Pravna zavrzlama 8 dana od dana objavljivanja ?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Melami

#76 Re: Pravna zavrzlama 8 dana od dana objavljivanja ?

Post by Melami »

prolaznik1 wrote:
Melami wrote:ev samo da se prijavimd a vidim sta ce biti :D Koja mafija.

Ma to su banditi teški, samo su naletili na pogrešnog sagovornika, koji će ih natjerati da dobro pročitaju i razmisle, prije donošenja odluke.
Samo guraj do kraja. Puno srece ti zelim. Zna se kako to ide po skolama kad neko zasjedne na neku poziciju. Sestra mi je trenutno u srednjoj skoli i nece ih profesori da vode na ekskurziju jer nece ''brige'' ni da trose svoje dane od godisnjeg odmora. Neradni im je ponedjeljak kako bi mogli spojiti sa 2 dana vikenda da bi mogli negdje otici na odmor, a sjecamo se kako su strajkovali kako su im male plate :S Naredna subota je radna kako bi se nadoknadilo ono sto nisu isli tokom zime :S
U istu skolu sam isao davno i sjecam se da nam je direktor odgodio izlet jer nije zelio da se sta desi pa da izgubi poziciju.
Razrednica nakon prvog polugodista otisla naredni dan an odmor a knjizice djeci nije popunila.
itd itd itd
prolaznik1

#77 Re: Pravna zavrzlama 8 dana od dana objavljivanja ?

Post by prolaznik1 »

kadinica wrote:Čisto sumnjam, nikada nisam ništa slično čula.
Kandidat na konkursu nije zaposlenik, pa nema ni osnova da potražuje bilo šta u tom smislu.

Sud inače ne presuđuje u smislu - trebali ste primiti tog i tog kandidata. Nego gleda da je postupak proveden u skladu sa zakonom, ako nije (kao u tvom slučaju), utvrđuje povredu i nalaže da se ista ispravi.

Dešava se da se napravi rang lista uspješnih kandidata, pa se primi 17. sa liste. I u ovom slučaju sud neće reći - primite prvoplasiranog, nego će utvrditi da je došlo do povrede postupka i naložiti da se ista ispravi. Ako im nije interes da prime prvog kandidata, naravno da će konkurs poništiti.

Je li pored tebe i osobe x bilo još kandidata?

Koliko sam upoznat nije bilo više kandidata, ako ih nisu doveli po nekom sistemu "ispod stola".
prolaznik1

#78 Re: Pravna zavrzlama 8 dana od dana objavljivanja ?

Post by prolaznik1 »

Dobio poziv danas, sutra mi je intervju, komisija je odlučila da ponovo uzme u razmatranje moju prijavu.
suzzy_q

#79 Re: Pravna zavrzlama 8 dana od dana objavljivanja ?

Post by suzzy_q »

Ma mozda su ljudi dali priliku, samo da ga regularno obore i da mu ospore pravo da se dalje snjima spori oko roka.

Kandidat je vjerovatno vec prije 1 godinu poznat - tko ce dobiti posao.
sokkia

#80 Re: Pravna zavrzlama 8 dana od dana objavljivanja ?

Post by sokkia »

jedan slucaj:

raspisan konkurs u jednoj osnovnoj školi za nastavnika biologije na neodređeno vrijeme.
između ostalih prijavi se i jedna djevojka (tad bila :-D ) i dok još nisu ni razmatrane prijave saznalo se za koga je konkurs našteljen.
djevojka saznala da ima bolje uslove od te za koju se raspisao konkurs i lijepo pokuca na vrata kod direktora.
lijepo mu objasni šta planira uradit ako ta bude primljena, ovaj skonto da je bolje ne vuci macka za rep i primi ovu djevojku.
ona druga se cak nije ni žalila :-)
prolaznik1

#81 Re: Pravna zavrzlama 8 dana od dana objavljivanja ?

Post by prolaznik1 »

sokkia wrote:jedan slucaj:

raspisan konkurs u jednoj osnovnoj školi za nastavnika biologije na neodređeno vrijeme.
između ostalih prijavi se i jedna djevojka (tad bila :-D ) i dok još nisu ni razmatrane prijave saznalo se za koga je konkurs našteljen.
djevojka saznala da ima bolje uslove od te za koju se raspisao konkurs i lijepo pokuca na vrata kod direktora.
lijepo mu objasni šta planira uradit ako ta bude primljena, ovaj skonto da je bolje ne vuci macka za rep i primi ovu djevojku.
ona druga se cak nije ni žalila :-)

PRIMLJEN SAM U ŠKOLU :D

oprostite na Caps Locku ali moram malo glasnije reći, drago mi je što sam ih pobijedio, i hvala klix-ovcima i svim ljudima dobre volje.

Lijep Pozdrav

Tražite svoja prava, i dobit će te ih. Ne možete se nadati da će te ih dobiti ako ih ne zatražite.
drndalo

#82 Re: Pravna zavrzlama 8 dana od dana objavljivanja ?

Post by drndalo »

Cestitam ! Nadam se da se ne zezas...
Melami

#83 Re: Pravna zavrzlama 8 dana od dana objavljivanja ?

Post by Melami »

op op bravo maca, jes vidio. Volim kad se ljudi bore za ono sto im pripada, Imam dvije rodice zavrsile faks i sjede kuci i govore nema posla, a nisu otisle tako ko ti da traze ono sto im pripada, vjerovatno bi i uspjele do sad.
kadinica

#84 Re: Pravna zavrzlama 8 dana od dana objavljivanja ?

Post by kadinica »

:bih:

Što se tiče ovog dijela, možda još nekome pomogne:
Član 99.
(2) Ako posljednji dan roka pada u nedjelju ili na dan državnog praznika, ili u neki drugi dan kad organ kod koga se radnja postupka ima poduzeti ne radi, rok istiće istekom prvog narednog radnog dana.
Dakle, subota je po ZUP-u radni dan, bez obzira što organ kod kojeg se radnja ima poduzeti ne radi. Prijava se predaje na poštu, kao i prigovor, žalba ili neki drugi podnesak.
prolaznik1

#85 Re: Pravna zavrzlama 8 dana od dana objavljivanja ?

Post by prolaznik1 »

drndalo wrote:Cestitam ! Nadam se da se ne zezas...

Ne zezam "Allaha mi"/(Boga mi), čekam pismenu obavijest do kraja hevte.
sokkia

#86 Re: Pravna zavrzlama 8 dana od dana objavljivanja ?

Post by sokkia »

prolaznik1 wrote:

cestitam!!
"bori se makar bio sam"
šta sad reci kakvu poslugu porati onima koji su tvrdili da si zakasnio i da ti je trud uzalud. :-D
drndalo

#87 Re: Pravna zavrzlama 8 dana od dana objavljivanja ?

Post by drndalo »

sokkia wrote:kakvu poslugu porati onima koji su tvrdili da si zakasnio i da ti je trud uzalud. :-D
Sekretarici prvi dan donijeti kitu cvijeca, da ga fino stavi u vazu... :lol:
Melami

#88 Re: Pravna zavrzlama 8 dana od dana objavljivanja ?

Post by Melami »

kako ces sad jadan na posao :D
prolaznik1

#89 Re: Pravna zavrzlama 8 dana od dana objavljivanja ?

Post by prolaznik1 »

sokkia wrote:
prolaznik1 wrote:

cestitam!!
"bori se makar bio sam"
šta sad reci kakvu poslugu porati onima koji su tvrdili da si zakasnio i da ti je trud uzalud. :-D

hehehehe, nisam razmišljao o tome, čestitke su otišle "kadinici" kojoj sam neizmjerno zahvalan, koliko god se to Vama činilo malim, meni je to veliki uspjeh.

Satisfakcija da si pobijedio nekoga je dovoljna sama za sebe, i to mnogo govori i o meni a Bogami i o njima. I opet kažem borit ću se dok sam živ, poručujem svima da se bore do kraja.
prolaznik1

#90 Re: Pravna zavrzlama 8 dana od dana objavljivanja ?

Post by prolaznik1 »

Melami wrote:kako ces sad jadan na posao :D

Fino Bgmi, glava gore, bijela kosulja i bijel obraz, zategnut kao i uvijek.
prolaznik1

#91 Re: Pravna zavrzlama 8 dana od dana objavljivanja ?

Post by prolaznik1 »

drndalo wrote:
sokkia wrote:kakvu poslugu porati onima koji su tvrdili da si zakasnio i da ti je trud uzalud. :-D
Sekretarici prvi dan donijeti kitu cvijeca, da ga fino stavi u vazu... :lol:

O cvijeću nisam razmišljao a ovo drugo je malo provokativno za ovako ozbiljnu temu, u svakom slučaju, neka se stide svojih postupaka.

Digresija:
Pazite izjave osobe x (dir): "...ovo mi se nije desilo nikad da ovako neko..."

Pa čekaj, je li ti to "babovina", je li ja to nemam pravo da se žalim, kakva je to demokratija i pravo.

Otom po tom...
amko76

#92 Re: Pravna zavrzlama 8 dana od dana objavljivanja ?

Post by amko76 »

prolaznik1 wrote:
Melami wrote:kako ces sad jadan na posao :D

Fino Bgmi, glava gore, bijela kosulja i bijel obraz, zategnut kao i uvijek.
Otkad nisam ovo čuo, čini mi se da nije više uopšte bitno nažalost. Svaka čast.
drndalo

#93 Re: Pravna zavrzlama 8 dana od dana objavljivanja ?

Post by drndalo »

Namjerno sam upotrijebio dvosmislene izraze, znas zasto, a za cvijece sam bio jako ozbiljan, i to je dvosmisleno naravno, ispadas kulturan i uctiv, a ustvari joj ga shuknes... Nije da nije zasluzeno...
prolaznik1

#94 Re: Pravna zavrzlama 8 dana od dana objavljivanja ?

Post by prolaznik1 »

drndalo wrote:Namjerno sam upotrijebio dvosmislene izraze, znas zasto, a za cvijece sam bio jako ozbiljan, i to je dvosmisleno naravno, ispadas kulturan i uctiv, a ustvari joj ga shuknes... Nije da nije zasluzeno...
Bojim se da će otići daleko ako počnem ih tako častiti, meni je drago pa je prije svega moja stručnost uzeta kao osnov za prijem, a kockice će se posložiti aBd.a.
drndalo

#95 Re: Pravna zavrzlama 8 dana od dana objavljivanja ?

Post by drndalo »

Ma ti sam skontaj hoces li poslusati moj prijedlog, najbolje sebe znas... Ti si im vec izasao na usi, pa bi mozda bilo previse i ovo, ja samo glasno razmisljam... ;-)
prolaznik1

#96 Re: Pravna zavrzlama 8 dana od dana objavljivanja ?

Post by prolaznik1 »

drndalo wrote:Ma ti sam skontaj hoces li poslusati moj prijedlog, najbolje sebe znas... Ti si im vec izasao na usi, pa bi mozda bilo previse i ovo, ja samo glasno razmisljam... ;-)
Hehehee :D

Mogu joj zamisliti facu :-)
ankebut

#97 Re: Pravna zavrzlama 8 dana od dana objavljivanja ?

Post by ankebut »

Dostavljanja pismena (poziva, rješenja, zaključaka i drugih službenih spisa)
ZUP članovi 80-96.
rikta123

#98 Re: Pravna zavrzlama 8 dana od dana objavljivanja ?

Post by rikta123 »

Pazite ovo, kolega se prijavio u Ceste FBiH na konkurs koji je objavljen 26.02.2024. godine i od tada nikakvih povratnih informacija nema o okoncanju. Dakle, proslo tacno 7 mjeseci, niko nista, sve mu govore obavijestit cemo vas pismeno o okoncanju, nista konkretno.

Je li ko imao slicno iskustvo?
Post Reply