kv99 wrote:Za nezavisnost je HDZ BiH glasao po direktivi iz Zagreba jer je franjo skontao da je lakse da se dijeli nezavisna Bosna i Hercegovina u talu sa cetnicima nego da se pokusava uzeti od cetnika dio velike srbije jer bi bez nezavisnosti Bosna i Hercegovina to i postala. Tako da glasanje nije bilo iz ljubavi prema Bosni i Hercegovini vec kao korak do planiranog cilja o podjeli.zović wrote:Naj bolji dokaz da RH nije nikakav agresor je referendum o neovisnosti BIH
gdje su Hrvati gotovo koncenzusom bili ZA!Kako su glasovali Srbi poznato je!
Primili smo i zbrinjavali Bošnjačke izbjeglice!Sjetite se 92g. i desetine tisuća nesretnih ljudi po zap. Hercegovini i Dalmaciji!Mnoge od njih smo primili i u vlastiti dom!Pomoć u oružju također....
Sudjelovao sam u tome oko izbjeglica pa mi je sve dobro poznato!Do kraja rata u RH bilo je smješteno od 200 000 -300 000 Bošnjaka i dok je trajao međusobni sukob!
Za međusobni sukob krivicu treba tražiti u strukturama kojima je naj više odgovarao a bile su infiltrirane na obje strane....
Bihać i cijela Bos. krajina bi doživjele tragičnu sudbinu Srebrenice kada nebi bilo hrvatske intervencije kojoj je strateški to bilo neophodno!
Ipak ne zaboravite!
Unatoč velikom protivljenju međunarodne zajednice kojoj nije odgovarala neovisnost RH i BIH!
Ostatke OSTATAKA njihovih monstrouznih planova vidimo danas u tvorevini pod imenom RS!
Sta ste primali od Bosnjackih izbjeglica to ste i poslali dalje a sto je ostalo ste dobro naplatili. Isto tako "pomoc " u oruzju nije bila pomoc vec trgovina, prodaja za pare a prodavali su i cetnici pa po tebi onda znaci da su nam i oni "pomagali "A kada vec spominjes izbjeglice i Bosna i Hercegovina je pomagala izbjeglice iz Hrvatske , ne samo obicni ljudi koji su ih primali u svoje kuce vec i zvanicni organi.
I ovo za Bihac si dobro rekao , hrvatska intervencija je bila jer joj je to bilo strateski neophodno a ne zbog zelje da se pomogne Bihacu kao gradu ili ljudima u tom gradu. Da je Bihac pao sada bi u Knin isli sa vizom iz Beograda kao turisti tako da franjina "pomoc " nije bila Bihacu vec samom sebi.
I dok je HV gotovo 4 godine hladila jajca i naoruzavala se preko grbace Bosne i Hercegovine dotle je ne samo 5 Korpus vec citava ARBIH bila u borbi protiv cetnika a jedno vrijeme u borbi i protiv HV. A kako znamo da ARBIH nije isla u Zagreb, Split, Osijek, Sisak i tamo napadala reci meni onda koji je jedini nacin da HV bude u borbi protiv ARBIH ? I sta to onda znaci, ko je agresor ?
Da ne spominjemo sve one stenograme gdje predsjednik tudje drzave pravi planove kako da u drugoj drzavi povuce granice za svoju zemlju i sta to onda znaci ?
I kada se vec javljas iz Hrvatske reci nam barem ti da li znas ijednog vojnika HV koji je bio u Bosni i Hercegovini u ime borbe za cjelovitu i nezavisnu Bosnu i Hercegovinu a ne u ime Hrvatske, Tudjmana i njegovih ciljeva ? Da vidimo barem formalno za koga i sta su se to borili vojnici iz HV kada su dolazili ovdje.
Glasanje za neovisnost BIH je biO poćetkom 92g.a tad je politička atmosfera u RH bila takva da se nikako nije pomišljalo na nekakvu podjelu!
Zašto?
Bili smo užasno slabi i šansa da se odbrani država bile su minimalne ili beznadne!Naravno da je u takvoj situaciji ideja o nekakvoj podjeli BIH bila van pameti!Dijeliti mogu jaki ne slabi!
U isto vrijeme dobar dio službene BIH politike a i dobar dio običnog naroda je vjerovao u Jugoslaviju!
Nažalost Sarajlije su bolno osviješćene tek agresorskim granatama sa okolnih brda...
Ništa nisam naplatio od Bošnjačkih izbjeglica,a ustupio sam im vlastiti dom 63 dana!
Ne sjećam se više ni kako su se zvali!
Mnogi Hrvati su to učinili!
A za oružje!!
Pa bio je embargo!
I mi obični ljudi smo u takvim uvjetima kupovali i skupo plaćali pušku!
Na žalost po zakonu crnog tržišta!
Tako i vi ako ste kojim slučajem rješavali problem na taj način a jeste!
Kažite hvala!I naravno da treba tražiti krivca u međ. zajednici koja je i nama i vama uvela potpuno jednak embargo!
Velikosrbima NARAVNO omogućila da tuku po sarajevu bez posljedica!
I opet u naslovu teme izjednačavanje krivnje agresora i žrtve!
Licemjerno do kraja!
Znam li ijednog vojnika HV-a koji se borio za jedinstvenu BIH'
92g.o kojoj govorim nije takvih bilo osim u dragovoljcima koji su došli izvan postrojbi i organizirali se u nekim drugim postrojbama kao kod Nijaza Batlaka i sl.Naravno da su se svi borili za jedinstvenu BIH tj. državu i Hrvatskog naroda,a protiv velikosrbske agresije!