jer malo je ekipa sa kojim se Željo može nositi a još ako budu za LP regionalne grupe onda pogotovo. a općenito mi nismo sretni pa če tako i Željo dobiti težeg protivnika a ne lakšeg nažalost. ja bi volio da željo prođe u e prtkolo ali teško je to...
Dobro, Sarajevo prolazi prvo pretkolo 80%, a šta je sa drugim? Tu se uzdaš u sreću, a Željo kao ne može imati malo sreće... kakvi smo bili baksuzi zadnje dvije godine, zaslužili smo da nas malo pogleda.
- cyprus
#89 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13
Zaista mi često nisi jasan, kad hoćeš da se crta evo:El_comadante wrote:hajmo realno pričati pusti šuplju Željo jedino može pobjediti i proći dalje HJK Helsinki, Ekranes, Zestafoni i AEL Limasol svi ostali teško se mogu proći a kave smo mi sreče u ovoj državi dobičete nekoga težeg. a FKS realno govoreći prolazi prvo pretkolo..salle_eh1986 wrote:jebo majku kad čitam ovo kontam da su pite uzele duplu a ne miEl_comadante wrote:najviše očekujem od Sarajeva. prolaz u drugo pretkolo sigurno a uz malo sreče u izvlačenju i treče pretkolo. a nisam optimista za Želju jer malo je ekipa sa kojim se Željo može nositi a još ako budu za LP regionalne grupe onda pogotovo. a općenito mi nismo sretni pa če tako i Željo dobiti težeg protivnika a ne lakšeg nažalost. ja bi volio da željo prođe u e prtkolo ali teško je to...
Ovi protivnici donose gotovo siguran oproštaj Želje od Evrope:
Basel
Dinamo Zagreb
Partizan
Salzburg
Slovan Liberec
Sa ovima se može igrat, ali su favoriti (neki veći, neki manji):
Slask
AEL
BATE
Žilina
Helsingborg
Sheriff
Debrecen
Sa ovima Željo može potpuno ravnopravno igrat:
Helsinki
Maribor
Zestafoni
A protiv ovih mislim da je favorit:
Ekranas
Ventspils
Dok većina mogućih protivnika Sarajeva, Širokog i Borca spada u ovu prvu grupu, kada se radi od drugom pretkolu... Prvo već ne bi trebalo biti prevelik problem...
-
El_comadante
#90 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13
ja kažem da od tri ekipe u EL imaju šanse jedna da dobije lakšeg protivnika i prođe u treče nego što Željo ima. a i vamo ima ekipa sa kojim se možemo nositi mislim na sve tri ekipe ne samo FKS npr: Slaven, Gomel, Vojvodina, Spartak Trnava pa i Hajduk su ekipe koje se ralno mogu proći dalje a mislim da če naši predstavnici dobiti bar jednog od nabojanih. naravno netreba značiti ali vjerovatnoča je fina da če jedon od tri naša kluba igrati sa ovim.
- Arteta
#91 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13
Meni niste obojica jasni.
Koga god nasi klubovi dobiju za protivnike moraju isto uci u utakmicu i ici na pobjedu.
Iznenadjenja se desavaju,danas svako moze svakoga da dobije.
Koga god nasi klubovi dobiju za protivnike moraju isto uci u utakmicu i ici na pobjedu.
Iznenadjenja se desavaju,danas svako moze svakoga da dobije.
Last edited by Arteta on 28/05/2012 14:19, edited 1 time in total.
- cyprus
#92 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13
Ja stvarno ne znam odakle ta fama da naši klubovi mogu ravnopravno sa Hajdukom

Naravno da moraju, ali nije isto izvuć Basela i Ekranasa... Jest iznenađenja se dešavaju, ali koliko često?Arteta wrote:Meni niste obojica jasni.
Iznenadjenja se desavaju,danas svako moze svakoga do dobije.
Last edited by cyprus on 28/05/2012 14:20, edited 1 time in total.
- Arteta
#93 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13
I ja ne znam stvarno odakle nekima to da Basel moze Manchestera da dobijecyprus wrote:Ja stvarno ne znam odakle ta fama da naši klubovi mogu ravnopravno sa Hajdukom![]()
- cyprus
#94 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13
Takve senzacije se rijetko dešavaju. Zato su senzacije.Arteta wrote:I ja ne znam stvarno odakle nekima to da Basel moze Manchestera da dobijecyprus wrote:Ja stvarno ne znam odakle ta fama da naši klubovi mogu ravnopravno sa Hajdukom![]()
- ganjeta
#95 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13
Cyprus pošto si lijepo ovo gore nacrtao za ligu prvaka, može li i za ligu evrope jedan crtež 1.i 2. kola?
- Arteta
#96 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13
Ali se ipak desavajucyprus wrote:Takve senzacije se rijetko dežavaju. Zato su senzacije...Arteta wrote:I ja ne znam stvarno odakle nekima to da Basel moze Manchestera da dobijecyprus wrote:Ja stvarno ne znam odakle ta fama da naši klubovi mogu ravnopravno sa Hajdukom![]()
- cyprus
#97 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13
Puno je klubovaganjeta wrote:Cyprus pošto si lijepo ovo gore nacrtao za ligu prvaka, može li i za ligu evrope jedan crtež 1.i 2. kola?
- cyprus
#98 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13
Desi se i dobitak na lotu...Arteta wrote:Ali se ipak desavaju
- ganjeta
#99 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13
cyprus wrote:Puno je klubovaganjeta wrote:Cyprus pošto si lijepo ovo gore nacrtao za ligu prvaka, može li i za ligu evrope jedan crtež 1.i 2. kola?, al haj ako stignem poslije ću...
Taman dok malo odspavam
- Meho Kodro
#100 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13
Jedno je Hajduk od lani ili iz 2010 kad je igrao u grupama u EL, a nesto sasvim drugo Hajduk koji ce igrati u ovoj sezoni ELcyprus wrote:Ja stvarno ne znam odakle ta fama da naši klubovi mogu ravnopravno sa Hajdukom![]()
![]()
Trener novajlija Miso Krsticevic ce imati totalno pomladjenu momcad, dosta juniora je vec ubaceno u prvi sastav, klub nema para pa se gleda prodati najbolje/najskuplje igrace - Vukusica i Anasa Sharbinija, neki su vec otisli (ex-reprezentativci Neretljak i Andric)...