Samsung galaxy S3

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Sarayman

#76 Re: Samsung galaxy S3

Post by Sarayman »

Kao vjerni pristalica SGS serije, slazem se da iPhone ima kvalitetnije kuciste i stabilniji OS. Medjutim od 3 najbitnije stvati na mobitelu, a tu su ekran, procesor i OS, SGS vodi u dvije. Bolji mu je ekran, sposobniji procesor ali i mnogi drugi aspekti. Tako je SGS generalno do sada uvijek bio bolji od iPhona. Morate i vi nas shvatiti. : )
Vertig0

#77 Re: Samsung galaxy S3

Post by Vertig0 »

Nikakva prednost Androida nije sto ga koristi vise proizvodjaca, nego naprotiv to mu je mana. Kao sto je chuckie rekao, apple:jedna kompanija, jedan hardware i jedan software... i sve ga to cini puno optimizovanijim, boljim i ugodinijim za rad.
Muzikjunki

#78 Re: Samsung galaxy S3

Post by Muzikjunki »

Saka wrote:Sumnjam da ne znaš, ali evo: Android je open source i besplatan, iOS je proprietary i Apple ga ne izdaje nijednom drugom proizvođaču.
Nije niko rekao da Android ne valja već je tako dizajniran da je podložan lagovanju. iOS je ispočetka dizajniran da mu je odziv prvi prioritet. Sjetićete se da je ispočetka kritikovan jer nije uopšte podržavao multitasking. Ni dan danas nema pravi multitasking ali zato ima bolji odziv nego Android čak i na sporijem hardware-u. Uostalom pročitaj link koji sam postavio, čovjek koji je radio na Androidu to odlično objašnjava.
Dzaba je ljudima objasnjavati neke stvari ovdje, a dobro si i pretpostavio... pola ljudi ovdje i ne zna sta je open source, a sta proprietary software/OS.
Chuckie wrote:Postidjecu ja tebe kontra potanjem, koliko vas je iskeshiralo odjednom za SGS2 mimo bhtelecoma? :D
Covjek se hvali tim kako je platio iPhone u keshu, kao da to nekog zanima :-)
Uopste ne znas ko se cim bavi na forumu, koliko para ima i kakav mobitel je u stanju da priusti... ne znam kako te nije stid pisati ovakve nebuloze. Ali vjerujem da nemas vise od 19 godina, pa me i ne cudi tvoja (ne)zrelost i zatucanost.
Chuckie

#79 Re: Samsung galaxy S3

Post by Chuckie »

Muzikjunki wrote:Covjek se hvali tim kako je platio iPhone u keshu, kao da to nekog zanima :-)
Uopste ne znas ko se cim bavi na forumu, koliko para ima i kakav mobitel je u stanju da priusti... ne znam kako te nije stid pisati ovakve nebuloze. Ali vjerujem da nemas vise od 19 godina, pa me i ne cudi tvoja (ne)zrelost i zatucanost.
Nisam se hvalio, čovjek me pitao ja odgovorio, ja sam pitao koliko vas je kupilo SGS2 mimo BHTelekoma (u vezi konstatacije o pristupačnosti tog telefona na našim prostorima), to je jedini moj grijeh.

Ti si se postavio kao da sam ja nekog uvrijedio što ga pitam kako je kupio telefon od 1.000KM?!? U krajnjem slučaju ja sam iP4 jeftinije platio nego svi i SGS2. Nemam se čega stidjeti.

Godina imam dovoljno, mnogo više od 19, a možda i od tebe, ali neka si ti emancipovan.
Last edited by Chuckie on 05/05/2012 17:37, edited 1 time in total.
Muzikjunki

#80 Re: Samsung galaxy S3

Post by Muzikjunki »

Chuckie wrote:
Muzikjunki wrote:Covjek se hvali tim kako je platio iPhone u keshu, kao da to nekog zanima :-)
Nisam se hvalio, čovjek me pitao ja odgovorio, ja sam pitao koliko vas je kupilo SGS2 mimo BHTelekoma (u vezi konstatacije o pristupačnosti tog telefona na našim prostorima), to je jedini moj grijeh.

Ti si se postavio kao da sam ja nekog uvrijedio što ga pitam kako je kupio telefon od 1.000KM?!? U krajnjem slučaju ja sam iP4 manje platio nego svi i SGS2. Nemam se čega stidjeti.

Godina imam dovoljno, mnogo više od 19, a možda i od tebe, ali neka si ti emancipovan.
Super ako lazem ja, ali je post tu, fino se moze vidjeti sta si rekao... nek tumaci kako ko hoce :wink:
Fauja Singh

#81 Re: Samsung galaxy S3

Post by Fauja Singh »

Sarayman wrote:Kao vjerni pristalica SGS serije, slazem se da iPhone ima kvalitetnije kuciste i stabilniji OS. Medjutim od 3 najbitnije stvati na mobitelu, a tu su ekran, procesor i OS, SGS vodi u dvije. Bolji mu je ekran, sposobniji procesor ali i mnogi drugi aspekti. Tako je SGS generalno do sada uvijek bio bolji od iPhona. Morate i vi nas shvatiti. : )
Procesor mu je sposobniji mozda na papiru i benchmark rezultatima, u praksi sigurno nije. Sta meni znaci 1 gigahercni procesor kad mi igrica od 18 mb (tiki kart) stopa kao da sam PC-ov PES2012 pokrenuo na mobitelu. Ili kad udjem u imenik i skrolam do nekog prijatelja kojem pocinje ime npr.sa S, i laaga mi kao da skrolam excelov file od 50mb. Te stvari sa laagom mi opasno smetaju na androidu i nisu skroz otklonjene jos od verzije 2.2

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk 2
Chuckie

#82 Re: Samsung galaxy S3

Post by Chuckie »

stroga normala wrote:Procesor mu je sposobniji mozda na papiru i benchmark rezultatima, u praksi sigurno nije. Sta meni znaci 1 gigahercni procesor kad mi igrica od 18 mb (tiki kart) stopa kao da sam PC-ov PES2012 pokrenuo na mobitelu. Ili kad udjem u imenik i skrolam do nekog prijatelja kojem pocinje ime npr.sa S, i laaga mi kao da skrolam excelov file od 50mb. Te stvari sa laagom mi opasno smetaju na androidu i nisu skroz otklonjene jos od verzije 2.2

Svaka čast pa imamo ovdje jednog objektivnog android usera. Isto to je mene primoralo da pređem na iOS. Dakle nebitno koliko Ghz CPU bio, koliko RAMa imao, Android UVIJEK laga.
Quaresma

#83 Re: Samsung galaxy S3

Post by Quaresma »

a gdje nam je severina da nam prozbori koju u vezi S3 :?:
Chuckie

#84 Re: Samsung galaxy S3

Post by Chuckie »

Mora da nije naletio na ovu temu, misli da nije interesantna po samom naslovu. Treba dodati i iOS i eto je. :lol:
amidzazeher

#85 Re: Samsung galaxy S3

Post by amidzazeher »

zateznistub wrote:
Chuckie wrote:Android koristi svaki kineski šporet i turska mikrovalna sada. Čak i fejk kineski ajfoni koriste android. :D

Ukljuci mozak.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Vidi, nisam znao da je zemlja prijekla Sonija, SE, motorole a boga mi i samsunga Turska i Kina.

Meni kao laiku cinjenica da je jedan operativni sistem zastupljeniji kod vise proizvodjaca govori drugacije.

Ali jbg, cuckie kaze drugacije pa moram vjerovati.

Pa i Windows Vista je zastupljeniji kod vise proizvodzaca pa kakva mu fajda!!?
E i ovu glupost da cujem!

Hajde ljudi ne pisite svasta, zavirite prvo malo u temu iOS vs Android pa onda.
Ko ne uoci razliku u izradi telefona onda je za njega svejedno sta je i u njemu. Sjecam se prvog susreta sa iPod-om (clasic) vec pri samom dodiru sve ti je jasno, isto kao i kad uzmes Macbook pro izliven iz jednog dijela aluminijuma i neki jeftini plasticni laptop. Razlika brate!
A na stranu sto iza svega toga stoji i Android, i to mu nikako nije plus!!!
shin

#86 Re: Samsung galaxy S3

Post by shin »

Sarayman wrote:Kao vjerni pristalica SGS serije, slazem se da iPhone ima kvalitetnije kuciste i stabilniji OS. Medjutim od 3 najbitnije stvati na mobitelu, a tu su ekran, procesor i OS, SGS vodi u dvije. Bolji mu je ekran, sposobniji procesor ali i mnogi drugi aspekti. Tako je SGS generalno do sada uvijek bio bolji od iPhona. Morate i vi nas shvatiti. : )
SGS mozes porediti sa iPhoneom 4 i imaju isti procesor kao sto sam napisao, samo zbog neoptimiziranosti android platforme, iOS ga satire u javi i browsermarku.

SGSII je brzi od cetvorke, ali je tu negdje sa 4S, mada ga opet satire 4s u grafici.

SGSIII je tek dosao, i nema novog iPhonea da ga usporedimo.

Dodaj na to da je kvaliteta izrade iPhonea, drugi svijet za sve galaxy telefone, i dodaj prodaju koja je strahovito veca.

I svaki Galaxy S telefon je bio cjenovno u rangu sa iPhoneom, i sta opet tu nije jasno. Samsung Galaxy samo kupuju ljudi koji imaju razvijenu duboku mrznju prema Apple brendu, i veoma zamuceno razmisljanje :wink:
@no403

#87 Re: Samsung galaxy S3

Post by @no403 »

Android mozda neku milisekundu laga ali za uzvrat daje slobodu korisniku i ne tretira ga kao kretena ili lopova koji će ukrasti nešto...hoces preko bluetootha poslati melodiju jaranu - sorry ne može, hoces nesto prebaciti sa kompjutera na poslu ili kod jarana - sorry ne može gdje ti je iTunes? Multitasking - how yes no :lol:
Ali ono što je stvarno bezobrazno je ta navodna stabilnost iOS - navodna jer kad se sruši aplikacija on se ne udostoji ni obavjestiti korisnika da se pojavila greška već to zamaskira :roll: a ruši se isto kao i android...
A posebna je priča bezobrazluk Appla koji zahvaljujući ovcicama ima 200% posto zarade po telefonu iako je uobičajeno višestruko manje...

Vezano za GS 3, benchmarci itd sve je to super ali mi se ne svidja jer ima po meni prevelike dimenzije - još je veći od GS II i čak od HTC One X. Mislim da se ipak radi o telefonu a ne o tabletu i da je bolje da su ostali na jedno 4,5" što bi uz manje rubove i uz potencijalno izbacivanje hardverskih tipki (full touch ICS sučelje) učinilo telefon možda čak i malo manjim od GS II uprkos dodatna 0,2". Dodatni benefit bi bila čijenica da bi HD Super AMOLED ekran uprkos svojoj Pentile matrici izgledao oštrije i bolje na malo manjoj dijagonali.
Last edited by @no403 on 06/05/2012 01:34, edited 2 times in total.
Chuckie

#88 Re: Samsung galaxy S3

Post by Chuckie »

Klasični Apple hejter. Bluetooth sasvim normalno radi na iPhoneu, kao i MT, kao i sve ostalo. iTunes nisam upalio godinama. Ja nepamtim kad sam imao crash 3rd party aplikacije, a da ne spominjem da sam na Androidu imao crash nativnih android procesa keyboard, browser, musicplayer, restart telefona svakodnevni i sl. :skoljka:
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#89 Re: Samsung galaxy S3

Post by bordo gandalf »

On mrzi apple ti mrzis samsung, hajte molim vas zaobiđite temu ako cete se prepucavati koji je bolji, ovo je tema o samsung galaxy s3 ne android(samsung) vs ios(apple)
Fauja Singh

#90 Re: Samsung galaxy S3

Post by Fauja Singh »

shin wrote:
Samsung Galaxy samo kupuju ljudi koji imaju razvijenu duboku mrznju prema Apple brendu, i veoma zamuceno razmisljanje :wink:
Vala i ti ga pretjerujes malo je reci, jest eto ja duboko mrzim Apple i zamuceno mi je razmisljanje... ccc svasta
new_york

#91 Re: Samsung galaxy S3

Post by new_york »

http://android.com.pl/artykuly/artykuy/ ... s-iii.html
Usporedba kamera ns SGS3 i SGS2 i kao sto se vidi dosta bolja kamera na SGS3,To samsung.
_Alcatraz_

#92 Re: Samsung galaxy S3

Post by _Alcatraz_ »

Samsung's Galaxy S III gets benchmarked, impresses

Image

http://vr-zone.com/articles/samsung-s-g ... 15784.html
_Alcatraz_

#93 Re: Samsung galaxy S3

Post by _Alcatraz_ »

Takodjer prilikom poredjenja svih karakteristika izmedju iPhone i SGS 2 ili 3 treba imati u vidu i cinjenicu koja se svima nama desava a to je:

Kakav god da je i koliko god kritikovali SGS2 mislim da je plastiga i izrada na SGS3 sigurno bolja, a ne gora od ovoga na testu.
I onda se jave "strucnjaci" koji kazu da je plastika na SGS2 losa, a takodjer i na SGS3. Ne se*ite svega vam jer vecina nije dosla u dodir sa oba telefona nego zakljucke donose na osnovu novinarske zute stampe i reklamne propagande.
Qler

#94 Re: Samsung galaxy S3

Post by Qler »

Pogledajte kvalitetu izrade na nokia telefonima, to je ono sto samsung nece moci iskopirati nikada :) N9, Lumisa 800/900, N8...

Kamera :) da ne pricamo :)

OS - iOS je optimizovan, radi bez greske, ali i dalje stojim iza toga da je ogranicen ko' balkon, a i apple hater sam :) Android pati zato sto nema nikakvih restrikcija.. MeeGo, kako dosao tako otisao, slavno i balzing :) Symbian polako se gasi, Nokia 808 je kako ono kazu, posljednja pjesma labuda. WP7, ne znam, jos saren i nedovoljno "popularan" da se sta kaze....

Idealna kombinacija HW iz Galasy 3, stabilnost iOS-a, kvaliteta kucista i kamera Nokia, glatkoca WP7, i HW zahtjevi MeeGo-a. :) Taj bi telefon kupio :)
Chuckie

#95 Samsung galaxy S3

Post by Chuckie »

_Alcatraz_ wrote:Takodjer prilikom poredjenja svih karakteristika izmedju iPhone i SGS 2 ili 3 treba imati u vidu i cinjenicu koja se svima nama desava a to je:

Kakav god da je i koliko god kritikovali SGS2 mislim da je plastiga i izrada na SGS3 sigurno bolja, a ne gora od ovoga na testu.
I onda se jave "strucnjaci" koji kazu da je plastika na SGS2 losa, a takodjer i na SGS3. Ne se*ite svega vam jer vecina nije dosla u dodir sa oba telefona nego zakljucke donose na osnovu novinarske zute stampe i reklamne propagande.

Ja ne znam šta droptest iPhonea radi u ovoj temi. Ponavljate se bolan svaka 3 posta, pogledaj malo temu. Molim moderatora da reaguje na ovakve klasicne oftopičarske provokacije, jer će se tema zaključati prije vremena.

Sent from my iPhone using Tapatalk
bordo gandalf

#96 Re: Samsung galaxy S3

Post by bordo gandalf »

:lol: :lol: :lol: pazi crash test dva telefona mu je provokacija
@no403

#97 Re: Samsung galaxy S3

Post by @no403 »

Mojne se nervirati ispast ce ti iPhone a znas da su komadici stakla zeznuti kad se zabiju u nogu :lol:
Chuckie

#98 Re: Samsung galaxy S3

Post by Chuckie »

rashtiman wrote::lol: :lol: :lol: pazi crash test dva telefona mu je provokacija
Koliko god si droid fanboy i moderator si, i ne znam zašto dopuštaš takve postove, jer tema ide u k..c
Tema nije ni 4S, ni SGS2, prema tome taj post je oftopik totalni.
Gore si upozoravao, a sad druga priča.
bordo gandalf

#99 Re: Samsung galaxy S3

Post by bordo gandalf »

Chuckie wrote:
rashtiman wrote::lol: :lol: :lol: pazi crash test dva telefona mu je provokacija
Koliko god si droid fanboy i moderator si, i ne znam zašto dopuštaš takve postove, jer tema ide u k..c

Gore si upozoravao, a sad druga priča.
Ma nisam ja neki fan androida a jos manje moderator na ovom podforumu...previse ovo licno primas, opusteno ba ;-)
Post Reply