Šta kupiti: Nova Astra, Megane Berline, C4, Cruze

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Akrobatski citac

#76 Re: Šta kupiti: Nova Astra, Megane Berline, C4, Cruze

Post by Akrobatski citac »

hostapler wrote:
vedo_dz wrote:Ovdje imas cjenovnik Leona i pregovaraj ako te interesuje nagodni su to znam iz licnog iskustva i provozaj ako budes posjetio salon nije djaba redizajn samo osnovno obuhvatio da se nesto mjenja http://seat.ba/index.php?page=leon-cjenovnik
Bez uvrede,ali mislim da je Leon skup auto s obzirom da je na trzistu vec osmu godinu uz neke male izmjene. Drugi na modele na zalasku daju veeelike popuste. Ali mozda uz neki dogovor,jer si rekao da su nagodni,se moze pazariti.
Izgleda da su skoro svi ovi modeli i renault i opel na zalasku, leon dosta dobro izgleda za cijenu od 24 k. nekao su svi tu negdje sa cijenama :roll:
hostapler

#77 Re: Šta kupiti: Nova Astra, Megane Berline, C4, Cruze

Post by hostapler »

Megane je izasao 2008,Astra 2009,Leon 2005.
Novi Leon izlazi krajem ove ili pocetkom iduce godine. Zamisli uzmes sad ovog za 24 000 (osnovni paket i najslabiji motor),a novi dođe krajem godine i vidis ga pored sebe na semaforu,pa to je da se ubijes :x
burgundy

#78 Re: Šta kupiti: Nova Astra, Megane Berline, C4, Cruze

Post by burgundy »

Po mom misljenju Astra je najkompletniji auto od svih nabrojanih.I najljepsi.
vukojebina

#79 Re: Šta kupiti: Nova Astra, Megane Berline, C4, Cruze

Post by vukojebina »

Ruku na srce, al leon je ovdje ubjedljivo najbolja ponuda...sa onim gore cijenama...
hostapler

#80 Re: Šta kupiti: Nova Astra, Megane Berline, C4, Cruze

Post by hostapler »

vukojebina wrote:Ruku na srce, al leon je ovdje ubjedljivo najbolja ponuda...sa onim gore cijenama...
:thumbup: jedino sto je po meni kao model star,mada izgleda bolje od vecine konkurenata u klasi.
Jedino sto bih ja gledao minimum ovaj 1.2 TSI,ali onda cijena ide na 27 100 a tu je vec novija Astra.
Akrobatski citac

#81 Re: Šta kupiti: Nova Astra, Megane Berline, C4, Cruze

hostapler wrote:
vukojebina wrote:Ruku na srce, al leon je ovdje ubjedljivo najbolja ponuda...sa onim gore cijenama...
:thumbup: jedino sto je po meni kao model star,mada izgleda bolje od vecine konkurenata u klasi.
Jedino sto bih ja gledao minimum ovaj 1.2 TSI,ali onda cijena ide na 27 100 a tu je vec novija Astra.
I tako malo po malo i dovede te do ludila ovo ltanje od modela do modela. Sta reci :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :skoljka:
Akrobatski citac

#82 Re: Šta kupiti: Nova Astra, Megane Berline, C4, Cruze

hostapler wrote:Megane je izasao 2008,Astra 2009,Leon 2005.
Novi Leon izlazi krajem ove ili pocetkom iduce godine. Zamisli uzmes sad ovog za 24 000 (osnovni paket i najslabiji motor),a novi dođe krajem godine i vidis ga pored sebe na semaforu,pa to je da se ubijes :x
A tebi ostalo jos 6 god. kredita.ahahahaaa da puknes od muke
Industrialyzer

#83 Re: Šta kupiti: Nova Astra, Megane Berline, C4, Cruze

Post by Industrialyzer »

Uzmi brate Astru :thumbup: Opel sad pravi odlicna auta , moj stari zamalo da je kupim , da nije stigla neka dodatna lova sigurno bi pala nova Astra , strasno lijepo i kvalitetno auto 8-)
shalla

#84 Šta kupiti: Nova Astra, Megane Berline, C4, Cruze

Post by shalla »

Ok, odluka je pala na Astru. Danas sam dobio ponudu koja je za 2200 KM jeftinija od berlijetine a bolja oprema (sve ono isto plus dvozonska elektronska klima i sl). Hvala Bosno na drugim gradovima i hvala Opelu koji ima zastupnistva u tim drugim gradovima :mrgreen:

Sent from my iPhone using Tapatalk
Last edited by shalla on 16/05/2012 23:22, edited 1 time in total.
Averus

#85 Re: Šta kupiti: Nova Astra, Megane Berline, C4, Cruze

Post by Averus »

shalla wrote:Ok, odluka je pala na Astru. Danas sam dobio ponudu koja je za 2200 KM jeftinija od berlijetine a bolja oprema (sve ono isto plus dvozonska elektronska klima i sl). Hvala Bosno na drugim gradovima i hvala Opelu koji ima zastupnistva u tim drugim gradovima:-) :-)

Nećeš se pokajati jarane, Astra je fantastično auto :thumbup:
hostapler

#86 Re: Šta kupiti: Nova Astra, Megane Berline, C4, Cruze

Post by hostapler »

shalla wrote:Ok, odluka je pala na Astru. Danas sam dobio ponudu koja je za 2200 KM jeftinija od berlijetine a bolja oprema (sve ono isto plus dvozonska elektronska klima i sl). Hvala Bosno na drugim gradovima i hvala Opelu koji ima zastupnistva u tim drugim gradovima:-) :-)

Cestitam :thumbup:
Hocemo slikice.
shalla

#87 Re: Šta kupiti: Nova Astra, Megane Berline, C4, Cruze

Post by shalla »

hostapler wrote:

Cestitam :thumbup:
Hocemo slikice.
Biće slikice dok se auto aBd pazari :wink:

Hvala svima još jednom, Bogami nije šuplja, puno ste mi pomogli...
Industrialyzer

#88 Re: Šta kupiti: Nova Astra, Megane Berline, C4, Cruze

Post by Industrialyzer »

Ja da sam na tvom mjestu ganjao bih crvenu boju , nije normalno kako joj lijepo stoji 8-) Ili ako bude para onu plavu sto dolazi na OPC modelima 8-)
Akrobatski citac

#89 Re: Šta kupiti: Nova Astra, Megane Berline, C4, Cruze

shalla wrote:Ok, odluka je pala na Astru. Danas sam dobio ponudu koja je za 2200 KM jeftinija od berlijetine a bolja oprema (sve ono isto plus dvozonska elektronska klima i sl). Hvala Bosno na drugim gradovima i hvala Opelu koji ima zastupnistva u tim drugim gradovima :mrgreen:

Odakle si dobio ponudu...de prosvijetli nas.
shalla

#90 Re: Šta kupiti: Nova Astra, Megane Berline, C4, Cruze

Post by shalla »

Industrialyzer wrote:Ja da sam na tvom mjestu ganjao bih crvenu boju , nije normalno kako joj lijepo stoji 8-) Ili ako bude para onu plavu sto dolazi na OPC modelima 8-)
Ganjam i ja crvenu boju ali vidjećemo šta će biti
Akrobatski citac

#91 Re: Šta kupiti: Nova Astra, Megane Berline, C4, Cruze

shalla wrote:
Industrialyzer wrote:Ja da sam na tvom mjestu ganjao bih crvenu boju , nije normalno kako joj lijepo stoji 8-) Ili ako bude para onu plavu sto dolazi na OPC modelima 8-)
I koja je jel ova clasic ili Opel Astra GTC
shalla

#92 Šta kupiti: Nova Astra, Megane Berline, C4, Cruze

Post by shalla »

Akrobatski citac wrote:
shalla wrote:
I koja je jel ova clasic ili Opel Astra GTC
Ma classic

agent_zero

#93 Re: Šta kupiti: Nova Astra, Megane Berline, C4, Cruze

Post by agent_zero »

Mislim da si dobro izabrao. Pun pogodak u smislu uloženo - dobijeno.

Samo nam otkrij tajnu gdje si uzeo, koja auto kuća?

I naravno slike kad auto legne ;)
hamalalija

#94 Re: Šta kupiti: Nova Astra, Megane Berline, C4, Cruze

Post by hamalalija »

agent_zero wrote:Mislim da si dobro izabrao. Pun pogodak u smislu uloženo - dobijeno.

Samo nam otkrij tajnu gdje si uzeo, koja auto kuća?

I naravno slike kad auto legne ;)

@shalla
nek je sa srecom
nju poderao pa za 5 godina drugu kupio :D

Ma ma svugdje je jefitnije nego u sarajevu, pa drugim gradovima smanje marzu, samo ovdje kod haos. Kolega prosle godian na isnigni(j)i mijenjao filter klime u mostaru jer je 30KM jefiniji nego u sarajevu ili u visokom. Nije maksuzije isao dole samo radi filtera ali eto uz put mu bilo.
Tako da me to nista ne cudi, ma sve je skuplje u sarajevi kreni od kafe po kafanama pa nadalje.
shalla

#95 Šta kupiti: Nova Astra, Megane Berline, C4, Cruze

Post by shalla »

Hah, u nevjerovatnom obratu situacije, ja se dogovorim sa suprugom da cemo ici na opciju narucivanja tj cekanja 2 mjeseca jer mozemo proci jos malo jeftinije a mozemo dobiti i boju po zelji...
Jbg, od pocetne cijene od 30k dobili bismo auto sa boljom opremom i bojom koju hocemo a prosli bismo cca 2,5k jeftinije, nije vala zanemariva razlika, mislim da vrijedi sacekati...

hamalalija

#96 Re: Šta kupiti: Nova Astra, Megane Berline, C4, Cruze

Post by hamalalija »

shalla wrote:Hah, u nevjerovatnom obratu situacije, ja se dogovorim sa suprugom da cemo ici na opciju narucivanja tj cekanja 2 mjeseca jer mozemo proci jos malo jeftinije a mozemo dobiti i boju po zelji...
Jbg, od pocetne cijene od 30k dobili bismo auto sa boljom opremom i bojom koju hocemo a prosli bismo cca 2,5k jeftinije, nije vala zanemariva razlika, mislim da vrijedi sacekati...

Ne bi da te sjebajem ili nesta... ali pripremi se da ces cekati 90 dana lakse je :D , znam o cemu govorim, ja se pripremio na dva mjeseca kad tacno 90 dan zovu doslo vam je auto mozete uplaitit novac i doci po auto, a ja se vec nalozio da ih sutra kao zovem i napadam i prijetim :D .
A ako dodje ranije jos bolje

Vidi da sta jos uzmes od tih dodataka kada ces ga vec cekati, dobro skontaj. Vidi za fabricki alarm, ili "frizider" u pretincu ili lupam, naslon za ruke na zasnjem sjedistu, ili nesta od opreme, zatamnjena stakla, ili vise zvucnika lupam, jer ako ces cekati da ga sklope onda nabaci jos nesta opreme, nisi ogranicen, naravno kao imas love.
shalla

#97 Re: Šta kupiti: Nova Astra, Megane Berline, C4, Cruze

Post by shalla »

hamalalija wrote:
shalla wrote:Hah, u nevjerovatnom obratu situacije, ja se dogovorim sa suprugom da cemo ici na opciju narucivanja tj cekanja 2 mjeseca jer mozemo proci jos malo jeftinije a mozemo dobiti i boju po zelji...

Ne bi da te sjebajem ili nesta... ali pripremi se da ces cekati 90 dana lakse je :D , znam o cemu govorim, ja se pripremio na dva mjeseca kad tacno 90 dan zovu doslo vam je auto mozete uplaitit novac i doci po auto, a ja se vec nalozio da ih sutra kao zovem i napadam i prijetim :D .
A ako dodje ranije jos bolje

Vidi da sta jos uzmes od tih dodataka kada ces ga vec cekati, dobro skontaj. Vidi za fabricki alarm, ili "frizider" u pretincu ili lupam, naslon za ruke na zasnjem sjedistu, ili nesta od opreme, zatamnjena stakla, ili vise zvucnika lupam, jer ako ces cekati da ga sklope onda nabaci jos nesta opreme, nisi ogranicen, naravno kao imas love.
Ma nemaš me šta sjebavati, znam ja da to tako ide al jbg, kako god se preračunam isplati mi se čekati.
Pored svega već navedenog prije, dobijam pored čeličnih felgi i alu felge 17" sa gumama, elektronsku ručnu (onaj hill start) i boju po želji, dakle još opreme a kažem ti, sve za cca 2,5k jeftinije nego u Berlijeti
Mr.Fundamental

#98 Re: Šta kupiti: Nova Astra, Megane Berline, C4, Cruze

Post by Mr.Fundamental »

Može li se znati koji si motor odabrao? I po tom Hill Startu zaključio bih da je manuelac u pitanju :D Ako hoćeš moje mišljenje, mislim da Astri najbolje stoji bordo/truhla višnja boja, sa tom bojom mi je ubjedljivo najatraktivnija. Sretno sa novim limenim ljubimcem. :thumbup:
shalla

#99 Re: Šta kupiti: Nova Astra, Megane Berline, C4, Cruze

Post by shalla »

Mr.Fundamental wrote:Može li se znati koji si motor odabrao? I po tom Hill Startu zaključio bih da je manuelac u pitanju :D Ako hoćeš moje mišljenje, mislim da Astri najbolje stoji bordo/truhla višnja boja, sa tom bojom mi je ubjedljivo najatraktivnija. Sretno sa novim limenim ljubimcem. :thumbup:
Nije manuelac, automatik je, i motor je onaj kako sam prvobitno i napisao, 1.6, 115ks. Razmišljao sam o ovom 1.4turbo sa 140 ks al jbg, on bi onda opet bio 30000 a ja se ova 3 dana rastegao da uštedim koju hiljadu :mrgreen: :mrgreen:
Mr.Fundamental

#100 Re: Šta kupiti: Nova Astra, Megane Berline, C4, Cruze

Post by Mr.Fundamental »

Aha, ta pomoć za kretanje na uzbrdici obično se isporučuje sa manuelnim mjenjačem, automatiku i nije toliko potrebna, zato sam pretpostavio da je manuelni. Ali je cool stvar :) Taj 1.4 je najbolja mjera, ali i sam si rekao da nisi trkač, tako da će i taj 1.6 sasvim biti dovoljan.
Post Reply