Najvece ublehe u svijetu fudbala

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
JThomas

#76 Re: Najvece ublehe u svijetu fudbala

Post by JThomas »

haris bešlija, doveden sa 15 godina 2002. u želju kao čudo od djeteta...bolji igrač tad bio nego sad :D
Kinaski

#77 Re: Najvece ublehe u svijetu fudbala

Post by Kinaski »

A onaj hrvatski brazilac , sta je sa njim ?
vodoprovodčik

#78 Re: Najvece ublehe u svijetu fudbala

Post by vodoprovodčik »

Pa mediji su najavljivali i za Suljića da je novi Pape. Onda je svaki drugi igrač ubleha, ako ćemo po medijima.

Cicinho?
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#79 Re: Najvece ublehe u svijetu fudbala

Post by Velkoski »

Shakhtar, sjebala ga povreda u Arsenalu.
JThomas

#80 Re: Najvece ublehe u svijetu fudbala

Post by JThomas »

al' ipak je rijetkost da je neko tu negdje igrač sa 15 i 24 godine :D
Mr.Penguin

#81 Re: Najvece ublehe u svijetu fudbala

Post by Mr.Penguin »

spada li ibisevic ovdje? zabio 18 golova u mislim isto utakmica i ... onda nogu mu slomili.
Richard Wagner

#82 Re: Najvece ublehe u svijetu fudbala

Post by Richard Wagner »

Čičarito
ultima_palabra

#83 Re: Najvece ublehe u svijetu fudbala

Post by ultima_palabra »

hau jes no wrote:ben arfa nije placen suhim zlatom da bi bio tolika ubleha, veca ubleha je onaj sto je iz milana presao u bordeaux pa ga kupio lyon za 30-ak miliona a malo je sta pokazao i ispao je iz reprezentacije sa nekih 25 godina, ne mogu mu sjetit imena :D
Vikash Dhorasoo? :D

Od Cicinha jesam očekivao puno. Ben Arfa ima opravdanje, mislim da je imao dvije teške povrede.
Korisnicko ime

#84 Re: Najvece ublehe u svijetu fudbala

Post by Korisnicko ime »

Bila je obecavajuca tema ali je otisla u pogresnom pravcu. Mislim da tema nije najveci promasaji kad su u pitanju transferi nego igraci oko kojih se stvorila fama da su (ili ce biti) vanserijski talenti a u stvari ublehe od igraca...
Promaseni transferi su nesto drugo. Caroll je ocit primjer. Samo zato sto je englez placen je daleko iznad svoje vrijednosti. Ali to u osnovi nije njegova krivica. Niti je on prislonio pistolj sefovima Liverpoola da plate toliku cijenu za njega niti je na njemu bilo da kaze vlasniku Newcastlea "ne vrijedim ja toliko, trazi 5 a ne 35 miliona". Mozda bi da je ostao u Newcastleu bio solidan premijerligaski igrac sa petnestak golova po sezoni...
Tim Vickery, jedan od najboljih poznavalaca juznoamerickog nogometa je to dobro rekao, opisujuci promasaj Betisa s Denilsonom...
If Vickery is to be believed (and he usually is) then it was that infamous pricetag that did for Denílson. Whether Betis were trying to make a few headlines or really believed they were signing a superstar, the size of the fee was enough to ruin the player. Betis are at fault for overpaying, Denílson’s at fault for believing his own hype. But there’s a lesson here for all of us: transfer fees are just business transactions, and we’d be wise not to take the numbers too seriously.
Ublehe su oni igraci koji su po medijima (i od strane nekih strucnjaka) razvikani kao talenti a u stvari rupe od igraca...
JThomas

#85 Re: Najvece ublehe u svijetu fudbala

Post by JThomas »

Mr.Penguin wrote:spada li ibisevic ovdje? zabio 18 golova u mislim isto utakmica i ... onda nogu mu slomili.
nije nikad toliko hvaljen ni plaćen da bi mu bilo mjesto ovdje. čak ni kod nas, a kamoli vani. dosta je napadača koje jednu sezonu ili polusezonu krene, ono što bi rekli, k'o budalu kurac, a poslije se vrate u prosjek.
Richard Wagner

#86 Re: Najvece ublehe u svijetu fudbala

Post by Richard Wagner »

+ Svi igrači Arsenala.
respo

#87 Re: Najvece ublehe u svijetu fudbala

Post by respo »

lulinha je najavljivan kao veliki talenat
kalinic takodjer
gai asulin iz barcelone
pa i gio dos santos
bosanska senzacija

#88 Re: Najvece ublehe u svijetu fudbala

Post by bosanska senzacija »

Emile Heskey je jedan od onih koji je igrao za vrhunske klubove i reprezentaciju Engleske a da nikad ništa nije pokazao.

Mislim da Englezi svakako imaju najveći broj izvikanih taraba.
madner

#89 Re: Najvece ublehe u svijetu fudbala

Post by madner »

Lars Ricken.

hau jes no

#90 Re: Najvece ublehe u svijetu fudbala

Post by hau jes no »

ultima_palabra wrote:
hau jes no wrote:ben arfa nije placen suhim zlatom da bi bio tolika ubleha, veca ubleha je onaj sto je iz milana presao u bordeaux pa ga kupio lyon za 30-ak miliona a malo je sta pokazao i ispao je iz reprezentacije sa nekih 25 godina, ne mogu mu sjetit imena :D

Od Cicinha jesam očekivao puno. Ben Arfa ima opravdanje, mislim da je imao dvije teške povrede.
nije vikaš :D

Gourcuff, izguglo sam ga. od kad je u lyonu nekako se izgubio skroz a toliko su ga francuzi izvikali
Last edited by hau jes no on 01/03/2012 16:42, edited 1 time in total.
JThomas

#91 Re: Najvece ublehe u svijetu fudbala

Post by JThomas »

ja ne bih ovdje stavljao ljude koje su uništile povrede, na to se ipak ne može uticati.
KPNCTNJAH

#92 Re: Najvece ublehe u svijetu fudbala

Post by KPNCTNJAH »

hau jes no wrote:
ultima_palabra wrote:

nije vikaš :D

Gourcuff, izguglo sam ga. od kad je u lyonu nekako se izgubio
Bojao sam se da si na njega mislio :-)
LSD

#93 Re: Najvece ublehe u svijetu fudbala

Post by LSD »

I Owen Hargraves je bio talentovan igrac, ali nikad nije napravio vecu ili ozbiljniju karijeru kakvu su mu predviđali...u Bayernu je najviše igrao, zatim United gdje su ga pocele stizati ozljede u nizovima i sad sa 31 godinom grije klupu u Cityu...tacnije parazitira bezveze jer je više u drugom timu nego što je i na klupi.
Last edited by LSD on 01/03/2012 16:43, edited 1 time in total.
palermo

#94 Re: Najvece ublehe u svijetu fudbala

Post by palermo »

Mustafa Kučuković........umal ne zaratismo zbog njega sa Hrvatskom :D , a čovjek završi u Grenoblu.....
Richard Wagner

#95 Re: Najvece ublehe u svijetu fudbala

Post by Richard Wagner »

M Kučuković
Riddle

#96 Re: Najvece ublehe u svijetu fudbala

Post by Riddle »

Lars Ricken, Michael Bridges, Denilson, Andres D'Alessandro, Ricardo Quaresma, Diego, Bruno Cheyrou, Jeremie Aliadiere, Javier Portillo, Francis Jeffers, Fernando Cavenaghi, Maxi Lopez...

Ima ovog materijala jos, ali se ne mogu sjetiti. A ovi koji spominju Torresa i Recobu... :lol:
Mr. Brightside

#97 Re: Najvece ublehe u svijetu fudbala

Post by Mr. Brightside »

nek neko fino definise "ublehu u svijetu fudbala" :roll:
ovako se pola vas bruka :lol:
Korisnicko ime

#98 Re: Najvece ublehe u svijetu fudbala

Post by Korisnicko ime »

madner wrote:
Korisnicko ime wrote:
madner wrote:Pancev je poslje CZ uglavnom bacao pogled u vis.
Pancev nije promasaj. Covjek je bio zlatna kopacka Evrope i prvak Evrope s CZ.
A tacno je da se u Interu nije proslavio...
Pa i vecina ovih je zablistala u maticnim ligama. Mada je tacno da covjek koji je imao uspjeha u LS i prvi strijelac kvalifikacija moze reci da je bilo do Intera.
Bergkamp je isto bio bidon u Interu.
To jeste interesantno...onakav igrac a stvarno bidon u Interu.
Ali je to zaista do Intera i Morattija...oni su zaista sampioni u promasenim transferima.
On je u onom periodu izmedju Klinssmana, Bremhea i Matheusa (kada su posljednji put STVARNO bili prvaci Italije) i ovog dolaska Murinha kupovao takve bolide da je to cudo jedno...
ultima_palabra

#99 Re: Najvece ublehe u svijetu fudbala

Post by ultima_palabra »

Riddle wrote:Lars Ricken, Michael Bridges, Denilson, Andres D'Alessandro, Ricardo Quaresma, Diego, Bruno Cheyrou, Jeremie Aliadiere, Javier Portillo, Francis Jeffers, Fernando Cavenaghi, Maxi Lopez...

Ima ovog materijala jos, ali se ne mogu sjetiti. A ovi koji spominju Torresa i Recobu... :lol:
Diego Ribas? On je sličniji Recobi nego ostatku ovog društva.
LSD

#100 Re: Najvece ublehe u svijetu fudbala

Post by LSD »

Mr. Brightside wrote:nek neko fino definise "ublehu u svijetu fudbala" :roll:
ovako se pola vas bruka :lol:
Možda bi bilo bolje da se tema preimenuje u Nekad veliki talenti - danas propali....jer sam termin "ubleha" se može razlicito tumaciti :D
Post Reply