Bosno nasa najljepsa

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

verbal

Post by verbal »

micika wrote:Citam vas i moram vam priznati da mi je secer opasno skocio,a da ne govorim za pritisak.Ogorcena sam razmisljanjem pojedinaca.
Prica im se svodi na "sta je nama Bosna dala da je volimo","bolje je na zapadu","nema za mene zivota u Bosni" itd.

Domovina se voli bezuslovno.To je nesto poput ljubavi majke prema djeci ili obrnuto.Svako ko je bio u ratu ovdje zna o kojim se osjecanjima radi.
Svaki kamen ostecen u ratu,most,svaka zgrada,biblioteka,mene je bolio do srca,jer je taj kamen ili most dio zemlje u kojoj sam rodjena.Nasa Bosna je ranjena i jos uvijek krvari,a pojedinci samo dosipaju sol na ranu.
Jeli Bosna kriva sto je na nju izvrsena agresija?
Sto su nam sume posjecene?Ko ih je posjekao?Ko je kriv sto nam je na svakom uglu osiromaseni uranijum?Kako i ko pomaze ovoj zemlji?

Ja sam na zapadu,evo vise od godinu dana.I znate li sta?Ne bih mijenjala pedalj moje Bosne za cijelu Finsku,ma kakvu ona vodu ili sume imala.Ja ne pripadam ovdje,ja sam ovdje stranac i ne stidim se reci da sam Bosanka.Ne nisam jugoslovenka,nego Bosanka.Nigdje na svijetu ljepse ne mirise kafa dok se przi i kad je mlin melje,nego u Bosni.Ubi me nostalgija.Cak i kad uzimam knjige iz biblioteke,nadjem sebe u situaciji da biram knjige vezane za rat,za Bosnu i svaki put se iznova ubijem.A vazda sebi obecam da necu vise,jer boli....Svaki dan proveden u ratu ja sam ponovo odbolovala,i svakim danom moja ljubav prema domovini je jaca.
Zao mi je onih koji kazu da im je maceha bolja od rodjene majke.Ipak,neka vam je sa srecom.Ako vec nemozete pomoci Bosni,nemojte joj ni odmagati.A ne treba ona puno,samo ljubav djece svoje.
Lijepo si ti nama namoralisa... iz Finske, jakako

Pa sto napusti svoju mater ili jos gore dijete koja je krvarilo i jos uvijek krvari?
Last edited by verbal on 09/01/2005 18:25, edited 2 times in total.
zzzzz

Post by zzzzz »

Jos cu te pitati sto ta Europa u kojoj nepostoji mrznja nije pomagala narodu
Zato sto se radilo o muslimanima, a koliko god se oni trudili da budu tolerantni, nekih predrasuda se nije lako osloboditi. Mnogi od njih su makar imali hrabrosti da to priznaju.
St.Germain

Post by St.Germain »

micika wrote:Citam vas i moram vam priznati da mi je secer opasno skocio,a da ne govorim za pritisak.Ogorcena sam razmisljanjem pojedinaca.
Prica im se svodi na "sta je nama Bosna dala da je volimo","bolje je na zapadu","nema za mene zivota u Bosni" itd.

Domovina se voli bezuslovno.To je nesto poput ljubavi majke prema djeci ili obrnuto.Svako ko je bio u ratu ovdje zna o kojim se osjecanjima radi.
Svaki kamen ostecen u ratu,most,svaka zgrada,biblioteka,mene je bolio do srca,jer je taj kamen ili most dio zemlje u kojoj sam rodjena.Nasa Bosna je ranjena i jos uvijek krvari,a pojedinci samo dosipaju sol na ranu.
Jeli Bosna kriva sto je na nju izvrsena agresija?
Sto su nam sume posjecene?Ko ih je posjekao?Ko je kriv sto nam je na svakom uglu osiromaseni uranijum?Kako i ko pomaze ovoj zemlji?

Ja sam na zapadu,evo vise od godinu dana.I znate li sta?Ne bih mijenjala pedalj moje Bosne za cijelu Finsku,ma kakvu ona vodu ili sume imala.Ja ne pripadam ovdje,ja sam ovdje stranac i ne stidim se reci da sam Bosanka.Ne nisam jugoslovenka,nego Bosanka.Nigdje na svijetu ljepse ne mirise kafa dok se przi i kad je mlin melje,nego u Bosni.Ubi me nostalgija.Cak i kad uzimam knjige iz biblioteke,nadjem sebe u situaciji da biram knjige vezane za rat,za Bosnu i svaki put se iznova ubijem.A vazda sebi obecam da necu vise,jer boli....Svaki dan proveden u ratu ja sam ponovo odbolovala,i svakim danom moja ljubav prema domovini je jaca.
Zao mi je onih koji kazu da im je maceha bolja od rodjene majke.Ipak,neka vam je sa srecom.Ako vec nemozete pomoci Bosni,nemojte joj ni odmagati.A ne treba ona puno,samo ljubav djece svoje.
:)
LiliumBosniacum

Post by LiliumBosniacum »

maglic

Image

Image

Image

Image
verbal

Post by verbal »

micika wrote: Zao mi je onih koji kazu da im je maceha bolja od rodjene majke.Ipak,neka vam je sa srecom.Ako vec nemozete pomoci Bosni,nemojte joj ni odmagati.A ne treba ona puno,samo ljubav djece svoje.

Ne treba da zalis djecu, nego mater te djece. Ne moze covjek, a da se ne upita: "KAkva je ona mati, kad djeca vise vole macehu?"
micika

Post by micika »

Verbal,bar se ne osjecam duzna da tebi bilo sta objasnjavam.Da si se pokazao u malo boljem svjetlu,mozda bih.Necu da trosim rijeci na nekoga kome ne jedno uho udje a na drugo izadje.Budi pozdravljen,i uzivaj u svom oklopu :)
Tornjak

Post by Tornjak »

verbal wrote:
Tornjak wrote:Jos cu te pitati sto ta Europa u kojoj nepostoji mrznja nije pomagala narodu u Bosni kada je bilo najteze?

I sto ti ucestvujes u ovoj diskusiji kada si davno otpisao Bosnu?
vjeruj mi da se osjeti da nisi imao godina, ali i pored toga vjerovatno mislis da znas kako se zivjelo u prosloj drzavi. mozda cak i bolje od nas koji smo zivjeli kao vec odrasle osobe u njoj.

ne znam zasto Evropa nije (vise) pomogla, kao sto ne znam ni zasto to pominjes i sta to ima sa njihovom medjusobnom mrznjom ili tacnije odsustvu iste.

reagujem najvise na neistine koje se nepotrebno iznose.

A kakve se to neistine iznose? Kada vec toliko branis Zapadne zemlje onda te ja lijepo pitam sto one nisu pomogle narodu kada je bilo najteze i kada su vidjeli sta se sve radilo od tog naroda. Ali eto neznas, mozda zapad ni nije tako perfektan kako si se ti umislio da jeste.
LiliumBosniacum

Post by LiliumBosniacum »

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Perucica

Image
verbal

Post by verbal »

micika wrote:Verbal,bar se ne osjecam duzna da tebi bilo sta objasnjavam.Da si se pokazao u malo boljem svjetlu,mozda bih.Necu da trosim rijeci na nekoga kome ne jedno uho udje a na drugo izadje.Budi pozdravljen,i uzivaj u svom oklopu :)
U potpunosti te razumijem i ne sumjam ni sekunde da si i ti shvatila koliki si licemjer ispala svojim komentarom.

A argument da mi ne odgovoris je na nivou djeteta iz 3-4- razreda osnovne skole. Uostalom, zar se nisi upravo ti povukla u oklop, cim si osjetila da si istrcala na nesiguran teren. Ponijelo te, valjda, sta li?
Last edited by verbal on 09/01/2005 18:45, edited 1 time in total.
JBT

Post by JBT »

Slike su prva liga.
verbal

Post by verbal »

JBT wrote:Slike su prva liga.
Jel to Norveska?
Tornjak

Post by Tornjak »

micika wrote:Verbal,bar se ne osjecam duzna da tebi bilo sta objasnjavam.Da si se pokazao u malo boljem svjetlu,mozda bih.Necu da trosim rijeci na nekoga kome ne jedno uho udje a na drugo izadje.Budi pozdravljen,i uzivaj u svom oklopu :)
Potpuno si upravu!
verbal

Post by verbal »

Tornjak wrote:
Potpuno si upravu!
Djeca su vojska najjaca :lol:
Tornjak

Post by Tornjak »

verbal wrote:
Jel to Norveska?

Daj nepravi se lud covjece ismijavas samog sebe. Ti si izgleda izgubio ili prodao svoju imovinu u Bosni prije nego sto si razmislio sta si upravo uradio pa ti eto krivo. Muci te sto tvoja Danska nema prirode kao Bosna.

Ma znate li vi sta Zapadne zemlje se nemogu ni porediti sa Bosnom posto Bosna ukupno ima vise prirode nego jedna Norveska i Svedska a pogotovo Danska.
verbal

Post by verbal »

Tornjak wrote:
verbal wrote:
Jel to Norveska?

Ma znate li vi sta Zapadne zemlje se nemogu ni porediti sa Bosnom posto Bosna ukupno ima vise prirode nego jedna Norveska i Svedska a pogotovo Danska.
I onda ja ismijavam samoga sebe :lol:

Konjino, shvati da je BiH lijepa, ali daleko od toga da ima sve.
Last edited by verbal on 09/01/2005 18:57, edited 1 time in total.
micika

Post by micika »

Verbal,ti kao prvo moras da shvatis na na svijetu nismo svi isti nego Bogu hvala ima nas svakakvih.Nisu svi otisli van zbog pohlepe za novcem ili sto im nije dobro u njihovoj zemlji.Ima ljudi koji su otisli na lijecenje,koji privremeno zive negdje drugo i u skorije vrijeme ce se vratiti,ima ljudi koji su poslom premjesteni iz Bosne u neku drugu drzavu na odredjeno vrijeme itd.

To sto sam trenutno vani,ne znaci da sam pobjegla zato sto mi je ruzno kod kuce niti to znaci da cu ovdje ostati zauvijek.A pogotovo da nekome solim pamet(halo ja iz dijaspore).Nisam ja iz dijaspore nego iz Bosne koja se igrom slucaja nasla negdje gdje ne pripada.

Ne kritikujem ja vas koji ste otisli trbuhom za kruhom nego kritikujem one koji ovu zemlju PLJUJU a nista joj dali nisu,kontas?
Sta bi ti rekao za one koji su ostali 100% invalidi?Iz postovanja prema njima i prema poginulim borcima smanji malo dozivljaj,ziv bio?

Zivi gdje hoces al ne pljuj po zemlji u kojoj si odhranjen.
Toliko od mene,i nemoras se truditi da odgovoris.Sto se mene tice mi nemamo o cemu vise da razgovaramo!
Tornjak

Post by Tornjak »

verbal wrote:
Tornjak wrote:
Potpuno si upravu!
Djeca su vojska najjaca :lol:
Pa djeca i jesu buducnost ove zemlje "profesore".
Tornjak

Post by Tornjak »

verbal wrote:
Tornjak wrote:
verbal wrote: Jel to Norveska?

Vidim kako lijep rijecnik imas a drugome si dosao pametovati.

Da te to nisu Danci naucili :lol:
verbal

Post by verbal »

micika wrote:Verbal,ti kao prvo moras da shvatis na na svijetu nismo svi isti nego Bogu hvala ima nas svakakvih.Nisu svi otisli van zbog pohlepe za novcem ili sto im nije dobro u njihovoj zemlji.Ima ljudi koji su otisli na lijecenje,koji privremeno zive negdje drugo i u skorije vrijeme ce se vratiti,ima ljudi koji su poslom premjesteni iz Bosne u neku drugu drzavu na odredjeno vrijeme itd.

To sto sam trenutno vani,ne znaci da sam pobjegla zato sto mi je ruzno kod kuce niti to znaci da cu ovdje ostati zauvijek.A pogotovo da nekome solim pamet(halo ja iz dijaspore).Nisam ja iz dijaspore nego iz Bosne koja se igrom slucaja nasla negdje gdje ne pripada.

Ne kritikujem ja vas koji ste otisli trbuhom za kruhom nego kritikujem one koji ovu zemlju PLJUJU a nista joj dali nisu,kontas?
Sta bi ti rekao za one koji su ostali 100% invalidi?Iz postovanja prema njima i prema poginulim borcima smanji malo dozivljaj,ziv bio?

Zivi gdje hoces al ne pljuj po zemlji u kojoj si odhranjen.
Toliko od mene,i nemoras se truditi da odgovoris.Sto se mene tice mi nemamo o cemu vise da razgovaramo!
Da te nije ko oteo i protiv tvoje volje odveo u Finsku?

JA ne pljujem po BiH, nego po glupanima kojima ta zemlja obiluje i koji sebi umisljaju da to sto ima u BiH nema vise nigdje. Ustvari, u pravu su, ali samo u negativnom kontekstu, kao sto je raditi mjesecima bez plate, ne dobijati penziju i sl. E, po tim glupanima pljujem, jer zahvaljujuci njihovoj, uslovno receno, pameti i jeste tako.
Pljujem i po facama poput tebe koji se nalaze van BiH, a moralisu i kenjaju o odricanjima, ljubavi, patriotizmu i kojecemu.

Mozete vi nastojati koliko hocete mene i meni slicne nazivati imenima i neprijateljima BiH, ali mi to nismo. Ja sam iskren, a ako neko nije u stanju da se suoci sa stvarnoscu, to vec nije moj problem.
Avangardan10

Post by Avangardan10 »

verbal wrote:
Avangardan10 wrote:
SUNCICA_SA wrote:dobro je ljudi, moramo li uvijek pokazati kako ne psotujemo bas nista sto je nase???? Ohanite malo
draga moja to nije "nase" vec bozje!
I ti sebe sa takvim razmisljanjem nazivas avangardom?

Svico draga, s kim ja ovo imam posla :lol:
Prirodne ljepote u bosni djelo su bozje a ne tvoje ili moje!!!

Da ja sam avangardan!
verbal

Post by verbal »

Tornjak wrote:
verbal wrote:
Tornjak wrote:

Vidim kako lijep rijecnik imas a drugome si dosao pametovati.

Da te to nisu Danci naucili :lol:
Mladac, ti si ispucao svoj bonus i idi sada trazi sebi vrsnjaka.
verbal

Post by verbal »

Avangardan10 wrote:Da ja sam avangardan!
to je isto kao reci: "da, ja sam umjetnik"
elviss83

Post by elviss83 »

Image
Image
Avangardan10

Post by Avangardan10 »

verbal wrote:
Avangardan10 wrote:Da ja sam avangardan!
to je isto kao reci: "da, ja sam umjetnik"
dobro bolan ne valja vam niti jedna moj nick..
obilic junak-rekoste cetnik..
aristokrata - rekoste aristokrata na kanafi... :lol: :lol: e NA OVO SaMSE BAS NASMEJAO... BILO MI SIMPATICNO ne znam ko je to rekoA ZA mene
ali ga ovom prilikom pozdravljam!
avangradan- i taj vam ne pase...

pa cu se potrudit da skonatam neki podoban...

pozdrav
elviss83

Post by elviss83 »

napisi junacina :D
Post Reply