Alfa Romeo

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Lesli Eldridž

#76 Re: Alfa Romeo?

Post by Lesli Eldridž »

ado-šampion wrote:
scooby_macan wrote:
Ja vozim tatin Daihatsu ako te već inreresuje, mada sam to iznio 100 puta na ovom forumu. Iako mi se to auto ne sviđa i čim budem imao priliku uzeću nešto bolje, ne bih ga zamijenio ni za jedan Fiat, ni nov.

Tesko da bi nasao nekog da se mijenja i za polovan Fiat! :wink:
Hehe, znam isto par ljudi koji bi prije kupili ovo od mene, nego nov Fiat. Kad smo ga kupili imali smo ponudu da mijenjamo za 2 godine stariji Mercedes C180 uz našu doplatu od 3000 KM. Koliko si ti Daihatsu-a vidio u životu, da ne kažem sjeo u njih, pa da možeš reći da bi ja "teško našao nekog da se mijenja za polovan Fiat"? Vidim daju mi Mercedese, pa reko da mi nije slučajno bolje uzet kakav Bravo ako mi ponude :lol:
Pogledaj malo koliko su vozači zadovoljni svojom markom u bilo kojoj anketi (ne mora biti Njemačka) pa da vidiš koliko "mali" Daihatsu bolje stoji od Fiata.
Da ne ispadne od Daihatsu-a Mercedes, kao što rekoh meni se ovo auto od porodice ne sviđa i zamijeniću ga čim budem zaradio za jedan polovan Avensis ili BMW, zavisno od situacije, ali za auto tipa Punto, Bravo, pa i Stilo (iako je Stilo 7 godina modernije auto) i on je limuzina.
Pa do njih je, a ne do fiata. Jesu ti naša raja mjera za objektivnost :lol: :lol: :lol:
johntra

#77 Re: Alfa Romeo?

Post by johntra »

ado-šampion wrote:
scooby_macan wrote:
Ja vozim tatin Daihatsu ako te već inreresuje, mada sam to iznio 100 puta na ovom forumu. Iako mi se to auto ne sviđa i čim budem imao priliku uzeću nešto bolje, ne bih ga zamijenio ni za jedan Fiat, ni nov.

Tesko da bi nasao nekog da se mijenja i za polovan Fiat! :wink:
Hehe, znam isto par ljudi koji bi prije kupili ovo od mene, nego nov Fiat. Kad smo ga kupili imali smo ponudu da mijenjamo za 2 godine stariji Mercedes C180 uz našu doplatu od 3000 KM. Koliko si ti Daihatsu-a vidio u životu, da ne kažem sjeo u njih, pa da možeš reći da bi ja "teško našao nekog da se mijenja za polovan Fiat"? Vidim daju mi Mercedese, pa reko da mi nije slučajno bolje uzet kakav Bravo ako mi ponude :lol:
Pogledaj malo koliko su vozači zadovoljni svojom markom u bilo kojoj anketi (ne mora biti Njemačka) pa da vidiš koliko "mali" Daihatsu bolje stoji od Fiata.
Da ne ispadne od Daihatsu-a Mercedes, kao što rekoh meni se ovo auto od porodice ne sviđa i zamijeniću ga čim budem zaradio za jedan polovan Avensis ili BMW, zavisno od situacije, ali za auto tipa Punto, Bravo, pa i Stilo (iako je Stilo 7 godina modernije auto) i on je limuzina.
koliko ti gluposti možeš reći u jednom postu, to je čudo jedno....
kakav ba Daihatsu za Mercedesovu C klasu? i to još doplati ti tri milje????
reci nam fino kakav je model Daihatsua? pošto ih ja teško razlikujem po izgledu...Končar šporet kod mene izazove više emocija...nemoj mi samo reći da je Applause u pitanju :D
i sigurno je bolji od Stila... :-)
ado-šampion

#78 Re: Alfa Romeo?

Post by ado-šampion »

johntra wrote:
ado-šampion wrote: Hehe, znam isto par ljudi koji bi prije kupili ovo od mene, nego nov Fiat. Kad smo ga kupili imali smo ponudu da mijenjamo za 2 godine stariji Mercedes C180 uz našu doplatu od 3000 KM. Koliko si ti Daihatsu-a vidio u životu, da ne kažem sjeo u njih, pa da možeš reći da bi ja "teško našao nekog da se mijenja za polovan Fiat"? Vidim daju mi Mercedese, pa reko da mi nije slučajno bolje uzet kakav Bravo ako mi ponude :lol:
koliko ti gluposti možeš reći u jednom postu, to je čudo jedno....
kakav ba Daihatsu za Mercedesovu C klasu? i to još doplati ti tri milje????
reci nam fino kakav je model Daihatsua? pošto ih ja teško razlikujem po izgledu...Končar šporet kod mene izazove više emocija...nemoj mi samo reći da je Applause u pitanju :D
i sigurno je bolji od Stila... :-)
Isključujem se iz svake rasprave o Fiatu, jer vidim da se ne može civilizovano razgovarat. U nedostatku argumenata ljudi nevjerovatno pokušavaju okrenut ono što sam ja napisao kako bi ispalo da "pričam gluposti". Ne radi se o Applause-u za tvoju informaciju, pošto mislim da je to jedini kojeg si u životu vidio i za kojeg znaš. Nemam ja razloga da se tebi pravdam zašto i ko je meni nudio Mercedesa.
johntra

#79 Re: Alfa Romeo?

Post by johntra »

moja greška u pisanju...ne pokušavam da ti izvrćem riječi, nego je do mene...ja bar priznam svoju grešku, a ne kao ti kad lupaš ko Maksim po diviziji...za tvoj info, vozio sam dva, tri Daihatsua, pa prema tome znam o čemu pričam...hajde sad nam fino reci o kojem je modelu riječ?
također i ovdje vidim tvoje afinitete prema Japancima, tačnije prema Toyoti, pošto je masu Daihatsua prepakovana Toyota...
imam ja argumenata koliko hoćeš i to iz prve ruke, znači svojih argumenata...samo što ti nećeš da ih uzmeš u obzir..a koliko vidim nas petorica ovdje pišu da su zadovoljna Italijanima....
ado-šampion

#80 Re: Alfa Romeo?

Post by ado-šampion »

Gran Move je u pitanju. Nemam afinitete prema Japancima, ne pratiš ovaj dio foruma dovoljno dugo. Ako i prema kome imam afinitet to je BMW, al daleko od kompleksa koji ima većina vas ovdje koji vozaju talijanske aute. Od toga i priče tipa da su "Talijani kvalitetniji od Njemaca, Njemci se mogu pojest" i slično. Jednostavno nema tog argumenta koji će pokazat da su Talijani kvalitetniji od Njemaca (ni Japanaca) to hoću da kažem cijelo vrijeme. Vjerujem i to da nisu katastrofa kao u 90-tih, kažu da su zadnjih godina popravili kvalitet, ali jednostavno ja Fiatu ne vjerujem. Al nisam rekao da ne bih vozao Lanciu recimo.
scooby_macan

#81 Re: Alfa Romeo?

Post by scooby_macan »

Vidim daju mi Mercedese, pa reko da mi nije slučajno bolje uzet kakav Bravo ako mi ponude
Ja bi se definitivno mijenjao sa tobom! Nudim svoj Bravo,jeste da bi mu mogao otkazati "osigurač" kočnica,ali aj može veća doplata i uz to i šporet gorenje,slična linija kao kod tog Daihatsu-a! :lol: :lol: :lol:
ado-šampion wrote:Gran Move je u pitanju. Nemam afinitete prema Japancima, ne pratiš ovaj dio foruma dovoljno dugo. Ako i prema kome imam afinitet to je BMW, al daleko od kompleksa koji ima većina vas ovdje koji vozaju talijanske aute. Od toga i priče tipa da su "Talijani kvalitetniji od Njemaca, Njemci se mogu pojest" i slično. Jednostavno nema tog argumenta koji će pokazat da su Talijani kvalitetniji od Njemaca (ni Japanaca) to hoću da kažem cijelo vrijeme. Vjerujem i to da nisu katastrofa kao u 90-tih, kažu da su zadnjih godina popravili kvalitet, ali jednostavno ja Fiatu ne vjerujem. Al nisam rekao da ne bih vozao Lanciu recimo.
O kojim ti kompleksima pričaš??? Ja mislim da sam ja tebi rekao da sam ja vozio i Golfa 3,ali sam se onda ipak odlučio za Bravo! Isto tako cu da ga zamijenim za Stila,a mogao bi za iste novce uzeti i Golfa 4! Haveru ne tjera nas niko da mi vozamo Fiata,shvati to!!!! Volim ta auta i gotovo! I ne dam da po njima pljuju oni sto veze nemaju kakva su to auta! I po čemu to ti ne vjeruješ Fiatu??? Jesi nekad imao Fiata? Neću da se raspravljam više! Pozzz...
BigBalabuto

#82 Re: Alfa Romeo?

Post by BigBalabuto »

Ljudi imam ja alfu 156 JTD 2.4 prezadovoljan sam sa njom ima svu opremu od koze pa do bcnih jastuka 2001 je godina ali hocu istu ovaku sa face liftom i unutrasnjim i vanjskim pa je prodajem al mi se i ne prodaje uhhh :( neznam sta da radim kad nemogu naci pravu da ima svu opremu kozu i te zajebancije a da ima i redizajn :? to bi bila otprilike 2003g al nista ispod 150ks auto je bomba
Lesli Eldridž

#83 Re: Alfa Romeo?

Post by Lesli Eldridž »

scooby_macan wrote:
Vidim daju mi Mercedese, pa reko da mi nije slučajno bolje uzet kakav Bravo ako mi ponude
Ja bi se definitivno mijenjao sa tobom! Nudim svoj Bravo,jeste da bi mu mogao otkazati "osigurač" kočnica,ali aj može veća doplata i uz to i šporet gorenje,slična linija kao kod tog Daihatsu-a! :lol: :lol: :lol:
ado-šampion wrote:Gran Move je u pitanju. Nemam afinitete prema Japancima, ne pratiš ovaj dio foruma dovoljno dugo. Ako i prema kome imam afinitet to je BMW, al daleko od kompleksa koji ima većina vas ovdje koji vozaju talijanske aute. Od toga i priče tipa da su "Talijani kvalitetniji od Njemaca, Njemci se mogu pojest" i slično. Jednostavno nema tog argumenta koji će pokazat da su Talijani kvalitetniji od Njemaca (ni Japanaca) to hoću da kažem cijelo vrijeme. Vjerujem i to da nisu katastrofa kao u 90-tih, kažu da su zadnjih godina popravili kvalitet, ali jednostavno ja Fiatu ne vjerujem. Al nisam rekao da ne bih vozao Lanciu recimo.
O kojim ti kompleksima pričaš??? Ja mislim da sam ja tebi rekao da sam ja vozio i Golfa 3,ali sam se onda ipak odlučio za Bravo! Isto tako cu da ga zamijenim za Stila,a mogao bi za iste novce uzeti i Golfa 4! Haveru ne tjera nas niko da mi vozamo Fiata,shvati to!!!! Volim ta auta i gotovo! I ne dam da po njima pljuju oni sto veze nemaju kakva su to auta! I po čemu to ti ne vjeruješ Fiatu??? Jesi nekad imao Fiata? Neću da se raspravljam više! Pozzz...
Svaka čast na postu. Evo ja prodao neki dan alfu 155, hoću nešto manje da kupim. Bila dobra fabia, prva ruka na prodaju 45.000 km prešla i jedan accent. Nemam predrasuda, ali čini mi se opet ću alfu ili fiata. Ima finih brava po 8000-9500 KM, i jedna alfa 146 2000 godište. Opet su noviji od moje prodate stare alfe (95 godište). Accent je 2002 i fabia 2003. Meni se čini da ću opet talijana. Alfu sam imao i super je, a brave su jeftine 7-8 godina stare. Gledao jednu u Kreševu, k'o lampa je 7 godina stara. Opet kontam veća je i bolja od fabie i accenta. Malo bih da promijenim sa alfe na fiata. Eto da napišem da i mene niko ne tjera na to, ali su meni bolji od naprijed pobrojanih. I što je najvažnije jeftini i kvalitetni.
jefferson

#84 Re:

Post by jefferson »

Amsterdammer wrote:
ado-šampion wrote:
Lesli Eldridž wrote:Italijani i Alfa Romeo su najkvalitetniji auti, mogu švabe da crknu od muke, ali je tako. Ko ih vozi zna o čemu pišem.
Hahahaha. Grohotom se smijem. Reci još nešto smiješno.
Kakva su to auta kojim otkazuju kočnice na mehaničkoj osnovi a prešla su ispod 50000 km?! Upravo se to desilo mom prijatelju na 7 godina starom Puntu (kojeg sam mu ja, ironično, preporučio da kupi, Punto kao model a ne konkretan primjerak), neki šaraf koji drži papučicu kočnice se izvukao i papučica je propala! Ne sjećam se da se na Stojadinima to dešavalo! Tad sam rekao "Vozdra Fiat".

Al dobro šta ja znam, ti si vozio Ferrarija, na njima se to garant ne dešava. :-)

Htjeli ste vi zeznut Milana, al evo njega opet, ako nije on isti je kao on. :-?
Lesli, stvarno si potpuno nerealan. Imam 200.000 pređenih u zadnjih 7 godina, vozio sam mnogo različitih auta i nisam baš toliki laik da mi takvu priču neko može prodati.

Slažem se ja s tobom da naši ljudi imaju previše predrasuda i da je takođe nenormalno što toliko cijene Golfa i sl., ali sam svojim očima vidio kako otpada točak na Puntu (model prije Grandea) usred grada, auto možda 2001. ili mlađe. I ove ostale info nisu iz n-te ruke, nego od mog najboljeg druga, s kojim sam svaki dan. Auto je izgledalo kao iz snova kad ga je uzeo, cijena mu je bila preko 22.000 u BiH (njega došlo oko 16.500, uvezao ga iz Italije), ali ga na kraju nije uspio prodati ni za 15.000. Poslije prvog velikog kvara matične ploče, koja se potpuno ugljenisala (u servisu nisu znali objasniti, niti su ikad čuli za to), dao je 2500 za novu, a onda mu je otkazao motor i auto ide na otpad, jer mu nema povratka.

Pored svega toga što sam gledao, neće me niko puškom natjerati da kupim Alfu, kao ni Golfa uostalom, ali to je druga priča.
Ja bio suvozac u Audiju A4 1998 sa 26 hiljada i nesto malo kusur km kada je otpao tocak usljed pucanja aluminijskog oscilatornog ramena!
E sad hajmo uporediti Puno koliko kosta i Audi A4, i po nekom laickom razmisljanju doci do zakljucka da je Audi A4 na kvaliteti punta, a nije tako.
Lesli Eldridž

#85 Re: Alfa Romeo?

Post by Lesli Eldridž »

FIAT AUTOMOBILI UZ MAXI JAMSTVO
Svi modeli Fiata u Hrvatskoj sa mega jamstvom 500.000 km i čak 5 godina
Petak, 21 Oľujak 2008

U velikoj akciji za kompletan program vozila Fiat, Autocommerce od sada daje jamstvo od 500.000 kilometara i čak 5 godina. Jamstvo se odnosi na osobni program Fiat i vrijedi bez ograničenja. Također, dodatno jamstvo je bez nadoplate ukoliko se financiranje vozila ugovori putem Fiat financiranja. Slijedom nekoliko uspješnih modela u posljednje vrijeme FIAT je odlučio čvrsto stati uz svoj produkt, a jedan od najboljih načina jest ovakvo jamstvo kakvo se inače na tržištu ne nudi. Dodatna pogodnost su i novi paketi opreme Amore kod Grande Punta i Active kod Brava u kojima su cijene snižene, paketi opreme pojačani, a sada i uz 5 godišnje jamstvo.

Ovom akcijom novi Fiat Grande Punto 1.4 Amore sa 3 vrata i sa klimom, ABS-om, dva zračna jastuka, maglenkama i daljinskim centralnim zaključavanjem sada stoji 79.500 kuna (sa PDV-om), a Fiat Bravo 1.4 16V sa klimom i ABS-om stoji 99.500 kuna (sa PDV-om).

http://www.autoportal.hr/200803211745/A ... id-66.html
Lesli Eldridž

#86 Re: Alfa Romeo?

Post by Lesli Eldridž »

Valjda je ovo nekvalitet. Haaa? Baš vas volim malo bocnuti.
jefferson

#87 Re: Alfa Romeo?

Post by jefferson »

Kad smo vec kod kvalitetnih auta, evo jednog primjerka:

http://www.youtube.com/watch?v=Lrk6vsb77xk
_Jenny_

#88 Re: Alfa Romeo?

Post by _Jenny_ »

Iz osobnog iskustva ti mogu reci da Talijani imaju problema sa strujom (Fiat,Alfa,Lancia...).Ali kad ocepis gas ideeeeee...Pazi se policije :D drzi odlicno zavoje....za Fiata nisu tako jako skupi dijelovi...Za Alfu i to neku malo jacu tu je problem naci dijelove jer vecina tih kuca koje se bave autodijelovima ne drze ili drze za slabije modele...A i ne trose tako puno s obzirom kako se ganjas :D
Sretno!
Majjah

#89 Re: Alfa Romeo?

Post by Majjah »

Citam redovno sta se ovdje pise od kad sam pokrenuo temu, zanimljivi komentari i od onih koji (jos uvijek) sa podsmjehom gledaju na italijanska auta, kao i od onih kojima vec pomalo na zivce ide stereotipna prica u njemackim autima kao jedinim pravim....
Hele nejse, da se ja ubacim sa onim sta me je snaslo u zadnje tri sedmice od kad vozim ovu moju Alfu :)

..sta da kazem a da ne ispadne da samo hvalim svoje novo auto...da kako mogu a da mi se zena ne naljuti, nasao bih kakvu spuzvu i otisao u garazu da spavam sa njom :)

Auto je FENOMENALNO, za razliku od jednog Golfa IV koji je skuplji od nje barem jedno 5 do 7 hiljada, ova Alfa ima SVE, od sigurnosti, komfora do ugodjaja. Utegnuta je kao da nije 9 godina stara. Golfa dok sam vozio, jedva sam cekao da izadjem iz njega jer su me ledja konstantno boljela nakon duzih voznji, ovdje bih sjediste najradje nekako izvadio navecer da ko covjek pogledam neku utakmicu ili film, a ujutru ponovo vratio kad krenem na posao 8)

Nakon generalne inspekcije, morao sam promjeniti vodenu pumpu koja me je polovna kostala 40KM i termostat koji me je u Anetu na grbavici nov kostao 45KM. Svjecice (koje mu se mjenjaju na 100.000 km), remenovi su mu novi, tako da njih jos nisam mijenjao.
Nakon sto sam mu rezervoar napunio do vrha, vozio se 100 km i ponovo napunio, dozivio sam svojevrstan sok-14,5 litara!!!
Nemoguce-neko je nesto cackao i zajebao....i bio sam u pravu! ,,Strucnjak'' koji je postavljao remen nije vratio motor u fazu. Ponovio sam test i rezultat je ovaj put bio 9,8 litara na kombinovanoj voznji, grad-van grada-autoput!Ovo ce se vjerovatno moci smanjiti jos za par deca , jer mi obratji u leru variraju, nekad i ,,zakucaju'' na 1200-1600, pa mi je majstor savjetovao da negdje nadjem njegov step motor (motoric od ler gasa). Uglavnom, auto je :thumbup:
_Jenny_

#90 Re: Alfa Romeo?

Post by _Jenny_ »

Majjah wrote:Citam redovno sta se ovdje pise od kad sam pokrenuo temu, zanimljivi komentari i od onih koji (jos uvijek) sa podsmjehom gledaju na italijanska auta, kao i od onih kojima vec pomalo na zivce ide stereotipna prica u njemackim autima kao jedinim pravim....
Hele nejse, da se ja ubacim sa onim sta me je snaslo u zadnje tri sedmice od kad vozim ovu moju Alfu :)

..sta da kazem a da ne ispadne da samo hvalim svoje novo auto...da kako mogu a da mi se zena ne naljuti, nasao bih kakvu spuzvu i otisao u garazu da spavam sa njom :)

Auto je FENOMENALNO, za razliku od jednog Golfa IV koji je skuplji od nje barem jedno 5 do 7 hiljada, ova Alfa ima SVE, od sigurnosti, komfora do ugodjaja. Utegnuta je kao da nije 9 godina stara. Golfa dok sam vozio, jedva sam cekao da izadjem iz njega jer su me ledja konstantno boljela nakon duzih voznji, ovdje bih sjediste najradje nekako izvadio navecer da ko covjek pogledam neku utakmicu ili film, a ujutru ponovo vratio kad krenem na posao 8)

Nakon generalne inspekcije, morao sam promjeniti vodenu pumpu koja me je polovna kostala 40KM i termostat koji me je u Anetu na grbavici nov kostao 45KM. Svjecice (koje mu se mjenjaju na 100.000 km), remenovi su mu novi, tako da njih jos nisam mijenjao.
Nakon sto sam mu rezervoar napunio do vrha, vozio se 100 km i ponovo napunio, dozivio sam svojevrstan sok-14,5 litara!!!
Nemoguce-neko je nesto cackao i zajebao....i bio sam u pravu! ,,Strucnjak'' koji je postavljao remen nije vratio motor u fazu. Ponovio sam test i rezultat je ovaj put bio 9,8 litara na kombinovanoj voznji, grad-van grada-autoput!Ovo ce se vjerovatno moci smanjiti jos za par deca , jer mi obratji u leru variraju, nekad i ,,zakucaju'' na 1200-1600, pa mi je majstor savjetovao da negdje nadjem njegov step motor (motoric od ler gasa). Uglavnom, auto je :thumbup:
Ma zakon su...Ali meni je dopizdilo placat kazne (za sto krivim brata jer me naucio vozit rally :D)...A zahvaljujuci predrasudi koja tu vlada-da su vozaci alfe najludi-onda smo magnet za policiju....
ins

#91 Re: Alfa Romeo?

Post by ins »

Majjah wrote:Citam redovno sta se ovdje pise od kad sam pokrenuo temu, zanimljivi komentari i od onih koji (jos uvijek) sa podsmjehom gledaju na italijanska auta, kao i od onih kojima vec pomalo na zivce ide stereotipna prica u njemackim autima kao jedinim pravim....

Pojma ti nemas!
Cekaj da ti se jave pravi znalci i da ti objasne da je tvoj auto zapravo gomila hrdje, da ima konstantan problem sa elektronikom, da su dijelovi strasno skupi, i da ga nikad neces prodati!

:run:

Cijenjeni kolega, da vidis tek kako te gledaju kada kazes da si prodao ultimativni bosnjacki san Audi A4 TDI god 2003 i kupio Alfu 156, jer je bolja....
:D
johntra

#92 Re: Alfa Romeo?

Post by johntra »

motorić ler gasa možeš i očisiti, ne moraš ga odmah mijenjati...pokušaj slobodno...
Majjah

#93 Re: Alfa Romeo?

Post by Majjah »

ins wrote:

Pojma ti nemas!
Cekaj da ti se jave pravi znalci i da ti objasne da je tvoj auto zapravo gomila hrdje, da ima konstantan problem sa elektronikom, da su dijelovi strasno skupi, i da ga nikad neces prodati!

:run:

Cijenjeni kolega, da vidis tek kako te gledaju kada kazes da si prodao ultimativni bosnjacki san Audi A4 TDI god 2003 i kupio Alfu 156, jer je bolja....
:D

Neka ziv ti meni bio, da se imalo razumijes u auta barem ne bi Alfe i hrdju spominjao u istoj recenici ;)
Koji dijelovi su skupi? Sad rekoh da sam vodenu pumpu i termostat prmijenio za zajedno 85 maraka, promjena remena bi me izasala 80 km. Naravno, mozak ispran balkanskom pricom o Golfu2 i dijelovima na trafici ti i ne dozvoljava da sagledas alternativu bosanskoj slici na cestama. :) Sa elektronikom trenutno nema problema, i ako se pojave, auto je ipak staro 9 godina, nije novo pa da sve funkcionira u nedogled bez servisa i vodjenja brige o njemu. Imam dvojicu blizih prijatelja i radnog kolegu, voze dvije Seat Ibize i Toleda. Tebi kao ,,strucnjaku'' ne moram objasnjavati cija im je tehnologija ugradjena. Toledo 2000 godiste se otkljucava samo na gepek, sve mu je otislo. :) Kod sva tri ova modela koja su mi bila alternativa ne funkcionise el. podizanje stakala. O elektricnim podesavanjima retrovizora da i ne pricamo, oko njih se odavno vise ne sikiraju. :mrgreen:

Ah da, nesto sam nacuo od jednog decka koji ,,svasta mutlja'' a to mi je potvrdio i majstor koji mi je servisirao, Alfa Romeo se (ako si strucnjak) bez originalnog kljuca moze upaliti za jedno 4 sata, tako da sam i po tom pitanju rahat, ne moram zagledati svakih 10 min iza coshka dok sam negdje u kafani! :D
I have a name

#94 Re: Alfa Romeo?

Post by I have a name »

evo citam malo ove postove i jedino sto se moze zakljuciti je da nema boljeg auta od alfe i da su dijelovi pravo jeftini u odnosu na konkurenciju koja izgleda ne ide ispod mercedesa :lol: :lol: :lol: odoh razglasiti da treba kupovati alfe od sada :-?
Majjah

#95 Re: Alfa Romeo?

Post by Majjah »

I have a name wrote:evo citam malo ove postove i jedino sto se moze zakljuciti je da nema boljeg auta od alfe i da su dijelovi pravo jeftini u odnosu na konkurenciju koja izgleda ne ide ispod mercedesa :lol: :lol: :lol: odoh razglasiti da treba kupovati alfe od sada :-?
Gdje ti to pise?
Od svakog ima bolje, samo sto ima ljudi koji ne zele da za auto placaju iznose koji ne odgovaraju onome sta se nudi! ;) Ili da i ti nisi jedan od onih koji misle da je Golf 2 dizel 1986 za 5.500 KM ,,dobra kupovina'' :D
_Jenny_

#96 Re: Alfa Romeo?

Post by _Jenny_ »

I have a name wrote:evo citam malo ove postove i jedino sto se moze zakljuciti je da nema boljeg auta od alfe i da su dijelovi pravo jeftini u odnosu na konkurenciju koja izgleda ne ide ispod mercedesa :lol: :lol: :lol: odoh razglasiti da treba kupovati alfe od sada :-?

U odnosu na Mercedesa i nisu skupi...A sta ces dobiti kad stisnes gas...Probaj pa usporedi Alfu (CUORE SPORTIVO) sa necim u njenom rangu...:D :D :D
Sretno!
I have a name

#97 Re: Alfa Romeo?

Post by I have a name »

Majjah wrote:
Gdje ti to pise?
Od svakog ima bolje, samo sto ima ljudi koji ne zele da za auto placaju iznose koji ne odgovaraju onome sta se nudi! ;) Ili da i ti nisi jedan od onih koji misle da je Golf 2 dizel 1986 za 5.500 KM ,,dobra kupovina'' :D
ne pise nigdje ''zakljucak'' .. bolja 156 od audija A4 ... to mi je najvise paznje privuklo.. haloo ba :zoka: a mozes li ti meni reci samo ..mozda sam propustio negdje... koliko je presla ta tvoja i koliko si je platio ako nije frka
I have a name

#98 Re: Alfa Romeo?

Post by I have a name »

_Jenny_ wrote:

U odnosu na Mercedesa i nisu skupi...A sta ces dobiti kad stisnes gas...Probaj pa usporedi Alfu (CUORE SPORTIVO) sa necim u njenom rangu...:D :D :D
Sretno!
sta ti hoces da kazes molim te :?
_Jenny_

#99 Re: Alfa Romeo?

Post by _Jenny_ »

I have a name wrote:
_Jenny_ wrote:

Sretno!
sta ti hoces da kazes molim te :?
Samo da provozas Alfu...Nista drugo :D
I have a name

#100 Re: Alfa Romeo?

Post by I have a name »

Sretno![/quote]

sta ti hoces da kazes molim te :?[/quote]

Samo da provozas Alfu...Nista drugo :D[/quote]

vozio 166 - icu 4 mjeseca 2.4 JTD tamo na zimu 2006 platio je nesto oko 19 000 ... dva puta mi se centralna kvarila isao pjeske po snijegu na posao ... klima jednom poludila u sred grada morao parkirat auto... koji blam ... i za godinu dana je prodam jedva za 15 000... et ona je perfektna u zavojima, fino vuce, udobna ... al sta imam od toga :-? a za ove novije proizvodnje ne znam nista... cuo sam da su malo kvalitetnije ... kad isporobam 159 ku javim ti :D
Post Reply