Jacanje moralnih vrijednosti - primjer Malezije

Prenj

Post by Prenj »

Human Rights Watch wrote:Since early 2001, more than 100 suspects have been arrested in Malaysia under the Internal Security Act, most of them alleged members of Jamaah Islamiyah, an al-Qaida-linked group blamed for a string of bombings that have killed hundreds of people in Southeast Asia in the past four years.

The Act allows for a 60-day interrogation period by Malaysia's Special Branch, which then makes recommendations to Prime Minister Abd Allah Ahmad Badawi, in his capacity as home minister, about whether to imprison a suspect under a two-year order, renewable indefinitely.
livadic

Post by livadic »

Prenj wrote:
Human Rights Watch wrote:Since early 2001, more than 100 suspects have been arrested in Malaysia under the Internal Security Act, most of them alleged members of Jamaah Islamiyah, an al-Qaida-linked group blamed for a string of bombings that have killed hundreds of people in Southeast Asia in the past four years.

The Act allows for a 60-day interrogation period by Malaysia's Special Branch, which then makes recommendations to Prime Minister Abd Allah Ahmad Badawi, in his capacity as home minister, about whether to imprison a suspect under a two-year order, renewable indefinitely.
da ... :( ... to je jedan od vecih problema u svim muslimanskim zemljama ... :oops: ::

koliko*god vlast bila islamska ... :shock:

... uvijek se pojave übermuslimani ... 8) 8) 8)

pa nastane belaj ... :(

;)

nije li i u bosni stanje skoro slicno ... :oops:

:D

;)
H2SO4

Post by H2SO4 »

da da grozno je,atomsko oruzije samo moze pomoci inace ce nas sve Thurcin poklopiti :lol:

Zar ne druze prenj? :D
Prenj

Post by Prenj »

Engram wrote:"Svaka država koja se pridržava moralnih vrijednosti će postati veličanstvena, a melazijski narod nema koristi ako bude napredovao na ekonomskom planu, a zakazao na moralnim vrijednostima i principima." - rekao je premijer Bedewi.
i evo kako se to sprovodi u djelo:
Cini mi se da su ovi isti sto kuju moralne vrijednosti u islamskoj Maleziji kritikovali (s pravom) Alijansu na celu sa Lagumdzijom, zbog predaje "alzirske grupe" Amerikancima.
Hajde sad, budite malo principijelni, pa primijenite iste kriterije i iste rijeci kritike na Maleziju.
Prenj

Post by Prenj »

livadic wrote:
Prenj wrote:

da ... :( ... to je jedan od vecih problema u svim muslimanskim zemljama ... :oops: ::

;)

;)
Ovaj Livadic ko Mujo iz vica kad ono polaze ispit iz biologije, pa nauci sve o leptirovima a dobije na ispitu pitanje o slonovima: "I tako ide slon i naidje na leptirove ...."
H2SO4

Post by H2SO4 »

Prenj wrote:
livadic wrote:
Prenj wrote:

;)

;)
Ovaj Livadic ko Mujo iz vica kad ono polaze ispit iz biologije, pa nauci sve o leptirovima a dobije na ispitu pitanje o slonovima: "I tako ide slon i naidje na leptirove ...."
drug moj,ako je za utjehu :D ,nisi ni ti daleko od livadica :D
livadic

Post by livadic »

---------------------------------

nisam ja kriv ... :shock:

... sto se oko leptira sve vrti ... :cry:

;)
ake

Post by ake »

letim kao leptir, ubadam kao osa 8-)

rece jos jedan musliman :(
bosniaque

Post by bosniaque »

livadic wrote:jeli ti smeta mozda, i da ti smeta sta ces!

-------------------------------

energicno cu se zalagati da se isto ne desi u bosni ... :)

;)
samo se ti zalazi nek ti je sa srecom! :-D :D
bosniaque

Post by bosniaque »

livadic wrote:Kamo srece da je bosanski rat bio bilo kakva bitka za neciju ravnopravnost, osim mozda za ravnopravnije dzepove ratnih vodja i njhovih familija i jataka.

---------------------------

ipak nisi u pravu ... :(

da li bi rado bio ... :shock: :: other indigenous ... :(

... reci ti svom livadicu ... :oops:

;)

eh dje li su sada one enegramove gusle?

rat u Bosni je bio rat za opstanak BiH,drug moj a po vama bi davno rastrgali drzavu i podjelili je izmedju Srbije i Hrvatske

-------------------------------------------

bolje i to ... :D

... nego *islamska deklaracija* u praksi ... :oops: :oops: :oops:

Image

;)

ps

ne moras mi se zahvaljivati za gusle ... ;)

;)
nekako mi lici na jedan TURSKI instrument, al to se ja 100% varam! :D

a koji si nam ti od ove dvojice! :)
livadic

Post by livadic »

ovaj sa kapicom ... 8) 8) 8)

... natuerlich ... ;)

;)
bosniaque

Post by bosniaque »

livadic wrote:ovaj sa kapicom ... 8) 8) 8)

... natuerlich ... ;)

;)

mit fesic na glavic, da ti nije koji turchin nest u rodu! :D
Fair Life

Post by Fair Life »

livadic wrote:Image
Negdje oko Otocca, Perusica... Jesam li pogodio Livadicu ?

Poklonio mi prijatelj jednu ovakvu kapu prije nekoliko dana. Jednu takvu sam imao od ranije... od prije dvadesetak godina.

... I gle cuda i na jednoj i na drugoj grb !! :shock:
:lol:
:lol: :lol:
bosniaque

Post by bosniaque »

Fair Life wrote:
livadic wrote:Image
nekako mi lici na jedan TURSKI instrument, al to se ja 100% varam! :D
a koji si nam ti od ove dvojice! :)
Negdje oko Otocca, Perusica... Jesam li pogodio Livadicu ?

Poklonio mi prijatelj jednu ovakvu kapu prije nekoliko dana. Jednu takvu sam imao od ranije... od prije dvadesetak godina.

... I gle cuda i na jednoj i na drugoj grb !! :shock:
:lol: :lol:[/quote]
e ako nije turski onda je albanski, vidis da ima prvi vrhu orla uklesanog da ovo nisu kosovski hrvati mozda! :D :D :?
winetou

Post by winetou »

Kao što neko reče kapital u Maleziji drže uglavnom Kinezi, tako da i ne znam zašto ste toliko oduševljeni Malezijom :?
bosniaque

Post by bosniaque »

winetou wrote:Kao što neko reče kapital u Maleziji drže uglavnom Kinezi, tako da i ne znam zašto ste toliko oduševljeni Malezijom :?
jest ko u njemackoj turci! :-?
winetou

Post by winetou »

bosniaque wrote:
winetou wrote:Kao što neko reče kapital u Maleziji drže uglavnom Kinezi, tako da i ne znam zašto ste toliko oduševljeni Malezijom :?
jest ko u njemackoj turci! :-?
Šta ja mogu kad je to tako :oops:
Ali istina, Malezija je jedna od uspješnijih islamskih zemalja, ako ne i jedina :-?

One naftaše naravno ne uzimam u obzir :D
Post Reply