Rehabilitacija četnika Dragoljuba Draže Mihailovića

Post Reply
mO k3

#76 Re: Rehabilitacija četnika Dragoljuba Draže Mihailovića

Post by mO k3 »

karanana wrote:vrati se vojo, povedi ovaj narod pravim putem kojim taj narod zeli da ide.

Image

Image

Image
u sva tri pitanja je bilo odgovra preko 35% -45% sa neznam.... :x :shock:

Stvarno sam sokiran o "lideru" u regionu
karanana

#77 Re: Rehabilitacija četnika Dragoljuba Draže Mihailovića

Post by karanana »

ja ove "ne znam" vise svrstavam u pro-drazine nego anti. jer ako je neko anti, nemas sta ne znat. propaganda u srbiji je takva da ce ovi ako stvarno "ne znaju", jednog dana vecinom biti za drazu. ali eto nek se ovi "neznalci" popolove....i to je jasna slika.
mO k3

#78 Re: Rehabilitacija četnika Dragoljuba Draže Mihailovića

Post by mO k3 »

karanana wrote:ja ove "ne znam" vise svrstavam u pro-drazine nego anti. jer ako je neko anti, nemas sta ne znat. propaganda u srbiji je takva da ce ovi ako stvarno "ne znaju", jednog dana vecinom biti za drazu. ali eto nek se ovi "neznalci" popolove....i to je jasna slika.
ma ovim anketama ja ne vjerujem ... koliko su relativne
Čitalac

#79 Re: Rehabilitacija četnika Dragoljuba Draže Mihailovića

Post by Čitalac »

"Kao glavni zadatak Mihailović je sebi postavio uništenje komunista, smatrajući ih većom pretnjom po Jugoslaviju od Nemaca, koji su u svakom slučaju osuđeni na poraz. Sam nije bio dovoljno snažan da uništi komuniste, a savezničke snage nisu mu pomogle u tome. To ga je pri kraju rata primoralo da sarađuje sa Nemcima i Italijanima kako bi se održao".
(Istorija za treći razred gimnazije, strana 193, Zavod za udžbenike i nastavna sredstva, Beograd 2010.)
...

Kad se đacima prezentuje ovako sumanuta teorija, ništa nas više ne može iznenaditi. Čuj, zli saveznici nisu pomogli Draži da uništi komuniste, pa je mučenik bio prinuđen da sarađuje sa Nemcima i Italijanima. Na stranu to što nikako nije mogao da sarađuje sa Italijanima "pri kraju rata". Znaju to i autori, naravno, ali oni se ne bave naukom već propagandom. Budi bog s nama.
karanana

#80 Re: Rehabilitacija četnika Dragoljuba Draže Mihailovića

Post by karanana »

Ženski Dr.Med wrote:
karanana wrote:ja ove "ne znam" vise svrstavam u pro-drazine nego anti. jer ako je neko anti, nemas sta ne znat. propaganda u srbiji je takva da ce ovi ako stvarno "ne znaju", jednog dana vecinom biti za drazu. ali eto nek se ovi "neznalci" popolove....i to je jasna slika.
ma ovim anketama ja ne vjerujem ... koliko su relativne
da-mozda-ne je jedna od najjacih talk show politickih emisija. nisu naveli koliko su ljudi ispitali i u kojim gradovima, ali ja mislim da su ozbiljni kada rade ankete i da brinu o broju ispitanika i njihovoj demografiji. ja mislim da je ova anketa itekako mjerodavna.

olja je super novinarka, sinoc mislim da je stala otvoreno na stranu antidfasista. a plus sto je slatkaaaaaa, uh....moj tip 1/1.
Ateista

#81 Re: Rehabilitacija četnika Dragoljuba Draže Mihailovića

Post by Ateista »

Čitalac wrote:"Kao glavni zadatak Mihailović je sebi postavio uništenje komunista, smatrajući ih većom pretnjom po Jugoslaviju od Nemaca, koji su u svakom slučaju osuđeni na poraz. Sam nije bio dovoljno snažan da uništi komuniste, a savezničke snage nisu mu pomogle u tome. To ga je pri kraju rata primoralo da sarađuje sa Nemcima i Italijanima kako bi se održao".
(Istorija za treći razred gimnazije, strana 193, Zavod za udžbenike i nastavna sredstva, Beograd 2010.)
...

Kad se đacima prezentuje ovako sumanuta teorija, ništa nas više ne može iznenaditi. Čuj, zli saveznici nisu pomogli Draži da uništi komuniste, pa je mučenik bio prinuđen da sarađuje sa Nemcima i Italijanima. Na stranu to što nikako nije mogao da sarađuje sa Italijanima "pri kraju rata". Znaju to i autori, naravno, ali oni se ne bave naukom već propagandom. Budi bog s nama.
Samo djelimicno tacno ono sto je napisano, odnosno to da je Drazo sebi postavio kao glavni zadatak unistenje komunista i da je zbog toga poceo saradjvati sa fasistima, ali je laz da je to bilo samo na kraju rata jer je to bilo skoro od samog pocetka rata. Ono sto se propagandom pokusava prikazati je kao da su komunisti tu bili neki negativci koji su dosli ko zna odakle nego njihovi sugradjani komsije, a ne znam kako ljudima objasniti da su ih ti isti "komunisti", odnosno partizani, upravo oslobodili od nijemaca, dok je Drazo sa svojim cetnicima ubijao izmedju ostalog i vlasziti narod samo zato sto su prihvatili komunisticku ideologiju. Ne kontam kakav mozak moras biti i prihvatiti tako nekog kao velikog patriotu i podrzavati ga...
Stari

#82 Re: Rehabilitacija četnika Dragoljuba Draže Mihailovića

Post by Stari »

Vidim da se, na direktan ili indirektan nacin - ipak slazem sa vecinom ovdje prisutnih. Najvece zlo su u cijeloj ovoj prici ipak ti udzbenici za istoriju ... to je=to sto ce, dugorocno gledano, prouzrokovati najvecu stetu.

Ne znam kako izgledaju knjige za srednjoskolsku historiju u BiH danas ... ali se zivo nadam da se mlade gimnazijalke (haj eto i gimnazijalci ) ne moraju vise maltretirati mozak sa srpskim ustancima , balkanskim ratovima, epskim slavospjevima Njegoseve istrage poturica, ilindenskim ustankom, .... :cry: Drazinim ustankom :cry: ... stvarno se nadam.

Inace navijam za Seselja da ga puste ... mislim da je on igrac koji Bosni najvise odgovara na celu Srbije ... s njim na celu bi doslo do Bosni vrlo pozeljne destabilizacije Srbije.
ultima_palabra

#83 Re: Rehabilitacija četnika Dragoljuba Draže Mihailovića

Post by ultima_palabra »

Ateista wrote:Nego, kako evropa gleda na ovo?

Koliko ja znam, fasisticki simboli su u evropi zabranjeni, a cetnici i ustase su saradjivali sa fasistima sto i njih svrstava u fasiste, tako da bi i cetnicki i ustaski simboli i trebali biti zabranjeni.
SDP BiH bi trebao informisati Socijalističku internacionalu, čiji je DS (vladajuća stranka u Srbiji) član... slično kao što su uradili i sa Miletovim SNSD-om.

Ah, zaboravih... Zlatko i Boris su igrali klikera pred zgradom :skoljka: Ništa onda...
Skijaš

#84 Re: Rehabilitacija četnika Dragoljuba Draže Mihailovića

Post by Skijaš »

CSKA wrote:Nista nije kasno dok se ne desi.Za nadati se da ce doci pameti i da nece proci odluka.
OK, šta ti misliš, kako bi se trebali postaviti mi u BiH prema srbijanskom društvu (tj. državi a ne običnom čovjeku) sa ovakvim trendom ? Nisam gledao Anđelinin film, vjerujem da kao umjetničko djelo i nije čemu, ali da je jako važan kada uzmemo u obzir da sistematska silovanja ipak jesu bila dio ratne strategije, da to nisu bili izolovani slučajevi nego da se ipak radilo o organizovanom projektu. I strašno mi smeta kada neko pljuje po tom filmu samo zato što ne izjednačava strane. Pa te evo, kao Hrvat iz partizanske porodice, kao Srbina iz partizanske porodice, pitam, kakav brate treba da bude odnos Sarajeva prema Beogradu ? Šta ja treba da želim ovakvoj Srbiji ?
Stari

#85 Re: Rehabilitacija četnika Dragoljuba Draže Mihailovića

Post by Stari »

:D :roll:

Familija mi nikad nije bila aktivno ukljucena u ratna dejstva tokom 2.s rata...hocu reci nisam ni iz partizanske ni cetnicke ni ustaske familije ... jedina veza sa oruzanim strukturama u to doba je bila da se jedna meni bliska osoba zabavljala sa jednim domobranom ... i to bi bilo to. Pitanje nije bilo upuceno ovakvima kao ja - znam - ali eto uzimajci si slobodu (i ispricavajuci se okupljenima za to) htio bih prokomentarisati ...malcice.

Odnos Sarajeva prema Beogradu ... ne znam kakav bi trebao biti ...ali sam sklon povjerovati da bi isti trebao biti odredjen odnosom Sarajeva prema Sarajevu. ...ono u smislu ...ako sarajlije jesu za to da njihove gimnazijalke uce o Drazi kao antifastickom superheroju ... onda ce to automatski urediti odnose spram istih takvih pojava preko Drine. A ako nisu da njihove gimnazijlke obozavaju bilo koga drugog osim ...- :D gimnazijalaca :D - ... a ponajmanje za to da iste gimnazijalke uzdisu sa herojstvom neobrijanih junaka iz susjedstva ... onda je time stvar odredjena - puno vise od samog odnosa prema Beogradu ... time bi naime bio odredjen nas odnos prema nama samima...a Beograd , Zagreb , Bruxelles ...tad bi bila 8-) egzotika 8-)
nellington

#86 Re: Rehabilitacija četnika Dragoljuba Draže Mihailovića

Post by nellington »

Skijaš wrote:
CSKA wrote:Nista nije kasno dok se ne desi.Za nadati se da ce doci pameti i da nece proci odluka.
OK, šta ti misliš, kako bi se trebali postaviti mi u BiH prema srbijanskom društvu (tj. državi a ne običnom čovjeku) sa ovakvim trendom ? Nisam gledao Anđelinin film, vjerujem da kao umjetničko djelo i nije čemu, ali da je jako važan kada uzmemo u obzir da sistematska silovanja ipak jesu bila dio ratne strategije, da to nisu bili izolovani slučajevi nego da se ipak radilo o organizovanom projektu. I strašno mi smeta kada neko pljuje po tom filmu samo zato što ne izjednačava strane. Pa te evo, kao Hrvat iz partizanske porodice, kao Srbina iz partizanske porodice, pitam, kakav brate treba da bude odnos Sarajeva prema Beogradu ? Šta ja treba da želim ovakvoj Srbiji ?
Šta treba da želiš? Cisternu rasola - za otrežnjenje. Ova brlja koju konzumiraju truje zdrav mozak (garant miješali metanol).
Hemel

#87 Re: Rehabilitacija četnika Dragoljuba Draže Mihailovića

Post by Hemel »

Ženski Dr.Med wrote:
zavrzlama wrote:Rehabilitacija cetnika mihajlovica je priprema terena za rehabilitaciju zlocinaca kao mladic,karadzic i slicnih,nekada u blizoj buducnosti...

Ova rehabilitacija je poruka nama svima kojim putem ce se kretati geo-strateski interesi srbije i njene velikosprske ideologije...srbija je zakovana u jednoj bolesnoj ideologiji i tu spasa nema ,bez gradjanskog rata u samoj srbiji,jer njeni crkveni,intelektualni i politicki mozgovi ne mogu da podnesu vojni,moralni i ideoloski poraz 200-godisnje ideje o stvaranju velike srpske drzave....
e i ti ga malo pretjera u startu .... postoji internet , tragovi ce ostati zauvijek i dokazi o njihovim zlocinackim dijelima

A to sto se tice rehabilitacije ovog cetnika nista me ne iznenaduje ,to je pravo lice srbije
joj doktore tebe. bez obzira na sve dokaze, oni guslaju svoje. :oops:
Skijaš

#88 Re: Rehabilitacija četnika Dragoljuba Draže Mihailovića

Post by Skijaš »

nellington wrote:
Skijaš wrote:
Šta treba da želiš? Cisternu rasola - za otrežnjenje. Ova brlja koju konzumiraju truje zdrav mozak (garant miješali metanol).
Ne, stvarno me interesuje. Stalno nam se govori da trebamo okrenuti novi list i prestati živjeti u prošlosti, a neki od čelnih ljudi u državi negiraju genocid, kažu da su Markale i Kapija inscenirani, evo ovo sa Dražom, stvarno ne razumijem šta se od nas očekuje. Kako da rane zacijele kada se šavove ovako brutalno trga ?
nellington

#89 Re: Rehabilitacija četnika Dragoljuba Draže Mihailovića

Post by nellington »

Na Balkanu nema koristi od insistiranja na dobrim odnosima među državama - jer je to insistiranje licemjerno - baš kao što kažeš, instrumentalizirano se vrši trganje šavova. Centri moći jednostavno imaju previše sebične, i nazovimo ih pravim imenom - zle ciljeve.

Na drugoj strani imaš narod, ljude koji čine državu. S narodom treba imati normalne odnose (sad će neko upitati - hej, kako imati normalan odnos sa narodom koji je žrtva manipulacije onih centara moći iz prvog pasusa?)

Ima pravo što pita, na nama je da nađemo odgovor. Republika Srbija ne pokušava da uradi išta dobro - ni za svoj narod, ni za narod Kosova, ni za narod Bosne i Hercegovine. Republika Srbija radi po liniji koju je zacrtao izvjesni centar moći unutar te iste Srbije da bi održao status quo. E taj Pera Ložač je da prostite s*ebao svaku normalnu koncepciju u prostoru nazvanom region.
Stari

#90 Re: Rehabilitacija četnika Dragoljuba Draže Mihailovića

Post by Stari »

Mozda cu sad ispasti radikalni extremista - no sveedno -

U tom nekakvom konceptu pustanja rana da zacijele kroz nekakav valjda opsti zaborav ...moram reci ( makar se mnogi ovdje nece sloziti) ...smisla previse nema. Treba naravno prihvatiti sitnicu da zivot ide dalje ... ali pustiti rane da zarastu na taj nacin sto ce se to sve skupa zajedno zaboraviti ... smisla ima taman isto onoliko koliko bi imalo smisla da sad Jevreji zaborave sta im se desilo u tom nekako istom vremenskom periodu.

Ne treba ici u krajnosti pa sad demonizirati sve sto sa podrucja preko Drine dolazi ... ali ali ali ... te se stvari ne bi trebale zacijeljivati kroz zaborav... nikako. Treba se nauciti zivjeti s tim ... i polako barem pokusati ...uhvatiti korak sa vremenom u drugim sferama zivota ... ili tako vec nekako.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#91 Re: Rehabilitacija četnika Dragoljuba Draže Mihailovića

Post by sabina1 »

Njegova rehabilitacija je velika,velika sramota za Republiku Srbiju. Taman kad urade nešto pozitivno , redovno nakon toga sebi udare ogroman šamar.
Ovo je šamarčina porodicama žrtava njegove vojske, te srpskim antifašistima odnosno antifašizmu cijele stare Jugoslavije i Evrope.
Blokovska podjela nakon Drugog Svjetskog Rata je razlog zašto je njegova vojska dobila status savezničke i ništa više. Praksa je pokazala suprotno.
Bruka,bruka i sramota. :sad: :sad: :sad:
Hodidid

#92 Re: Rehabilitacija četnika Dragoljuba Draže Mihailovića

Post by Hodidid »

Nije sve tako crno. Sve se to desava u vremenu dok je na celu drzave Srbije "proevropska" koalicija demokratsko-socijalisticka.

Jos kad Nedica i Ljotica rehabilitiraju a doci ce i to vrijeme, pa Mladica, pa Karadzica. Samo polako.
zavrzlama

#93 Re: Rehabilitacija četnika Dragoljuba Draže Mihailovića

Post by zavrzlama »

tvsabina wrote:Njegova rehabilitacija je velika,velika sramota za Republiku Srbiju. Taman kad urade nešto pozitivno , redovno nakon toga sebi udare ogroman šamar.
Ovo je šamarčina porodicama žrtava njegove vojske, te srpskim antifašistima odnosno antifašizmu cijele stare Jugoslavije i Evrope.
Blokovska podjela nakon Drugog Svjetskog Rata je razlog zašto je njegova vojska dobila status savezničke i ništa više. Praksa je pokazala suprotno.
Bruka,bruka i sramota. :sad: :sad: :sad:

u srbiji se to ne gleda kao na sramotu...NEGO kao cin pomirenja srba koje su zli komunisti razdvojili,sto je kasnije prouzrokovalo srpsko nejedinstvo i kao rezultat tog nejedinstva"srbi prvi put gube ratove"...draza se rehabilituje radi svesrpskog pomirenja da u buducnosti tako jedinstveni nastave tamo gdje su 99-te stali..the end...
duh_sa_sjekirom

#94 Re: Rehabilitacija četnika Dragoljuba Draže Mihailovića

Post by duh_sa_sjekirom »

Stari wrote:Mozda cu sad ispasti radikalni extremista - no sveedno -

U tom nekakvom konceptu pustanja rana da zacijele kroz nekakav valjda opsti zaborav ...moram reci ( makar se mnogi ovdje nece sloziti) ...smisla previse nema. Treba naravno prihvatiti sitnicu da zivot ide dalje ... ali pustiti rane da zarastu na taj nacin sto ce se to sve skupa zajedno zaboraviti ... smisla ima taman isto onoliko koliko bi imalo smisla da sad Jevreji zaborave sta im se desilo u tom nekako istom vremenskom periodu.

Ne treba ici u krajnosti pa sad demonizirati sve sto sa podrucja preko Drine dolazi ... ali ali ali ... te se stvari ne bi trebale zacijeljivati kroz zaborav... nikako. Treba se nauciti zivjeti s tim ... i polako barem pokusati ...uhvatiti korak sa vremenom u drugim sferama zivota ... ili tako vec nekako.
Nema ZABORAVA, stari...
Može ev. postojati oprost, ali zaborav nikad, ali zaista nikad!!!
poznanik

#95 Re: Rehabilitacija četnika Dragoljuba Draže Mihailovića

Post by poznanik »

Osim Bećirovićevog Pisma predsjednici Skupštine Srbije, nisam pročitao da se iko od zvaničnika BiH vlasti, bilo kojeg nivoa, oglasio protivljenjem namjere rehabilitacije zločinačke ideje, oličene u liku ratnog zločinca Draže Mihailovića. BiH ministar vanjskih poslova je čak nedavno boravio u dvodnevnoj posjeti Beogradu, i niti jednom rečenicom nije spomenuo rehabilitaciju (pretpostavljam da nije imao vremena od evociranja uspomena na igru klikerima). Tročlano predsjedništvo BiH takođe...

Kakvu poruku građanima BiH upućuju naši predstavnici vlasti na zagovaranje rehabilitacije četništva?

Posebno je zanimljivo kakvu poruku upućuju čelnici SDP, političke organizacije koja svojata ekskluzivno pravo nastavka ideja KPBiH, SKBiH i koja se zalaže za antifašizam. Prema šutnji - samo deklarativno :oops:
Ateista

#96 Re: Rehabilitacija četnika Dragoljuba Draže Mihailovića

Post by Ateista »

To ovim nasim politicarima nije zanimljivo jer se radi o starom cetniku koji je postao simbl borbe protiv komunista koji su mu tad bili najveci neprijatelj. Moraju to presutiti jer ce onda komunisti ispasti dobri dok su se borili protiv cetnika i poslace svom stadu pogresnu poruku, vise im odgovara govoriti protiv modernih cetnika kojima su glavni neprijatelji bili bosnjaci.
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#97 Re: Rehabilitacija četnika Dragoljuba Draže Mihailovića

Post by dr.gog »

zavrzlama wrote:
tvsabina wrote:
u srbiji se to ne gleda kao na sramotu...NEGO kao cin pomirenja srba koje su zli komunisti razdvojili,sto je kasnije prouzrokovalo srpsko nejedinstvo i kao rezultat tog nejedinstva"srbi prvi put gube ratove"...draza se rehabilituje radi svesrpskog pomirenja da u buducnosti tako jedinstveni nastave tamo gdje su 99-te stali..the end...
Mnogo je to veći unutarnji sukob nego što mi možemo pojmiti iz ovog ugla.
Ja sam sasvim siguran da u Beogradu postoji dovoljno ljudi koji će djelovati na zaustavljanju ili poništavanju efekata takvog zakona.

Istoriografija neka radi svoje glede podataka o tom pokretu. Ima tu svega...

Meni kao pojedincu je "četnik" smrtni neprijatelj, mene, mog grada, porodice, i ja tu imam čiste račune- čak i razgovaram sa njima.

Nije nama niko kriv što ih nismo poslali u zavarenim sanducima kući, na prikolici traktora, umjesto u kancelariju u tzv. Istočnom Sarajevu gdje im sada možemo, da ne kažem šta...

Ostalo je unutrašnje pitanje države Srbije, a znajući kako funkcioniše njihova politička šizofrenija (radikali/ostatak scene , i tako već skoro vijek), mnogo toga će biti riješeno bez uplitanja sa strane. Sve što rade, rade sebi i svojoj djeci.

Meni i mome djetetu je dobar četnik samo mrtav četnik, a živog podnosim samo iz razloga jer me zakon sprečava da ga ubijem. Probali su, nisu uspjeli. Četnički pokret je u Sarajevu bezveze izgubio desetine ljudi, i povukli su se političkom odlukom, kao pokunjeni psi, uz patetiku pjevanja i bogohulno nošenje hrišćanskog krsta kojeg su osramotili kao malo ko.

Svakom svoje i nadam se da više nećemo imati problema sa budalama dugih kosa i brada, nafuranih na imaginarna osvajanja kamom i krstom. Srbija nek se davi u svojim šizoidnim prevratima svaki dan dok i njima ne svane, i ne počnu živjeti normalnim standardom, bez mitologije i bijede. To mogu uraditi samo građani Srbije,a nikakve retard- tvorevine tipa Helsinških komiteta, RECOM-a, raznih "kandićki" ili anomalije Čede Jovanovića koji priča priču 20 godina unaprijed, i koju niko ne prihvata u Srbiji- većinom pod utjecajem zapadnih obavještajnih kombinacija i spinovanja.

Moja je filozofija- držati ih dalje od sebe, ne komentirati ih, ne dirati ih, ne provocirati. Ako neko nešto pokuša, nek se suoči sa onima koji efikasno liječe njihova sranja,a ne preko leđa nekog preplašenog hodže i njegovog džamijskog prozora. Moj recept za njih u tom slučaju je isti kao i 92-e.
poznanik

#98 Re: Rehabilitacija četnika Dragoljuba Draže Mihailovića

Post by poznanik »

BEOGRAD - Ispred Višeg suda u Beogradu gde se vodi postupak rehabilitacije komandanta Jugoslovenske vojske u otadžbini Dragoljuba Mihailovića, okupilo se nekoliko desetina građana koji protestuju zbog moguće rehabilitacije.

Među protivnicima rehabilitacije su članice nevladine organizacije "Žene u crnom" i podmladak Nove komunističke partije Jugoslavije koji nose transparente na kojima piše "Draža - zlikovac" i na kojima su ispisana mesta i broj ubijenih tokom Drugog svetskog rata.

Predstavnica "Žena u crnom" Saša Zajović rekla je da rehabilitacija Dragoljuba Mihajlovića "označava ukupnu rehabilitaciju zločinačke ideologije i prakse Ravnogorskog četničkog pokreta".
Ona je optužila vlast u Srbiji da rehabilitacijom "osvedočenog saradnika okupatora ponižava brojne nevine žrtve terora njegovih jedinica i pokušava da anulira dostignuća antifašističke borbe".
"Umesto rehabilitacije moraju da se primenjuju zakoni, da se zabrane oni koji u Srbiji danas pokazuju fašističke ideje", rekla je Zajović.

Nebojša Milikić iz Kulturnog centra "Rex" rekao je da je Dragoljub Mihailović "ratni zločinac i komandant vojske koja je sprovodila najstrašnije zločine nad civilnim stanovništvom", a da je njegova rehabilitacija "pokušaj vlasti da legitimiše svoje savremene političke nazore".

"Rehabilitacije Draže i Žanke Stokić i drugih koriste se da legitimišu današnju restauraciju onih odnosa koji su i doveli do Drugog svetskog rata", kazao je Milikić. On je ocenio da "sudovi ignorišu zločin i da ih ne zanima ono što su zločinci radili", već da vode ovakve procese iz političkih razloga.
Stari

#99 Re: Rehabilitacija četnika Dragoljuba Draže Mihailovića

Post by Stari »

Hodidid wrote:Nije sve tako crno. Sve se to desava u vremenu dok je na celu drzave Srbije "proevropska" koalicija demokratsko-socijalisticka.

Jos kad Nedica i Ljotica rehabilitiraju a doci ce i to vrijeme, pa Mladica, pa Karadzica. Samo polako.

Ranije sam to spomenuo , no nije zgoreg ponoviti , eventualnim pustanjem i povratkom V. Seselja bi (zivo se nadam) moglo doci do stvaranja pretpostavki za nesto malo ofanzivniji pristup igri i sa BiH & Hrvatske strane. U tom smislu su ovi sadasnji kvaziEvropejci nezahvalniji kao suparnicka strana u smislu dugorocnijeg rjesavanja svih pitanja ovakve i slicne vrste.

Sve sto bi Seseljevim povratkom islo u korist srpske stete ... bi bila lopta ravno na volej njihovim neistomisljenicima ...u kakve sasvim neskromno sebe samoinicijativno ubrajam.
poznanik

#100 Re: Rehabilitacija četnika Dragoljuba Draže Mihailovića

Post by poznanik »

U Novom Sadu

Image
Post Reply