Kabrioleti
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
lonely_rider
#76 Re: Kabrioleti
ne trebas respo pobijedio si svaka cast ,nego vozas li se ti u tom cc ili samo tipkas po forumima ?
- respo
#77 Re: Kabrioleti
evo i unutrasnjost

pa uporedi sta je vece sta je manje kod kojeg modela

pa uporedi sta je vece sta je manje kod kojeg modela
-
goran16v
#78 Re: Kabrioleti
Evo uporedio sam:
Duzina zadnje klupe "I"
307 = 463 mm
CC = 456 mm
CC manji za 7mm
Prostor za koljena B1
307 = 1696 mm
cc = 1616 mm
CC mani za 80 mm Da li imas predstavu koliko je 8 cm veliko za ovu dimenziju?
Prostor za glavu F
307 = 890 mm
CC = 790 mm
CC manji za 100 mm. Mislim da nema potrebe da ti govorimo koliko 10 cm znaci u unutrasnjosti auta.
Treba li jos da uporedjujem da ti dokazem da je CC tijesno prkno?
Duzina zadnje klupe "I"
307 = 463 mm
CC = 456 mm
CC manji za 7mm
Prostor za koljena B1
307 = 1696 mm
cc = 1616 mm
CC mani za 80 mm Da li imas predstavu koliko je 8 cm veliko za ovu dimenziju?
Prostor za glavu F
307 = 890 mm
CC = 790 mm
CC manji za 100 mm. Mislim da nema potrebe da ti govorimo koliko 10 cm znaci u unutrasnjosti auta.
Treba li jos da uporedjujem da ti dokazem da je CC tijesno prkno?
- respo
#79 Re: Kabrioleti
ajd sad racunaj i gledaj sliku da je u obicnog predvidjeno 3 osobe a u ovog 2 osobe
gdje je tjesnije?
i ova razlika od 10cm je jedino problem kod visocijih ljudi dok kod manjih nema problema dok je krov dignut
a u suprotnom 890mm je problem
gdje je tjesnije?
i ova razlika od 10cm je jedino problem kod visocijih ljudi dok kod manjih nema problema dok je krov dignut
-
goran16v
#80 Re: Kabrioleti
Pusti buraz sad filozofiju i suplju, dao si mjere i rekao da uporedim, ja upredio i lijepo izracunao, to sto je racunica pokazala da si poletio pa se izofir'o je druga tema. Oba su predvidjena za onoliko osoba koliko pise u saobracajnoj dozvoli i koliko pojaseva tj. koliko sjedala ima, a ne za koliko ti ili ja odredimo odokativno. U CC ima 10 cm manje mjesta za glavu tj. manji je. tj. to mu je mana, tu se cijela rasprava zavrsava i nema tu veze jel problem visim ili nizim ljudima (BTW ako sam ja sa 178 cm u kategiriji visih onda tih 10 cm jeste problem za vise ljude), a ti se tjesi i tumaci matematiku i geometriju kako hoces zbog toga sto si kupio to sto si kupio.respo wrote:ajd sad racunaj i gledaj sliku da je u obicnog predvidjeno 3 osobe a u ovog 2 osobe
gdje je tjesnije?
-
lonely_rider
#81 Re: Kabrioleti
mali ljudi su bušmani ,oni se voze bez problema nazad
- respo
#82 Re: Kabrioleti
pa ja ti kazem mogu sjesti dvije osobe komotno jedino je visina nekad problem
a to nije moj problem
ja se nisam izofir'o nego ti dao da uporedis
7 mm 8cm i 10cm su razlike s tim sto sam naglasio da je jedino visina tj ovih 10cm manja od obicnog modela u jednom od prethodnih postova
opet da se vratimo mogu sjesti 2 osobe
idemo na broj mjesta

koliko pojasa vidis na prvoj slici na zadnjoj klupi koliko na drugoj?
a to nije moj problem
ja se nisam izofir'o nego ti dao da uporedis
7 mm 8cm i 10cm su razlike s tim sto sam naglasio da je jedino visina tj ovih 10cm manja od obicnog modela u jednom od prethodnih postova
opet da se vratimo mogu sjesti 2 osobe
idemo na broj mjesta

koliko pojasa vidis na prvoj slici na zadnjoj klupi koliko na drugoj?
-
goran16v
#83 Re: Kabrioleti
Upravu si, nisi se ti izofir'o, nego sam te ja u nehatu izofir'o.
Tebi ocigledno nije jasno da je dimenzija zvana "prostor za koljena", uz dimenziju "prostor za glavu" osnovna dimenzija kod mjerenja mjesta na zadnjoj klupi, i koliko 8 cm znaci za tu dimenziju i da je apsolutno ne vazno da li paralelno sjede 2 ili 3 putnika.
Evo brojim pojaseve, na gornjoj slici 5, na donjoj 4 i ja ne vidim da je ijedan od ovih auta predvidjen samo za 2 putnika kako ti tvdis.
"ajd sad racunaj i gledaj sliku da je u obicnog predvidjeno 3 osobe a u ovog 2 osobe"
Tebi ocigledno nije jasno da je dimenzija zvana "prostor za koljena", uz dimenziju "prostor za glavu" osnovna dimenzija kod mjerenja mjesta na zadnjoj klupi, i koliko 8 cm znaci za tu dimenziju i da je apsolutno ne vazno da li paralelno sjede 2 ili 3 putnika.
Evo brojim pojaseve, na gornjoj slici 5, na donjoj 4 i ja ne vidim da je ijedan od ovih auta predvidjen samo za 2 putnika kako ti tvdis.
"ajd sad racunaj i gledaj sliku da je u obicnog predvidjeno 3 osobe a u ovog 2 osobe"
- respo
#84 Re: Kabrioleti
to ti samo mislis da si me izofir'o ok jesi me izofir'o
koliko znaci 8 cm u prostoru gdje sjede 2 osobe u odnosu na prostor gdje sjede 3 osobe procjeni sam i zakljuci kome je tjesnije
za glavu sam vec rekao to je jedini problem (opet zavisi od visine osoba koje sjede nazad) sto se tice prostora i to jos davno
jeli pricamo o prostoru na zadnjoj klupi? pricamo
ako kazem da je ovaj predvidjen za 3 osobe a ovaj za 2 valjda se odnosi na tu zadnju klupu kao sto si i skontao u prethodnom postu al se sad malo pravis jer nemas argumente
znaci citaj nigdje ne tvrdim da je dvosjed i ne zakljucuj pogresno
koliko znaci 8 cm u prostoru gdje sjede 2 osobe u odnosu na prostor gdje sjede 3 osobe procjeni sam i zakljuci kome je tjesnije
za glavu sam vec rekao to je jedini problem (opet zavisi od visine osoba koje sjede nazad) sto se tice prostora i to jos davno
ako kazem da je ovaj predvidjen za 3 osobe a ovaj za 2 valjda se odnosi na tu zadnju klupu kao sto si i skontao u prethodnom postu al se sad malo pravis jer nemas argumente
-
goran16v
#85 Re: Kabrioleti
Ponavljam, prostor za koljena se mjeri od zadnjig naslona do pedala, a ne koliko je siroka zadnja klupa i prostor za koljena nema nikakve veze sa tim koliko ljudi sjedi na zadnoj klupi jer dok sjedis koljena ti nisu ni lijevo ni desno nego ispred tebe gdje u CC-u imas 8 cm manje prostora, osim ako si anatomski fenomen ili sa saputnokom ne sjedis sucelice i igras se kolaricu-panicu.respo wrote:to ti samo mislis da si me izofir'o ok jesi me izofir'o
- respo
#86 Re: Kabrioleti
stavi 3 osobe nazad da sjede i stavi dvije osobe nazad da sjede u istom potpuno autu pa pogledaj kako sjede ili pretpostavi svejedno pa ce ti se sve samo kazati
kako ti sjedis nazad sa jos jednom osobom a kako sa jos dvije?
-
goran16v
#87 Re: Kabrioleti
Ovdje se ne radi o 2 ista auta, nego o jednom u kojem je 8 cm manje prostora za koljena i 10 cm manje prostora za glavu nego u drugom. Sigurno ne sjedim iza vozaca a da su mi noga iza suvozaca da bi mi bilo bitno sjedi li neko od mene. Haba te matemtika drug matematika a ne filozofija...respo wrote:stavi 3 osobe nazad da sjede i stavi dvije osobe nazad da sjede u istom potpuno autu pa pogledaj kako sjede ili pretpostavi svejedno pa ce ti se sve samo kazati
- respo
#88 Re: Kabrioleti
ti izgleda neces ili ne mozes skontati sta te pitam ili ne zelis reci istinu jer bi skontao da sam upravu al ajd nema veze
ponovit cu jos jednom mozda pomogne
uzmi pezo 308 i stavi nazad 3 osobe uzmi drugi identican 308 i stavi 2 osobe pa pogledaj kako sjede jedni kako drugi pa ces doci do zacudjujuceg podatka u koji se uklapa i matematika i geometrija i filozofija i sta jos ne
ajde pokusaj pa cemo nastaviti
ps mozda shvatis zasto tih 8cm to je tacno ovoliko kao sto ovdje pise

nije uopste presudno kad se gleda velicina zadnje klupe u ova 2 automobila
uzmi pezo 308 i stavi nazad 3 osobe uzmi drugi identican 308 i stavi 2 osobe pa pogledaj kako sjede jedni kako drugi pa ces doci do zacudjujuceg podatka u koji se uklapa i matematika i geometrija i filozofija i sta jos ne
ps mozda shvatis zasto tih 8cm to je tacno ovoliko kao sto ovdje pise

nije uopste presudno kad se gleda velicina zadnje klupe u ova 2 automobila
-
goran16v
#89 Re: Kabrioleti
Buraz, nemam sta pokusavati, matematika i geometrija su jednostavne za onoga ko moze da ih razumije, a one kazu da 2 osobe u svakom slucaju imaju vise mjesta sjedeci nazad u 307 nego 2 osobe u 307CC i to je poenta price. Ne mozes porediti da li 3 osobe u 307 imaju vise ili manje mjesta nego 2 osobe 307CC sto je BTW jos jedna mana CC-a, odnosno prednost obicno 307 u kojem legalno mozes prevesti 5 osoba, dok u 307CC mozes 2 osobe i 2 liliputanca.respo wrote:ti izgleda neces ili ne mozes skontati sta te pitam ili ne zelis reci istinu jer bi skontao da sam upravu al ajd nema veze
I opet 3 osobe nazad u 307 ce se vjerovatno sudarati guzovima ali nece gurati koljenima vozaca u bubrege, 2 ce sjediti bez medjusobnog guranja i bez guranja vozaca koljenima, dok se u CC 2 osobe nece gurati izmedju sebe ali ce gurati vozaca,.
- respo
#90 Re: Kabrioleti
auto se unutra dizajnira i pravi za sve moguce prilike za koje je namjenjeno
ovo auto je namjenjeno za 3 nazad dok je ovo za 2
kad se to odredilo svaka mogucnost je uzeta u obzir i zato je i vise tih 8cm u obicnoj 308-ici
ako shvatas o cemu pricam dobro je ako ne shvatas onda ok vazno je da je ovaj veci za 8cm nazad i to je to
ps. zasto je mana cc-a ako prevozi jednu manje osobu?
onaj kome treba za vise osoba kupit ce sw-a sa 7 sjedista
znaci obicnom je to mana sto samo moze 5 ljudi povuci u odnosu na karavana
ajmo svi karavane voziti
upravo u tome i jeste poenta za tih 8cm u tome sto se u jednom racunaju max 3 osobe a u drugom max 2 osobe
zasto su u trovratnoj verziji istog auta vrata duza od petovratne verzije?
ovo auto je namjenjeno za 3 nazad dok je ovo za 2
kad se to odredilo svaka mogucnost je uzeta u obzir i zato je i vise tih 8cm u obicnoj 308-ici
ako shvatas o cemu pricam dobro je ako ne shvatas onda ok vazno je da je ovaj veci za 8cm nazad i to je to
ps. zasto je mana cc-a ako prevozi jednu manje osobu?
onaj kome treba za vise osoba kupit ce sw-a sa 7 sjedista
znaci obicnom je to mana sto samo moze 5 ljudi povuci u odnosu na karavana
ajmo svi karavane voziti
upravo u tome i jeste poenta za tih 8cm u tome sto se u jednom racunaju max 3 osobe a u drugom max 2 osobe
-
goran16v
#91 Re: Kabrioleti
Da preskocim folozifiju kojom se bavis poslije neuspjeha sa matematikom.respo wrote:
Posto vidim da se malo gubis, dozvoli da ti olaksam i objasnim: CC nije 8 cm kraci unutra zato sto je za 4 osobe, odnosno zaq 2 osobe nego zbog koncepcije. Za razliku od konvencionalnog auta gdje je ukupna duzina rasporednjena na 3 osnonve cijene: 1. motorni prostor, 2. putnicki prostor, 3. prtljaznik kod kabrioleta/CC-a na istoj duzini osim ove 3. postoji 4. cjelina a to je smjestaj krova i mehanizma za dizanje. Tu cjelinu je moguce uklopiti jedino na ustrb putnickog prostora, prvenstveno prostora na zadnjoj klupi i prtljaznika i to sto su samo 2 putnika nazad nije uzrok nego posljedica.
Jel pitanje za duzinu vrata provokacija, retorika ili ozbiljno?
- respo
#92 Re: Kabrioleti
nemoj preskakati "filozofiju"
ona ce ti veoma prosto objasniti ovo sto ti govorim i nisam se ja zajebao u matematici
ako vec preskaces znaci da neces da vidis argument koji ti dajem al nema veze znaci da izbjegavas cinjenicu koja tebi ne ide u korist
kad smo vec kod koncepta cc-a mehanizam za dizanje krov i sam krov je u prtljaznom prostoru nema tu 4-e cjeline a u krajnjem slucaju citav auto je duzi u odnosu na obicni
zasto je samo 2 putnika nazad nije posljedica nego koncepcija auta
shvati pitanje o vratima kako hoces al me zanima odgovor na to pitanje
zasto?
ona ce ti veoma prosto objasniti ovo sto ti govorim i nisam se ja zajebao u matematici
ako vec preskaces znaci da neces da vidis argument koji ti dajem al nema veze znaci da izbjegavas cinjenicu koja tebi ne ide u korist
kad smo vec kod koncepta cc-a mehanizam za dizanje krov i sam krov je u prtljaznom prostoru nema tu 4-e cjeline a u krajnjem slucaju citav auto je duzi u odnosu na obicni
zasto?
-
goran16v
#93 Re: Kabrioleti
Kako ne kontas... Kotirani dijagram ti je najjednostavije objasnjenje.respo wrote:nemoj preskakati "filozofiju"
zasto?
U odnosu na konvencionalni 308, putnicki prostor 308CC je:
1. ukupno 8 cm kraci za koljena putnika,
2. zadnja klupa je 0,7 cm kraca
3. zadnja klupa je 15 cm uza - to je tajna zasto je samo 2 putnika. a razlog je sklopivi krov i ojacanja
4. za 5,9 cm nizi za vozaca i suvozaca u slucaju dignutog krova
5.za 10 cm nizi za putnike nazad u slucaju dignutog krova
I ne znam kakav je argument jos potreban da se dokaze da je P308 veci auto iznutra i da mu je to prednost uporedjujuci univerzalni vrijednosti prilikom uporedjivanja 308 vs 308CC sto ovdje i jeste glavna tema.
Zato kani se filozofije...
- respo
#94 Re: Kabrioleti
nije filozofija nego cinjenica
napuni oba auta maximalno ljudima koliko mogu primiti i reci mi kome je udobnije?
napuni oba auta maximalno ljudima koliko mogu primiti i reci mi kome je udobnije?
-
goran16v
#95 Re: Kabrioleti
Cek malo, ne mozes porediti udbobnost 5 putnika i udobnost 4 putnika. ili uporedi 4 i 4 ili 5 i 5 (sto je nemoguce) pa mi reci kome u kome je udobnije, a ako vec tako gledas napini max broj ljudi i vidi u koji ce vise stati.respo wrote:nije filozofija nego cinjenica
Decko, matematika te handri opasno, a filozofija ne pomaze...
- respo
#96 Re: Kabrioleti
hoces li odgovoriti na pitanje ili neces?
vidim da izbjegavas sve sto tebi ne odgovaratako da necu vise pokusavati kad neces da odgovaras na pitanja
nema tu nista sa matematikom a sto ti "filozofiju" ne kontas sta ja tu mogu
ja ti dao mali milion argumenata al ti neces da ih priznas i prica gotova
ps. stat ce vise u obicni logicno jer ovaj nije pravljen da stane sto vise ljudi nego radi drugih stvari
jbt pa onda kupi autobus pa vozi ako ti je do toga koliko ljudi stane u vozilo
vidim da izbjegavas sve sto tebi ne odgovaratako da necu vise pokusavati kad neces da odgovaras na pitanja
nema tu nista sa matematikom a sto ti "filozofiju" ne kontas sta ja tu mogu
ja ti dao mali milion argumenata al ti neces da ih priznas i prica gotova
ps. stat ce vise u obicni logicno jer ovaj nije pravljen da stane sto vise ljudi nego radi drugih stvari
jbt pa onda kupi autobus pa vozi ako ti je do toga koliko ljudi stane u vozilo
Last edited by respo on 23/02/2012 22:39, edited 1 time in total.
- ljubav_aha
#97 Re: Kabrioleti
eh o ovem sma pisala,nazad je plastika,ne staklo,a kako to divno izgleda kad se osteti ili pocne raspadatirespo wrote:
trebam li dalje?
- respo
#98 Re: Kabrioleti
ovome nije plastika sigurno nego staklo od '03
-
goran16v
#99 Re: Kabrioleti
Ovo su argumenti:
3. zadnja klupa je 15 cm uza - to je tajna zasto je samo 2 putnika. a razlog je sklopivi krov i ojacanja
5. za 10 cm nizi za putnike nazad u slucaju dignutog krova
6. iako je manji unutra u poredjenju sa konvencionalnim 308 CC je 16,4 cm duzi
7. CC je 198kg tezi od 308 sa istim 1,6 THP 110kW motorom (1512kg vs 1314kg)
8. CC je 1,8 sec sporiji od 0 do 100 km/h od 308 sa istim 1,6 THP 110kW motorom (8,8 sec vs 10,6 sec)
9. CC u prosjeku trosi 0,9lit/100km u gradu i 0,4lit/100km kombinovane voznje vise od 308 sa istim motorom
10. CC u prosjeku izbacuje 10 g/km CO2 vise od 308 (177 vs 167)
I tu se prica zavrsava, a filozofiju ostavi na oboreno sjedalo pored borda.
5. za 10 cm nizi za putnike nazad u slucaju dignutog krova
6. iako je manji unutra u poredjenju sa konvencionalnim 308 CC je 16,4 cm duzi
7. CC je 198kg tezi od 308 sa istim 1,6 THP 110kW motorom (1512kg vs 1314kg)
8. CC je 1,8 sec sporiji od 0 do 100 km/h od 308 sa istim 1,6 THP 110kW motorom (8,8 sec vs 10,6 sec)
9. CC u prosjeku trosi 0,9lit/100km u gradu i 0,4lit/100km kombinovane voznje vise od 308 sa istim motorom
10. CC u prosjeku izbacuje 10 g/km CO2 vise od 308 (177 vs 167)
I tu se prica zavrsava, a filozofiju ostavi na oboreno sjedalo pored borda.
- respo
#100 Re: Kabrioleti
to sto ti neces da vidis da je 308cc za 4 covjeka a 308 za 5 je tvoj problem koji neces da priznas
i sa tim argumentom pobijaju se svi argumenti da je 308 prostraniji od cc-a
ostalo kakve veze ima koji ubrzava bolje ili losije koji je tezi laksi koji trosi vise ili manje i koliko koji izbacuje CO2
i sa tim argumentom pobijaju se svi argumenti da je 308 prostraniji od cc-a
ostalo kakve veze ima koji ubrzava bolje ili losije koji je tezi laksi koji trosi vise ili manje i koliko koji izbacuje CO2