Niste dobili račun - navedi prodavnicu
Moderator: anex
-
nightmare
#76 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
park prinčeva
- mayab
#77 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
Bio poslom u Banja Luci, svuda sam dobio fiskalni racun, izgleda da se tamo zna red sto se tice toga, hebes ga, u najobicnijem malom granapu kupio kiselu, i prodavacica ti sa kusurom jednostavno gura u ruku i racun...
-
quarterback
#78 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
cesto sam u banja luci, shvatite kako hocete ali tamo postoji vise zakona nego ovdje
- poznanik
#79 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
Nedavno sam i ja bio u BL, i u fotokopirnici, za uslugu fotokopiranja samo dvije stranice i naplaćenih 20 feninga, dobio fiskalni račun.mayab wrote:Bio poslom u Banja Luci, svuda sam dobio fiskalni racun, izgleda da se tamo zna red sto se tice toga, hebes ga, u najobicnijem malom granapu kupio kiselu, i prodavacica ti sa kusurom jednostavno gura u ruku i racun...
- nermin.padez
#80 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
Dodik zaveo red, nema tu cile-milequarterback wrote:cesto sam u banja luci, shvatite kako hocete ali tamo postoji vise zakona nego ovdje
-
quarterback
#81 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
tacno tako
neke stvari je napravio vrlo dobro
neke stvari je napravio vrlo dobro
-
Kralj Tvrtko I.
#82 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
kupio u DP a dobio racun "mercator bh" 
-
StupskaBitanga
#83 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
šta je tu čudno kada je vlasnik DPa mercator bhKralj Tvrtko I. wrote:kupio u DP a dobio racun "mercator bh"
-
pogresan smjer
#84 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
neki dan na trafici kupio kredit, kaže izvini ne mogu ti ja dati račun, ne radi printer. Mislim da bi bila fora da sam otišo jer nisam dužan platiti bez računa 
- POCA
#85 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
Koliko ja znam za kredit se ne izdaju racuni,jer se posebno obracunavaju i vode kartice i dopune...
- Kepecc
#86 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
Pa ne ide standardni račun, nego onaj što na njemu se dobije broj da se ukuca da se dopuni kredit i to u osnovi predstavlja račun. A sada kako šalju na broj kredit, većina ljudi ne uzima taj "papirić"POCA wrote:Koliko ja znam za kredit se ne izdaju racuni,jer se posebno obracunavaju i vode kartice i dopune...
- POCA
#87 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
Naravno,dopune su same po sebi racun,na to sam i mislila...ali kako mu je teta onda rekla da ne radi printer pa mu ne moze dati racun,kako je onda dobio dopunu?Ovdje se misli na pravi racun haman:)
-
benjamin1992
#88 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
Neko spomenu nargilu i dibek. Fakat, sta je sa tim nargilama, nikad ih nema na racunu. Naprimjer, narucis caj, kafu, sok, nije bitno, i uz to nargilu, (ne govorim sad o Dibeku, nego i ostalim mjestima gdje ima shishe), na racunu (ako ga dadnu) ces dobiti otkucane kafe, cajeve i ostala cuda, al' nargilu jok. Barem ja jos nikada do sada nisam vidio.
U cemu je zonfa?
U cemu je zonfa?
- mayab
-
Omega333
#90 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
Tuzno je kad ljudi gledaju na PDV na nacin da to ide "nekom u dzep"... ali to je nasa realnost...
Svijest gradjana nije dovoljno razvijena kod nas sto se tice placanja PDV-a, jednostavno trebaju da gledaju na to da ce se te pare kako-tako u nekom obliku vratiti nama.
Velika prevara koja se odvija u posljednjem periodu u BiH (ne samo u Sarajevu, vec i u drugim gradovima) je izdavanje racuna u vidu "narudzbe". To ni u kom slicaju nije fiskalni racun! To je samo narudžba koja se u sistemu vrlo jednostavno ponisti kao da nikad nije postojala. A ljudi u vecini slucajeva to i ne primjecuju, jer im na stolu stoji "racun", koji ima jedino svrhu da pokaze iznos koji treba platiti konobaru.
Iskreno smeta mi svaki racun koji ne dobijem, pa kada ga god ne dobijem ja kazem "treba mi fiskalni racun, ovo moram u firmi pravdati". I kraj price.
Svijest gradjana nije dovoljno razvijena kod nas sto se tice placanja PDV-a, jednostavno trebaju da gledaju na to da ce se te pare kako-tako u nekom obliku vratiti nama.
Velika prevara koja se odvija u posljednjem periodu u BiH (ne samo u Sarajevu, vec i u drugim gradovima) je izdavanje racuna u vidu "narudzbe". To ni u kom slicaju nije fiskalni racun! To je samo narudžba koja se u sistemu vrlo jednostavno ponisti kao da nikad nije postojala. A ljudi u vecini slucajeva to i ne primjecuju, jer im na stolu stoji "racun", koji ima jedino svrhu da pokaze iznos koji treba platiti konobaru.
Iskreno smeta mi svaki racun koji ne dobijem, pa kada ga god ne dobijem ja kazem "treba mi fiskalni racun, ovo moram u firmi pravdati". I kraj price.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#91 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
Api shop, med i pčelinji proizvodi u sklopu Mercatora na Dobrinji. Lafo radnja u pripremi, a ''sto godina'' ta radnja tu radi. Nedade mi trženi račun.
- karanana
#92 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
mesnica mujanic hrasno.
teka i digitron.
teka i digitron.
-
Marchegianni
#93 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
Biće "veselo" kada inspektori počnu pucati kazne kupcima ispred objekata... Tada će i kod nas biti disciplinovanije stanje, kao što je navedenim slučajevima u BL. Kupce će kazne natjerati na traženje računa. To će onda lančano voditi "prirodnoj" selekciji između onih koji izdaju i onih koji ne izdaju fiskalni račun.
- madnessa
#94 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
Ovih dana sam u više navrata sjedila u jednom kafiću, gdje nikome ne izdaju baš nijedan račun. Ne znam kako inspekcija ne primjećuje slučajeve jako prometnih kafića gdje u cijelom danu ne bude niti jedan fiskalni račun izdat.
S druge strane, svaki put sam tražila račun. Drsko sam ubijeđivana kako papir na kome piše "Narudžba" i sitno "Ovo nije fiskalni račun" da zapravo jeste račun i kako eto sad on to mora stornirati i to je komplikacija. Ajde što ne izdaju račune nego su i drski kad im ga tražiš.
Najgore je što više ne znam gdje da kafu pijem, negdje gdje se osjećam ugodno i gdje izdaju račune (ili me glava ne zaboli kada ga tražim).
S druge strane, svaki put sam tražila račun. Drsko sam ubijeđivana kako papir na kome piše "Narudžba" i sitno "Ovo nije fiskalni račun" da zapravo jeste račun i kako eto sad on to mora stornirati i to je komplikacija. Ajde što ne izdaju račune nego su i drski kad im ga tražiš.
Najgore je što više ne znam gdje da kafu pijem, negdje gdje se osjećam ugodno i gdje izdaju račune (ili me glava ne zaboli kada ga tražim).
- alibegoa
#95 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
Ma šta će se vrati nama, kroz plate i auta administracije?Omega333 wrote:Tuzno je kad ljudi gledaju na PDV na nacin da to ide "nekom u dzep"... ali to je nasa realnost...
- cehaja
#96 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
Ja nisam dobio racun u dva navrata KOD NOTARA u Sarajevu.
Rekao mi je cijena ti je bez racuna 500 KM, a sa racunom ...
Rekao mi je cijena ti je bez racuna 500 KM, a sa racunom ...
- poznanik
#97 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
Čini se da je vrijeme za preimenovanje ove teme u "Dobili ste fiskalni račun - navedi prodavnicu" 
- cehaja
#98 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
Pa i notari su fiskalni obveznici, koji su obavezni izdavati racune.poznanik wrote:Čini se da je vrijeme za preimenovanje ove teme u "Dobili ste fiskalni račun - navedi prodavnicu"
- dedovic.almir
#99 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
Meni nisu izdali racun na PANONSKIM JEZERIMA u TUZLI - nad kojim gazduje firma izgleda najboljeg jarana od nacelnika Opcine Tuzla JKP "PANNONICA" d.o.o. Tuzla - puni naziv: Javno komunalno preduzeće "PANNONICA" d.o.o. za sportsko-rekreativne aktivnosti Tuzla MBS1-12833, uprava: Porobić Maid, Čiji je osnivać Općina Tuzla sa udjelom od 8.000,00 KM i Rudnik soli "Tuzla" d.d. Tuzla , ul. Hasana Brkića 72 sa udjelom od 2.000,00 KM
Dnevno ima preko 15.000 posjeta - dakle izbjegnu 15.000 fiskalnih racuna po danu.
EVO I DOKAZA KRIMINALA Opcine Tuzla:

Dnevno ima preko 15.000 posjeta - dakle izbjegnu 15.000 fiskalnih racuna po danu.
EVO I DOKAZA KRIMINALA Opcine Tuzla:

- mayab
#100 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
Vezano za druga dogadjanja oko cevabdžinica ZMAJ, jeste li ikada tamo dobili fiskalni racun, ja se toga ne mogu bas sjetiti