Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Drinski wrote:A Pm to nije uradio zbog vjere? Pa to nije smetnja, eno onaj ISIL sve pobi.
Nisam ja to nigdje reko
Jebe mi se za Isil, niti sam vjernik
I cetnici su pobili vecinu koji su im pali saka pa se treba ugledati na njih?
Postoji ljudskost, postoje zenevske konvencije i zemaljski zakoni
Na kraju krajeva postoji i logika a ona kaze da je stotinu puta bolje u zamjenu za tog cetnika izbaviti nekog jadnika koji im je pao u sake
Drinski wrote:A Pm to nije uradio zbog vjere? Pa to nije smetnja, eno onaj ISIL sve pobi.
Nisam ja to nigdje reko
Jebe mi se za Isil, niti sam vjernik
I cetnici su pobili vecinu koji su im pali saka pa se treba ugledati na njih?
Postoji ljudskost, postoje zenevske konvencije i zemaljski zakoni
Na kraju krajeva postoji i logika a ona kaze da je stotinu puta bolje u zamjenu za tog cetnika izbaviti nekog jadnika koji im je pao u sake
Pa ili su ga trebali likvidirati ili ga niko nije smio pipnuti. Al, jebaj ga, ni SAD nisu cvjecke. A temelj su demokratije danas u svijetu.
Ja tebe skontah da to PM nije uradio zbog vjere? Mozda ga pozovu i na sud ko svjedoka.
Last edited by Drinski on 17/01/2016 20:05, edited 1 time in total.
hhaarree wrote:Haj svasta sam vidio u ovoj stracari ali da ljudi otvoreno govore protiv zenevskih konvencija do danas nisam. POSEBNO kada se zna kakav pakao se spustio na ovu zemljicu zbog zivotinja koje su mislile da su zenevske konvencije neke tamo zapadnjacke ublehe
hhaarree wrote:Haj svasta sam vidio u ovoj stracari ali da ljudi otvoreno govore protiv zenevskih konvencija do danas nisam. POSEBNO kada se zna kakav pakao se spustio na ovu zemljicu zbog zivotinja koje su mislile da su zenevske konvencije neke tamo zapadnjacke ublehe
Sve to lijepo izgleda na papiru. Ako kad budes imao nesrecu da jedes govna i zavrsis u ratu, moli Boga da te ne zarobe.
Izadju ti cigare na nos.
PM72 wrote:Da si držao pušku u ruci - drugačije bi razmišljao.Ja sam lično zarobio četnika iliti vojnika VRS.Sasvim slučajno - zalutao i nabasao pravo ispred mene.Nisam mu ni čvoku opalio.Ni ja ni moj saborac iz rova.Kad smo ga odveli u komandu,tamo je fasovao a tukli su ga najveći miševi koji nisu smjeli doći do prve linije.Poslije je razmjenjen a ja sam jako ponosan na činjenicu da sam bio i ostao čistog obraza.Mogao sam ga ubiti kako sam htio,mogao sam ga spucati šakom ili kundakom ali nisam.To mi se gadilo.Udarati zarobljenog čovjeka.A kamoli civila...
P.S.Još sam mu dao da zapali dok smo ga vodili.Ispala mu cigara iz usta od straha.Ja se sagnem i opet mu je pružim.
Ti si covjek i svaka ti cast..
a ovi sto bi ubijali po internetu su misevi i otpad..
Animals, zar nisam u pravu? Pm se time ne hvali i ne trazi tog lika a ovaj postavljac se hvali po forumu. I onda mene napadnu sto ja kritikujem postavljaca teme...
Drinski wrote:Animals, zar nisam u pravu? Pm se time ne hvali i ne trazi tog lika a ovaj postavljac se hvali po forumu. I onda mene napadnu sto ja kritikujem postavljaca teme...
Ne znam, ali znam da ima humani ljudi na svim stranama..
a ljudske gamadi koji bi mucili i ubijali isto ima svugdje..
ovi drugi su ljudski otpad i sramota ljudskog roda..
@animals
Ma to su sve dileme, mozda je tako spasen jedan nevini zivot a mozda i nije, recimo na pocetku rata su u podrinju zarobljeni Legija i neki Zuco, da su tad likvidirani, drugacija bi necija sudbina bila... zato, kazem da su to sve dileme bez jednoznacnog odgovota.
Pita li se neko odakle je Taj ranjeni cedo stigao... sa dzume, iz kafane, sa sijela pobro stigao. Naravno da je isao ubijati dok je metak fasovao steta sto ga nije pravo strefilo. Al evo doslo vrijeme da branimo agresore. Da pitamo one zarobljene maloljetne srebrenicane civile vezane zicom sto ih pobise
Drinski wrote:@animals
Ma to su sve dileme, mozda je tako spasen jedan nevini zivot a mozda i nije, recimo na pocetku rata su u podrinju zarobljeni Legija i neki Zuco, da su tad likvidirani, drugacija bi necija sudbina bila... zato, kazem da su to sve dileme bez jednoznacnog odgovota.
E to su vec prorocanstva..
ja ne bi ubijao, vec da se moze svu tu gamad, bi poslao na jedan kontinent , pa nek se medjusobno istrijebe.
da se mene pita..ali ljudi su ko i zivotinje..odjednom iz cista mira podivljaju..
ko ce da zna , ko je potencijalni zlocinac..
luckylaka wrote:Pita li se neko odakle je Taj ranjeni cedo stigao... sa dzume, iz kafane, sa sijela pobro stigao. Naravno da je isao ubijati dok je metak fasovao steta sto ga nije pravo strefilo. Al evo doslo vrijeme da branimo agresore. Da pitamo one zarobljene maloljetne srebrenicane civile vezane zicom sto ih pobise
Pa necu da budem kao oni jbg ti.
jesi li ti bio ucesnik rata? U svakoj akciji naleti se i na ranjene. Pa je li ih trebalo sve ubijati?
Ja kazem NE. Razoruzati da, pruziti lijecnicku pomoc i ide dalja procedura.
luckylaka wrote:Pita li se neko odakle je Taj ranjeni cedo stigao... sa dzume, iz kafane, sa sijela pobro stigao. Naravno da je isao ubijati dok je metak fasovao steta sto ga nije pravo strefilo. Al evo doslo vrijeme da branimo agresore. Da pitamo one zarobljene maloljetne srebrenicane civile vezane zicom sto ih pobise
Da, i ja bi smaknuo ubice te djece..
po kratkom postupku..
Kada bi tema imala naslov ''Dobri ljudi u vremenu zla'' , svako bi mogao ispravnije da se postavi ka autoru teme.On je odabrao ovakav naslov i tako ju je reducirao na konkretan slučaj ''vojnika iz Nevesinja'' , koji se najvjerovatnije i dan danas vodi kao ''nestali'' . Takvih je bilo oko 30 000 , a za još oko 7 000 njih se još traga
Autor se ''vezao'' za jedan slučaj i , po meni, on daje svoj doprinos rasvjetljavanju jedne ljudske sudbine. To je meni vrijedno poštovanja, pa sam na temi doprinio koliko sam bio u stanju.
Puno je primjera koji svjedoče da je bilo ljudi koji su u teškim vremenima i velikim iskušenjima bili i ostali ljudi. Makar to nekom izgledalo kao ''kap u moru'' ili pranje savjesti. Da bi mogli da razumijete profil takvih ljudi, neophodno je da se predhodno izolujete iz ''strana u sukobu'' kako bi mogli da se svrstate samo na jednu stranu-stranu ljudskosti.
Ni "cetnici" nisu ubijali sve vojne zarobljenike, ali ti veliki bosnjo (da ne ka'em merhametli) bi ih sve poubijao.
Bravo za tebe, i poklopi se.
Ni "cetnici" nisu ubijali sve vojne zarobljenike, ali ti veliki bosnjo (da ne ka'em merhametli) bi ih sve poubijao.
To ti bio svjedok da cetnici nisu ubijali.Ljudi nisu ,cetnici jesu.Inace svojim ukucanima mozes govoriti da se ,,poklope"
Ripicipi wrote:
Za ovo prvi put cujem. Svaki zarobljeni ili ranjeni pripadnik ARBiH koji je pao u njihove ruke nije prezivio. Cak ni lijecnici.
Pisem za ono sto ja znam i da je sigurno.
luckylaka wrote:Moje licno misljenje.Iako je Zenevskom konvencijom zabranjeno ubijanje zaroljenika ja bi ga licno roknuo bez razmisljanja(danas tako razmisljam)Zasto.Mojih oko 200 prijatelja,sugradjana poznatih i nepoznatih zarobljenih civila samo za jednu noc u Keratermu je ubijeno na najzvjerskiji nacin bez ikakve sanse da se brane i odbrane.Mojih stotine istih takvih je u Logoru Omarska ubijano iz sata u sat jos gore nego u Keratermu.Ubijao ih je onaj kome se digne chuna i na um mu padne Omarska pa svrati i izabere sebi koga i koliko hoces.Isti i slicni takvih je na Manjaci ubijano i ubijano da se niko ni po guzici nije pocesao.To je ono st ja licno znam.Ono sto neznam ali sam cuo ili procitao bosanski civili,zarobljenici i dr.su ubijani ko zecevi.Ok.Opet kazem neko bi ga zastitio ja licno NE.I jebe mi se sto ce neko reci kako to nije fer.U ratu malo ko se drzi pravila.
Ako je pripadnik cetnika, i ja bi ga rokno bez ikakvog razmisljanja. Cak ne mislim ni da bi to bilo krsenje pravila konvencije.
luckylaka wrote:Moje licno misljenje.Iako je Zenevskom konvencijom zabranjeno ubijanje zaroljenika ja bi ga licno roknuo bez razmisljanja(danas tako razmisljam)Zasto.Mojih oko 200 prijatelja,sugradjana poznatih i nepoznatih zarobljenih civila samo za jednu noc u Keratermu je ubijeno na najzvjerskiji nacin bez ikakve sanse da se brane i odbrane.Mojih stotine istih takvih je u Logoru Omarska ubijano iz sata u sat jos gore nego u Keratermu.Ubijao ih je onaj kome se digne chuna i na um mu padne Omarska pa svrati i izabere sebi koga i koliko hoces.Isti i slicni takvih je na Manjaci ubijano i ubijano da se niko ni po guzici nije pocesao.To je ono st ja licno znam.Ono sto neznam ali sam cuo ili procitao bosanski civili,zarobljenici i dr.su ubijani ko zecevi.Ok.Opet kazem neko bi ga zastitio ja licno NE.I jebe mi se sto ce neko reci kako to nije fer.U ratu malo ko se drzi pravila.
Ako je pripadnik cetnika, i ja bi ga rokno bez ikakvog razmisljanja. Cak ne mislim ni da bi to bilo krsenje pravila konvencije.
Kako ste ludi vidim ja da je vrsnjacko nasilje problem vec duze vremena
Ripicipi wrote:
Za ovo prvi put cujem. Svaki zarobljeni ili ranjeni pripadnik ARBiH koji je pao u njihove ruke nije prezivio. Cak ni lijecnici.
Pisem za ono sto ja znam i da je sigurno.
Takodjer za prvi put cujem. Da je svaki zarobljenik ubijen od strane VRS-a..