Psi lutalice
- chuchumbamayumbe
#76 Re: Psi lutalice
A fakat, da li postoji krovni zakon u toj EU koji reguliše ovu problematiku, ili svaka članica ponaosob ima svoje zakone?!
- Alfons Kauders
#77 Re: Psi lutalice
i da... ne znam zasto se potencija prica o "napustenim" psima...
i budali je jasno da ogromna vecina lutalica nije napustena, vec da se okotila iza zgrade... pobogu pa stenad su na svakom koraku, i opet se prica o "napustenim" psima...
kamo srece da se radi o napustenim psima, jer su takvi nerijetko sterilizirani
i budali je jasno da ogromna vecina lutalica nije napustena, vec da se okotila iza zgrade... pobogu pa stenad su na svakom koraku, i opet se prica o "napustenim" psima...
- kokuz_sa
#78 Re: Psi lutalice
vec se ovo diskutovalo na forumu..Prpa.ba wrote:To i jeste jedan od osnovnih argumenata prilicno velikog broja ljudi koji se deklariraju kao pripadnici "suprotne strane". (izuzetak @KatarinaKosaca, svaka cast na stavuAlfons Kauders wrote:samo sto bi kod nas, u slucaju uvodjena nekog dodatnog poreza, sutradan na ulici osvanulo jos par hiljada napustenih pasa...)
"Necu da placam porez, ja vec hranim x lutalica, imam x pasa. Biti cu prisiljen izbaciti ih na ulicu" i slicno.
Jos jedan od mnogih paradoksa koji izazivaju bijes kod onih kojima lutalice i nisu bas najmilije.
Kad treba prepisati dozivotno penzionisanje cuka iz EU, onda je to OK. Kada treba prepisati porez iz EU, "jok, nije to za naseg insana".![]()
Kad se zeli uspavati psa, "pas je zivotinja, svjesni su, fini su, imaju prava". Kad pas ugrize covjeka, "nije pas kriv, covjek ga je napao/ugrizao/prekinuo u seksualnom cinu/zasao mu na teritoriju". Ispade, imaju sva prava ali nisu odgovorni ni za sta. Isto k'o i nasi politicari.
nema dozivotne penzije u EU..
eto pogledaj HR zakon gdje nakon odredjenog vremena cuko u azilu se uspava ako nema udomitelja..
tako je i sa ostalim zemljama
samo kod nas je taj zakon izbacen
-
Baudelaire
#79 Re: Psi lutalice
Pa većina raje koja drži pse, drži rasne pse, ne drži ove pujde koje svakodnevno viđamo na ulici.Alfons Kauders wrote:i da... ne znam zasto se potencija prica o "napustenim" psima...
- Alfons Kauders
#80 Re: Psi lutalice
ja sam recimo protiv uvodjena takvog poreza... zasto bi npr. moja jaranica placala porez, kada je svog ljubimca uredno sterilizirala? da ga i napusti (a napustila bi ga koliko i rodjeno dijete), pas se ne moze dalje razmnozavati...Prpa.ba wrote:To i jeste jedan od osnovnih argumenata prilicno velikog broja ljudi koji se deklariraju kao pripadnici "suprotne strane". (izuzetak @KatarinaKosaca, svaka cast na stavuAlfons Kauders wrote:samo sto bi kod nas, u slucaju uvodjena nekog dodatnog poreza, sutradan na ulici osvanulo jos par hiljada napustenih pasa...)
"Necu da placam porez, ja vec hranim x lutalica, imam x pasa. Biti cu prisiljen izbaciti ih na ulicu" i slicno.
Jos jedan od mnogih paradoksa koji izazivaju bijes kod onih kojima lutalice i nisu bas najmilije.
Kad treba prepisati dozivotno penzionisanje cuka iz EU, onda je to OK. Kada treba prepisati porez iz EU, "jok, nije to za naseg insana".![]()
Kad se zeli uspavati psa, "pas je zivotinja, svjesni su, fini su, imaju prava". Kad pas ugrize covjeka, "nije pas kriv, covjek ga je napao/ugrizao/prekinuo u seksualnom cinu/zasao mu na teritoriju". Ispade, imaju sva prava ali nisu odgovorni ni za sta. Isto k'o i nasi politicari.
nema potrebe da se bezeveze "kaznjavaju" vlasnici pasa i isto tako potrebe da se prica o napustenim psima (haman da eto ispadnu i vlasnici pasa ko fol krivi za lutalice)
istom logikom bi mogli traziti od vlasnika hrcaka da placaju deratizaciju... ili od vlasnika papagaja da placaju vakcije za pticiju gripu...
- chuchumbamayumbe
#81 Re: Psi lutalice
Aferim, ako će se azili finansirati iz međunarodnih fondova za životinje i eventualnog poreza vlasnika, ja sam za! Ali, da ih se sve stavi u azil, a ne 500 jedinki. Jer uklanjanjem 500 jedinki se problem neće riješiti. Na stranu to niti jedna strana organizacija neće doživotno zbrinjavati pse u BiH, u to sam 100% siguran. A sklanjanje samo 500 lutalica sa ulica, samo u KS, košta - koliko??? Hoće li to moći da se finansira kroz porez za vlasnike?! Hoće - malo sutra.KatarinaKosaca wrote:Naravno, mislim na odgovorne vlasnike koji brinu o životinji. Ali, bila je riječ o porezu, nema frke, iako nije pravedno radi životinja, ne ljudi, ne vlasti, rado ću platiti taj porez da se problem jednom riješi. Ali, u skladu sa etičkim i međunarnodnim standardima odnosa prema životinjama.chuchumbamayumbe wrote:Katarina,
Kažeš da su vlasnici pasa najmanje odgovorni za napuštene životinje?
Ne samo da treba biti čipovan, nego treba postojati zakon o napuštanju životinja, da se kazni onaj ko izbaci psa, a da se na osnovu čipa zna ko je to. Moja je kuja čipovana, ali mi nemamo valjda čitača tog čipa, tako da joj služi samo da pređe granicu na primjer. Ako će se azili financirati iz donacija, iz međunarodnih fondova za životinje i eventualno poreza vlasnika pasa, zašto te brine hoće li se na vrijeme uspavati ili fiktivno usvojiti?chuchumbamayumbe wrote:Svaki pas koji je u vlasništvu treba da bude čipovan, a zna se šta se pod tim podrazumijeva. Isto tako, kada i ako se otvori azil, već vidim situaciju (u slučaju da se vremenski ograniči držanje) da Av-Mau dolazi i fiktivnim usvajanjem oslobađa svakog psa kojem priprijeti eventualna eutanazija; ni to se ne smije dopustiti, osim ako se usvojeni psi neće čipovati, ako se tačno neće znati gdje su nastanjeni i ko za njih odgovara.
Kada sam spominjao
,Svaki pas koji je u vlasništvu treba da bude čipovan, a zna se šta se pod tim podrazumijeva
naravno da sam mislio na eventualno sankcionisanje vlasnika.
- Alfons Kauders
#82 Re: Psi lutalice
pa eto... otprilike pola ljudi koje ja znam drzi rasne,Baudelaire wrote:Pa većina raje koja drži pse, drži rasne pse, ne drži ove pujde koje svakodnevno viđamo na ulici.Alfons Kauders wrote:i da... ne znam zasto se potencija prica o "napustenim" psima...
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#83 Re: Psi lutalice
Ne može biti kažnjen , jer nema zakona o napuštanju životinjachuchumbamayumbe wrote:Kada sam spominjao,Svaki pas koji je u vlasništvu treba da bude čipovan, a zna se šta se pod tim podrazumijeva
A što se tiče prvog dijela tvog posta, znaš i ja bih ujedala kad vidim gdje sad i na koga i na šta idu moji porezi, koji nikako nisu mali što direktni što indirektni, a nisam baš bogatašica... Ali, šta mogu. Prema tome, u principu ne odlučujemo kako će se trošiti naši porezi.
Ja toliko volim životinje da bih dala puno više od ***enog poreza samo da se problem više riješi. Pa da ni oni gladni, jadni, ranjeni i šutani nogama budu na sirugnom i da prestane histerična vriska često puta istih koji su u štalama odrasli.
- Warashii
#84 Re: Psi lutalice
@Alfons Kauders
Kojih pritisaka? Ti mislis da su oni izglasali zakon zato sto su ih ovi pritiskali?
Da nije bilo nekih drugih stvari u svemu ovome, prvenstveno mislim na neki evropski put i obaveze, nista od ovog nebi bilo izglasano.
Ejjj druze moj da je to tako u ovoj nasoj zemlji, pritisnes politicara a on izglasa nesto, pa ne bi bili drzava u banani u kakvoj jesmo. A ako mislis tako daj onda da ih mi ostali pritisnemo da izglasaju u nasu korist, mislim na sklanjanje lutalica.
Elem KatarinaKosaca i slicni imas jako ostar pristup, steti imidzu zastitnika pasa i samo stvara kontraefekat, sve sto mislis da cinis za pse tako sto ces nekom odbrusti na ovom forumu dodatno dolijevas ulje na vatru.
Na lijep nacin treba pokazati da je krivica medju svima nama a vec sam naglasio u gdje je krivac najveci i ko nastali problem moze rjesiti.
Ja nekad ppzdim kad prodjem pored copora lutalica koji leze a oko njih razbacane prazne konzerve psece hrane, sta su to peseci odjurili do Konzuma kupili sebi, nazderali se i pobacali konzerve onako po parku?
Kojih pritisaka? Ti mislis da su oni izglasali zakon zato sto su ih ovi pritiskali?
Da nije bilo nekih drugih stvari u svemu ovome, prvenstveno mislim na neki evropski put i obaveze, nista od ovog nebi bilo izglasano.
Ejjj druze moj da je to tako u ovoj nasoj zemlji, pritisnes politicara a on izglasa nesto, pa ne bi bili drzava u banani u kakvoj jesmo. A ako mislis tako daj onda da ih mi ostali pritisnemo da izglasaju u nasu korist, mislim na sklanjanje lutalica.
Elem KatarinaKosaca i slicni imas jako ostar pristup, steti imidzu zastitnika pasa i samo stvara kontraefekat, sve sto mislis da cinis za pse tako sto ces nekom odbrusti na ovom forumu dodatno dolijevas ulje na vatru.
Na lijep nacin treba pokazati da je krivica medju svima nama a vec sam naglasio u gdje je krivac najveci i ko nastali problem moze rjesiti.
Ja nekad ppzdim kad prodjem pored copora lutalica koji leze a oko njih razbacane prazne konzerve psece hrane, sta su to peseci odjurili do Konzuma kupili sebi, nazderali se i pobacali konzerve onako po parku?
- chuchumbamayumbe
#85 Re: Psi lutalice
Apsolutno te razumijem i slažem se sa tobom.KatarinaKosaca wrote:Ne može biti kažnjen , jer nema zakona o napuštanju životinjachuchumbamayumbe wrote:Kada sam spominjao,Svaki pas koji je u vlasništvu treba da bude čipovan, a zna se šta se pod tim podrazumijeva
A što se tiče prvog dijela tvog posta, znaš i ja bih ujedala kad vidim gdje sad i na koga i na šta idu moji porezi, koji nikako nisu mali što direktni što indirektni, a nisam baš bogatašica... Ali, šta mogu. Prema tome, u principu ne odlučujemo kako će se trošiti naši porezi.
Ja toliko volim životinje da bih dala puno više od ***enog poreza samo da se problem više riješi. Pa da ni oni gladni, jadni, ranjeni i šutani nogama budu na sirugnom i da prestane histerična vriska često puta istih koji su u štalama odrasli.
- baustelac
#86 Re: Psi lutalice
Ludi su ko struja
Koji delegat trebas biti da te pogodi to sto neko nece da seta po minskom polju. Ne znam samo sto ih samo slikase, sto i ne pokupiseOno što nas je sve dodatno pogodilo jeste to što na mjestu događaja službenici kafilerije nisu željeli sići po ubijene psiće i pokupiti ih, nego su članovi Udruženja Av, mau silazili u minirani dio da bi fotografisali ovu strahotu", rekli su u Udruženju.
- quasar
#87 Re: Psi lutalice
Eno jedan na stupu kraj tramvajske lezi napuhao se ko vreca.
ko ce to pokupiti i kad?
ko ce to pokupiti i kad?
-
Lutijena
#88 Re: Psi lutalice
Žao mi je što se još niko od žrtava napada pasa lutalica nije javio da nam ispriča svoje iskustvo. Da li je moguće da niko od vas nije prisustvovao napadu pasa, ili bio ugrižen, jer svaki dan je sve više ljudi koji su izloženi napadima.Očito je da su posljednjih nekoliko dana lutalice podivljale i žao mi je što se ne objavljuje svaki ugriz pasa, pa bi vam tek onda bilo jasno da je situacija u gradu alarmantna.
Prije dva dana kod zgrade „Loris“ komšiju je ujeo pas lutalica, bez ikakvog razloga. Momak nije ništa imao u ruci da ih primami, nije ih dozivao ili tjerao ili na bilo koji način izazivao, znači bez razloga pas se zaletio i ujeo ga za nogu (bila su dva, jedan mu je prošao iza leđa, a drugi ga je ugrizao). Srećom momak je brzo reagovao (možda više instiktivno) pa ga je udario drugom nogom po njušci, te je ovaj ustuknuo i nije mu odgrizao komad mesa. Momak ide na previjanje, primio je tetanus, od bolova ne može da spava, a u Vrazovu, kažu da u evidenciji imaju 1500 evidentiranih ujeda pasa u zadnja tri mjeseca (ko ne vjeruje neka provjeri). Danas skoro na istom mjestu, čopor pasa je napao momka koji je pošao da čisti snijegi izgrižen je na 30 mjesta (infor. iz DZ Omer Maslić, a inform. nema objavljene na portalima). Moja radna kolegica je ujedena na 2 mjesta (butina i list) prije 2mjeseca kada je izašla iz zgrade da kupi hljeb. Istrgali su joj jaknu i tašnu i dan danas noćima sanja pse, ne smije sama da ide na posao, tako da je otac mora pratiti na posao i s posla kao da je dijete.
Prije 10-tak dana na Otoci dok sam izlazila iz Konzuma i pošla prema autu prvo mi je pritrčao jedan pas,i počeo da laje, a zatim njih 5-6 su počeli da laju i trče u mom pravcu, srećom pa sam bila pored auta i brzo sam uskočila u isto, jer bi me sigurno ujeli. Po lavežu i iskeženim zubima sigurno im namjere nisu bile da se poigraju sa mnom. Kada sam krenula, čopor me je pratio do semafora .
Osim ujeda prijeti nam velika opasnost od zaraze. Sada zamislite kada dođu topli ljetni dani, a psi uriniraju i vrše nuždu na sve strane, hrane se iz kontejnera, koje nam zaraze prijete? Treba li da svi strepimo od raznih bolesti krečući se gradom kao što su bjesnoća, Q-groznica, pseća trakavica, mikrosporoza, toksokoroza, toksoplazmoza, ili čak nekim novim oblikom KUGE. Žalosno je što ne možeš kročiti 10 metara a da ne ugaziš u izmet pasa, a da ne govorim za roditelje koji imaju malu djecu, koje ne smiju izvesti u park, osim što im prijeti napad prijeti i zaraza.
Što se tiče mog ličnog mišljenja o ubistvu pasa lutalica u Hadžićima trenutno ga nemam, jer u neku ruku žao mi je pasa, a u drugu više mi je žao ljudi, dosta nam je bilo straha za vrijeme rata u Sarajevu, još treba da se bojimo pasa... da nije žalosno, bilo bi smiješno.
Slikica za Mau-vau ovo radi civilizovana Evropa iz zabave!

Prije dva dana kod zgrade „Loris“ komšiju je ujeo pas lutalica, bez ikakvog razloga. Momak nije ništa imao u ruci da ih primami, nije ih dozivao ili tjerao ili na bilo koji način izazivao, znači bez razloga pas se zaletio i ujeo ga za nogu (bila su dva, jedan mu je prošao iza leđa, a drugi ga je ugrizao). Srećom momak je brzo reagovao (možda više instiktivno) pa ga je udario drugom nogom po njušci, te je ovaj ustuknuo i nije mu odgrizao komad mesa. Momak ide na previjanje, primio je tetanus, od bolova ne može da spava, a u Vrazovu, kažu da u evidenciji imaju 1500 evidentiranih ujeda pasa u zadnja tri mjeseca (ko ne vjeruje neka provjeri). Danas skoro na istom mjestu, čopor pasa je napao momka koji je pošao da čisti snijegi izgrižen je na 30 mjesta (infor. iz DZ Omer Maslić, a inform. nema objavljene na portalima). Moja radna kolegica je ujedena na 2 mjesta (butina i list) prije 2mjeseca kada je izašla iz zgrade da kupi hljeb. Istrgali su joj jaknu i tašnu i dan danas noćima sanja pse, ne smije sama da ide na posao, tako da je otac mora pratiti na posao i s posla kao da je dijete.
Prije 10-tak dana na Otoci dok sam izlazila iz Konzuma i pošla prema autu prvo mi je pritrčao jedan pas,i počeo da laje, a zatim njih 5-6 su počeli da laju i trče u mom pravcu, srećom pa sam bila pored auta i brzo sam uskočila u isto, jer bi me sigurno ujeli. Po lavežu i iskeženim zubima sigurno im namjere nisu bile da se poigraju sa mnom. Kada sam krenula, čopor me je pratio do semafora .
Osim ujeda prijeti nam velika opasnost od zaraze. Sada zamislite kada dođu topli ljetni dani, a psi uriniraju i vrše nuždu na sve strane, hrane se iz kontejnera, koje nam zaraze prijete? Treba li da svi strepimo od raznih bolesti krečući se gradom kao što su bjesnoća, Q-groznica, pseća trakavica, mikrosporoza, toksokoroza, toksoplazmoza, ili čak nekim novim oblikom KUGE. Žalosno je što ne možeš kročiti 10 metara a da ne ugaziš u izmet pasa, a da ne govorim za roditelje koji imaju malu djecu, koje ne smiju izvesti u park, osim što im prijeti napad prijeti i zaraza.
Što se tiče mog ličnog mišljenja o ubistvu pasa lutalica u Hadžićima trenutno ga nemam, jer u neku ruku žao mi je pasa, a u drugu više mi je žao ljudi, dosta nam je bilo straha za vrijeme rata u Sarajevu, još treba da se bojimo pasa... da nije žalosno, bilo bi smiješno.

- quasar
#89 Re: Psi lutalice
Bravo.Lutijena wrote:Žao mi je što se još niko od žrtava napada pasa lutalica nije javio da nam ispriča svoje iskustvo. Da li je moguće da niko od vas nije prisustvovao napadu pasa, ili bio ugrižen, jer svaki dan je sve više ljudi koji su izloženi napadima.Očito je da su posljednjih nekoliko dana lutalice podivljale i žao mi je što se ne objavljuje svaki ugriz pasa, pa bi vam tek onda bilo jasno da je situacija u gradu alarmantna.
- KatarinaKosaca
#90 Re: Psi lutalice
Apslolutno tačno. Ali, hoćemo svi u Europu. Pa, nije samo u Europi ono šta nam se sviđa, pa da biramo kao sa švedskog stola..Warashii wrote:@Alfons Kauders
Imam oštar stav, ali kako se cuke ne mogu ni registrirati na ovaj forum niti reći nešto u svoju obranu, eto.. ja ponešto kažem. Ali, ono što mi stvara "oštrinu " jeste činjenica da smo slabi prema jakim, a jaki prema slabim. Pa na obračun sa mafijom, dilerima droge i sličnim pojavama nitko ne priziva na drastične načine, nego samo kad je u pitanju životinja koja zacvili i zaboli je kad je se udari nogom. To mi producira repulziju i stvara oštrinu istina...Warashii wrote:Elem KatarinaKosaca i slicni imas jako ostar pristup, steti imidzu zastitnika pasa i samo stvara kontraefekat, sve sto mislis da cinis za pse tako sto ces nekom odbrusti na ovom forumu dodatno dolijevas ulje na vatru.
- sinuhe
#91 Re: Psi lutalice
Kaze onaj iz Av-Maua da se cuko samo igrao u kaficu kad je pravio nered.
Bespuci bosanske kulture dijaloga
Bespuci bosanske kulture dijaloga
- KatarinaKosaca
#92 Re: Psi lutalice
Iako nisam iz au mau (ali sam ih zavolila radi ovih i ovakvih prozivanjaLutijena wrote:Slikica za Mau-vau ovo radi civilizovana Evropa iz zabave!
- Warashii
#93 Re: Psi lutalice
HmmmKatarinaKosaca wrote: Imam oštar stav, ali kako se cuke ne mogu ni registrirati na ovaj forum niti reći nešto u svoju obranu, eto.. ja ponešto kažem. Ali, ono što mi stvara "oštrinu " jeste činjenica da smo slabi prema jakim, a jaki prema slabim. Pa na obračun sa mafijom, dilerima droge i sličnim pojavama nitko ne priziva na drastične načine, nego samo kad je u pitanju životinja koja zacvili i zaboli je kad je se udari nogom. To mi producira repulziju i stvara oštrinu istina...
Nije to bas tako, cinjenica jest da situacija sto se tice kriminala, slobodnih kriminalaca, dilerima i sl. nije nimalo bajna ali je i to produkt istih onih ljudi koji su izglasali zakon o kojem smo vec pricali kao i , vjerivala ili ne, evropskog puta.
Jbs mu mater al danas svi imaju neka prava a najlakse ta prava sebi izganjaju upravo kriminalci i ubice, pa danas nema ni smrtne, a ja je licno zagovaram, nema zatvora za ubice vise od 6-7 godina mada prije izganjaju neku neuracinjivost itd. itd.
A opet u neku ruku te dvije stvari nebi trebalo da se bas povezuju a ako se povezuju za kriminalce imamo policiju. A za lutalice?
Dakle treba traziti dobra rjesenja za sve strane.
- Skyfox
#94 Re: Psi lutalice
Nakon svih uzasnih slika po netu ranjenih, izmrcvarenih i izgladnjelih pasa, danas na Barama slucajno ugledah kuju s 3 mala psica cini mi se tek progledali. Neko im je sklepao kucicu od kartona i deka i to izmedju DP-a i nekakve banke cini mi se. U roku od 15-ak minuta prislo je barem 7-8 prolaznika koji su im ostavljali nesto hrane koju su iznosili iz DP-a. Ugodno iznenadenje, jos uvijek ima humanih ljudi.
-
gilbert
#95 Re: Psi lutalice
Niko ne reaguje dok se nenadje u toj situaciji . Mafija , dileri ne smetaju dok nepostanes zrtva tih istih , pocne se buniti kada se stvori kriticna masa nezadovoljnih protesti kao :"Pravda za Denisa" i sl.
Sa lutalicama ocito davno se je stvorila kriticna masa. Ljudi koji imaju pse moraju razumjeti da nije isto njihov pas i lutalica koji nikada nije osjetio ljudsku ljubav ,takav pas reaguje instiktivno za razliku od kucnog ljubimca .
Evo ja nikada ni u igri nedozvolim da moj pas bude visi od mene , strogo je zabranjen i pokusaj da ga se hrani hranom sa stola dok jedemo u avliji . Sve sto radim radim da odrzim uspostavljenu dominaciju . Lutalica nije nikada bio izlozen tome krocenju insitkta. Sad pas moze cuti otkucaje srca , ljudi koji se boje pasa luce hormone koje oni mogu namirisati .Zato porediti nas i one koje nemaju ili se boje pasa je smijesno . ja mogu proci kraj copora i nijedan nece dici glavu da me pogleda . Ljetos izadjem ja iz zgrade cuko spava na stepenicama ni glave nije digao moja komsinica nije ni otvorila vrata od haustora skoci ko iz topa laje ,rezi ja se vratio da je ispratim od izlaza do prakinga dok nije sjela u auto .
Sa lutalicama ocito davno se je stvorila kriticna masa. Ljudi koji imaju pse moraju razumjeti da nije isto njihov pas i lutalica koji nikada nije osjetio ljudsku ljubav ,takav pas reaguje instiktivno za razliku od kucnog ljubimca .
Evo ja nikada ni u igri nedozvolim da moj pas bude visi od mene , strogo je zabranjen i pokusaj da ga se hrani hranom sa stola dok jedemo u avliji . Sve sto radim radim da odrzim uspostavljenu dominaciju . Lutalica nije nikada bio izlozen tome krocenju insitkta. Sad pas moze cuti otkucaje srca , ljudi koji se boje pasa luce hormone koje oni mogu namirisati .Zato porediti nas i one koje nemaju ili se boje pasa je smijesno . ja mogu proci kraj copora i nijedan nece dici glavu da me pogleda . Ljetos izadjem ja iz zgrade cuko spava na stepenicama ni glave nije digao moja komsinica nije ni otvorila vrata od haustora skoci ko iz topa laje ,rezi ja se vratio da je ispratim od izlaza do prakinga dok nije sjela u auto .
- moa
#96 Re: Psi lutalice
Ovako bi trebalo;
imati registrovane uzgajivace, koji ce chipovati pse, registrovati njihove vlasnike.
Vlasnike edukovati (o krakteru psu, cime se hrani, zivotni vijek), druzenje sa psima 3 mjeseca prije kupovine jer treba da se uvjere da to nije samo igracka.
Realno stanje:
Psi zauzimaju moj zivotni prostor, zelim slobodu kretanja, ali to sa ovim psima nemamo. Ljudski zivot je meni vredniji od pseceg. Realno nema se para za Azil.Ljubitelj sam pasa ali mislim da treba ovo rjesit po kratkom postupku.
imati registrovane uzgajivace, koji ce chipovati pse, registrovati njihove vlasnike.
Vlasnike edukovati (o krakteru psu, cime se hrani, zivotni vijek), druzenje sa psima 3 mjeseca prije kupovine jer treba da se uvjere da to nije samo igracka.
Realno stanje:
Psi zauzimaju moj zivotni prostor, zelim slobodu kretanja, ali to sa ovim psima nemamo. Ljudski zivot je meni vredniji od pseceg. Realno nema se para za Azil.Ljubitelj sam pasa ali mislim da treba ovo rjesit po kratkom postupku.
Last edited by moa on 26/02/2012 09:23, edited 1 time in total.
-
gilbert
#97 Re: Psi lutalice
ti izmrcvareni , ranjeni psi su zrtve psihopata u razvoju . Nazalost ali tako je . Uvijek je bilo manijaka a sada rat je vjerovatno uzrokovao povecanje broja istih.Skyfox wrote:Nakon svih uzasnih slika po netu ranjenih, izmrcvarenih i izgladnjelih pasa, danas na Barama slucajno ugledah kuju s 3 mala psica cini mi se tek progledali. Neko im je sklepao kucicu od kartona i deka i to izmedju DP-a i nekakve banke cini mi se. U roku od 15-ak minuta prislo je barem 7-8 prolaznika koji su im ostavljali nesto hrane koju su iznosili iz DP-a. Ugodno iznenadenje, jos uvijek ima humanih ljudi.
-
gilbert
#98 Re: Psi lutalice
tetovaza , izracunati koliko pas kosta ( hrana, vakcine, lijekovi , samponi ,podrezivanje noktiju, ciscenje zuba )moa wrote:Ovako bi trebalo;
Realno stanje:
Psi zauzimaju moj zivotni prostor, zelim slobodu kretanja, ali to sa ovim psima nemamo. Ljudski zivot je meni vredniji od ljudskog zivota. Realno nema se para za Azil.Ljubitelj sam pasa ali mislim da treba ovo rjesit po kratkom postupku.
Moja djeca htjela psa i srecom komsija dobije na kraju skolske godine od svog razreda cuku za uspomenu uglavnom napravimo neki aranzman da moja djeca malo pripaze cuku dok je on zauzet sa ljetnom skolom . To je bio prvi preduslov kupovine psa da pokazu da su ustanju brinuti se o psu . Pa kada su prosli taj test onda se je kupio cuko.
- KatarinaKosaca
#99 Re: Psi lutalice
Nema više tetovaže
Čip 
- Skyfox
#100 Re: Psi lutalice
nazalost, ovo su uglavnom radili balavci koji o ratu uce u skoli...gilbert wrote:ti izmrcvareni , ranjeni psi su zrtve psihopata u razvoju . Nazalost ali tako je . Uvijek je bilo manijaka a sada rat je vjerovatno uzrokovao povecanje broja istih.Skyfox wrote:Nakon svih uzasnih slika po netu ranjenih, izmrcvarenih i izgladnjelih pasa, danas na Barama slucajno ugledah kuju s 3 mala psica cini mi se tek progledali. Neko im je sklepao kucicu od kartona i deka i to izmedju DP-a i nekakve banke cini mi se. U roku od 15-ak minuta prislo je barem 7-8 prolaznika koji su im ostavljali nesto hrane koju su iznosili iz DP-a. Ugodno iznenadenje, jos uvijek ima humanih ljudi.