bojkotujete li koga i zasto?
Moderator: anex
- JThomas
-
FrankSlade
#77 Re: bojkotujete li koga i zasto?
Srbijanske proizvode, havaz, Janu...
-
Gospoda Ministarka
#78 Re: bojkotujete li koga i zasto?
Bojkotom samo mozete postici efekat da radnici nikako ne dobiju placu, jer, zaboga, gazdi lose ide.♥ Julianna ♥ wrote:Nisam ovo znala, ali evo recimo ovo vrijedi bojkotovati, jer Alma Ras osvaja BiH tržište i pretenduje na izvoz (ako već ne izvozi) tako da bi itekako osjetila reakciju tržišta. S druge strane ne znam kako bi drugačije imala konkurentne cijene, a relativno ok kvalitet. Isto tako sumnjam da bilo koaj domaća privatna firma koja iole dobro stoji na tržištu,uspjeh ne duguje leđima radnika. Sad se sjetih, slično nešto sam čula i za Belisimu.chuchumbamayumbe wrote:Da znate šta tamo rade ljudima, koliku im mizeriju daju, nikada ne bi ste pogledali Alma Ras izlog, a kamoli nešto kupili.
- HAVANA
#79 Re: bojkotujete li koga i zasto?
Avaz,hoce mi zlo...
- wewa
#80 Re: bojkotujete li koga i zasto?
sto neko rece, ne listam to zlo ni kad mi ga taksista ponudi (crveni taksi ofskroz)HAVANA wrote:Avaz,hoce mi zlo...
-
Lounge Act
#81 Re: bojkotujete li koga i zasto?
ja bojkotujem johnson&johnson, coca colu i jos neke druge 
- chuchumbamayumbe
#82 Re: bojkotujete li koga i zasto?
Ako sutra pokupujete sve što vidite od njihovih proizvoda, radnicima neće biti ništa bolje od sadašnjih uslova rada.Gospoda Ministarka wrote:Bojkotom samo mozete postici efekat da radnici nikako ne dobiju placu, jer, zaboga, gazdi lose ide.♥ Julianna ♥ wrote:Nisam ovo znala, ali evo recimo ovo vrijedi bojkotovati, jer Alma Ras osvaja BiH tržište i pretenduje na izvoz (ako već ne izvozi) tako da bi itekako osjetila reakciju tržišta. S druge strane ne znam kako bi drugačije imala konkurentne cijene, a relativno ok kvalitet. Isto tako sumnjam da bilo koaj domaća privatna firma koja iole dobro stoji na tržištu,uspjeh ne duguje leđima radnika. Sad se sjetih, slično nešto sam čula i za Belisimu.chuchumbamayumbe wrote:Da znate šta tamo rade ljudima, koliku im mizeriju daju, nikada ne bi ste pogledali Alma Ras izlog, a kamoli nešto kupili.
Na vama je da odlučite.
- bez_ideje
#83 Re: bojkotujete li koga i zasto?
Avaz i sve pripadajuce avazove novine,GRAS,svaki granap dje mi nisu vratili kusur,pojedine kafane u gradu,da imam para za dijamante i njih bi bojkotovala
,domacu mesnu industriju,od odjece vala nista ne bojkotujem,od kozmetike-sve sto mi faci ne odgovara bojkotujem
bojkotujem pojedine ljude,kanale,tv programe,ideje i propagandu!
bojkotujem pojedine ljude,kanale,tv programe,ideje i propagandu!
-
silver testelone
#84 Re: bojkotujete li koga i zasto?
ne bojkotujem ništa, samo ono što ne valja
ja sam svjetski čovjek 
-
Gospoda Ministarka
#85 Re: bojkotujete li koga i zasto?
Na nama je da odlucimo da li cemo bojkotovati Alma&Ras proizvode, pa radnicima uskratiti jad od place, ili cemo nastaviti sa kupovinom domaceg, kvalitetnog proizvoda, a par radnika iz Olova i Varesa koji imaju srecu da mogu zaraditi jad od place ce je i primiti.chuchumbamayumbe wrote:Ako sutra pokupujete sve što vidite od njihovih proizvoda, radnicima neće biti ništa bolje od sadašnjih uslova rada.
Na vama je da odlučite.
- ciki4
#86 Re: bojkotujete li koga i zasto?
enisa wrote:ja bojkotujem johnson&johnson, coca colu i jos neke druge
Takođebez_ideje wrote:da imam para za dijamante i njih bi bojkotovala
- wewa
#87 Re: bojkotujete li koga i zasto?
zasto Amko? ovo ostalo kuzimciki4 wrote:enisa wrote:ja bojkotujem johnson&johnson, coca colu i jos neke drugeTakođebez_ideje wrote:da imam para za dijamante i njih bi bojkotovalaDodala bih još McDonals, Nestle, Loreal, holivudsku filmsku industriju... Od domaćih, Amko komerc
- ciki4
#88 Re: bojkotujete li koga i zasto?
Isključivo zbog neljubaznosti i nekulture radnica. Nikad dobar dan, doviđenja, prevrtanje očima kad zamoliš da ti nešto objasne, pokažu, a par puta na kasi su tračale kupca koji je upravo izašao, a ja sam slijedeća na tapeti
e kontam nećeš više!
Doduše, išla sam samo u jednu njihovu radnju, na socijanlnom, ali pretpostavljam da su (ne)kriteriji prilikom zapošljavanja isti
.
Doduše, išla sam samo u jednu njihovu radnju, na socijanlnom, ali pretpostavljam da su (ne)kriteriji prilikom zapošljavanja isti
- wewa
#89 Re: bojkotujete li koga i zasto?
eh, onda ja ne bih presla preko praga BINGa... neki dan momak na kasi komentarise paru u kupovini, naginje se prema momku dok cura placa: opa, carape se kupile, bice svegaciki4 wrote:Isključivo zbog neljubaznosti i nekulture radnica. Nikad dobar dan, doviđenja, prevrtanje očima kad zamoliš da ti nešto objasne, pokažu, a par puta na kasi su tračale kupca koji je upravo izašao, a ja sam slijedeća na tapetie kontam nećeš više!
Doduše, išla sam samo u jednu njihovu radnju, na socijanlnom, ali pretpostavljam da su (ne)kriteriji prilikom zapošljavanja isti.
baca stvari kad provuce kod, dovikuje se s kolegom ni ne gledajuci kupca. strasno nesto.
- HAVANA
#90 Re: bojkotujete li koga i zasto?
wewa wrote:zasto Amko? ovo ostalo kuzimciki4 wrote:enisa wrote:ja bojkotujem johnson&johnson, coca colu i jos neke drugeTakođebez_ideje wrote:da imam para za dijamante i njih bi bojkotovalaDodala bih još McDonals, Nestle, Loreal, holivudsku filmsku industriju... Od domaćih, Amko komerc
Zbog Koldze.
- wewa
#91 Re: bojkotujete li koga i zasto?
nikad od mene mahaluseHAVANA wrote: Zbog Koldze.![]()
- Not My Idea
#92 Re: bojkotujete li koga i zasto?
mogul se ja samo nasmijat?

- wewa
#93 Re: bojkotujete li koga i zasto?
mozes, al' ako priznas stoNot My Idea wrote:mogul se ja samo nasmijat?![]()
![]()
- Not My Idea
#94 Re: bojkotujete li koga i zasto?
onaj
[quote="wewa"]
nikad od mene mahaluse
[/quote]

[quote="wewa"]
nikad od mene mahaluse
- wewa
#95 Re: bojkotujete li koga i zasto?
Not My Idea wrote:onaj
[quote="wewa"]
nikad od mene mahaluse![]()
jesam sta slagala?
- Not My Idea
#96 Re: bojkotujete li koga i zasto?
pa nisam rekla da jesi
samo pitala mogul se nasmijat

- chuchumbamayumbe
#97 Re: bojkotujete li koga i zasto?
Šta sam ja drugo rekao?Gospoda Ministarka wrote:Na nama je da odlucimo da li cemo bojkotovati Alma&Ras proizvode, pa radnicima uskratiti jad od place, ili cemo nastaviti sa kupovinom domaceg, kvalitetnog proizvoda, a par radnika iz Olova i Varesa koji imaju srecu da mogu zaraditi jad od place ce je i primiti.chuchumbamayumbe wrote:Ako sutra pokupujete sve što vidite od njihovih proizvoda, radnicima neće biti ništa bolje od sadašnjih uslova rada.
Na vama je da odlučite.
I da ne zaboravite kako je nastala Alma Ras, i na kakvim se odnosima zasniva njihovo "čudo".
Kakvo licemjerje.
- chuchumbamayumbe
#98 Re: bojkotujete li koga i zasto?
Na kraju se sve svodi na to da sve treba bojkotovat što nisi svojom rukom stvorio.

- wewa
#99 Re: bojkotujete li koga i zasto?
Not My Idea wrote:pa nisam rekla da jesisamo pitala mogul se nasmijat
![]()
no posto to nije moguce, onda se trudim svoje novce i vrijeme trositi otvorenih ociju. i svaka mi je informacija dragocjena.chuchumbamayumbe wrote:Na kraju se sve svodi na to da sve treba bojkotovat što nisi svojom rukom stvorio.
-
Gospoda Ministarka
#100 Re: bojkotujete li koga i zasto?
Ne znam kako je nastala Alma Ras firma, volila bih cuti.chuchumbamayumbe wrote:Šta sam ja drugo rekao?Gospoda Ministarka wrote:Na nama je da odlucimo da li cemo bojkotovati Alma&Ras proizvode, pa radnicima uskratiti jad od place, ili cemo nastaviti sa kupovinom domaceg, kvalitetnog proizvoda, a par radnika iz Olova i Varesa koji imaju srecu da mogu zaraditi jad od place ce je i primiti.chuchumbamayumbe wrote:Ako sutra pokupujete sve što vidite od njihovih proizvoda, radnicima neće biti ništa bolje od sadašnjih uslova rada.
Na vama je da odlučite.
I da ne zaboravite kako je nastala Alma Ras, i na kakvim se odnosima zasniva njihovo "čudo".
Kakvo licemjerje.
Mozda samo meni to tvoje "Na Vama je odlucite", vise zvuci bojkotuj, nego ne bojkotuj
Uslovi nisu sjajni, volila bih i ja da imaju vece plate ali bojkot AlmaRas proizvoda nece popraviti uslove rada uposlenicima te firme.
EDIT:
Bojkotujem Doncafe (mada je najbolja kafa u granulama).
Milku, jer ne dam da me pljacka domaci olos ogromnim marzama.