Životno osiguranje je odlična stvar. Uplaćujem ŽO i do sada nikada nisam imao problema, već samo pozitivno iskustvo. U tom segmentu, kao i ostalim oblicima osiguranja, su moguće dva problema:
1. Osiguravanje kod "kritičnih" osiguranja, ne samo životno, već općenito (Zovko, BSO, bivše Lido i sl.). Oni daju extra povoljno, a onda ga zabibere kod isplata, umanje, te kasne
2. Nepoznavanje materije od strane ljudi. Jasno stoji u uvjetima kao pratećem dijelu police što je osigurano, što je plativo i sl. Međutim, malo tko to pročita. To znam i po sebi. Iskreno, za AO i kasko nisam ni pročitao.
Životno osiguranje - osnovna tehnika prevare!
Moderator: anex
- travnik
- osmanovicsejo
#77 Re: Životno osiguranje - osnovna tehnika prevare!
Kako reče rimad
Prevara je prevara, bilo da je zakonita ili ne. Naravno da će se osiguravajuće kuće pokriti pisanim dokumentom. Zar mislite da bi oni postojali 100-200 godina, jer ih je lahko dobiti na sudu? Mislite da ovih 100-200 godina nisu potrošili usavršavajući tehnike prevare? Činjenica da su se pravno pokrili, ne oslobađa ih epiteta prevaranata, već upravo suprotno, prevaru čini još gnusnijom.
Prevara je prevara, bilo da je zakonita ili ne. Naravno da će se osiguravajuće kuće pokriti pisanim dokumentom. Zar mislite da bi oni postojali 100-200 godina, jer ih je lahko dobiti na sudu? Mislite da ovih 100-200 godina nisu potrošili usavršavajući tehnike prevare? Činjenica da su se pravno pokrili, ne oslobađa ih epiteta prevaranata, već upravo suprotno, prevaru čini još gnusnijom.
- drndalo
#78 Re: Životno osiguranje - osnovna tehnika prevare!
Ne znam sta da ti kazem, kad krenes u osiguranje, nije ti kriv drug/poznanik koji ti je obecao previse, i ti koji si se uhvatio na "Koprivica trade" predobro-da-bi-bilo-istinito, nego samo osiguranje ? Naravno da su osiguranja kriva sto su svakome davala da im zakljucuju polise, a oni se pravdali time da nisu oni odgovorni za izgovorene gluposti agenta, ali i to se pomalo mijenja, jer su imali previse za svoj ukus storniranih polisa ljudi zavedenih losom pricom. To je bio osnovni razlog zbog kojeg sam se ja malo distancirao od toga, jer su svakoga pustali da svasta prica, a ja koji sam posten bio, nisam bas mogao plivati sa uslovima koje drugi nude... Sad sam jos uvijek drug sa svih svojih 38 osiguranih, jer sam svima davao savjete kakve bih davao sebi samom, a par kolega koje znam i dan danas prelaze ulicu kada vide odredjene bivse drugove/poznanike...
Zivotno osiguranje je kao i ostala osiguranja malo "neopipljiv" proizvod, ne znas sta imas dok ti se ne desi osigurani slucaj. Imas 2 nacina da provjeris jel prevara... Da sacekas isplatu (prve su moguce nakon 10 godina, najkraceg roka) kao sto vec ima ljudi u BiH koji su naplatili sumu svojim dozivljenjem, pa nesto ne znam da se zale da su prevareni, jer su dobili sve pare i zaradu nazad. Drugi nacin je da umrem/poginem, pa da s onog svijeta gledam da li su mojima isplatili sve sto su trebali po ugovoru. Opet ne znam za slucaj da je neko od porodica ostao "kratak" nakon takvog slucaja (bio je nedavno onaj slucaj kad su autom u cini mi se visegradsko jezero upali bracni par, i oboje poginuli, oboje bili osigurani, obje stete isplacene familiji bez problema). Tako da taj dio nije prevara.
Zivotno osiguranje je kao i ostala osiguranja malo "neopipljiv" proizvod, ne znas sta imas dok ti se ne desi osigurani slucaj. Imas 2 nacina da provjeris jel prevara... Da sacekas isplatu (prve su moguce nakon 10 godina, najkraceg roka) kao sto vec ima ljudi u BiH koji su naplatili sumu svojim dozivljenjem, pa nesto ne znam da se zale da su prevareni, jer su dobili sve pare i zaradu nazad. Drugi nacin je da umrem/poginem, pa da s onog svijeta gledam da li su mojima isplatili sve sto su trebali po ugovoru. Opet ne znam za slucaj da je neko od porodica ostao "kratak" nakon takvog slucaja (bio je nedavno onaj slucaj kad su autom u cini mi se visegradsko jezero upali bracni par, i oboje poginuli, oboje bili osigurani, obje stete isplacene familiji bez problema). Tako da taj dio nije prevara.