ANDROID aplikacije (Vase zelje)
Moderator: Benq
- Skyfox
#77 Re: ANDROID aplikacije (Vase zelje)
neki novi prijedlozi?
-
jahh
#78 Re: ANDROID aplikacije (Vase zelje)
Gras - red vožnje za sve buseveSkyfox wrote:neki novi prijedlozi?
- damskot
#79 Re: ANDROID aplikacije (Vase zelje)
jalle wrote:NEmogu da vjerujem da u ovoj zemlji ništa normalno ne funkioniše.
Napravio sam neki app (vidi dole) za sakupljanje donacija i poslao otvorenojmrezi na razmatranje i nikad nijednog odgovora nisam dobio ....![]()
FAkat nerazumijem, takvo nešto sigurno bi povećalo promet i donacije.
Svaka tebe cast .. Da bas tako . Ja sam napravio APP tj poceo sa maps za javani prevoz, trazio sponzore godinu i digao ruke . Vidi probaj napraviti sliku govneta (da izvines ) i staviti u webview . Exportovat i Nazvat shit app Publicirat sa USA trziste vidices cuda
Ma da svu tu kodu koju sam koristio u te apps sad imam pri ruci kad radim za USA usere.
moram navesti iz Zelje su mi ponudili da se vidimo u vezi APP koju sam radio Zelji za 90ti rodjendan . A to mi je jako drago bilo . Vala mi nista od njih netreba samo javljanje mi je dalo krila . I cim nadjem vrijeme pravim im nesto haus ponovo .
Nastavi tako ostace ti koda i zananje ako nista od hajra sa nasim .
- damskot
#80 Re: ANDROID aplikacije (Vase zelje)
Prekuce gledam APP koja ti za vrijeme geldanja filma pokazuje extra podatke o istom . Recimo ako glumac puca tebi se pojavi marka pistolja . Ako glumac kuca SMS tebi se pojavi txt koji on u filmu kuca . Fora je ZVUK !! APP preko zvuka prepoznaje dje si u filmu . Znaci APPs koje cuju neki zvuk nesto urade .Skyfox wrote:neki novi prijedlozi?
I dalji mi fali app recimo za facetv interaktivnost sa gledateljem . Recimo Senad pita pitanje u dnevniku a mi svi sa tom app odgovorimo (mada tu nema markica za poziv pa neznam) ..
Mamic (maminjo) ima soundbord sa ispadima i jedna app 100.000 dl a druga oko 75.000 . Neznam Dodik itd kako bi prosli . Ali valja sve njegove ispade presulasat izrezat pa ugraditi
Ratni zlocinci balkana ima 20 godina zelim web stranicu a sad app sa tim supcima . Ovdje je na forumu tema ko je pucao na Sarajevo i raja ljepi slike . JA bih voljeo app sa svim tim idiotima da se nezaboravi . Ako je radis na engleskom mislim da ce biti interesantna svima . (Moja zelja za APP)
To je od prilike to, nadam se da nisi ocekivao milion dolara ideju tu bi zadrzao za sebe
- jalle
#81 Re: ANDROID aplikacije (Vase zelje)
jahh wrote:Gras - red vožnje za sve buseveSkyfox wrote:neki novi prijedlozi?. Imaš na njihovoj strani u pdf-u. Kad klikneš (ili pretragom nađeš) liniju neku da izbaci naredna 2-3 busa, ali da mozes vidjeti i za citav dan. itd. itd. itd.
Prvo treba da se skupi vas 100-njak zainteresovanih pa da urgira
kod Grasa da objavi tj. da pristup svojoj bazi (red vožnje) ili da napravi neki webservis koji će primati upit. ovako parsati stranicu direktno je za kosu počupati...
Npr. holandija ima dosta tih servisa, pošalješ upit iz vog koda sa imenom osobe, i on ti vrati da li je osoba kreditno zadužena ili ne.
kad kod nas bude jedan takav servis, možižemo se zvati informatizovano društvo, dotada ... klin o kamen.
- damskot
#82 Re: ANDROID aplikacije (Vase zelje)
Npr. holandija ima dosta tih servisa, pošalješ upit iz vog koda sa imenom osobe, i on ti vrati da li je osoba kreditno zadužena ili ne.
kad kod nas bude jedan takav servis, možižemo se zvati informatizovano društvo, dotada ... klin o kamen.
Jesi to ti u NL ?
We zijn toch geen landgenote , of wel ?
Jesi to ti u NL ?
- jalle
#83 Re: ANDROID aplikacije (Vase zelje)
Nego ima li negdje spisak svih humanitarnih akcija u BiH, to mi fakat treba hitno.
vidim po gradu ovih dana ima masa plakata ali nemogu da se sjetim nijedne stranice ili fb grupe sa listoRAja ima li negdje spisak svih humanitarnih akcija u BiH, to mi fakat treba hitno.
vidim po gradu ovih dana ima masa plakata ali nemogu da se sjetim nijedne stranice ili fb grupe sa listom svih ovih akcija...m svih ovih akcija...
vidim po gradu ovih dana ima masa plakata ali nemogu da se sjetim nijedne stranice ili fb grupe sa listoRAja ima li negdje spisak svih humanitarnih akcija u BiH, to mi fakat treba hitno.
vidim po gradu ovih dana ima masa plakata ali nemogu da se sjetim nijedne stranice ili fb grupe sa listom svih ovih akcija...m svih ovih akcija...
-
novikorisnik
#84 Re: ANDROID aplikacije (Vase zelje)
Potrebna mala asistencija za iGo instalaciju na Samsung S3 mini...
btw, ja ga ne koristim, nego pokusavam to odraditi za buraza...
Uglavnom, skinuo sam program. U folderu iGo dodju dolderi: iGO, Installer, Themes folderi.
U uputstvu pise ovo:
1. Izaberite .apk fajl koji odgovara rezoluciji vaseg telefona
2. Instalirajte i NEMOJTE DA GA POKRENETE!
3. Kopirajte iGO fasciklu na sd karticu
4. Izbrisite LICENCE fasciklu i zamenite je sa drugom koja se nalazi u Installer fascikli
5. Pokrenite iGO aplikaciju i konfigurisite
Eh, sad....
1. Na koji nacin ovo sve da ubacim na telefon?
2. Odakle da izaberem .apk fajl sa stavke br. 1 ?
3. Kako uopste da otpocnem instalaciju....
Znaci, prvi put imam android u ruci i kome nije mrsko da mi napise "uputstvo for dummies" ... bio bih zahvalan.
Uglavnom, skinuo sam program. U folderu iGo dodju dolderi: iGO, Installer, Themes folderi.
U uputstvu pise ovo:
4. Izbrisite LICENCE fasciklu i zamenite je sa drugom koja se nalazi u Installer fascikli
Eh, sad....
Znaci, prvi put imam android u ruci i kome nije mrsko da mi napise "uputstvo for dummies" ... bio bih zahvalan.
- jalle
#85 Re: ANDROID aplikacije (Vase zelje)
Jok jadamskot wrote:Npr. holandija ima dosta tih servisa, pošalješ upit iz vog koda sa imenom osobe, i on ti vrati da li je osoba kreditno zadužena ili ne.
Jesi to ti u NL ?
- damskot
#86 Re: ANDROID aplikacije (Vase zelje)
jalle wrote:Jok jadamskot wrote:Npr. holandija ima dosta tih servisa, pošalješ upit iz vog koda sa imenom osobe, i on ti vrati da li je osoba kreditno zadužena ili ne.
Jesi to ti u NL ?
We zijn toch geen landgenote , of wel ?samo radim za njih pa nešto znam. A ti ?
novikorisnik wrote:Potrebna mala asistencija za iGo instalaciju na Samsung S3 mini...
U uputstvu pise ovo:
Eh, sad....
1 USB / WIFI (neka app za prebacivanje preko wlana ) ako nemas kabal .
2 Vjerovatno u tom folderu installer
3 procitaj iznad lagano i ne zuri .
Last edited by damskot on 31/03/2013 16:55, edited 1 time in total.
- Skyfox
#87 Re: ANDROID aplikacije (Vase zelje)
Odlicna ideja, za lokalce i turiste ali kakva je situacija u grasu informaciju ne mozes dobiti ni telefonski kad dode do promjene rasporeda voznje...jalle wrote:jahh wrote:Gras - red vožnje za sve buseveSkyfox wrote:neki novi prijedlozi?. Imaš na njihovoj strani u pdf-u. Kad klikneš (ili pretragom nađeš) liniju neku da izbaci naredna 2-3 busa, ali da mozes vidjeti i za citav dan. itd. itd. itd.
Prvo treba da se skupi vas 100-njak zainteresovanih pa da urgira
kod Grasa da objavi tj. da pristup svojoj bazi (red vožnje) ili da napravi neki webservis koji će primati upit. ovako parsati stranicu direktno je za kosu počupati...
- damskot
#88 Re: ANDROID aplikacije (Vase zelje)
App za izracunati potrosnju struje bar KW u KM a moze i sire po aparatu . Sta ja znam prekontaj te nesto . Ali da mogu viditi koliko bih trebao platiti u KM-vima . Jednostavno do bola a vazno .
Sam bih stavio pozadinu sliku (najvise koristenog u bih) SATA tako da fild za upis bude brojac na satu .
EVO JEDNA MALO OZBILJNIJA : Sam sam tjeo imam i domain i hosting za nju ali necu imati vremena ni zivaca za tako velik projekat . 1 clik prodaja . Kao pik.ba ali puno lakse za starije i informaticki zaostale osobe . App bi trebala da napravi sliku predmeta i objavi na webstranici sa telefonskim brojem sa kojeg je poslana . Bez registracije bez puno caka dva dugmeta uslikaj i publiciraj . Naravno moze se dodati i kategorija i opis predmeta i cijena . Ali nekako zamisljam samo dva dugmeta (learning curve). Da bih svaki starac mogao uslikat i objaviti ono sto prodaje .
Mada kad ti decompile apk mogu izvoci nacin kako se konektujes pa te hackat .
P.S.
Mozda bi se ovo gore moglo iskoristiti i za klix app/website/biro. Osoba se uslika ili neko je uslika sa app i posalje sliku sa br telefona .
Sam bih stavio pozadinu sliku (najvise koristenog u bih) SATA tako da fild za upis bude brojac na satu .
EVO JEDNA MALO OZBILJNIJA : Sam sam tjeo imam i domain i hosting za nju ali necu imati vremena ni zivaca za tako velik projekat . 1 clik prodaja . Kao pik.ba ali puno lakse za starije i informaticki zaostale osobe . App bi trebala da napravi sliku predmeta i objavi na webstranici sa telefonskim brojem sa kojeg je poslana . Bez registracije bez puno caka dva dugmeta uslikaj i publiciraj . Naravno moze se dodati i kategorija i opis predmeta i cijena . Ali nekako zamisljam samo dva dugmeta (learning curve). Da bih svaki starac mogao uslikat i objaviti ono sto prodaje .
Mada kad ti decompile apk mogu izvoci nacin kako se konektujes pa te hackat .
P.S.
Mozda bi se ovo gore moglo iskoristiti i za klix app/website/biro. Osoba se uslika ili neko je uslika sa app i posalje sliku sa br telefona .
Last edited by damskot on 02/04/2013 17:52, edited 1 time in total.
-
BIONA
- jalle
#90 [app] Humanitarni Telefon
U današnje vrijeme kada dosta ljudi koristi pametne telefone
zgodno bi bilo iskoristiti to i u humanitarne svrhe
Aplikaciju "Humanitarni telefon" možete skinuti sa ove lokacije
https://play.google.com/store/apps/deta ... rniTelefon
App omogućava je poziv prema vašim humanitarnim brojevima i doniranje sredstava.
U narednoj verziji je planirana implementacija Top Liste tako da se ažurira lista svih donatora.
Svaki prijedlog i sugestija su dobrodošli.
App omogućava je poziv prema vašim humanitarnim brojevima i doniranje sredstava.
U narednoj verziji je planirana implementacija Top Liste tako da se ažurira lista svih donatora.
- damskot
#91 Re: [app] Humanitarni Telefon
jalle wrote:U današnje vrijeme kada dosta ljudi koristi pametne telefone
![]()
![]()
WAU BRAVO JALLE SUPER SI OVO ODRADIO WAU !!! A imas kakav prijedlog za app usput ??
- damskot
#92 Re: ANDROID aplikacije (Vase zelje)
Hajmo raja malo vasih zelja google maps proradio
(mada jos nisam testirao ) sad se moze dosta finog odraditi .
IDEJE ZA APP ??????????????????
IDEJE ZA APP ??????????????????
- jalle
#93 Re: ANDROID aplikacije (Vase zelje)
app za ćitanje poruka, praćenje osoba, vađenje brojeva kartica računa i dr.....damskot wrote: IDEJE ZA APP ??????????????????
onda staviš par orlova i pošalješ to drito dodiku i imaš Full Contro l
huuh ponijelo me brate
- damskot
#94 Re: ANDROID aplikacije (Vase zelje)
Hvala jalle i to su ideje za to sam i startovao temu ..
Last edited by damskot on 10/04/2013 11:55, edited 1 time in total.
-
Eborg
#95 Re: ANDROID aplikacije (Vase zelje)
Vala ako neko želi nešto konkretno i kvalitetno napraviti to je onda definitivno app za ISSS sistem. Za one koji ne znaju šta je to, to je sistem koji se koristi za prijavu ispita i provjeru rezultata na Univerzitetu u Sarajevu.
Ono što bi pored mobilne verzije trebalo napraviti i što bi bili dobrodošli dodaci su podsjetnici o tome kada se otvore rokovi za prijavu ispita, kada se objavi novi rezultati i sl.
Međutim, ovo bi trebalo raditi u saradnji sa njima oficijelno, ima UTIC-ov kontakt na www.isss.ba ali neka polurješenja ne bi prolazila. Kažem to jer kvalitet nekih aplikacija spomenutih na ovoj temi nije na nivou, pogotovo u grafičkom smislu. Svaka čast na trudu no to će sve završiti na par desetina ili stotina korisnika u najboljem slučaju.
Ono što bi pored mobilne verzije trebalo napraviti i što bi bili dobrodošli dodaci su podsjetnici o tome kada se otvore rokovi za prijavu ispita, kada se objavi novi rezultati i sl.
Međutim, ovo bi trebalo raditi u saradnji sa njima oficijelno, ima UTIC-ov kontakt na www.isss.ba ali neka polurješenja ne bi prolazila. Kažem to jer kvalitet nekih aplikacija spomenutih na ovoj temi nije na nivou, pogotovo u grafičkom smislu. Svaka čast na trudu no to će sve završiti na par desetina ili stotina korisnika u najboljem slučaju.
-
žuti
#96 Re: ANDROID aplikacije (Vase zelje)
cocos 2d-x.AlienBiH wrote:damskot wrote: IDE eclipse
A koji bi softver za pravljenje android igrica preporucio??
Probao sam Unity3D. Komplikovan je, ali mocan, i skup (naravno).
-
F16HT3R
#97 Re: ANDROID aplikacije (Vase zelje)
Evo ovde imate zanimljive tutorijale oko razvoja igrica za Android.žuti wrote:cocos 2d-x.AlienBiH wrote:damskot wrote: IDE eclipse
Probao sam Unity3D. Komplikovan je, ali mocan, i skup (naravno).
http://www.kilobolt.com/game-development-tutorial.html
- damskot
#98 Re: ANDROID aplikacije (Vase zelje)
Ovo je super Hvala F16HT3R .F16HT3R wrote:
Probao sam Unity3D. Komplikovan je, ali mocan, i skup (naravno)
cocos 2d-x.
Evo ovde imate zanimljive tutorijale oko razvoja igrica za Android.
http://www.kilobolt.com/game-development-tutorial.html
- damskot
#99 Re: ANDROID aplikacije (Vase zelje)
Upravu si bez daljenjeg ali negdje moras poceti . E upravo zbog tako loseg odziva korisnika se ni ne isplati satima photoshopirat GUI . ISSS zar to nije vec neko odradio HM . Sto se mene tice ja sam digo ruke od bilo sta raditi dole jer imam milon ideja a niko nece da bude sponzor ( cak i sa stelom ,nemsmiju, radnici nisu plate primili a vamo se radi naka APP) . Dali bi tu Isss app neko platio? Nezelim biti kapitalista ali fakat sa bravo i super nemogu djecu na sladoled odvesti niti hipoteku platiti . Sad mi ostaje nada da neko kaze neku dobru ideju za BIH koju bi ja iskoristio i izdao za USA ili EU trziste . Vjerovatno ovo samo sanjam da ce se desiti. Ali evo raja daje dobre savjete pa ni tema nije skroz promasaj . BTW da sam student dole to (ISSS)bi prvo bilo sto bi uradio ! Jer je to put do zagarantovanog zaposljenja poslje studia .Eborg wrote:Vala ako neko želi nešto konkretno i kvalitetno napraviti to je onda definitivno app za ISSS sistem. Za one koji ne znaju šta je to, to je sistem koji se koristi za prijavu ispita i provjeru rezultata na Univerzitetu u Sarajevu.
Međutim, ovo bi trebalo raditi u saradnji sa njima oficijelno, ima UTIC-ov kontakt na http://www.isss.ba ali neka polurješenja ne bi prolazila. Kažem to jer kvalitet nekih aplikacija spomenutih na ovoj temi nije na nivou, pogotovo u grafičkom smislu. Svaka čast na trudu no to će sve završiti na par desetina ili stotina korisnika u najboljem slučaju.
- dustaban
#100 Re: [app] Humanitarni Telefon
jalle wrote:Dobra ideja a mislim da bi se mogla lako izvesti. Imaš li više nekih linkova da vidim koje su to humanitarne akcije u pitanju ?dustaban wrote:Sta mislis o aplikaciji "Humanitarni telefon". Sad su vidim uveli jedinstveni broj za ove stvari pa kontam kako bi bilo dobro napraviti nesta sto ce u odredjenim intervalima, kako korisnik namjesti, okretati ovaj broj. Naravno, bit ce mogucnost i "vanrednog" priloga. U toj jednostavnoj aplikaciji bi bio i zbirn pregled uplacenih priloga pa kad bi se to jos nekako povezalo sa, recimo, fejsbuk profilom gdje bi se umjesto glupih lajkova nekim indikatorom ukazivalo da je odredjena osoba donirala...to bi mislim bilo kudikamo plemenitije i konkretnije od lajka.jalle wrote: Ako neko ima još kakvih ideja fakat i ja sam raspoložen još nešto napraviti...
Eto, to je neko moje razmisljanje.

izvini jalle tek sam sad vidio da si ti ovo vec napravio!
SVAKA CAST i hvala ti i u moje ime.
Ovo je zaista jedan lijep primjer kako se fine stvari mogu napraviti kad se sretnu covjek sa idejom i covjek koji umije!
----
Instalirao sam ovu tvoju applikaciju i moj prvi komentar je naravno veoma pozitivan, s tim sto sam imao na umu i DONACIJU ZA NEPOZNATOG KORISNIKA.
To je nesto kao donacija u odredjenim vremenskim intervalima (sam podesis koliko cesto i koliko).
Naravno i ove ciljane donacije treba da ostanu.
A da ova ideja dobije i neki siri publicitet i smisao trebalo bi razmisliti i o mogucnosti skupljanja nekakvih poena ili nesto slicno...
Hajde neka se i ostali ukljuce, ne mozemo ja i jalle sve sami